Jump to content

Battlefield 3 και θεματα μνημης

Hazzard23Tuner

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Χαιρετω ολους τους συντροφους Λαμπιτες.

Ξεκαθαριζω εξαρχης οτι ξεκοκαλισα την αναζητηση στο φορουμ για να διπλοτσεκαρω οτι δεν υπηρχε ηδη αντιστοιχο θεμα, εκτος και αν καποιος εχει τη δυνατοτητα να με παραπεμψει σε κατι που παρεβλεψα.

Λοιπον, να τι προβλημα αντιμετωπιζω:

Εχω στο συστημα μου 4 γιγα μνημης OCZ 1600αρες, που τρεχουν σε διαμορφωση dual channel (2 dimms των 2 γιγα εκαστο), με χρονισμους 8-8-8-24. Τελευταια, οταν παιζω Battlefield 3 και ανεξαρτητα απο το προγραμμα περιηγησης (δοκιμασα Firefox & Chrome μετην ιδια καταναλωση μνημης οπως ανακαλυψα), βλεπω στην οθονιτσα του G15 μου οτι αφου φορτωσει την πιστα το παιχνιδι (κατι που πολλες φορες; παιρνει και δυο λεπτα να γινει), φτανω σε καταναλωση μνημης της ταξης του 94%. Το παιχνιδι κυλαει εναντια στα προγνωστικα αρκετα καλα, μεχρι που φουλαρει σε καποια φαση η μνημη και αρχιζει το paging στο σκληρο.

Και αναρωτιεμαι: αν παρω τωρα που ειναι σχετικα οικονομικες οι DDR3 μνημες ενα κιτ των 8 γιγα (2 dimms των 4 γιγα εκαστο), 1600αρες και αυτες με τους ιδιους χρονισμους και τις βαλω σε dual channel αφενος αυτες και μετα στα εναπομειναντα slots τις υπαρχουσες OCZ σε dual channel επισης, θα δουλεψει ικανοποιητικα η ολη διαταξη;

Υπαρχει προσεγγιστικα προβλεψη για την ποσοστιαια απωλεια επιδοσεων που θα χω λογω ασσυμετριας στη διαταξη;

Αν οχι, λογικα θα μπω στην ολη διαδικασια. Ο λογος για τον οποιο εχω μεινει με 4 γιγα μνημης απο το καλοκαιρι του '10 ειναι προφανως οικονομικος.

Να σημειωσω τελος οτι τρεχω 64μπιτα Windows Ultimate.

Όσον αφορά στο BF3, είδα διαφορά στους χρόνους φόρτωσης ακόμα κι από τα 8GB στα 16GB που πήγα. Στις επιδόσεις, δε θα δείς κάτι, αλλά όχι αξιοσημείωτο.

Όσον αφορά στη συμβατότητα, μπορεί να έχεις πρόβλημα ακόμα και αν είναι ακριβώς ίδια τα χαρακτηριστικά, γιατί δεν παίζουν όλες οι μητρικές σωστά με 4 μνήμες (εκτός αν μιλάμε για LGA211)

Παρε ενα κιτακι των 8Giga και καθαρισες με το θεμα battlefield...τωρα οι χημειες το πιθανοτερο ειναι να σου ριξουν την αποδοση.

εγω εχω 3χ1 ram με Ι7920 και gtx 285.

οταν εβαλα το bf3 στον ssd(intel 80 320)απλα το φωρτονει σφαιρα.

δεν εχω καποια θεμα παρολο που εχω 3gb ραμ μονο..το ξερω θα επρεπε να ντρεπομαι :o

Παιδια ευχαριστω για το feedback και τις συμβουλες σας.

[MENTION=173]Wizard![/MENTION] λογικα σε ΑΜ3 μητρικη με διετη θητεια στο πισι μου δε πρεπει να υπαρξει θεμα, αλλωστε ποτε δεν αντιμετωπισα ζητηματα με τον ελεγκτη μνημης.

[MENTION=23306]bLaCkz0r[/MENTION] πιθανοτατα να κανω αυτο φιλε μου, απο την αλλη ευελπιστω οτι δε θα εχω απωλειες επιδοσεων αισθητες ωστε να βλαστημησω... απο την αλλη οπως ανεφερα στο OP το θεμα μου ειναι με το overflow στη μνημη οταν φορτωνει το παιχνιδι και αρχιζει το paging στο σκληρο, καθως και οι τεραστιοι χρονοι φορτωματος. Δεν επιδιωκω επ ουδενι να ανεβασω το framerate, αυτο λογω vsync εχει κλειδωσει στο 75 (σκατενια 19αρα οθονη ετσι). Θελω να ριξω τους χρονους φορτωματος και να βελτιωσω τα περιθωρια για μουλτιτασκινγκ.

Επειτα, ειναι και η Νοκτουα στη μεση που ειναι θηριο και πρεπει να κινηθω για μνημες χαμηλου προφιλ.... αλλα αυτο ειναι το λιγοτερο.

Θα κοιταξω σε καθε περιπτωση και στον Γιουτουμπη να δω τι εμπειριες εχουν ανεβασει χρηστες ωστε να κινηθω τελικα.

Θα σας ενημερωσω για οτιδηποτε νεοτερο, αμα κολλησω θα σας ενοχλησω ξανα για βοηθεια.

[MENTION=23306]bLaCkz0r[/MENTION] Δεν το εχω τσεκαρει, μπορω να το κανω βεβαιως, αλλα εικαζω οτι αφου κλειδωνει στα 75 που ειναι ο μεγιστος ρυθμος ανανεωσης της 19αρας (ολα στα ουλτρα με ανισοτροπικα φιλτρα και εξομαλυνσεις ακμων και ποστ προσεσινγκ στο μαξιμουμ, τερμα θεου μαξαρισμενα δηλαδη σετινγκς), λογικα αν απενεργοποιουσα θα υπερεβαινε τα 100. Διαφορετικα, αν χωρις καθετο συγχρονισμο δεν εφτανα τα 75 η παραπανω, θα κλειδωνε παρακατω (στα 60 πχ). Ευτυχως δεν εχω θεμα επιδοσεων, δεν ξερω βεβαια τι παραχωρησεις σε ρυθμισεις θα επρεπε να κανω αν αλλαζα επιτελους το αρχαιο μονιτορ με ενα Full HD.

• 2 weeks later...

Λοιπον παιδια οριστε πως εχει τωρα η κατασταση.

Αγορασα τις μνημες που σας ελεγα, τις εγκατεστησα (με λιγο κοπο, λογω ΝΗ-D14) και ανοιξα ΒΙΟS να δω αν τις αναγνωρισε το συστημα.

12288 μεγαμπαιτ μνημης ανεφερε ως μεγιστη διαθεσιμη. Ολα καλα μεχρις εκει. Μπαινω στις προχωρημενες επιλογες, και με ικανοποιηση βλεπω τα δυο διαφορετικα κιτς να εχουν συγχρονιστει σε συχνοτητα και ρολογια (1600αρες με 8-8-8-24).

Ανοιγω λοιπον τα Windows, ολα τελεια, διπλοτσεκαρω τα προηγουμενα και με ενα CPU-Z και ενα EVEREST και ανοιγω το Battlefield.

Φιλοι μου, η αποκαλυψις!

Σε πεντοχιλιαρο σερβερ Μετρο, οπου μπηκα γιατι ειναι render-heavy λογω κοσμου (64ης σερβερ, να γινεται της κακομοιρας), ειχα χρονο φορτωματος 15 δευτερολεπτα αντι για 2 λεπτα που χα πριν. Οσο για το ζητημα του paging, ε ας πουμε οτι δεν προκειται να το ξανααντιμετωπισω.

Συμπερασματα: οι μνημες που αγορασα εβγαλαν και το τελευταιο σεντ των 60 ευρω που εδωσα, το παιχνιδι παει τωρα σφαιρα και οι ανησυχιες μου λογω ασυμμετριας στη διαταξη εξαφανιστηκαν.

Επομενοι στοχοι (ελπιζω για το καλοκαιρι): ενας σκληρος γυρω στο τεραμπαιτ (γιατι εχω μεινει μονο με 20 γιγ ελευθερα στον 500αρη λογω εκτενους εγκαταστασης παιχνιδιων) και μια Full HD οθονη (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.