Jump to content



Mionix Naos 5000


Wizard!

Recommended Posts

Mionix Naos 5000

Καιρό τώρα προσπαθώ να βρω ένα καλό ποντίκι που να με βολεύει σε Windows αλλά και Gaming. Η αρχή έγινε με το Logitech G700. Πολύ καλό, αλλά με δύο βασικά μειονεκτήματα για εμένα. Πρώτον, η μπαταρία του κρατάει σε gaming το πολύ μία ώρα και με καλώδιο δε βολεύει αφού είναι χοντρό και δύσκαμπτο. Δεύτερον, οι drivers, παραδόξως για Logitech, δεν είναι τόσο καλοί, αφού στο BF3, ένα απλό key-assignment σε πλαϊνό κουμπί δεν παίζει όπως ακριβώς θα έπρεπε.

Δεύτερη επιλογή ήταν το Roccat Kone[+], που και αυτό φοράει τον ίδιο αισθητήρα όπως το G700, το γνωστό Avago 9500 Laser, με μέγιστη ανάλυση τα 5040dpi. Εδώ οι drivers είναι αρκετά καλύτεροι, αν και δύο φορές έτυχε να χάσει όλες τις ρυθμίσεις (τις αποθηκεύει στο ποντίκι) και χρειάστηκε να κάνω uninstall και reset για να δουλέψει. Το καλώδιο ήταν καλό, όχι κάτι εξαιρετικό όμως. Επίσης, για κάποιο λόγο, έπιανε σκόνη ο αισθητήρας. Ήταν πολύ κοντά στο pad; Είχε κάποιο εξόγκωμα; Δεν κατάλαβα γιατί, αλλά σχεδόν κάθε μέρα θα έβγαζα χνούδι από το «μάτι». Το βασικότερο πρόβλημα όμως ήταν η ροδέλα του. Εκτός από την αίσθηση που δε μου άρεσε, πολύ σφικτό και θορυβώδες click-to-click, ήταν ελαττωματική. Μου χάλασαν δύο μέσα σε έξι μήνες. Το πρώτο επιστράφηκε στο Amazon UK για αντικατάσταση, το δεύτερο όμως έγινε refund κι έτσι βρέθηκα να ψάχνω για εναλλακτική.

Απέφυγα τη Razer, γιατί δεν έχω διαβάσει καλά σχόλια για το support της, χώρια που πολλά ποντίκια της τα θεωρώ υπερτιμημένα. Logitech δεν ήθελα, όχι για κάποιο ιδιαίτερο λόγο, ίσως περισσότερο γιατί έχω τα τελευταία 15 χρόνια και ήθελα κάτι διαφορετικό. Ψάχνοντας και τα στοιχεία τους https://spreadsheets.google.com/pub?key=0AosJbEwEG9GpdEpBMGc1ZXo0S3BLQm1YQ09jeVZ6bEE&w=100&h=650, αλλά και reviews στο web, κατέληξα στο Mionix Naos 5000. Αρχικά κοιτούσα το 3200, που ουσιαστικά είναι εντελώς ίδιο εξωτερικά, που φοράει τον Avago 3060 Optical Led, αλλά είδα ότι λείπουν αρκετές δυνατότητες από το software, παρόλο που δεν υπάρχει κάποιος προφανής λόγος.

6999506866_fcde52e443_b.jpg

Η Mionix είναι μια Σουηδική εταιρία, που ασχολείται μόνο με gaming gear. Παρόλο που είναι καινούρια στο χώρο, φαίνεται ποιοτική και πολλά υποσχόμενη. Έτσι, αποφάσισα να δοκιμάσω το 5000 και το πήρα μέσω ebay, αφού το Amazon UK δεν το είχε διαθέσιμο απευθείας και οι δύο συνεργάτες που το είχαν, δεν έστελναν Ελλάδα. Η παραγγελία έγινε τέλη Απριλίου και έκανε 10 εργάσιμες να φτάσει μέσω DHL.

6999507328_309393aa03_b.jpg

Η συσκευασία είναι ποιοτική, το κουτάκι κλείνει εύκολα με μαγνητάκι, αλλά πέραν αυτού είναι όσο λιτή χρειάζεται.

6999506726_1ca397188a_b.jpg

Ανοίγοντάς τη, το πρώτο που βλέπει κανείς είναι το αρκετά μεγάλο ποντίκι (130.8x84.7x38.6mm) και ένα μικρό μεταλλικό κουτί, γεμάτο «καραμέλες».

7145593095_2526ba1d34_b.jpg

Στο εσωτερικό του καπακιού, διαβάζει κανείς μια μικρή ιστορία, που λέει από πού προέρχεται η ονομασία Naos. Είναι ένα αστέρι που περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του με 100 φορές μεγαλύτερη ταχύτητα από τον ήλιο μας και εκτοξεύει κομήτες κι άλλα ουράνια σώματα.

6999506106_b6fe7ea17d_b.jpg

Βγάζοντας το προστατευτικό, το επόμενο κομμάτι που θα δείτε, είναι το εξαιρετικής ποιότητας καλώδιο, φυσικά sleeved και με επίχρυσο usb. Μικρή λεπτομέρεια: Τα δύο σακουλάκια με τις ειδικές μπίλες που απορροφούν την υγρασία.

6999505748_9491e4a09f_b.jpg

Το ποντίκι σε γενικές γραμμές είναι μεγάλο, αλλά όχι ιδιαίτερα ψηλό. Το G700 για παράδειγμα είναι αρκετά ψηλότερο. Είναι όμως αρκετά φαρδύ και εύκολα προσέχει κανείς το μικρό εξόγκωμα στη δεξιά μεριά. Πριν το πάρω, αναρωτιόμουν αν θα είναι ανατομικό. Πολλές φορές, κάποιες ανατομικές λεπτομέρειες δε μας βολεύουν και αντί να εξυπηρετούν, κουράζουν ή δυσκολεύουν. Εδώ δεν ισχύει αυτό, τουλάχιστον για το δικό μου χέρι. Η θέση είναι ακριβώς και μετά από μόλις 4 ημέρες gaming, έχω μπεί ήδη στη διαδικασία να απορώ, πως θα παίξω με κάποιο άλλο ποντίκι μετά από αυτό. Εδώ να διευκρινίσω, ότι μιλάμε για ποντίκι που απευθύνεται σε palm grip players και όχι σε claw ή fingertip.

Η αίσθηση που δίνει είναι απίστευτη, δεν κουράζει καθόλου μετά από αρκετές ώρες κάψιμο και θα έλεγα ότι είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόταν ο παράμεσος και το μικρό δάκτυλο για να μην κουράζονται. Αυτό που ίσως ξενίσει, είναι το φάρδος των δύο βασικών πλήκτρων. Λίγο φαρδύτερα από τα συνηθισμένα, ίσως χρειαστούν εξοικείωση στην αρχή.

6999505558_4a98605a3d_b.jpg

Γυρίζοντάς το, βλέπει κανείς τα τέσσερα μεγάλα Teflon pads και τον αισθητήρα του, ακριβώς στο κέντρο. Το επόμενο πράγμα που παρατηρεί κανείς είναι τα δύο πορτάκια, με τους διακόπτες τους. Σύροντας τους διακόπτες προς τα πάνω, ανοίγουν τα πορτάκια, αποκαλύπτουν το λόγο ύπαρξής τους.

7145593601_a99062449e_b.jpg

Το ποντίκι είναι αρκετά ελαφρύ για το μέγεθός του (106gr). Επειδή όμως δεν αρέσει σε όλους αυτό, όπως σε εμένα, η Mionix μας δίνει τη δυνατότητα να προσθέσουμε βάρος, ως και 40 επιπλέον γραμμάρια, φέρνοντάς το έτσι ακριβώς στο επίπεδο που μας ικανοποιεί.

6999504830_c02be59b7c_b.jpg

Κάθε βαρίδι, είναι 5gr και ο χρήστης μπορεί να τα τοποθετήσει όπως θέλει στις ειδικές θήκες. Μπορεί ακόμα και να παίξει με το ζύγισμα αν δεν τα βάλει όλα και είναι αρκετά ψείρας με τη συμπεριφορά του τρωκτικού του.

7145593805_7db55127df_b.jpg

Ήρθε όμως η ώρα να πάρει ρεύμα. Το πρώτο πράγμα που κάνει εντύπωση αμέσως μετά τη σύνδεσή του στη θύρα usb, είναι ο έντονος πράσινος χρωματισμός που παίρνουν η ροδέλα, τα μικρά κουμπιά στο πάνω μέρος, το λογότυπο της Mionix και τα τρία πλαϊνά leds.

7145592897_c66e164127_b.jpg

Δεδομένου ότι μιλάμε για ένα ποντίκι που απευθύνεται σε gamers, είναι λογικό να έχει on-the-fly ρύθμιση των dpi. Τα τρία πλαϊνά leds, φροντίζουν να μας ενημερώνουν σε ποια σκάλα έχουμε επιλέξει να είναι η ανάλυσή του.

6999506342_8ab47df481_b.jpg

Το ποντίκι αναγνωρίζεται αμέσως από τα Windows και λειτουργεί χωρίς πρόβλημα. Χωρίς την εγκατάσταση των drivers, οι ρυθμίσεις που φροντίζουν για τη συμπεριφορά του, είναι των Windows, όπως σε κάθε άλλο ποντίκι. Η κίνηση είναι ομαλή, αλλά αρκετά ακριβής, κάτι για το οποίο ευθύνεται ο αισθητήρας laser που έχει. Στη συσκευασία δε θα βρείτε κάποιο cd με drivers. Η Mionix μας λέει ότι δεν υπάρχει λόγος για επιβάρυνση του περιβάλλοντος κι έτσι όποιος θέλει το κάτι παραπάνω, ας τους κατεβάσει από το site.

Μετά τη γρήγορη εγκατάσταση, που δεν απαιτεί reboot, ανοίγουμε την εφαρμογή και βλέπουμε την πρώτη εικόνα. Με μια γρήγορη ματιά παρατηρεί κανείς τα εξής:

Πέντε διαφορετικά profiles για τις απαραίτητες ρυθμίσεις ανάλογα με τα γούστα και τις ανάγκες μας. Τις βασικές ρυθμίσεις για το double-click, την επιτάχυνση, την ταχύτητα και το scroll, όπως έχουν τα Windows. Τις ανεξάρτητες ρυθμίσεις για το κάθε πλήκτρο, όπου μπορούμε να επιλέξουμε από έτοιμες λειτουργίες, keystrokes, ή ακόμα και macros. Τέλος, τη ρύθμιση για το polling rate. Αυτό καθορίζει πόσο γρήγορα θα στέλνει το ποντίκι μηνύματα στο usb με τα δεδομένα του.

Να σημειώσω εδώ, ότι αρχικά στο profile των Windows, το έβαλα στα 125Hz, αφού η χρήση είναι απλή και δεν είχα λόγο να το έχω παραπάνω. Με αυτή τη ρύθμιση όμως η συμπεριφορά του ήταν περίεργη. Το αριστερό κουμπί ειδικά, αντιδρούσε τυχαία και άλλες φορές δεν έπιανε, ενώ άλλες έκανε μόνο του διπλό κλικ. Παράλληλα, όσο παιδευόμουν, επικοινώνησα και με τη Mionix, που απάντησε άμεσα, σε λίγες μόνο ώρες. Γνωρίζουν το πρόβλημα και μου πρότειναν να βάλω ένα beta firmware στο ποντίκι, το 1.15 (εγκατεστημένο έχει το 1.08). Αφού όμως βρήκα τη λύση, βάζοντας το polling rate στα 250Hz, δεν προχώρησα σε αυτή την αλλαγή.

6999507388_0c19be9c32_b.jpg

Στην επόμενη καρτέλα, με τίτλο Sensor Performance, βρίσκουμε τις ρυθμίσεις του αισθητήρα. Εδώ μας δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσουμε τις 3 θέσεις dpi που θέλουμε στο συγκεκριμένο profile, αυτές που υποδεικνύονται από τα αντίστοιχα τρία leds στην αριστερή πλευρά του ποντικιού. Δίπλα ακριβώς είναι η κλίμακα, που μπορεί να είναι διαφορετική για τους X και Υ άξονες και η ρύθμιση γίνεται σε βήματα των 90. Είχα διαβάσει κάποια στιγμή τι ακριβώς είναι το 90, το οποίο έχει να κάνει με το εσωτερικό polling rate του laser, αλλά δε θυμάμαι λεπτομέρειες. Όπως και να έχει όμως, ακόμα και τα 90 με τα 180 dpi, μπορεί να φαίνονται, αλλά δεν έχουν μεγάλη διαφορά στην πράξη, οπότε δε θα σας δυσκολέψει η μη δυνατότητα επιλογής των ενδιάμεσων. Το Kone [+], δίνει τη δυνατότητα επιλογής ανά ένα dpi, αλλά το κάνει με interpolation. Το G700, πηγαίνει ανά 100, οπότε αν θέλετε να αποφύγετε το interpolation, πρέπει να βρείτε τα ελάχιστα κοινά πολλαπλάσια των 90 και 100 και να σταθείτε εκεί. Ακόμα χειρότερα.

Παρακάτω έχουμε τη ρύθμιση της ταχύτητας του ποντικιού, αλλά και το Lift-Of-Distance. Μια ρύθμιση αρκετά σημαντική για τους gamers. Όταν θέλουμε να σηκώσουμε το ποντίκι μας στο παιχνίδι, για να το φέρουμε σε άλλο σημείο στο mouse pad, επειδή για παράδειγμα έχουμε κάνει 720° στροφές κατεβαίνοντας σκάλες κτηρίου, πρέπει να το σηκώσουμε χωρίς όμως να συνεχίσει ο χαρακτήρας μας να κινείται. Όσο μεγαλύτερη απόσταση χρειάζεται για να σηκωθεί το ποντίκι, τόσο περισσότερο χρόνο χάνουμε. Γενικά, είναι ένα νούμερο που πρέπει να είναι μικρό, αλλά και να βολεύει τον παίκτη. Η Mionix δίνει στις προδιαγραφές λιγότερο από 1.2mm, τη μικρότερη στην κατηγορία.

7145594059_8a09ff6bb2_b.jpg

Δίπλα, θα δούμε κάτι που νομίζω μόνο η Mionix έχει. Μια διαδικασία που αναλύει την επιφάνεια που χρησιμοποιείτε για το ποντίκι σας και τη βαθμολογεί ανάλογα με το πόσο καλά τη διαβάζει ο αισθητήρας. Η διαδικασία είναι απλή, πατάτε το «Analyze Surface» και μετά για μερικά δευτερόλεπτα μετακινείτε το ποντίκι γρήγορα ώστε να καλύψει όσο μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας που χρησιμοποιείτε. Όταν τελειώσει ο χρόνος, μας δίνει τη βαθμολογία σε δέκατα. Το Roccat Sota που έχω εγώ, μαύρο σκληρής επιφάνειας, πήρε 8/10. Δεν είναι το ιδανικό, αλλά σίγουρα δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα.

Για όλες αυτές τις ρυθμίσεις, υπάρχει και το κουμπί «Test», που μας επιτρέπει να τις δοκιμάσουμε, χωρίς να τις κάνουμε «Apply», αφού κάτι τέτοιο σημαίνει ότι γίνεται εγγραφή στην εσωτερική μνήμη του ποντικιού, κάτι που χρειάζεται και μερικά δευτερόλεπτα.

Άλλη μια σημείωση εδώ: Προσπαθώντας να σώσω τις ρυθμίσεις μου κόλλησε αρκετές φορές και έπρεπε να «σκοτώσω» το task. Ρώτησα φυσικά και για αυτό τη Mionix και μου απάντησαν ότι συμβαίνει αν είναι ανοικτός ο Google Chrome. Ακόμα και αν φαίνεται κολλημένο, προχωράει κλείνοντας τον GC. Το γνωρίζουν και θα υπάρξει διόρθωση με την επόμενη έκδοση driver.

6999507560_c39792fb9d_b.jpg

Η τρίτη καρτέλα των ρυθμίσεων φαίνεται για πολλούς άχρηστη και στην ουσία μόνο για λόγους εντυπωσιασμού. Δεν είναι όμως έτσι. Εδώ μπορεί κανείς να ρυθμίσει τα χρώματα στα τέσσερα σημεία που αναφέραμε προηγουμένως. Εκτός του ότι είναι σημαντικό για τους modders, ώστε να μπορούν να εναρμονίσουν τα χρώματα στο ποντίκι με αυτά που έχει πχ η υδρόψυξή τους, ή τα led από τους ανεμιστήρες, παίζει και έναν άλλο σημαντικό ρόλο. Μπορούν να ρυθμιστούν διαφορετικά ανά profile, κάνοντας έτσι άμεσο κι ευδιάκριτο το ποιο profile «τρέχει» αυτή τη στιγμή στο ποντίκι μας. Οι επιλογές είναι από 24 χρώματα και ανεξάρτητες για κάθε led.

Μετά από τη χρήση μερικών ημερών, μπορώ να πω ότι έχω σχηματίσει μια γνώμη για το προϊόν. Ειδικά δε που οι δύο προκάτοχοί του είχαν ακριβώς τον ίδιο αισθητήρα, κάνοντας έτσι άμεση τη σύγκριση από τη μετάβαση στο κάθε επόμενο. Μπορώ να πω με σιγουριά ότι η τελευταία μετάβαση ήταν εντυπωσιακή. Παρόλο που θεωρητικά άλλαξα «θήκη» και software για τον ίδιο αισθητήρα, οι διαφορές είναι σημαντικές. Η ροδέλα του έχει μια μοναδική αίσθηση, την ιδανική πιστεύω μεταξύ click-to-click και free-roll. Τα κουμπιά του είναι σαφή και τοποθετημένα σωστά, ειδικά τα δύο πλαϊνά του αντίχειρα. Το ένα είναι ακριβώς στην άκρη του δάκτυλου όταν παίρνει τη φυσική του θέση και το δεύτερο τόσο μπροστά ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να πατηθεί κατά λάθος, αλλά όχι τόσο μακριά ώστε να δυσκολεύει. Τα pads είναι μεγάλα, σταθερά και εφάπτονται απόλυτα στο pad. Το βάρος ιδανικό και φυσικά ρυθμιζόμενο για κάθε γούστο. Το ειδικό πλαϊνό για τα «άχρηστα» δάκτυλα, φαινομενικά υπερβολικό, μετά από αρκετή χρήση όμως, απαραίτητο. Το μόνο που θα ήθελα να έχει, κάτι που ανέφερα και στη Mionix, είναι να έχει αυτόματη αλλαγή profile ανάλογα με το πρόγραμμα που τρέχει στο foreground, κάτι που είχαν και οι δύο προκάτοχοί του. Η αλλαγή profile εδώ γίνεται είτε από το software, πριν ή ενόσω παίζουμε, διαφορετικά πρέπει να οριστεί κάποιο κουμπί που θα την κάνει. Προσωπικά επέλεξα το μεσαίο click να πηγαίνει από το profile ένα στο δύο και αντίστροφα, όταν είμαι στο δύο, να πηγαίνει στο ένα. Μεσοβέζικη λύση, γιατί δε βοηθάει τη χρήση των πέντε profile που έχουμε δυνατότητα να ρυθμίσουμε. Ελπίζω να το φτιάξουν σύντομα.

Το άλλο πολύ σημαντικό που κέντρισε την προσοχή μου είναι το καλώδιό του. Πέραν της ποιότητας κατασκευής και του sleeve που έχει γίνει, αυτό που θα παρατηρήσετε αμέσως είναι ότι δεν υπάρχει. Πραγματικά, η αίσθηση που δίνει είναι σα να έχετε ασύρματο ποντίκι. Στο γραφείο μου περνάει ανάμεσα από ηχείο και joystick, κάνει δύο στροφές και καταλήγει στο ποντίκι. Δε με ενόχλησε καθόλου, δεν μπλέχτηκε πουθενά, σε αντίθεση με του G700 όταν τέλειωνε η μπαταρία, και γενικά είναι σα να μην υπάρχει.

Πλεονεκτήματα:

Άριστη απόκριση αισθητήρα

Εργονομικό

Ρύθμιση τριών dpi levels σε κάθε ένα από τα πέντε profile

Δυνατότητα εφαρμογής macro σε κάθε πλήκτρο

Επιλογή βάρους από 106 έως 146 γραμμάρια

Εξαιρετικό καλώδιο

Πολύ καλή κατασκευή και ειδικά η ροδέλα του

Φωτισμός ανάλογα με το profile που έχετε επιλέξει

Παραμετροποιήσιμο software

Μειονεκτήματα

Η τιμή του: Όπως τα περισσότερα με τον Avago 9500, θα το βρείτε στα 65€ και πάνω

Δεν το βρίσκει κανείς εύκολα Ελλάδα, αλλά ούτε και εξωτερικό

Δεν έχει δυνατότητα ανίχνευσης εφαρμογών

Μόνο για δεξιόχειρες

TECHNICAL SPECIFICATION

  • Truly ergonomic design
  • Grip friendly rubber coating
  • 7 buttons (7 programmable)
  • 3 steps in-game dpi adjustment
  • In-game profile switch
  • Configurable dpi up to 5040 dpi
  • 6 integrated LEDs
  • Adjustable polling rate
  • 128 kb built-in memory
  • Large teflon feet
  • Balanced weight tuning system (up to 40 gr)
  • Gold-plated USB connection
  • Full speed USB 2.0 with Plug n Play
  • Cable length: 2 m (braided for durability)
  • Compatible with all kinds of surfaces

DIMENSIONS & WEIGHT

130.84x84.72x38.67 mm / 5.15x3.33x1.52 in

Netto (w/o cable): 106 gr

Netto (cable incl.): 158 gr

Weight tuning: up to 40 gr

SENSOR SPECIFICATION

  • 5040 dpi gaming laser sensor
  • S.Q.A.T™ - Surface Quality Analyzer Tool
  • Adjustable lift distance
  • 1 ms response time
  • 12 000 frames/sec
  • Tracking speed: 5.1 m/sec (150 ips)
  • 10.6 megapixels/sec image processing
  • Acceleration: 30 g
  • True 16-bit data path

SYSTEM REQUIREMENTS

Windows 2000 / XP / Vista / 7

Available USB port

40 mb free space on hard drive

7145592737_e462746a9b_b.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ωραιότατο το review! Μεγειά ο πόντικας! Το χρησιμοποιώ από το Φεβρουάριο του '10 και πραγματικά δεν έχω μετανιώσει τα λεφτά που έδωσα. :T:

EDIT: Όσον αφορά το beta firmware που σου είπε η mionix, το έχω περάσει γιατί είχα και εγώ το πρόβλημα με το διπλό κλικ (στα 1000ΜΗz) και εδώ και 2 μήνες τρέχει άψογα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Απαντάω σε ερώτηση του [MENTION=560]gbak[/MENTION] που μου έκανε εκτός thread

Είναι λίγο πιό κοντό από το G700, αλλά λίγο πιό φαρδύ. Το δε "ακουμπιστήρι" που έχει για τον παράμεσο είναι τόσο βολικό μετά από ώρες gaming που δεν ξέρω αν θα μπορέσω να βολευτώ άλλο ποντίκι μετά από αυτό. Τα λαμπάκια δε θυμάμαι από τις ρυθμίσεις αν σβήνουν τελείως, αλλά αν πας στο site έχει το manual που δείχνει όλες τις επιλογές. Βολεύουν πολύ πάντως για να βλέπεις ποιό profile έχεις ενεργό.

Link to comment
Share on other sites

Απαντάω σε ερώτηση του [MENTION=560]gbak[/MENTION] που μου έκανε εκτός thread

Είναι λίγο πιό κοντό από το G700, αλλά λίγο πιό φαρδύ. Το δε "ακουμπιστήρι" που έχει για τον παράμεσο είναι τόσο βολικό μετά από ώρες gaming που δεν ξέρω αν θα μπορέσω να βολευτώ άλλο ποντίκι μετά από αυτό. Τα λαμπάκια δε θυμάμαι από τις ρυθμίσεις αν σβήνουν τελείως, αλλά αν πας στο site έχει το manual που δείχνει όλες τις επιλογές. Βολεύουν πολύ πάντως για να βλέπεις ποιό profile έχεις ενεργό.

Διορθώνω τον εαυτό μου... Φαίνεται καθαρά παραπάνω στην εικόνα με τις ρυθμίσεις του driver, εκεί που ρυθμίζεις τα χρώματα, ότι έχει δυνατότητα να είναι όλα σβηστά για κάθε profile χωριστά.

Link to comment
Share on other sites

αυτα ειναι για pro gamers εγω ο ταπεινος εχω.........

Βασικά, δύο διαφορές έχουν. Στον αισθητήρα και στο software. Σε άλλους αρέσει καλύτερα ο led, οπότε είναι υποκειμενικό. Εγώ το επέλεξα καθαρά για κάποιες δυνατότητες στο soft.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.