Jump to content

είναι όντως οι πρώτοι μου σκασμένοι πυκνωτές???

serpico75

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Θα ήθελα να ανεβάσω δύο photos που πήρα απ' το εσωτερικό του τροφοδοτικού.

Επειδή δεν έχω δει ποτέ σκασμένο πυκνωτή, νομίζω πως εδώ έχω την πρώτη μου περίπτωση.

Είπα πως αυτό που βλέπω είναι κόλλα του κατασκευαστή. Αλλά, πάλι, από την άλλη, γιατί ο κατασκευαστής να φτιάξει έτσι τους πυκνωτές; Νομίζω πως πρέπει γρήγορα να αλλάξω τροφοδοτικό.

Γιά ρίξτε μιά ματιά και πείτε μου και σεις...

http://i1131.photobucket.com/albums/m560/netad98/1.jpg

http://i1131.photobucket.com/albums/m560/netad98/2.jpg

Σκασμένοι/φουσκωμένοι πυκνωτές είναι αυτοί

Failed-Capacitors.jpg

Αυτό που βλέπεις είναι κόλλα/σιλικόνη

Θα μπορούσες να βγάλεις ποιο ευκρινείς και κοντινές φωτογραφίες;

Αν και με πρώτη ματιά, ούτε φουσκωμένοι δείχνουν, ούτε πορτοκαλί ξεραμένα υγρά [ηλεκτρολύτης] διακρίνω!

Πιο πολύ για σιλικόνη μου κάνει!

Δεν φαίνονται σκασμένοι.

Αυτό που βλέπεις είναι θερμοκόλλα που βάζουνε οι κατασκευαστές για να μην κουνιούνται.

Δεν είναι το διηλ. υγρό τους.

Αν σκάσει ή πάει να σκάσει κάποιος ηλεκτρολυτ. πυκνωτής θα έχει ανοίξει από πάνω το βαρελάκι ( είτε πλήρως είτε θα έχει σχισμές ) είτε αν ετοιμάζεται να σκάσει θα έχει φουσκώσει το πάνω μέρος και θα έχει γίνει σαν "σκουφάκι" που θα βγαίνει πρός τα έξω ( πάνω )

π.χ.

446.jpg

12-leaky.caps.removed.png

Bulging_capacitors.jpg

Edit: 45 sec μου πήρε να διαλέξω photos και την πέσατε 4 άτομα στο thread μου, ΟΥΣΤ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ ΚΑΙ "ΦΙΛΟΣ" :p

Μια χαρα είναι οι πυκνωτές. Το υλικό που βλέπεις δεν είναι απο πυκνωτές, είναι πιθανότατα σιλικόνη και σταθεροποιεί τους πυκνωτές.

Ειναι κολλα ή σιλικονη αυτο που βλεπεις,οι πυκνωτες ειναι μια χαρα.

scaled.php?server=6&filename=trola.jpg&res=landing

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.