Jump to content

Καρτα ηχου για Logitech Z906 γυρω στα 50€

FANISTELROOY

Recommended Posts

Οπως λεει ο τιτλος σκεφτομαι την αγορα μια καρτουλας για τα ηχεια μου. Κυριως βλεπω ταινιες, μετα ερχεται η μουσικη και μετα τα παιχνιδια. Τωρα τα εχω συνδεδεμενα με toshlink απο την onboard της asus p6t για να χρησιμοποιειται ο DAC των ηχειων. Σε ταινιες και μουσικη καλα πανε, αλλα πιστευω οτι μπορουν ακομα καλυτερα, δατς γουαη σκεφτομαι την αγορα καρτας. Ο δευτερος λογος ειναι οτι σε παιχνιδια δεν περναει ηχος 5.1 απο το toshlink και αναγκαστικα εχω συνδεδεμενα και τα αναλογικα καλωδια και πρεπει να αλλαζω τη ρυθμιση εξοδου καθε φορα και ο ηχος που εβαλα το crisis 2 χτες δεν μου αρεσε, σαν στερεο ακουγοταν περισσοτερο.

Οποτε περιμενω προτασεις. Ειχα διαβασει καπου οτι οι creative δε λενε. Τωρα διαβασα για τις xonar κατι θεματακια με drivers κλπ.

Για καντε προτασεις γιατι δεν εχω ιδεα στο θεμα αυτο. Επισης πιστευεται οτι θα φαινεται διαφορα;

Budget μεχρι 50€ περιπου, αν ειναι να δωσω περισσοτερα προτιμω να παρω εναν 120αρη ssd:baby::baby:

στανταρ θα παρω απαντηση "παρε ssd"

:jump:

Άσε την κάρτα ήχου και πάρε κάνα ssd.

On a side note, και κάρτα ήχου να πάρεις, 5.1 από toslink για παιχνίδια είναι no-no, θα χρειαστείς DDL/DTS Connect (real time encoding). Δες btw μήπως το υποστηρίζει η οnboard κάρτα ήχου σου.

Τώρα άμα το dac των ηχείων σου θα είναι καλύτερο από μίας budget κάρτας ήχου δε το γνωρίζω.

EDIT: να γίνω λίγο πιο κατανοητός. Το toslink έχει αρκετό bandwidth για 2.0 pcm ήχο, ή DTS/DDL 5.1. Υπάρχουν κάποιοι drivers (π.χ. εδώ) για κάποιες κάρτες ήχου που μετατρέπουν τον 5.1 pcm ήχο σε dts/ddl, οπότε μπορεί και να το περάσει από toslink.

Aμα παρω καρτα ηχου θα συνδεσω αναλογικα, θα εχω προβλημα στα παιχνιδια;

Οσο για τον ssd θελει 110€....

Όχι βέβαια, δε θα έχεις πρόβλημα. Απλά χρησιμοποιώντας την αναλογική σύνδεση δε θα χρησιμοποιείς το dac των ηχείων. Και δεν έχω ίδεα κατά το πόσο 1. το dac της budget κάρτας ήχου > των ηχείων σου και 2. κατά το πόσο το 1. έχει σημασία στα παιχνίδια.

Και για τον ssd αστειευόμουν προφανώς ;)

Σ' αυτή την κατηγορία χρημάτων θα "παίξεις" Asus Xonar DX ή Creative x-Fi 5.1 USB Και οι δυο κοστίζουν λίγακι παραπάνω από 50 € στα ελληνικά καταστήματα.

Όσο για το αν θα δεις διαφορά με ξεχωριστή κάρτα ήχου VS οπτική σύνδεση:

Στα logitech z5500 είχα δοκιμάσει οπτική σύνδεση και αναλογική σύνδεση με Creative Audigy. Στη δεύτερη περίπτωση ο ήχος ήταν καλύτερος (στα αυτιά μου). Η συγκεκριμένη κάρτα είναι παλιά. Οπότε πιστεύω οτι με τις παραπάνω κάρτες θα δεις διαφορά.

DX.

Βαζεις και Uni Xonar drivers και τελος.

αυτη εδω λες, ε;

ASUS SOUND CARD XONAR_DX/XD/A

μηπως ειναι με μικρο bracket και δεν κανει για κανονικο κουτι;

Το σκεφτομαι παντως ακομα.... δεν ειναι σιγουρη η αγορα!:agree:

Κάπου είχε πάρει το μάτι μου να πουλάει κάποιος εδώ μέσα στα 50-60€ μια creative xfi xtreme...

Πολύ καλή ευκαιρία.Οπότε για μένα αν τη βρεις,πήγαινε σε εκείνη.

• 3 weeks later...

Και εγώ τον ίδιο πρόβλημα με τον φίλο έχω. Μόλις έστησα το καινούριο μου PC και είμαι αρκετά ενθουσιασμένος!

Corsair Obsidian Series 550D

Corsair Professional Series Gold ΑΧ750

Asus P8Z77-V PRO

Intel Core i7 3770K

Corsair Hydro Series H80

Corsair Vengeance CMZ8GX3M2A1866C9R 8GB

Asus HD7850-DC2T-2GD5

OCZ Vertex 3 Max IOPS Sata III 120GB

Western Digital 1TB Caviar Black SATA III 7200rpm 64MB

Sony AD-7261S LightScribe DVD-RW

Και σκέφτομαι να βάλω και μια κάρτα ήχου (40-60 Ευρώ, Asus ή Creative). Δεν ασχολήθηκα ποτέ με κάρτες ήχου. Αξίζει ο κόπος; Σε σχέση με την onboard, η οποία είναι καλή νομίζω, Θα δω διαφορά στην ποιότητα ή στην ένταση; Απ' όσο ξέρω, αναλαμβάνοντας η κάρτα ήχου την διαχείριση του ήχου, απαλλάσσεται και ο επεξεργαστής απ' αυτή την διεργασία (Όταν δεν χρησιμοποιείται η onboard κάρτα δηλαδή). Τα ηχεία μου είναι Creative 5.1, λίγο παλιά αλλά κάποια στιγμή θα πάρω αυτά Logitech - Speaker System Z906

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.