Jump to content

Πρόβλημα με σκληρό δίσκο

Recommended Posts

Καλησπέρα.Εδω και λίγο καιρό είχα πουλήσει αρκετά εξαρτήματα απο το παλιό σύστημα όπως και έναν σκληρό από τους 2 που είχα σε raid-0.Έτσι σύνδεσα το σκληρό σε εξωτερική θηκη για να τον κάνω format σε έναν αλλο υπολογιστή.Όλα οκ...μεχρι να τοποθετήσω το σκληρό στο νέο σύστημα.Αρχικά τον συνδεω στον asmedia controller και όλα καλά.Μετά σκέφτομαι να τον συνδέσω στον Intel controller και να απενεργοποιήσω τον άλλο για να κερδίσω μερικά δευτερόλεπτα εκκίνησης και τότε αρχίζουν τα προβλήματα...Στα windows ο σκληρός φαίνεται ότι υπάρχει μέσω του intel rapid storage,αλλά στη διαχείρηση δίσκων φαίνεται τα partition απ'το raid!!Δεν θα έπρεπε να διαγραφεί απ'το format?Τι μπορώ να κάνω για να διορθώσω το πρόβλημα;Ο δίσκος δεν φαίνεται/είναι προσβάσιμος από τον Intel controller

Να τονίσω ότι έχω φουλάρει τον δίσκο και παίζει κανονικά στον asmedia controller και δεν μπορώ να τον κάνω format λόγω έλλειψης χώρου

Μητρική έχω τη maximus v gene Και σκληρός wd6401aals

• 2 weeks later...

Βασικά δεν νομίζω να λυθεί με το gparted. Θα χρειαστεί να ενεργοποιήσεις πάλι το raid στη μητρική σου, να μπεις στο Intel Rapid Storage menu κατά την εκκίνηση του υπολογιστή όπου εκεί λογικά θα σου εμφανίσει το drive σαν μέλος συστοιχίας Raid που έκανε fail. Σβήσε το Raid array (κάνε remove το drive από μέλος του array) και λογικά θα επανέλθει. Μετά μάλλον θα χρειαστεί format.

ναι το έιχα κάνει αρχικά αυτό (να μπω σε raid) αλλά δεν έκανα διαγραφή το array μη διαγράψω τα αρχεια...Οπότε αφήνω το σκληρό στον as media controller,μέχρι να βρω αλλο δίσκο για αδειασμα :)

Ευχαριστώ,τώρα μπορεί να κλείσει

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.