Jump to content

Intel i7 3770K Εντυπώσεις/Μετρήσεις

LazyGreek

Recommended Posts

Μια χαρά είσαι!!!

Γιατί δεν παίζει να τον αφήσεις εκεί???

Και από τάση είσαι πένα και από θερμοκρασίες totally safe αφού να σκεφτείς ότι ποτέ δεν πρόκειται ούτε καν να τις πλησιάσεις σε οποιαδήποτε χρήση!Που και πάλι είσαι μια χαρά!

• Replies 842
  • Created
  • Last Reply
4.2 θα τον πατας με 1.15 και τελειωσες.. κανε και 1 ποστ με τις τιμες να δούμε τι και πως..

τώρα διαφορές .. δεν ξέρω τι δουλειά κάνεις..

Σε μένα στα Games δεν είδα τρελλή διαφορά

στην επεξεργασια video με Sony vegas κατα 1 λεπτο γρηγορότερα σε 10 λεπτα video..

και στο Benchmarking είναι τα γνωστά

P.S εχω την μουφο Η80..

sfirculitu με ποσο LLC εισαι στα 4,2 με 1.15 vcore?

Αφού μπορείς να το έχεις 4.7 και να εκμεταλλεύεσαι το κομμάτι σου χωρίς κανένα θέμα, γιατί να μην το κάνεις???!!!

γιατι έχω την εντυπωση οτι αμα τρέξω intel burn με το stress mode max θα θαω μπλέ οθονη και θα γίνω και γω ο ίδιος μπλε μετα :jump1:

Ναι με αυτο το ρευμα/LLC ειναι πολυ πιθανο.

Αλλα τι σε νοιαζει να εισαι σταθερος στο IBT;

Σε παιχνιδια τεσταρε τον και αν εκει εισαι σταθερος, κομπλε.

For what is worth, ειμαι και γω της αποψης οτι να τον τρεχεις στα 47 κατοσταρικα ειναι τσαμπα το ρευμα που θα καταναλωνει για 0,003% καλυτερη αποδοση απο οτι στα 4,2 - 4,4.

Ναι με αυτο το ρευμα/LLC ειναι πολυ πιθανο.

Αλλα τι σε νοιαζει να εισαι σταθερος στο IBT;

Σε παιχνιδια τεσταρε τον και αν εκει εισαι σταθερος, κομπλε.

For what is worth, ειμαι και γω της αποψης οτι να τον τρεχεις στα 47 κατοσταρικα ειναι τσαμπα το ρευμα που θα καταναλωνει για 0,003% καλυτερη αποδοση απο οτι στα 4,2 - 4,4.

Γιατι στα 4.2-4.4 ποσο παραπάνω αποδοση θα έχω απ οτι στα 3.5? και πόσο παραπάνω ρευμα καίω ετσι?

ΥΓ ρωτάω γιατι δεν γνωρίζω καθόλου

Κοιτα και γω τυχαια νουμερα σου εδωσα.

Το θεμα ειναι να μην εχεις bottleneck στα παιχνιδια.

Στον i7 920 που θυμαμαι οταν εψαχνα τα reviews η χρυση τομη σε καταναλωση/αποδοση ηταν τα 3.6 GHz.

Στους ivy που ειναι πολυ πιο οικονομικοι σε καταναλωση νομιζω τα 4 ειναι μια χαρα για το λογο καταναλωση/αποδοση αλλα σιγουρα μονο διαβαζοντας reviews θα βρεις την αληθεια. (ή στους sex pistols :D)

Γενικα σε όλους τους cpu υπάρχει Bottleneck..

Και στον 3770Κ σε μένα όταν είναι στα 3.5 σε μερικές πίστες στο BF3 το usage της 7970 παίζει από 80 και πάνω..

όταν το πήγα στα 4.2 είναι σταθερα στα 99% εκτός από μέτρο που είναι ότι να ναι πίστα..

Γενικα σε όλους τους cpu υπάρχει Bottleneck..

Και στον 3770Κ σε μένα όταν είναι στα 3.5 σε μερικές πίστες στο BF3 το usage της 7970 παίζει από 80 και πάνω..

όταν το πήγα στα 4.2 είναι σταθερα στα 99% εκτός από μέτρο που είναι ότι να ναι πίστα..

στα πόσα τον έχεις τώρα και πόσο ρεύμα

τώρα που τον πήγα στα 4 έχω βάλει 1.040 τάση

Κοίταξε να δείς..

Καταρχήν σου έγραψα ένα ωραίο Quote αλλά επειδή κάθομαι σε ένα υπολογιστή με:

Pentium 4/236MB RAM έναν δίσκο που πηγαίνει πιο αργά και από τον θάνατο!

Και όταν πάτησα υποβολή Crashαρε φυσικά και το PC και ο Chrome

Θα σου ξαναγράψω τα πιο ουσιώδη..

Το όλο θέμα είναι η παρατήρηση..

Δες σε όποιες εργασίες χρησιμοποιείς - πως λειτουργεί ο CPU σου..

Για παράδειγμα εγώ όταν τον πρωτο πήρα είχα στο δίπλα μόνιτορ

CPU-Z, GPU-Z, MSI AB, HWmonitor, CPU performance για να δω πως δουλεύουν τα Cores/Threads.

Το μόνο Overclock που είχα κάνει στον CPU είναι στην αρχή όταν τον πρωτοπήρα και όλα τα Hz και τα Volts βρίσκονται στις 3ις πρώτες σελίδες του Thread παρακάτω δεν ξανα ασχολείθικα, από εκεί και πέρα, μέχρι προσφάτως (Πριν 2 βδομάδες πλέον)

τον είχα Stock F5 και όλα AUTO.

Τώρα όμως που ασχολείθικα λίγο με επεξεργασία Video και με το Sony Vegas του ανέβασα και εγώ λίγο τα Ghz να δω τι πιάνει..

και μπορώ να πω ότι έκανε κιόλας την δουλεία μου πιο εύκολη..

Καταρχήν τώρα πρόσφατα πριν του ανεβάσω τα ρολόγια έκατσα και ξανά κοίταξα πως λειτουργεί ο CPU με Stock πράγματα φυσικά

και πάει κάπως έτσι...

Σε Ιdle κατάσταση είναι 1.599.99 και θερμοκρασίες 33-34

Όταν τον στρεσάρεις έστω και λίγο πηγαίνει στα 3.5

Όταν παίζω BF3 πάει στα 3.7

Και όταν κάνω Render με Sony Vegas πάει 3.9 την ώρα του Rendering

Kαι το CPU-Z έγραφε

σε Idle τα Volts ήτανε 0.95

στο BF3 πήγαινε και μέχρι 1.2 για την ακρίβεια 1.206

και στο Vegas 1.225

Και τρεμόπαιζαν φυσικά οι τιμές αλλά αυτές παρατήρισε το μάτι μου.

Στο Sony Vegas τώρα

έχουμε και λέμε:

Μισή ώρα Video Rendering,

Cpu Usage 100% (Λόγου του ότι του είχα βάλει και Video FX και δοκίμαζα το πρόγραμμα)

Στα 3.9

είχαμε 65 βαθμούς Max temp

και Time Render 32.35

Στα 4.2 με 1.15 είχαμε:

Το ίδιο βίντεο

Cpu Usage 100%

Μax Temp 59

Render Time 28.78

Στο BF3 δεν είχα Bottleneck στα 3.7 το GPU Usage ήταν 99% την περισσότερη ώρα

στα 4.2 ήταν όλη την ώρα 99% όπως είπα εκτός Metro..

σε ανάλυση 1920χ1200

και σε Eyefinity είτε 5760χ1200 είτε 3800χ1920 το Usage με ότι ρολόγια και να παίξεις σε CPU/GPU είναι 99% σε GPU και όλα τα Cores/Threads ανεβσμένα..

Τώρα επειδή σε βλέπω και βασανίζεσαι όπως λέει και ο Παντα-ζείς!

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να δεις που και πως χρησιμοποιείς τον CPU σου

1. Παίζεις Games όπως το BF3 και είναι απαιτητικό και θέλει λίγο σμπρόξιμο?

Τον πας 4.2 με το "σωστότερο" Voltage που παίρνει ο CPU σου και τελείωσε!

2. Παίζεις Games όπως Diablo III/Dota 2/LoL/HoN/Starcraft ή όποια σπασμένο Game Βγεί στην αγορά και έχει Cap 30 Fps τα όποια Games είναι GTP?

Τον πας στα 3.9 με 4.0 με το σωστό ρεύμα και τον αφήνεις εκεί!

3. Κάνεις επεξεργασία Video/Photo κάθε μέρα?

Τον πας στα 4.5 4.7 με το καλύτερο ρεύμα που μπορείς να δώσεις και τον αφήνεις εκεί

4. Βλέπεις μόνο ταινίες?

Τον αφήνεις στα 3.5 με όλα τα C1-C6 State ON και του δίνεις το λιγότερο ρεύμα που μπορεί να πάρει!

5. Δεν ξέρεις τι θες?

Πας στο Bios πατάς ένα F5 και το αφήνεις εκεί!

Εγώ προσωπικά εκτός από τις πρώτες μέρες που τον πήρα και έφτιαξα το Thread στο Thelab δεν ξανα ασχολείθικα με Overclock για να δω μέχρι

και τι μπορεί να πιάσει ο CPU μου

Και έτσι οι τιμές που βάζω πάντα βρίσκονται στις πρώτες σελίδες του Thread

και όπως είπα πλέον για μια βδομάδα μέχρι και πριν φύγω για ελλάδα τον είχα

στα 4.2 με 1.15 μνήμες 16GB 1866 με Timmings 9-10-9-27 με στοκ ρευμα (1.5)

πριν από αυτό τον είχα Stock.

εσένα ο CPU σου μπορεί να είναι πιο ντερέκι και να πέρνει λιγότερο ΄΄ψάξ'το΄΄

επίσης προσωπική μου γνώμη είναι τα LLC και τα σχετικά να μην τα πειράξεις αφήσε τα στον αυτόματο

άμα πας για γερό Overclock και έχεις και την σωστή ψύξη δώσ'του και EXTREME και ανεβασέ τα όλα..

Επίσης συνεχίζουμε:

Δεν σε νοιάζουν τα Temps!

είσα στα 4.5 και έχεις 60 βαθμούς Κλαιν Μαιν

είσαι στα 4.8 και φτάνεις τους 90 Δεν Σε Νοιάζει

Και το τελευταίο όπως και να τον έχεις

Να τον ευχαριστηθείς!

Ωραιος ο σφιρκουλιτος, το ευχαριστηθηκα το σεντονι, συμφωνω σε ολα πλην του να αφησεις το LLC στο auto.

Γνωμη μου ειναι, αν κανεις OC μην αφησεις το LLC στο auto γιατι συνδεεται αμμεσα με το vcore.

Δυστυχως το auto δεν ειναι =disabled.

Δεν ειναι απολυτο αλλα ειναι πιθανο να αποκτησεις ασχημες παρενεργιες.

Καποιες που εχω παρατηρησει εγω με το LLC στο auto ειναι να περναω το Linx 20 runs σταθερος και μετα να κρασαρω απλα σερφαροντας ή να πιανει peak ο cpu 1.4v με offset μολις +0.005.

Mε ενα setting στο medium ή high θα εισαι μια χαρα και μετα ψαχνεσαι για το χαμηλοτερο offset και σταθερος.

Ρε παιδιά, αν έχεις κάποιος το κουράγιο και την όρεξη, μπορεί να μου εξηγήσει με απλά λόγια σε δυο γραμμές, την λειτουργία των: C1E, C3/C6, EIST, X.M.P., Cpu Vtt, Cpu PLL, IMC.....κτλ σε μια gigabyte z77x - d3h, τι πρέπει να είναι enable - disable και ποιες είναι οι 3-4 αναγκαίες ρυθμίσεις για ένα σταθερό overclock @4,2 - 4,4 με τα καλύτερα δυνατά ρεύματα και θερμοκρασίες....??

Επειδή έχω και τα 4 slots των μνημών γεμάτα, πρέπει να δώσω κάπου λίγο ρεύμα παραπάνω? παλιότερα θυμάμαι σ'αυτή την περίπτωση ρίχναμε λίγο ρεύμα παραπάνω στο north bridge για stability.....τώρα?

• 4 weeks later...

Μόλις απέκτησα καινούριο σύστημα με 3770 κ, Asus Sabertooth z77 και Corsair Vengeance 16 Gb. Ποιες είναι οι ασφαλείς ρυθμίσεις για O/C; Θα εκτιμούσα πάρα πολύ αν με συμβούλευαν και όσοι έχουν την ίδια μητρικά με μένα. Μέχρι στιγμής έχω τον επεξεργαστή στα 4,4 Ghz με μόνη αλλαγή το voltage στα 1,34 V. Εδώ είναι σταθερός και στα παιχνίδια ανεβάζει θερμοκρασίες μέχρι 65 βαθμούς.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.