Jump to content

Νέο μηχάνημα

xe1987

Recommended Posts

Πάντα άποψή μου είναι οτι γενικά αν δεν ασχοληθει ποτέ με OC δεν συμφέρει αυτά τα 10€.

Παίρνει ivy που είναι σε stock 10% πιο δυνατός.

Για το θέμα θερμοκρασιών το πιο πιθανό είναι να βγεί καινούργιο batch και να έχει χαμηλότερες θερμοκρασίες σε oc αλλά και πάλι για stock είναι πιο γρήγοροι οι ivy απο τους sandy.

Αν ασχοληθεις με OC σε συμφερει να παρεις τον 2500Κ επειδη ειναι φτηνοτερος. Ετσι κλοκαροντας θα κερδισεις και την επιπλεον χρηματικη διαφορα και τις επιπλεον επιδοσεις και το αβανταζ της χαμηλοτερης θερμοκρασιας...

Αν ασχοληθεις με OC σε συμφερει να παρεις τον 2500Κ επειδη ειναι φτηνοτερος. Ετσι κλοκαροντας θα κερδισεις και την επιπλεον χρηματικη διαφορα και τις επιπλεον επιδοσεις και το αβανταζ της χαμηλοτερης θερμοκρασιας...

Για αυτο τον λογο προτεινα ξεκλειδωτο SB απο ενα κλειδωμενο Ivy,σκεπτομενος οτι σε στοκ καταστασεις αυτο το 10% αποκλειεται να γινει αντιληπτο σε καθημερινη χρηση,οπως ανεβαζοντας τον 2500κ 4.3-4.4 με μια μετρια ψυχτρα οι διαφορες σε 2500κVS3550 σιγουρα θα ειναι εμφανες πραγμα που δεν δικαιολογει την ισοτιμια των δυο προιοντων..!!!

Πιστευω πως ο συλλογισμός μου ειναι ορθός..!!!:turn::turn:

Θα το πω πιο απλα για να το καταλαβουν ολοι. Και οταν λεω ολοι εννοω ΟΛΟΙ:

Αν δεν κλοκαρεις παιρνεις Ivy και τελειωνεις.

Αν κλοκαρεις οτι και να παρεις ευχαριστημενος θα εισαι. Θες Sandy και 5GHz ή Ivy και 4,6GHz? Εξισου γρηγοροι ειναι και οι δυο.

Το θεμα ειναι να αποφασισεις αν τελικα θα κλοκαρεις ή οχι.... για να μην συζηταμε τζαμπα:thank_you2:

Λοιπόν, πώς το σκέφτομαι για να μη σας κουράζω χωρίς λόγο.

Με ενδιαφέρει το o/c, αλλά αργότερα, οπότε θέλω να είναι ξεκλείδωτος ο επεξεργαστής.

Η "απλή λογική" λέει οτι αφού στήνω καινούριο μηχάνημα, να βάλω οτι πιο καινούριο στα λεφτά που διαθέτω.

Εξάλλου η διαφορά στην τιμή μεταξύ των 2500Κ και 3570Κ είναι αμελητέα (15 ευρω).

Το θέμα είναι pvw διαβάζω για ψηλές θερμοκρασίες όσον αφορά στον Ivy.

Μεταξύ μας, και κάποιον κατώτερο επεξεργαστή και από τους δυο οι "φυσικές" μου ανάγκες καλυμμένες θα είναι.

Απλά το βλέπω περισσότερο σαν μια καινούρια ασχολία. (Δεν υπάρχουν και πολλά "παιχνίδια" για εμάς τα μεγάλα παιδιά πλέον :Ρ)

Οπότε, 2500Κ ή 3750Κ και σε συνδυασμό με τη σύστημα ψύξης ο καθένας;

Καλημέρες!

Εγώ θα σου έλεγα να βρείς μεταχειρισμένο 2500k και να πάρεις και μια H100. Νομίζω είναι η καλύτερη περίπτωση γι` αυτό που θέλεις.

Αλλιώς για καινούργιο 3570k + h100 και αν έχεις θέμα με θόρυβο όταν θα δουλεύεις την H100 στο full τότε και 4 ανεμιστήρες Noiseblocket για σαντουϊτς.

Προσωπικά όπως έκανα και εγώ αγόρασα μεταχειρισμένο 2600k ώστε αργότερα να τον δώσω και να πάρω ivy όταν θα έχουν στρώσει οι ivy γιατί ότι καινούργιο φέρνει και κάποιες παιδικές αρρώστιες. Γιαυτό άλλωστε υπάρχουν και τα batch.

CoolerMaster Storm Trooper (Full Tower, Black)

Corsair Power Supply 650W ATX 24 pin TX V2 CMPSU-650TXV2EU Active-PFC Retail

Asus Socket 1155 Maximus V GENE GLan Audio Raid

Intel Core i5 2500K 3.3 GHz Quad Core Socket 1155 95W Box

Corsair Vengeance 8GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz (CMZ8GX3M2A1600C9R) (Kit 2 x 4096)

OCZ 120GB Agility III AGT3-25SAT3-120G Solid State Drive SATA SSD 2.5''

ΣΥΝΟΛΟ: 828,87 (με μεταφορικά) από πιξμανια

Στο ίδιο κατάστημα η διαφορά 2500Κ και 3570Κ είναι όση ανέφερα παραπάνω.

Για GPU αυτές που έχουν αναφερθεί κυμαίνονται από 240 μέχρι 270 αν θυμάμαι καλά Οπότε συνολικά είμαστε μαξ 1100. ;)

Συγνώμη, αλλά γιατί τα παραγγέλνεις από pixmania;

CoolerMaster Storm Trooper 164€ (1)

Corsair Enthusiast Series TX650 V2 87€ (2)

Asus Socket 1155 Maximus V GENE 195€ (3)

Intel Core i5 2500K 195€ (4)

Corsair Vengeance 8GB Dual Channel DDR3 Memory Kit (CMZ8GX3M2A1600C9R) 53,50€ (5)

OCZ 120GB Agility III AGT3-25SAT3-120G 111€ (6)

(1), (5) Digital Master + 5€ μεταφορικά

(2), (3), (6) Vision Studio +0€ μεταφορικά

(4) Πλαίσιο, + 0€ μεταφορικά

Σύνολο 810€

Volrath, έχεις ένα πόιντ!

Απλά σου ξέφυγαν και 7.5 ευρώ μεταφορικά από βιζιον :Ρ

Πάντως όλα είναι ρευστά. Γιατί αν μπει ivy τελικά πρέπει να δω και που θα έχει άμεσα διαθέσιμο κτλ κτλ ;)

Πάντως, επειδή είμαι και λαρτζ τύπος :suicide:, προτιμώ να δώσω 15 παραπάνω και να μη μπλέκω με πολλαπλές παραγγελίες.

Volrath, έχεις ένα πόιντ!

Απλά σου ξέφυγαν και 7.5 ευρώ μεταφορικά από βιζιον :Ρ

Πάντως όλα είναι ρευστά. Γιατί αν μπει ivy τελικά πρέπει να δω και που θα έχει άμεσα διαθέσιμο κτλ κτλ ;)

Πάντως, επειδή είμαι και λαρτζ τύπος :suicide:, προτιμώ να δώσω 15 παραπάνω και να μη μπλέκω με πολλαπλές παραγγελίες.

Ναι, το θέμα δεν είναι μόνο ότι τα βρίσκεις και φθηνότερα αλλού. Το θέμα είναι ότι το pixmania είναι στην Γαλλία. Το καταλαβαίνω να θες να παραγγείλεις από έξω άμα γλιτώσεις φράγκα, αλλά να σκάσεις περισσότερα και να περιμένεις δέματα από έξω... Στο κάτω κάτω της γραφής, μπορείς να τα παραγγείλεις όλα από το ίδιο κατάστημα, πιο φτηνά, κάνοντας 1-2 αλλαγές όπου υπάρχει θέμα διαθεσιμότητας.

Άμα δε σκοπεύεις να κάνεις o/c, ένας απλός 3570, non K, άμα μπορείς να τον βρεις είναι μια χαρά. Τώρα άμα δε μπορείς να βρεις 3570 απλό σε λογική τιμή (π.χ. 200€), πάρε τον K. Καλύτερα να πας σε νέα πλατφόρμα (ivy bridge), ιδιαίτερα άμα δε σε ενδιαφέρει το o/c και η θερμική συμπεριφορά του επεξεργαστή στα 4.5GHz.

Από κάρτες γραφικών, ανάλογα το τεφτέρι:

Στα 110€ 6850 είναι μονόδρομος.

Στα ~160€ 6870, με λίγες αμφιβολίες.

Στα ~230 7850 ή καμιά 570 άμα βρεις προσφορά.

Στα ~320 7870.

Στα ~400 670GTX

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.