Jump to content

Προτάσεις για αντλία

tr4wanfs

Recommended Posts

Σκέφτομαι να φτιάξω ένα σύστημα w/c και έχω καταλήξει σε όλα σχεδόν εκτός από αντλία...

:confused:

Παρακαλώ φωτίστε με... Ενδιαφέρομαι μόνο για ένα μπλοκ στον επεξεργαστή (όχι vga κλπ) και θα προτιμούσα να μην ξοδέψω πάνω από 60-70Ε για αντλία.

BTW αυτό είναι το πρώτο μου post αν και ψιλοπαρακολουθούσα (unregistered) το forum για λίγο καιρό :)

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

καλώστον!

με μια hydor l30 θα είσαι μια χαρά και εντός budget... (55-60 ευρώ)

η λ20 κάνει τα μισά και είναι τα μισά λίτρα (600).

Κανονικά για 1 μόνο μπλοκ η λ20 θα είναι μια χαρά, απλά έχουν πολλοί παραπονεθεί ότι η μικρή έχι εμφανίσει διαρροούλες που βέβαια με λίγη σιλικόνη φτιάχτηκαν).

πάντως αν έχεις ζόρικο ψυγείο, μπλοκ που θέλει καλή ροή (αλήθεια ποιό?) και βλέψεις για προσθήκη άλλου μπλοκ στο κύκλωμα μελλοντικά, go for l30 με τα μάτια κλειστά..

επίσης σημασία έχει και αν θα την έχεις εξωτερικά ή βυθισμένη... βυθισμένη η λ30 θα σου δώσει 2-3 βαθμούς διότι ζεσταίνεται πολύ. η λ20 αν βυθιστεί δεν έχει τέτοιο πρόβλημα, και ούτε τφυσικά τότε φοβάσαι για διαρροές...

Πάρε την l30 γιατί αφενός θα έχεις καλύτερες θερμοκρασίες λόγω μεγαλύτερης ροής αφετέρου θα μπορείς να αναβαθμιστείς χωρίς να αλλάξεις αντλία. Εγώ την πήρα 45 απο petshop

Μάλλον θα πάω για την Λ30 μιας και υπάρχει πιθανότητα μελλοντικά να προσθέσω γουότερμπλοκ και στη Radeon. Το πιθανότερο είναι να μην την έχω βυθισμένη (δεν γνωρίζω - υπάρχει κάποιο όφελος από τέτοια τοποθέτηση;).

Όσο για μπλοκ θα ήθελα (τί άλλο;) κάποιο made by 11, αλλά στο email που του έστειλα δεν μου απάντησε ακόμα :cry:

Από ψυγείο θα ψάξω κάτι από αυτοκίνητο (φθηνό και καινούριο αν βρω)

Ευχαριστώ για τη βοήθεια :)

ψυγείο από καλοριφέρ ford transit του 87, απομίμιση, καινούριο, μαξ 60 ευρώ... χωρίς 2η κουβέντα;)

θα έχεις τανκ στο κύκλωμα? αν όχι, με αβύθιστη την λ30, μετά από λίγο μόλις σκάσει μύτη κάποια φυσαλίδα θα αρχίσει η αντλία να τραγουδάει τυρολέζικα...λολ

η λ30 καλύτερα αβύθιστη αλλά με τανκ. βυθισμένη έχει το πλεονέκτημα να είναι αθόρυβη απλά χάνεις 2-3 βαθμούς από την θερμότητα που προσθέτει...

Αρχική απάντηση από antonisk7

Μακρυά απλό την μπαχατέλα την Λ30 , πάρε μια eheim μήπως και δεις το νερό να γυρίζει

Aφου το παιδι ειπε μεχρι 60-70ε βρε....

Αν κ εχω Eheim θα επερνα φυσικα την λ30 αν δεν μπορουσα να διαθεσω τα σχεδον 100ε της 1250...

Αρχική απάντηση από antonisk7

Ναι συμφωνώ, αλλά αν πάθει αυτό που έπαθα εγώ και έχω στείλει 3 L30 σε RMA θα μετανιώσει πολύ που δεν έδωσε 30 Ευρώ παραπάνω....

Μη το γκαντεμιαζεις βρε :p

Αρχική απάντηση από antonisk7 [Σήμερα, στις 13:37]

Ναι συμφωνώ, αλλά αν πάθει αυτό που έπαθα εγώ και έχω στείλει 3 L30 σε RMA θα μετανιώσει πολύ που δεν έδωσε 30 Ευρώ παραπάνω....

Το θέμα να είσαι εσύ ο γκαντέμης?:rip: :rip:

Ρώτησα ένα γνωστό (μηχανικό αυτοκινήτων) για το συγκεκριμένο ψυγείο (από Τράνσιτ '87) και μου είπε πως με περίπου 70Ε (τουλάχιστον...) παίρνω (καινούριο) από άλλο μοντέλο, μικρότερο και πιο αποδοτικό. Δυστυχώς δε θυμάμαι μοντέλο ( :wall: ) :( (βασικά ο πατέρας μου επικοινώνησε μαζί του και δεν πολυ-έβγαλα άκρη - αλλά από τη στιγμή που δεν είχε το συγκεκριμένο του Φορντ ένιωσα αμέσως την ανάγκη να ρωτήσω τους πιο έμπειρους :) )

Αξίζει να επιμείνω για αυτό του Φορντ; Αν όχι, τί πρέπει να προσέξω σε ένα ψυγείο;

Αν όντως το συγκεκριμένο είναι κορυφή, μπορείτε να μου δώσετε καποιο τηλέφωνο, διεύθυνση κλπ από κάποιο μαγαζί ανταλλακτικών που να το διαθέτει; (Θα το κάνω μάλλον παραγγελία για Κομοτηνή, οπότε μάλλον δεν έχει σημασία η πόλη)

Το αστείο είναι πως στην αρχή το ψυγείο μου φάνηκε το ευκολότερο κομμάτι της υπόθεσης... :p

Επίσης υπάρχει κάποιο e-shop που να έχει τιμοκατάλογο από αντλίες Eheim; Είναι όντως τόσο λαχείο αυτές οι Hydor; Η μικρή Eheim σηκώνει δεύτερο μπλοκ; :confused:

Ευχαριστώ για το χρόνο σας

:)

Ρίξε μια ματιά εδώ:

http://www.aquaristikshop.com/cgi-bin/neu/webshop.pl?f=NR&c=125021&t=temartic_e&userid=vq2GQi8zbs7yIjDgOuWL7lrF4GRU43Cd0LX

Πρόσθεσε 10-15 ευρώ για μεταφορικά και είσαι πολύ κοντα στο budget σου ;)

Αρκεί να μπορείς να περιμένεις 10-15 μέρες.

Εξαιρετικά αξιόπιστο κατάστημα. Εχω ψωνίσει από κει 3 φορές ως τώρα.

Πρέπει να είναι κυψελωτό και όχι σωληνωτό (δηλ να μην έχει σωλήνες πάνω στα fins) και να είναι μεγάλο... Όσο μεγαλύτερο τόσο το καλύτερο! Και φυσικά χάλκινο (αν βρείς και με αλουμινένα fins τόσο το καλύτερο) Εγώ έχω ένα τριπλό (3 άρηδες ανεμηστήρες) απο mercedes με χάλκινα φινς και με έχει καλύψει πλήρως

Αρχική απάντηση από tr4wanfs

Ρώτησα ένα γνωστό (μηχανικό αυτοκινήτων) για το συγκεκριμένο ψυγείο (από Τράνσιτ '87) και μου είπε πως με περίπου 70Ε (τουλάχιστον...) παίρνω (καινούριο) από άλλο μοντέλο, μικρότερο και πιο αποδοτικό. Δυστυχώς δε θυμάμαι μοντέλο ( :wall: ) :( (βασικά ο πατέρας μου επικοινώνησε μαζί του και δεν πολυ-έβγαλα άκρη - αλλά από τη στιγμή που δεν είχε το συγκεκριμένο του Φορντ ένιωσα αμέσως την ανάγκη να ρωτήσω τους πιο έμπειρους :)

Ευχαριστώ για το χρόνο σας

:)

Ford transit all the way (καλα ιμιτασιόν είναι αλλα δεν μας χαλάει αυτό )55 στο κουτί του και 65 μονταρισμενο με ρακορ για 1/2 σωληνες Πολυ καλύτερο απο πολλα έτοιμα και επώνυμα ψυγεία

αν σου ηταν εύκολο μαθε απο τι αυτοκινητο ειναι το ψυγειο που σου προτεινει ο μηχανικός να το ψάξουμε

Τετάρτη - Πέμπτη θα λείπω... εκδρομούλα οπότε από Παρασκευή τα ξαναλέμε :)

Σχετικά με το ψυγείο θα προσπαθήσω να βρω αυτό που μου λέτε. (Αν ξέρετε κανένα τηλέφωνο να το παραγγείλω θα με βοηθούσε πολύ :) ) Θα ξαναρωτήσω όμως το μηχανικό (--> θα ξαναβάλω τον πατέρα μου να ρωτήσει :p - δικός του γνωστός είναι) για να μας λυθεί η απορία.

Τελικά για αντλία είμαι ανάμεσα στην Λ30 από το hacshop (60E παρά κάτι ψιλά μαζί με μεταφορικά) και την 1250 από το aquaristikshop (73Ε τελική με μεταφορικά + ό, τι με χρεώσει η τράπεζα για τη μεταφορά του ποσού - δεν έχω πιστωτική :( ) (Thanx YiorgosX :) ) με μια τάση περισσότερο για τη δεύτερη (είμαι αγχώδης τύπος :unsure::p )

Τα λέμε :)

η λ30 που έχει το hacshop πωλείται σαν ανταλλακτικό για το waterchill της asetek και δεν έχει ρακόρ για 1/2 σωλήνες που σε ενδιαφέρουν... δεν είναι η κλασσική έκδοση που πουλάνε τα pet shop... καλύτερα να πας για αυτήν για να μην ψάχνεις ρακόρ...

αν η 1250 βγαίνει τόσο φτηνή. βρες κάποιον να σε βοηθήσει με πιστωτική. μέσω τραπέζης δε θα είναι λίγα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.