Jump to content

Intel i7 3770K Εντυπώσεις/Μετρήσεις

LazyGreek

Recommended Posts

Aσχετο το CPU thermal throttling αν το κανεις disable οπως και το οvertemperature απο mobo αν για καποιο λογο σταματησει η ανεμιστηρα της cpu να δουλευει και χτυπησει 125 ξερω γω το cpu το παιρνεις στο χερι η εχει και αλλο physical mode safety ?

• Replies 842
  • Created
  • Last Reply

Έχει και άλλες δικλείδες ασφαλείας.

Επίσης και στους 125C να το τρέχεις για ώρες πάλι δεν θα πάρει χαμπάρι ;)

Ακομα εχω τη stock ψυκτρα πανω, αλλα παρολαυτα δεν αντεξα φυσικα και εκανα καποια τεστ. Προς το παρων τρεχω στα 4ghz με offset -0.080, 0.80v idle - 1.088v load, LLC standard, VTT 1.60v, Ram 1.60v @ 2133 9-11-9-28 1T. Με 26C στο δωματιο εχω 29-36-29-32 idle και 90C max με linx/prime. Το VTT παντως δε ριχνει θερμοκρασιες οπως λενε ουτε κατα 1C.

Τωρα θελω μια να δοκιμασω με -0.090/-0.10v offset και μετα με μνημες στα 2200.

• 3 weeks later...

Καινουργειο bios 903 για M5G. Με μια γρηγορη ματια δεν κανει καμμια διαφορα σε vcore.

Καμμια φορα βοηθαει στο να κατεβασεις το vcore 1-2 τικ. Μου ειχε τυχει με την x58 classified που ειχα.

^Ισχύει.Και εγώ με διαφορετικά bios κατάφερα να ρίξω την τάση από 1.404 στο 1.38!

• 2 weeks later...

Εχθες εγκατέστησα την υδρόψυξη είμαι ακόμα σε στοκ ρολόγια.

Απο θερμοκρασίες πως με κόβετε?

Υπάρχει λόγος να τον κλοκαρω απο την στιγμη που είμαι οκ ή καλο είναι να τον δοκιμάσω για να ξέρω και μέχρι που πάει..

post-9203-1416076418,4157_thumb.jpg

Miα χαρα εισαι ειδικα θερμοκρασιακα.

Στην θεση σου, αφου δεν εισαι σιγουρος για το να κλοκαρεις ή οχι, θα τον ανεβαζα ελαφρα στο ψυχολογικο οριο των 4 GHz.

Διαφορα βεβαια μην περιμενεις να καταλαβεις περα απο benchοπρογραμματα, γι αυτο λεω για την ψυχολογια κ μονο. ;)

Ομολογουμενως παντως τωρα με τον καυσωνα δεν ειναι και οτι καλυτερο να ασχοληθεις με το OC και θερμοκρασιες παρ'ολη την υδροψυξη.

4.2 θα τον πατας με 1.15 και τελειωσες.. κανε και 1 ποστ με τις τιμες να δούμε τι και πως..

τώρα διαφορές .. δεν ξέρω τι δουλειά κάνεις..

Σε μένα στα Games δεν είδα τρελλή διαφορά

στην επεξεργασια video με Sony vegas κατα 1 λεπτο γρηγορότερα σε 10 λεπτα video..

και στο Benchmarking είναι τα γνωστά

P.S εχω την μουφο Η80..

Σήμερα έστησα και εγώ ένα 3770k σε μια Z77x-d3h :)

Aπενεργοποίησα τα c1/c3/eist/turbo... κ.τ.λ. και με 1,185v τρέχει stable @4.4 (Intel Burn Test- LinX) θερμοκρασίες idle 36-40c full load 75-85c (ThermalRight 120 Ultra Extreme - arctic silver 5)

Πως το βλέπετε...??? καμια πρόταση?

[MENTION=9203]NooDle[/MENTION]

Όχι που δε θα τον κλόκαρες!!!:p Μια χαρά είσαι και από θερμοκρασίες αλλά και από τάση!

Μόνη παρατήρηση είναι για να δεις σταθερότητα να τρέχει στο maximum το τεστ και όχι στο στανταρ!

[MENTION=6224]darisg[/MENTION]

Δεν είναι καθόλου πολύ για τα 4.4.Ίσα ίσα που είναι και πολύ καλή!!!Πένα είσαι.:T:

[MENTION=9875]venom7[/MENTION] χαχαχαχα αφου ξερεις ρε φιλε δεν μπορω.. :p

σταθερότητα πως την ελέγχω??

Αυριο λεω να τον ανεβασω και αλλο..

Όπως κάνεις με το IBT αλλά να αλλάξεις το stress level σε maximum!Εκεί ζορίζεται όπως πρέπει.

4,7ghz ρεύμα αν θυμάμαι καλα 1.280 ή 1.3 δεν το έψαξα καθόλου απλα έτσι έδωσα ρεύμα και πειραξα πολλαπλασιαστή..

Παρ ολα αυτα δεν παίζει να τον έχω στα 4,7 απλα θέλω να δω πως συμπεριφέρεται απο θέμα θερμοκρασιών

post-9203-1416076421,461_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.