Jump to content

Gigabyte 990XA-UD3 Υψηλή θερμοκρασία!

digitaltiger

Recommended Posts

Από Vdroop πως πάτε με την εν λόγω μητρική? Εμένα με έναν 8120 σε load κάνει κάποια σκαμπανεβάσματα :( Βέβαια δεν το έχω ψάξει ιδιαίτερα ακόμα. Φοβάμαι μήπως σχετίζεται η temp των VRMs καθώς η ψυκτρούλα τους σε load ζεματάει, με δυσκολία βάζεις το χέρια πάνω της...

Το M/B συμπεριφέρεται αρκετά καλά θα έλεγα .

Σε Stress test η 990XA-UD3 δίνει περισσότερα volt από ότι έχω ορίσει από το Bios .

Εγώ έχω αλλάξει της εξής παραμέτρους .

APM Master =disable

C6 = disable

Turbo core =disable

Fans speed control =disable

Volt RAM =+0.050

volt CPU = +0.025

Volt CPU VID = +0.025

Οταν παίζω BF3 O CPU πάει max 55 C

Ειναι σε σχετικα ζεστο δωματιο τοτε κι αντεχει παραυτα. Καμια σχεση με τα temps του χειμωνα, σε FXA ομως. Με thuban βλεπω επικινδυνη ανοδο στις θερμοκρασιες(στους ~28-29C με σβηστο κλιματιστικο). Μαλλον θελουν κι ανεμιστηρακι στο NB. Βλεπω να μην αποδιδει η Mugen3 τελικα. Για τις εκδοσεις UD3 οι ψυκτρουλες δε μου φαινονται σόι...

Τελικά το APM έφταιγε. Με το που το απενεργοποίησα, το vcore μένει καρφωμένο :) C6 state, CnQ κλπ δεν τα απενεργοποιώ ποτέ, μιας και θέλω να έχω μειωμένες καταναλώσεις σε idle. Απορώ γιατί στο net γκρινιάζουν τόσο πολύ για το vdroop των gigabyte. Συνολικά μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την μητρική, καθώς δεν περίμενα μια μητρική των 100 ευρώ να είναι τόσο solid.

Θερμοκρασία στο northbridge έχω 42 βαθμούς σε load, με αλλαγμένη όμως ψύκτρα. Έχω μια χάλκινη enzotech passive (και δεν βρίσκω τον λόγο βάλω ανεμιστήρα :))

Παρόλο που το κουτί (CoolerMaster atcs 840) μου έχει καλή απαγωγή θερμότητας θέλω να σας δείξω την Greek patenta που κατέβασε 2C την θερμοκρασία στο σύστημα μου .

κρέμασα διαγώνια έναν 90mm fan , ώστε να φυσάει πάνω στο Μ/Β-RAM , δείτε φωτογραφία .

greekpatenta.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.