jpavly Δημοσιεύτηκε Μάϊος 4, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 4, 2012 Ζήτησα από ένα πωλητή να προσθέσει την Ελλάδα, εφόσον λέει Ευρώπη στα μεταφορικά για να κάνω μία μικρή αγορά. Το αντικείμενο στοιχίζει 6,5 λίρες Αγγλίας.Αντιθέτως, μου πρότεινε να το πάρω απ' ευθείας και εκτός ebay, πληρώνοντας μέσω Paypal, στην τιμή των 4,5 λιρών. Είναι ασφαλές αυτό; Η τιμή δεν είναι θέμα για 2 λίρες, αλλά βαριέμαι το πίσω-μπρος μηνύματα και άντε πότε θα ρυθμίσει να φαίνεται το postage για Ελλάδα.Είναι ασφαλές να το κάνω direct ή θα περιμένω τσάμπα το αντικείμενο; Παρέχει κάποια τέτοιου είδους ασφάλεια το Paypal? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prof_Chaos Μάϊος 4, 2012 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 4, 2012 αν ειναι τοπ seller δεν νομίζω να εμπεριέχει κάποιο κίνδυνο ιδίως για το ποσο αυτό .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Μάϊος 4, 2012 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 4, 2012 Αμέ πάρτο κατευθείαν, αρκεί να μην του στείλεις τα λεφτά σαν gift. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Μάϊος 4, 2012 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 4, 2012 Νομιζω αν πληρωσεις κατευθειαν σε paypal, εχει επιλογη καπου να βαλεις οτι ειναι 'ebay good' κ να εχεις μια χ ασφαλεια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Μάϊος 4, 2012 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 4, 2012 οσες φορες εχω αγορασει απο Ευρωπη απευθειας απο site (οχι απο ebay εννο)με paypal δεν ειχα ποτε προβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Μάϊος 4, 2012 Author #6 Κοινοποίηση Μάϊος 4, 2012 Δεν μιλάω για site ή eshop, αλλά απ' ευθείας συναλλαγή με έμπορο και είναι και Κινέζος Ebay good δεν προϋποθέτει αγορά από ebay? Anyway, εφόσον παίζει τέτοιο θέμα μεταξύ αγοράς/gift θα το επιλέξω κατάλληλα και θα προχωρήσω κανονικά στη συναλλαγή Link to comment Share on other sites More sharing options...
altri Μάϊος 4, 2012 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 4, 2012 Αν πας να βαλεις ebay good θα σου ζηταει επιμονως να κανεις τη συναλλαγη μεσω ebay. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonymous-root Μάϊος 4, 2012 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 4, 2012 κάτι τέτοιο είναι ενάντια στους όρους χρήσης του e-bay. Διότι ο πωλητής δεν πληρώνει fees στο ebay.Σιγουρα δε θα σε προστατεύσει το e-bay (ebay buyer protection).ίσως σε προστατεύσει το paypal (δεν ξέρω κατά πόσο) εάν δεν έρθει το αντικείμενο.Πάντως όσες φορές είχα θεματάκια με κινέζους (άργησαν λίγο να έρθουν τα πράγματα) όλα λύθηκαν από μέρους τους, χωρίς να ανακατέψω το ebay buyer protection.Αν είναι top seller μπορείς να το κάνεις, στην τελικά δε θα κλάψεις πολλά λεφτά (κανα 7ευρω; ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prof_Chaos Μάϊος 4, 2012 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 4, 2012 επιβεβαιώνω είχα refund απο κινέζο αξίας 30 ευρώ γιατι το προιόν δεν με ικανοποιούσε και ουτε που ζητησε να το στείλω πίσω.βεβαια ηταν τοπ σελλερ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
narta Μάϊος 4, 2012 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 4, 2012 Δεν μιλάω για site ή eshop, αλλά απ' ευθείας συναλλαγή με έμπορο και είναι και Κινέζος Ebay good δεν προϋποθέτει αγορά από ebay? Anyway, εφόσον παίζει τέτοιο θέμα μεταξύ αγοράς/gift θα το επιλέξω κατάλληλα και θα προχωρήσω κανονικά στη συναλλαγή Δεν θα εχεις θεμα. Μπορεις να αγοράσεις οτιδηποτε σαν goods απο ιδιωτη ακομα. Ολες οι συσκευες τηλεφωνου που εχω παρει τα τελευται 2 χρονια ειναι απο ιδιωτες και paid as goods Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_ Μάϊος 7, 2012 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2012 ειναι 50-50αμα εχει καλο feedback προχωρα.διαβασε τις αρνητικες του Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexgk Μάϊος 8, 2012 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2012 Αν κάνει αγορές μέσω paypal έχεις paypal protection κάτι παρόμοιο με το ebay είναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Μάϊος 8, 2012 Author #13 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2012 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το προχώρησα αλλά προς το παρόν είναι χαμένος Θα ενημερώσω, LOL. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquasonic Μάϊος 8, 2012 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2012 Με παρομοιο τροπο αγορασα laptop που ο πωλητης στο ebay ειχε επιλογη μονο για αποστολη στη Γερμανια. Κανενα προβλημα! (αν και τα μεταφορικα ηταν καπως...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarko1 Μάϊος 12, 2012 #15 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2012 Με παρομοιο τροπο αγορασα laptop που ο πωλητης στο ebay ειχε επιλογη μονο για αποστολη στη Γερμανια. Κανενα προβλημα! (αν και τα μεταφορικα ηταν καπως...) Το έχω ακούσει κι εγώ αυτό ότι γίνεται, και ουκ ολίγες φορές θέλω κάποιο προιόν από το αγγλικό ebay αλλά ο πωλητής δεν στέλνει Ελλάδα. Βέβαια, από ότι καταλαβαίνω, ο πωλητής σε «τσεκούρωσε» ελαφρώς στα μεταφορικά που σου χρέωσε για το laptop σαν εκδίκηση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_ Μάϊος 12, 2012 #16 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2012 εγω την πατησα μια φορα..λες κ το εκανα επιτηδες ενω υποψιαζομουν,εκανα το ντιλ μεσω πειπαλ...ευτυχως με αποζημειωσε...αναρωτιεμαι τι γινεται μετα με τους κλεφτες....τους βρισκουν με καποιο τροπο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexandrosss Μάϊος 14, 2012 #17 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2012 κανε μια δοκιμη δεν ειναι και τραγικο το ποσο, και εγω εχω ψωνισει ετσι αρκετες φορες, μονο την μια φορα που τα σταματησανε στο τελωνειο, αλλα για τετοιο μικρο ποσο δεν υπαρχει κανενα προβλημα στη χειροτερη εχεις χασει 5ε Link to comment Share on other sites More sharing options...
MUL Μάϊος 15, 2012 #18 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2012 ...αναρωτιεμαι τι γινεται μετα με τους κλεφτες....τους βρισκουν με καποιο τροπο?Αυτοί μπορεί να βγάζουν τόσο χρήμα που τέτοιες περιπτώσεις μπορει να είναι μέσα στις ζημίες που "ανέχονται" ...Υπάρχει πιθανότητα βέβαια να κάνουν όπως οι ελληνικές τράπεζες..να δίνουν το χρέος με ένα ποσοστό σε "εισπρακτικές" εταιρίες .....Εταιρίες δηλαδή ντεντέκτιβ-τιμωροί-εξολοθρεύτες :hang2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Μάϊος 16, 2012 Author #19 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2012 Τα περί dispute μεταφέρθηκαν εδώ:http://www.thelab.gr/ti-pou-poso/arnitiki-se-seller-sto-ebay-109227.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_ Μάϊος 16, 2012 #20 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2012 τελικα η δικη σου περιπτωση τι εγινε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.