Jump to content

Gigabyte 990XA-UD3 Υψηλή θερμοκρασία!

digitaltiger

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα, έχω την παραπάνω μητρική εδώ και μερικούς μήνες και από την αρχή είχα συνειδητοποιήσει ότι είχε πολύ υψηλή θερμοκρασία στο northbridge σε idle,σε full load δεν το έχω κοιτάξει αλλά πρέπει να ανεβαίνει πολύ 60-70, αλλά τώρα τελευταία έχει αρχίσει να με παραξενεύει πολύ, μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει τίποτα περίεργο είναι σταθερή, απλά σκέφτομαι μήπως πεθαίνει σιγά-σιγά...?

το κουτι σου εχει κανενα ανεμιστηρι στο πλαινο του, ωστε να χτυπαει την μητρικη?

επειδη εχει παθητικη ψυξη το northbridge, και εχεις κανει και overclock -οπως βλεπω στην υπογραφη- οσο να'ναι, ζοριζεται! οχι οτι θα τα τιναξει κιολας, αλλα.....!!

αν δεν εχεις ανεμιστηρι στο πλαινο, βαλε κανενα, με καποιο τροπο-πατεντα, ωστε να χτυπαει πανω στο NB!!

Καλά βλεπεις στην υπογραφη λογο του οτι δεν το εχω διορθωσει...:happy:

Τον έχω stock τώρα 3ghz. Έχω στο πλαϊνό ένα θηρίο αλλά δεν θυμάμαι να είχα δει διαφορά,δεν τον έχω βάλει τώρα.

Επίσης στο hdwmonitor λέει ότι είναι 40C στην πραγματικότητα όμως άμα βάλεις το χέρι πάνω ζεματάει, δεν μπορείς να το αφήσεις δευτερόλεπτα ας πούμε, καίει πολύ οπότε σίγουρα είναι παραπάνω.

εδιτ:Αυτό που θέλω να μάθω αν υπάρχει περίπτωση να πάθει κάτι.... κάποια βλάβη,να λιώσει κάποιο καλα'ι' από καμιά κόλληση, τέτοια πράγματα αλλιώς δεν έχω πρόβλημα να το αφήσω έτσι.

• 2 weeks later...

Το παραμελησα το θεμα λογο ελειψης χρονου,τεσπα τωρα εχω βαλει παιδια τον πλαινο ανεμιστηρα (250mm) υποτίθεται οτι πάει αέρας πάνω στη ψήκτρα, αλλά και παλι σημερα που το κοιταξα ζεματαει...και μιλάμε για Idle φάση,σε full load θα ψήνεις αυγουλάκι πάνω..

Ο επεξεργαστης ειναι σε αρκετα χαμηλη θερμοκρασια,ειναι με υδροψυξη...:...:

υπαρχει και η λυση της αλλαγης ψυκτρας!!!! αν θες να κοιμασαι ησυχος!!!

Μάλλον θα του βαλω ενα fan 90mm πάνω του ακριβώς να το φυσάει, γιατί η ψήκτρα δεν νομίζω να εχει κάποιο θέμα,τι μπορεί να πάθει δηλαδή..:hmm:

Μάλλον θα του βαλω ενα fan 90mm πάνω του ακριβώς να το φυσάει

Και εισαι κομπλε! :T:

Διάβασα σε ενα ξένο φόρουμ οτι κανονικά για να είναι νορμάλ πρέπει να έχεις ενα heatsink στην cpu ώστε να πηγαίνει το airflow και πάνω σε αυτήν την ψήκτρα, οπότε στην περίπτωση μου ήταν λογικό να είχα θερμοκρασίες.(watercooling)

και όντως τον έβαλα μόλις τώρα,ολα μια χαρά.

Ευχαριστώ παιδιά για το ενδιαφέρων σας και την συμμετοχή σας.:magic:

υπάρχει τρόπος να βλέπω θερμοκρασία northbridge η southbridge;

υπάρχει κάποια κάρτα pci/pci-e που να βγάζει με καλώδιο thermal sensors;

σε παλιότερη μητρική έχω παρόμοια κατάσταση.

Μπορείς να το κοιτάξεις με το hdwmonitor,ειναι το TIMPIN0,1,2(δεν είναι πάντα ακριβής όμως, έχουν τύχει περιπτώσεις που σου δείχνει π.χ 35 βαθμούς και πιάνεις το heatsink και καίγεσαι η και το αντίθετο)

Για κάρτα δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο.

• 3 weeks later...

Δες και το AIDA 64..Εγω εχω την ιδια μητρικη και πιανω το πολυ 45.. Κανε reset το bios και δες παλι...

Παιδιά και εγώ με την 970Α-D3 έχω πρόβλημα, συνέχεια κρασάρει το PC και βγάζει ΒSOD, ούτε κάν εγκατάσταση των Win δεν μπορώ να κάνω, ενώ για 5 μέρες δούλευε κανονικά..

Κλοκαρισμένος σε NORTHBRIDGE και CPU έχω αυτή την στιγμή τις παρακάτω θερμοκρασίες !

Κάτι δεν πάει καλά στο σύστημά σου ! Η κάρτα γραφικών σου ποια είναι ???

Βγάζει τον ζεστό αέρα μέσα στο κουτί ??? Ίσως εκεί να είναι το πρόβλημα.

edit, η δική μου είναι FXA , για τις XA έχω ακούσει για υψηλές θερμοκρασίες σε ορισμένες περιπτώσεις.

post-7477-1416076311,8281_thumb.png

Και εμένα στους 40 είναι τώρα μαζί με το fan που έχω βάλει,ρολόγια όλα εργοστασιακά-μαμά σε idle mode.. αλλά δεν έχω τόσο καλό airflow ακομα στην μητρική.

Κλοκαρισμένος σε NORTHBRIDGE και CPU έχω αυτή την στιγμή τις παρακάτω θερμοκρασίες !

Κάτι δεν πάει καλά στο σύστημά σου ! Η κάρτα γραφικών σου ποια είναι ???

Βγάζει τον ζεστό αέρα μέσα στο κουτί ??? Ίσως εκεί να είναι το πρόβλημα.

edit, η δική μου είναι FXA , για τις XA έχω ακούσει για υψηλές θερμοκρασίες σε ορισμένες περιπτώσεις.

Συγνώμη για το off topic αλλά δεν κρατήθηκα!

Εδώ σε πιασαμε adpanos! :hehe:

Τι σχέση έχεις με την AMD και με ποιό τρόπο απέκτησες Thumban x6 1600Τ; :p

Συγνώμη για το off topic αλλά δεν κρατήθηκα!

Εδώ σε πιασαμε adpanos! :hehe:

Τι σχέση έχεις με την AMD και με ποιό τρόπο απέκτησες Thumban x6 1600Τ; :p

960T unlocked

• 4 weeks later...

Με την ίδια μητρική (GIGABYTE 990XA-UD3 ) χωρίς να κάνω απαιτητικές εργασίες έχω και εγώ.

Σύμφωνα με το HWMonitor

TMPIN2 max 55 βαθμούς

Η ψύχτρα στο north bridge πρέπει να είναι της πλάκας...

Η απορία παραμένει: Μήπως πεθαίνει σιγά σιγά;

Μετά από 6 μήνες χαλαρής χρήσης αρχίσε να μου παρουσιάζει τα εξής προβλήματα:

Κατα την εκκίνηση μερικές φορές κολλάει στην προσπάθεια να εντοπίσει την κάρτα δικτύου και χρειάζεται να κάνω reset.

Τον εξωτερικό σκληρό άλλες φορές τον βλέπει χωρίς να κάνει AutoPlay και άλλες φορές συμπεριφέρεται λές και μόλις συνδέθηκε. (πάντα κατα την εκκίνηση)

Τελευταίο σύμπτωμα και για το οποίο θα ήθελα την βοηθειά σας είναι το εσωτερικό DVD - RW που κάποιες φορές το αναγνωρίζει και κάποιες όχι.

Και το ερώτημα παραμένει: Μήπως πεθαίνει σιγά σιγά;

Πρόσθετες πληροφορίες: Λειτουργικό Win7, Athlon II 630, 600W τροφοδοτικό...

Έκανα αλλαγή κι εγώ με μια 990XA-UD3 και για την ώρα είναι δροσερή η ΝΒ (40 βαθμούς σε full load, με το ένα ανεμηστήρι της ψύκτρας να την φυσάει).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.