Jump to content

c2extreme qx9650-temps!

pantelos

Recommended Posts

εχω ενα θεματακι με τον cpu του τιτλου. το core temp μου διαβαζει κατι temps 99c οταν παιζω mw3(ειναι το μονο παιχνιδι που παιζω) και idle εχω 57c με χρηση cpu max7%

κατι που να κανω να ριξω την θερμοκρασια για με ανυσηχει...

• Replies 41
  • Created
  • Last Reply

ειδα και απο εκει που λες και παλι μου βγαζει τα ιδια(επισης στο παραθυρακι του coretemp μου εχει ενα θαυμαστικο : (!) διπλα απο εκει που διχνει την θερμοκρασια του core#0(που ειναι και αυτος με την μαγαλυτερη θερμοκρασια δηλαδη 99c) στα αλλα cores εχει : το 1 95 max το 2 88 max και το 3 85 max.

Αν δεν έχεις πειράξει τίποτα πρόσφατα μέσα στο κουτί, μάλλον ψόφησε ο fan της ψύκτρας του επεξεργαστή.

Αν έχεις πειράξει, είτε δεν έβαλες καλά την ψύκτρα, είτε τον έχεις ταράξει στο ρεύμα ( δεν πιστεύω να του δίνεις τίποτα 1.5V++ )

ναι...πριν κανα 3μηνο την εβαλα στο pc και ηταν μια χαρα max θερμοκρασιες ειχα 85 με τα φανς στο φουλ(και τωρα που ειδα αυτες τις θερμοκρασιες στο φουλ ηταν)

παστα εχει as5

Και σου ξαναλέω.

85C για QX9650 @ Default με την H60 ΔΕΝ είναι λογικές ( υπό την έννοια ότι είτε δεν δουλεύει καλά η αντλία ή ότι δεν πάτησες καλά το waterblock είτε έχεις κάποιο άλλο θέμα ).

Για non-oc 9650 με Η60 ψηλά ήταν οι temps και πριν. Εκτός άμα το είχες σε κάνα κουτί της πλάκας και πνιγόταν.

1. Δες άμα δουλεύει το φουρφούρι. Άμα δουλεύει δες το 2.

2. Δες άμα δουλεύει η αντλία. Άμα δουλεύει δες το 3.

3. Δεν την έχεις τοποθετήσει σωστά.

Edit: με πρόλαβε ο billpep

ολα δουλευουν ρολοι και το block ειναι μια χαρα τοποθετημενο...

Σε τι κουτί είσαι; Παίζει να δείχνουν και οι σένσορες ότι να'ναι, αλλά δύσκολο. Πιο πιθανό είναι να έβαλες περισσότερη/λιγότερη θερμοαγώγιμη από όσο έπρεπε, άμα είσαι σίγουρος ότι την έχεις εγκαταστήσει σωστά.

cm 690 advanced 2. οι σενσορες καλα πρεπει να ειναι γιατι εκλυεται πολυ ζεστη απο το pc(να πω οτι η θερμ. δωματιου ειναι 26c) μα η παστα τοσο καιρο που ειναι εκει(3 μηνες) δεν θα επρεπε να εχει "δεσει"?

cm 690 advanced 2. οι σενσορες καλα πρεπει να ειναι γιατι εκλυεται πολυ ζεστη απο το pc(να πω οτι η θερμ. δωματιου ειναι 26c) μα η παστα τοσο καιρο που ειναι εκει(3 μηνες) δεν θα επρεπε να εχει "δεσει"?

Αδερφέ έχεις καλό κουτί, καλή ψύκτρα και δεν είναι πρόβλημα "δεσιματος" της πάστας. Όπως το βλέπω έπρεπε στη χειρότερη να είσουν ~35ρια C idle 65-70C load. Βγάλτην, καθάρισε την, βάλε μία στάλα 4-5mm διαμέτρου πάστας και ξαναβάλτην.

Να επιβεβαιωσω και εγω με την σειρα μου που εχω q6600 B3(το ζεστο κομματι) οπου τον εχω στα 3.4 με 1.46 πανω σε Η100 και πανω από 60 βαθμους σε φουλ φορτιο δεν εχω δει...Κατι δεν παει καλα με την ψυκτρα η τους σενσορες..

Απορια.Όταν σου δειχνει ότι εχεις 90+ βαθμους δοκιμασες να βαλεις το χερι μεσα στο κουτι(χωρις να ακουμπησεις εννοειται κατι).Γτ αν ισχυουν θα πρεπει να βραζει ο αερας...

Sent from my BlackBerry 9700 using Tapatalk

Να επιβεβαιωσω και εγω με την σειρα μου που εχω q6600 B3(το ζεστο κομματι) οπου τον εχω στα 3.4 με 1.46 πανω σε Η100 και πανω από 60 βαθμους σε φουλ φορτιο δεν εχω δει...Κατι δεν παει καλα με την ψυκτρα η τους σενσορες..

Απορια.Όταν σου δειχνει ότι εχεις 90+ βαθμους δοκιμασες να βαλεις το χερι μεσα στο κουτι(χωρις να ακουμπησεις εννοειται κατι).Γτ αν ισχυουν θα πρεπει να βραζει ο αερας...

απο το φαν του rad(ειναι και exhaust) βγαζει ΠΟΛΥ ζεστο αερα.επισης στο πισω μερος του κουτιου εκει που εχει το ανοιγμα για την ψυκτρα ειναι παλι πολυ ζεστο...

Δοκιμασες να βγαλεις τον cpu και να τον ξαναβαλεις στην θεση του μηπως παταει εστω και ελαχιστα λιγο στραβα?? Το ειχα παθει πριν λιγο καιρο και μου ανεβαζε 80 γρηγορα ο δικος μ..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.