Jump to content

Intel i7 3770K Εντυπώσεις/Μετρήσεις

LazyGreek

Recommended Posts

• Replies 842
  • Created
  • Last Reply
Το έχω ανοιχτό. Αν το κλείσω μου δουλεύει στα 3,5 ghz.

Πρώτα απ'όλα θα μπεις στο BIOS

και θα πατήσεις F5!

Τώρα υπάρχουν πολλοί τρόποι να του κάνεις Overclock.

αλλά πρώτα απ'όλα να μας εξηγήσεις και εμάς τον λόγο που θες να τον Overclocαρεις.

1ον (και ο πιο εύκολος) τρόπος είναι να πας στο AI Tweaker TAB

και κάπου στην μέση της σελίδας λέει OC Tune, θα πατήσεις YES

και θα πάει αυτόματα τον CPU σου στα 4.2 (με την Sabertooth).

**Tip**

Καθώς είσαι στο UEFI Bios

(Και αυτή είναι η αρχική σελίδα),

ΕΔΩ

Ph9D9.png

Στο System Performance Σου έχεις τις επιλογές: (Αν θυμάμαι καλά)

Energy Saving

Normal

Extreme

To Energy Saving Mode από την στιγμή που το πατήσεις θα ενεργοποιθούνε όλα τα

-C1/C6 State ON

-Επίσης κάνει Disable το Turbo και δουλεύει ο CPU στα 3.5

Το Normal Mode (Είναι Normal χαίρω πολύ!)

Το Extreme Mode είναι το ίδιο πράγμα με το OC Tune AI Tweaker Tab.

2ον στο AI Tweaker TAB θα πας στην επιλογή AI Overclock Tuner

και θα το ορίσεις ως X.M.P.

Θα δηλώσεις στο 1-Core Ratio Limit στα πόσα Hz θες να τον πας

40 για 4.0Ghz

42 για 4.2Ghz

45 για 4.5Ghz

48 για 4.8Ghz

50 για 5.0Ghz

(Και θα πάει αυτόματα το νούμερο που έβαλες σε όλα τα Cores-Ratio)

3ον μπορείς στο AI Overclock Tuner μπορείς να επιλέξεις την επιλογή Manual

Και πειράζεις μόνο την επιλογή:

Βclk/Peg Frequency

Όσο το ανεβάζεις τόσο ανεβαίνουν και τα Hz του CPU (θα το δεις στα κίτρινα γραμματάκια)

Και τα άλλα τα αφήνεις Ως έχουν.

Αυτοί είναι οι Τρόποι που μπορείς να κάνεις OC στις περισσότερες ASUS Z77 μητρικές.

Και φυσικά στην Sabertooth

Τώρα..

Εγώ προσωπικά όταν κάνω Overclock το κάνω μέσου X.M.P.

Όπως σου είπαν και παραπάνω για τα 4.2/4.4 ο Ivy Bridge

δουλεύει με Ρεύμα από 1.25 και Κάτω.

Υπάρχουν 2 εξηγήσεις:

Ή ο CPU σου είναι GTP και θέλει άπειρο ρεύμα για να δουλέψει έστω και στα 4.4 Ghz.

Ή (Και το πιο σίγουρο) Κάτι έχεις κάνεις Λάθος!

Για πρώτη δοκιμή και για να σιγουρευτούμε

Θα πας μέσω X.M.P

Θα πατήσεις 42 για 4.2 Ghz

Και στην επιλογή:

CPU Voltage Θα βάλεις 1.25

Αφού πρώτα πατήσεις F5

Και δεν θα πειράξεις τίποτα άλλο!

Μην έχεις BSOD για κάποιον άλλον λόγο!

Επίσης θα κατεβάσεις και το Cinebench 11.5

Και από την στιγμή που θα μπουτάρεις

Θα ανοίξεις το:

HWMonitor

Ctrl+Alt+Delete / Task Manager / Performance

(Για να δεις άμα δουλεύουν όλα τα Cores)

Το σίγουρο είναι ότι θα μπουτάρεις Windows

Αφού τα κάνεις όλα αυτά

Τότε θα ανοίξεις και το Cinebecnh 11.5

Και θα κάνεις 1-2 RUN!

Παρακάτω..

.1 - Άμα δεν φας BSOD σε κανένα RUN

Τρέξ'το ακόμα 3-4ις φορές και είσαι OK

το αφήνεις εκεί.

.2 - Άμα φας BSOD στο 1ο RUN ή άμα δεν μπουτάρεις Windows

θα ξαναπάς BIOS και πας σε:

-->AI Tweaker

-->DIGI+Power Control

-->CPU Load Line Calibration (LLC) είναι η πρώτη επιλογή! και θα την ορίσεις αρχικά ως HIGH

F10 / Save / Και Reboot

Θα ξανανοίξεις πάλι Hwmonitor και τα σχετικά.

θα τρέξεις μερικά Cinebench και άμα δεις ότι είσαι μια χαρά, Θα ξαναμπείς Bios

και θα αρχίζεις να κατεβάζεις Voltage!

Έμενα προσωπικά ο 3770Κ δουλεύει στα 4.2 Ghz με 1.15 ρεύμα και με LLC High.

Δοκίμασε πρώτα όλα αυτά και μετά βλέπουμε.

Μόλις απέκτησα καινούριο σύστημα με 3770 κ, Asus Sabertooth z77 και Corsair Vengeance 16 Gb. Ποιες είναι οι ασφαλείς ρυθμίσεις για O/C; Θα εκτιμούσα πάρα πολύ αν με συμβούλευαν και όσοι έχουν την ίδια μητρικά με μένα. Μέχρι στιγμής έχω τον επεξεργαστή στα 4,4 Ghz με μόνη αλλαγή το voltage στα 1,34 V. Εδώ είναι σταθερός και στα παιχνίδια ανεβάζει θερμοκρασίες μέχρι 65 βαθμούς.

Το vcore σιγουρα ειναι παρα πολυ. Ξεκινα να κατεβαζεις vcore αρχικα και στη συναιχεια αρχισε να κατεβαζεις και pll. Οι 65c για 1,34v στα 4,4ghz ειναι πολυ καλη θερμοκρασια. Τι cooling χρησιμοποιεις;

Sent from my GT-I9000

Υπάρχουν επεξεργαστές που χρειάζονται αρκετή τάση για μία x συχνότητα αλλά έχουν καλές συγκριτικά θερμοκρασίες και επεξεργαστές που χρειάζονται λιγότερη τάση για την ίδια συχνότητα αλλά οι θερμοκρασίες τους κάποιες φορές είναι και υψηλότερες παρά τη λιγότερη τάση που χρειάζονται!

Προφανώς ο pargotzi ανήκει στην 1η κατηγορία μιας και έχει καλές θερμοκρασίες αλλά με λίγο αυξημένη τάση!Δεν παύει να είναι μια χαρά και εκεί αλλά δε σημαίνει και ότι άμα το ψάξει δε μπορεί να ρίξει την τάση κι άλλο!

Το vcore σιγουρα ειναι παρα πολυ. Ξεκινα να κατεβαζεις vcore αρχικα και στη συναιχεια αρχισε να κατεβαζεις και pll. Οι 65c για 1,34v στα 4,4ghz ειναι πολυ καλη θερμοκρασια. Τι cooling χρησιμοποιεις;

Sent from my GT-I9000

Corsair H100!

Ύστερα απο πολλές προσπάθειες και καμιά 20αριά bsod αποφάσισα προς το παρόν να αφήσω το μηχάνημα stock...Θα δοκιμάσω μετά απο κάποιες μέρες γιατί δεν αντέχω τρίτο format μέσα σε 5 μέρες..Εξάλλου συνειδητοποίησα ότι έχω στριμμένο μηχάνημα...Δεν εξηγείται αλλιώς...

Ύστερα απο πολλές προσπάθειες και καμιά 20αριά bsod αποφάσισα προς το παρόν να αφήσω το μηχάνημα stock...Θα δοκιμάσω μετά απο κάποιες μέρες γιατί δεν αντέχω τρίτο format μέσα σε 5 μέρες..Εξάλλου συνειδητοποίησα ότι έχω στριμμένο μηχάνημα...Δεν εξηγείται αλλιώς...

Γιατί?

Που είναι το πρόβλημα?

Τι μηνύματα BSOD σου δίνει?

Βάλε Screenshots να δουμε τι κάνεις?

Όσο για Format (3) σε 5 μέρες δεν κατάλαβα καν τον λόγο..

Το OC δεν έχει καμία σχέση με φορμάτ

και που τρώς BSOD? Σε καθαρά OC πράγματα?

Τα περισσότερα εξηγούνται σε αυτή την ζωή..

The OverClockers BSOD code list

Γιατί?

Που είναι το πρόβλημα?

Τι μηνύματα BSOD σου δίνει?

Βάλε Screenshots να δουμε τι κάνεις?

Όσο για Format (3) σε 5 μέρες δεν κατάλαβα καν τον λόγο..

Το OC δεν έχει καμία σχέση με φορμάτ

και που τρώς BSOD? Σε καθαρά OC πράγματα?

Δεν έχω ιδέα που μπορεί να οφείλεται το πρόβλημα. Πριν απο μερικές μέρες και αφου είχα συναρμολογήσει το σύστημα, πέρασα φρέσκια εγκατάσταση των windows. Μόλις έκανα o/c μετά απο λίγες ώρες και ενώ φαινόταν σταθερό στο prime 95 (για 15 λεπτά) , άρχισε να μου βγάζει bsod. Τα περισσότερα είχαν να κάνουν με τη ram. Αποτέλεσμα ήταν να παλεύει το μηχάνημα να μπει στα windows αλλά να μην τα καταφέρνει παρόλο που το είχα γυρίσει στο default. Αποφάσισα λοιπόν να ξανακάνω format μπας και στρώσει αλλά είχε μουλαρώσει. Παιδευτήκαμε με τον angel f μέσω τηλεφώνου να το φτιάξουμε. Βάλαμε τα καινούρια bios απο το site της asus και δοκιμάσαμε μία μία τις μνήμες για να εντοπίσουμε τυχόν προβληματικη μνήμη. Τελικά με τα νέα bios έστρωσε και περάστηκαν τα windows. Ύστερα απο συμβουλή του Άγγελου ανέβασα το ρεύμα του επεξεργαστή στα 1.33V χωρίς να πειράξω κάτι άλλο. Απλά με ανησυχούσε το νούμερο γι αυτό και ζήτησα τη γνώμη απο εσάς που έχετε τον ίδιο επεξεργαστή. Ακολούθησα τις οδηγίες σου βήμα βήμα αλλά το αποτέλεσμα ήταν τα συνεχόμενα bsod. Δεν πρόλαβα να δω τους κωδικούς απο αυτά μέσα στα νεύρα μου..Γι αυτό αποφάσισα να αφήσω τον υπολογιστή στην ησυχία του για λίγες μέρες..

Απ' ότι φαίνεται ο ύποπτος ήταν οι μνήμες. Δοκίμασα το memtest86 και στα δύο κιτ και στο ένα μου έβγαλε κάποια χιλιάδες λάθη..Τώρα τεστάρω και το δεύτερο κιτ και είμαι στο 76% pass χωρίς λάθη. Με το τελευταίο πάντως μπήκε στα windows χωρίς κολλήματα και άλλες ιστορίες. Για να δούμε!

μην κάνεις τριπλα ποστ καλυτερο είναι να κάνει edit..

Φιλικα πάντα..

δοκιμασε να κλοκαρεις με το καλο κιτ..

Έχεις δίκιο! Θα το δοκιμάσω μόλις τελειώσει το memtest86. Προσπαθώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο ελλατωματικής μητρικής γι' αυτό τεστάρω και στις άλλες υποδοχές μνήμης.

Επιτέλους! Ο επεξεργαστής δουλεύει άψογα στα 4.4 Ghz με 1,27V. Στα 1,26V που τον κατέβασα μου έβγαζε λάθος στο cinebench, χωρίς bsod οπότε τον ανέβασα ξανά στα 1,27 όπου δεν εμφανίζει πρόβλημα. Αργότερα θα ξαναπειραματιστώ όταν θα είμαι 100% σίγουρος ότι έχει σταθεροποιηθεί!

Παλικάρια για να κάνω και εγώ μια ερώτηση. Έχω τον 3770k σε Sabertooth z77 με Η100 και τον έχω στα 4ghz 1.250v (στο CPU-Z λέει 1.264v). Στο intel burn (standard test) έχω 75, 83, 79, 78 θερμοκρασίες. Τι λέτε αρχίζω να ρίχνω τα volt ; τα μόνα που έχω πειράξει στο bios είναι: XMP, core ratio limit (40) και manual cpu voltage. Α και στο prime (blent) σε 15 λεπτά έχω 78, 84, 81, 79.

[MENTION=15298]pargotzi[/MENTION]

[MENTION=24824]darklord77[/MENTION]

θα ξαναπάς BIOS και πας σε:

-->AI Tweaker

-->DIGI+Power Control

-->CPU Load Line Calibration (LLC) είναι η πρώτη επιλογή! και θα την ορίσεις αρχικά ως HIGH

Θα κάνετε αυτό το πράγμα

πρέπει να βάλετε το LLC τουλάχιστον HIGH για να μην χρησιμοποιήτε τόσο ρεύμα..

και κοιτάξτε πως συμπεριφέρετε..

Με το LLC στο auto και μιας και είμαι σταθερός με 1.25 να μην ξεκινήσω να ρίχνω ρεύμα ;

με μια αερόψυκτρα 5ετίας και στα 4,2 είμαι stable με 1.175V και οι θερμοκρασίες στο ΙΒΤ high δεν ξεπερνάνε τους 82-83c ......οπότε μάλλον πρέπει (μπορείς) να ρίξεις αρκετά το Vcore....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.