nathanlyk Δημοσιεύτηκε Μάϊος 2, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 2, 2012 Εδω και μηνες ταλαιπωρουμαι με ενα laptop sony vaio vgn-fz31z συσγκεκριμενα στο οποιο πρεπει να κοπαναω πανω αριστερα στο πληκτρολογιο για να δουλεψει το ανεμιστιρακι ή οτι αλλο που γυριζει σε εκεινο το σημειο μεσα στο laptop. Αν δεν το κανω αρχιζει και ζεστενεται υπερβολικα απο κατω στο σημειο αυτο και σιγα σιγα σε ολο το pc με αποτελεσμα να σβήνει. Πλεον ύστερα απο πολλά κοπανήματα και με 2-3 φορματ αρχιζει και τα φτυνει εντελως σε σημειο που δεν μπορω να μπω στα windows (και μετα απο φορματ).Το θεμα ειναι σιγουρα hardware οπως καταλαβαινετε. Και επισης το service της Sony ειναι στο Βελγιο οπως πιθανον θα γνωριζετε. Οποτε δεν με συμφερει να το παω σε πολυκαταστηματα υπολογιστων. Θα ήθελα να μου πειτε τι θα κανατε εσεις με αυτο το laptop μιας και δεν θελω να το αφησω.Εστω αν υπηρχε καποιος που αναλαμβανει να το ανοιξει και να αντικαταστησει το ... ανεμιστιρακι..(λογικα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris92 Μάϊος 2, 2012 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2012 αν σου ειναι ευκολο,ανεβασε μια φωτογραφια με το πισω μερος του λαπτοπ.πιστευω οτι με λιγη βοηθεια απο εμας μπορεις και να το φτιαξεις και μονο σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
nathanlyk Μάϊος 2, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2012 Μακαρι !!! Θελεις να ανεβασω το δικο μου ή να το googlarw? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris92 Μάϊος 2, 2012 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2012 το εψαξα στο google και δεν βρηκα κατι εμφανες,οποτε καλυτερα βγαλε μια το δικο σου,το πισω μερος του.ουσιαστικα θελω να δω,αν χρειαστει να λυσεις ολο το λαπτοπ για να εχεις προσβαση στη ψυκτρα ή απλα ξεβιδωνεις ενα πλαστικο απο πισω και βγαζεις ενα καπακι Link to comment Share on other sites More sharing options...
nathanlyk Μάϊος 2, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2012 Τωρα δεν εχω δυνατοτητα για φωτο δεν το χω εδω. Ομως βαζω κατι προχειρο για αρχη.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Μάϊος 2, 2012 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2012 Καλη τυχη με την εταιρια που εμπλεξες...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nathanlyk Μάϊος 2, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris92 Μάϊος 2, 2012 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2012 Τις εχω βρει και εγω αυτες τις φωτογραφιες αλλα δυστυχως δεν μπορω να διακρινω αυτο που θελω,επομενως οποτε μπορεις ανεβασε μια κατοψη του πισω μερος του λαπτοπ σου.αν και φοβαμαι οτι θα πρεπει να λυθει το μισο λαπτοπ για να φτασουμε στη ψυκτρα,οποτε κομματακι δυσκολο να τα καταφερεις μονος σου.ανεβασε εσυ ομως τι φωτο και βλεπουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
nathanlyk Μάϊος 2, 2012 Author #9 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2012 Ενταξει chris92..Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris92 Μάϊος 2, 2012 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2012 τπτ να ΄σαι καλα.περιμενουμε τις φωτογραφιες,οποτε μπορεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Μάϊος 2, 2012 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2012 Δες εδώ, μήπως κάποια από αυτά έχουν το ίδιο σασί με το δικό σου. Έχουν οδηγίες για το πώς να τα αποσυναρμολογήσεις.Το να το ανοίξεις/καθαρίσεις δεν είναι τίποτα το δύσκολο, εκτός βέβαια άμα έχει καμιά ιδιαιτερότητα το laptop το συγκεκριμένο.Τι να περιμένεις: Πολλές και ίσως και διαφορετικές βίδες. Μπορεί να χρειαστεί να βγάλεις HDD/DVD/πληκτρολόγια. Αυτά μπορεί να ενωνονται με μικρές ταινίες. Πρέπει να βρεις ένα τρόπο να θυμάσαι ποιες βίδες πάνε που, και που δένουν οι ταινίες αυτές. Ο τρόπος ο οποίος χρησιμοποίησα εγώ, ήταν: Έφτιαχνα ένα χοντρικό σχεδιάγραμμα του laptop, έβγαζα τις βίδες και τις τοποθετούσα πάνω στο σχεδιάγραμμα στη θέση που αντιστοιχούσαν.Κατά τα άλλα ήταν πολύ απλό, μιας και ότι έβγαινε δε μπορούσε να πάει αλλού. Αναφορικά, έβγαλα την μπαταρία (προφανώς), ~20 βίδες, δίσκο, dvd, πληκτρολόγιο, πλαστικά καπάκια κάποιων θυρών/κουμπιών, ηχεία για να φτάσω στο ανεμιστήρα. Μετά με ένα πινέλο τον καθάρισα. ~1,5 ώρα δουλειά ήταν, και η περισσότερη ώρα ήταν να σημειώνω τις βίδες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris92 Μάϊος 2, 2012 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2012 Δες εδώ, μήπως κάποια από αυτά έχουν το ίδιο σασί με το δικό σου. Έχουν οδηγίες για το πώς να τα αποσυναρμολογήσεις.Το να το ανοίξεις/καθαρίσεις δεν είναι τίποτα το δύσκολο, εκτός βέβαια άμα έχει καμιά ιδιαιτερότητα το laptop το συγκεκριμένο.Τι να περιμένεις: Πολλές και ίσως και διαφορετικές βίδες. Μπορεί να χρειαστεί να βγάλεις HDD/DVD/πληκτρολόγια. Αυτά μπορεί να ενωνονται με μικρές ταινίες. Πρέπει να βρεις ένα τρόπο να θυμάσαι ποιες βίδες πάνε που, και που δένουν οι ταινίες αυτές. Ο τρόπος ο οποίος χρησιμοποίησα εγώ, ήταν: Έφτιαχνα ένα χοντρικό σχεδιάγραμμα του laptop, έβγαζα τις βίδες και τις τοποθετούσα πάνω στο σχεδιάγραμμα στη θέση που αντιστοιχούσαν.Κατά τα άλλα ήταν πολύ απλό, μιας και ότι έβγαινε δε μπορούσε να πάει αλλού. Αναφορικά, έβγαλα την μπαταρία (προφανώς), ~20 βίδες, δίσκο, dvd, πληκτρολόγιο, πλαστικά καπάκια κάποιων θυρών/κουμπιών, ηχεία για να φτάσω στο ανεμιστήρα. Μετά με ένα πινέλο τον καθάρισα. ~1,5 ώρα δουλειά ήταν, και η περισσότερη ώρα ήταν να σημειώνω τις βίδες.ασχετο αλλα tips για τι βιδες.λοιπον παρε κανα 4 μαρκαδορους και βαψε πριν ξεβιδωσεις τα κεφαλια απο τις βιδες και το τριγυρω στη τρυπα στο σασι.ετσι θα θυμασαι που παει ποια,βεβαια βγαινει σαν ουρανιο τοξο στο τελος,αλλα με ενα βαμβακι και οινοπνευμα οταν το δεσεις το καθαριζεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
nathanlyk Μάϊος 2, 2012 Author #13 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2012 Παιδια μακαρι να το καταφερω βασικα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Μάϊος 3, 2012 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2012 Αν εισαι εντος εγγυησης να το στειλεις.Σε 12 μερες θα το εχεις πισω και αναλαμβανει τα εξοδα η sony.Μια χαρα support εχει.Φιλος εδωσε lenovo στην ελλαδα και περιμενει 1+ μηνα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nathanlyk Μάϊος 3, 2012 Author #15 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nathanlyk Μάϊος 3, 2012 Author #16 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anonymous Μάϊος 3, 2012 #17 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2012 [MENTION=4997]nathanlyk [/MENTION] επειδη εχω ακριβως το ιδιο λαπτοπ και εγω 4 χρονια τωρα...(εγω εχω παθει αλλη νιλα... τον ηπιε η καρτα γραφικων..) για να αλλαξεις ανεμιστηρακι πρεπει να το λυσεις ολο...στα σχεδον 3 χρονια ειχε μπουκωσει το συστημα απο σκονη και ψηνοτανε... το ανοιξα και αλαξα παστες μεσα καθαρισα τη σκονη κτλ...(απο το ψησιμο ειχε αλλαξει χρωμα η περιοχη γυρς απο cpu kai gpu και για αυτο μαλλον ψοφησε η gpu πριν καμια βδομαδα...) το λαπτοπ ανοιγει σχετικα ευκολα βγαζεις ολες τις βιδες απο πισω και τα καπακια... ολες ειναι ιδιες εκτος απο τις 2 που ειναι κατω απο τη μπαταρια... βγαζεις το bluray... και μετα πρεπει να βγαλεις το ασημι καλυμα απο τα ηχεια(αυτο που εχει το power button vol+ vol- etc.) γιατι εχει και εκει απο κατω 4 βιδες που κρατανε το body με την οθονη... αυτο ητανε... ανοιξε..αν εισαι Ηρακλειο-Ρεθυμνο ευχαριστως να συναντηθουμε να σε βοηθησω.... εχω και τα κατσαβιδακια που χρειαζονται... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nathanlyk Μάϊος 3, 2012 Author #18 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2012 Να σαι καλα..το κανω τωρα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nathanlyk Μάϊος 3, 2012 Author #19 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2012 Δεν ανοιγει το ατιμο με τιποτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
nathanlyk Μάϊος 3, 2012 Author #20 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2012 Ποπο θα το σπασω μιλαμε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.