Jump to content

HELP για τραπεζικά εμβάσματα

l2phile

Recommended Posts

Παρατήρησα ότι η ATE τσεπώνει 3 ευρώ, όταν μου καταθέτουν μέσω άλλης τράπεζας. Ψάχνοντας είδα ότι τελικά δεν είναι η μόνη.

Η ερώτηση είναι:

Ποιες τράπεζες χρεώνουν λιγότερο;

Παρατήρησα ότι η ATE τσεπώνει 3 ευρώ, όταν μου καταθέτουν μέσω άλλης τράπεζας. Ψάχνοντας είδα ότι τελικά δεν είναι η μόνη.

Η ερώτηση είναι:

Ποιες τράπεζες χρεώνουν λιγότερο;

βασικά με την πειραιώς, από ότι έχω παρατηρήσει (δεν είμαι και πολύ σίγουρος) πως όταν μου κάνουν έμβασμα, διαλέγουν άμα θα το επιβαρυνθεί ο αυτός που μου το κάνει η εγώ. οποτε πολύ απλά την επιβάρυνση σου την περνάνε εσένα όταν σου κάνουν έμβασμα.

κατά τα αλλα από ότι ξέρω είναι flat οι χρεώσεις

[MENTION=5513]GoMaR[/MENTION] : Ναι, η Πειραιώς νομίζω τσιμπάει 0,5 ευρώ. Αλλά δεν λες στον πελάτη τι να κάνει. (απλά προσθέτεις 3 ευρώ στην τιμή και αν στα δώσει στο χέρι, κερδίζεις και 3 ευρώ ;) )

[MENTION=93]ΓιαγκΤ[/MENTION] : Ενδιαφέρον. Μπορείς να μάθεις αν χρεώνεται ακόμη ο παραλήπτης; (στην περίπτωση μου, είμαι παραλήπτης, γι' αυτό : ) )

βασικά άμα κανεις συχνές συναλλαγές, άνοιξε λογαριασμό σε 3-4 μεγάλες τράπεζες, οι οποιες σε "ενδοτραπεζικα" εμβάσματα δεν χρεώνουν τίποτα (p.x. άμα από πειραιώς κανεις έμβασμα σε λογαριασμό τις πειραιώς, τότε δεν χρεώνεται αυτή η συναλλαγή)

για όλους τους υπολοιπους κανε αυτό που είπες, 1000+3E

[MENTION=5513]

[MENTION=93]ΓιαγκΤ[/MENTION] : Ενδιαφέρον. Μπορείς να μάθεις αν χρεώνεται ακόμη ο παραλήπτης; (στην περίπτωση μου, είμαι παραλήπτης, γι' αυτό : ) )

Όχι δεν χρεώνεται. Θα το μάθαινα σίγουρα, πρόκειται για διατροφή : )

Μίλησα με τον πελάτη. Αυτός δεν χρεώθηκε κάτι. (από τράπεζα Γερμανίας)

Πρέπει να βρω ποιες κωλοτράπεζες δεν χρεώνουν την ΤΡΕΛΗ μανούρα να δεχθούν!!! λεφτά.

[MENTION=93]ΓιαγκΤ[/MENTION] : Ο λογαριασμός που καταθέτεις, ποιας τράπεζας είναι;

Μίλησα με τον πελάτη. Αυτός δεν χρεώθηκε κάτι. (από τράπεζα Γερμανίας)

Πρέπει να βρω ποιες κωλοτράπεζες δεν χρεώνουν την ΤΡΕΛΗ μανούρα να δεχθούν!!! λεφτά.

[MENTION=93]ΓιαγκΤ[/MENTION] : Ο λογαριασμός που καταθέτεις, ποιας τράπεζας είναι;

να σε πω, με ΙΒΑΝ τα στέλνει η απλά με τραπεζικό λογαριασμό?

Δεν ξέρω. Μπορώ να το δω από κάπου; Από τα συμφραζόμενα πάντως, πήγε στην τράπεζα και τα κατέθεσε. Σου λέει κάτι αυτό;

εσύ τι του έδωσες? τον ΙΒΑΝ αριθμό σου η τον αριθμό του λογαριασμού σου?

α) Τα βάζεις από Εμπορική σε Εμπορική; (λογικό να μην χρεώνεται κανείς τότε)

β) Τα βάζεις σε Εμπορική από (?)

γ) Τα βάζεις από Εμπορική σε (?)

Αν είσαι στο Α) χαίρομαι που σου έκατσε και δεν πληρώνεις έξτρα, αλλά δεν με βοηθάς :)

Βασικά πιο πολύ με ενδιέφερε το γ) ,για να δω ποια είναι η πιο τσίπικη, αλλά όπως είπε ο dunkel , όλες οι τράπεζες σε χρεώνουν το ίδιο.

Για να βγάλω και ένα συμπέρασμα.

• Για εντός Ελλάδος συνναλαγές φτιάχνω λογαριασμό σε "όλες" τις τράπεζες για να την βγάζουμε και οι δύο δωρεάν.
  • Για διεθνείς συνναλαγές, λέω να καταθέσουν με το IBAN και όχι με τον απλό λογαριασμό.

Όλα αυτά, αν δεν υπάρχει web-banking από την μεριά του καταθέτη.

Σωστά;

α) Τα βάζεις από Εμπορική σε Εμπορική; (λογικό να μην χρεώνεται κανείς τότε)

β) Τα βάζεις σε Εμπορική από (?)

γ) Τα βάζεις από Εμπορική σε (?)

Αν είσαι στο Α) χαίρομαι που σου έκατσε και δεν πληρώνεις έξτρα, αλλά δεν με βοηθάς :)

Βασικά πιο πολύ με ενδιέφερε το γ) ,για να δω ποια είναι η πιο τσίπικη, αλλά όπως είπε ο dunkel , όλες οι τράπεζες σε χρεώνουν το ίδιο.

Για να βγάλω και ένα συμπέρασμα.

• Για εντός Ελλάδος συνναλαγές φτιάχνω λογαριασμό σε "όλες" τις τράπεζες για να την βγάζουμε και οι δύο δωρεάν.
  • Για διεθνείς συνναλαγές, λέω να καταθέσουν με το IBAN και όχι με τον απλό λογαριασμό.

Όλα αυτά, αν δεν υπάρχει web-banking από την μεριά του καταθέτη.

Σωστά;

Δεν έχω λογαριασμό στην Εμπορική, μόνο ο παραλήπτης έχει.

Βρίσκω ένα υποκατάστημα της Εμπορικής και βάζω τα λεφτά

Παλιά με χρέωναν

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.