Jump to content

Intel i7 3770K Εντυπώσεις/Μετρήσεις

LazyGreek

Recommended Posts

Οποιος εχει στο μυαλο του το o/c του 3770 μαλλον θα χρειαστει ...

20120518172827.jpg

Google Translate

tempsw.png

Αλλά όπως λέει και ο zpaf είναι μόνο για OC άμα βγάλεις το καπάκι δεν ξαναμπένει πίσω.

Πάρτε για παράδειγμα μια Heineken άμα βγεί το καπάκι δεν πρόκειτε να ξαναμπεί έτσι όπως ήταν.

Και οι Overclockers όμως πιστεύω ότι άμα το βγάλουν θα τους μείνει στο χέρι την ίδια μέρα θα βγάλεις ότι σκορ βγάλεις και αυτό ήτανε.

Τα Volt τον κάνουνε παπάρα τελείως τον CPU.

είναι πλέον πολύ διαφορετικός σε σχέση με όλα τα άλλα τα Cpu της αγοράς.

Τώρα για όσοι ρωτάνε άμα αξίζει να πας σε Ivy Bridge εγώ θα πώ ναι σε όλα τα άτομα που έχουν παλίο Hardware

και το κακό είναι ότι δεν είχα 2600Κ για να δώ τις διαφορές,

αλλά με τον FX υπάρχει τεραααστια διαφορά.

Τελικά [MENTION=2962]zpaf[/MENTION] το παρατήρισες και εσύ ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά στα FPS σε 1080P στο BF3?

όπως είπα σε προηγούμενο Post πιο πίσω εγώ προσωπικά στην metro είχα γύρο στα 60-80 και πλεόν είμαι 80-150 (και όλα αυτά είναι σε στοκ 3.9 και 925) και με τον FX πραγματικά πάλευα να βγάλω τα 90 FPS.

Δεν το συζητάω ότι ο CPU είναι 1000 φορές καλύτερος από τον 8120 αλλά δεν ξέρω άμα φταίει ο CPU και το z77 σαν πλατφόρμα ή το pci-3.0.

Το αυτό.

όσοι έχουν 775/1156/και όλο το AM3/AM2 και ότι FX και έχουν λεφτά για αναβάθμηση, πηγαίνεται με κλειστά μάτια!

Όσο για τα Temps [MENTION=2962]zpaf[/MENTION] ακόμα δεν την έβαλες την Η100 να δούμε στοκ και OC τι γίνεται?

Εμένα τα δικά μου Temps είναι αυτά που είναι στην αρχική σελίδα με την H80 για αυτό όσοι έχουν Η80 και πάρουν Ivy κάπως έτσι θα είναι τα Temps, αλλά το ξαναλέω αυτό το CPU δεν θέλει ΚΑΝ OC!

Με τον FX πάλευα στα 4.5 / 4.8 για να μπορέσω να είμαι 99% usage με την 7970 και πάλι ήτανε δύσκολο!

Με τον 3770Κ σε στοκ 3.7 η 3.9 αναλόγος πως δουλεύει, το Usage σε ότι Game και να παίξω είναι 99 ακατέβατα!

• Replies 842
  • Created
  • Last Reply

Τελικά [MENTION=2962]zpaf[/MENTION] το παρατήρισες και εσύ ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά στα FPS σε 1080P στο BF3?

Εχω δει ηδη καποια πραγματα αλλα επειδη μου αρεσουν να μιλουν οι εικονες θα προσπαθησω να ξανακανω το ιδιο θεμα που εκανα εδω http://www.thelab.gr/kartes-grafikon/sapphire-hd7970-sta-1200-1800-me-mia-108593.html με το νεο σετακι Ζ77/Ivy στην θεση του Χ58/Gulftown

Όσο για τα Temps [MENTION=2962]zpaf[/MENTION] ακόμα δεν την έβαλες την Η100 να δούμε στοκ και OC τι γίνεται?

Οταν βαλω την Η100 θα το καταλαβεις. :D

Απαιτώ μπαν. Άρχισε τις "κωλοτούμπες" και ο zpafης...:wall::nuke:

Ειναι αληθεια οτι πριν αποφασισω να αλλαξω πλατφορμα ειχα στο μυαλο μου το X79.

Οταν ομως στη πιατσα υπαρχει φρεσκο chipset (Ζ77 usb 3.0/sata 3.0/pcie 3.0) με φρεσκο επεξεργαστη (Ivy Bridge) και δεν σε ενδιαφερουν τα εξασφαιρα ή multigpu υλοποιησεις τοτε τα πραγματα αλλαζουν και το Χ79/3820 μενει ως future proof λυση με το διδυμο Ζ77/3770 να του :happy2:

To οτι το usage ειναι 99 ακατεβατα πως ακριβως σου βγαζει το συμπερασμα οτι δεν θελει OC;

Kαι ας μην υπερβαλουμε, οκ ειναι πιο ζεστοι απο τους sandy αλλα οχι οτι το κλοκαρισμα ειναι απαγορευτικο.

Οι 72C στα 4,5 GHz ή οι 79C στα 4,6 GHz ή ακομα και οι 88C στα 4,7 ειναι μια χαρα απο το γραφημα του zpaf το οποιο αν καταλαβα αφορα load temps σε Linx.

48cputemps.jpg

Και ενα απο μενα. δεν καταλαβενω γιατι στο hw monitor μου λεει cpu τεμπ max 82 και τα cores δεν εχουν ανεβει πανω απο 70.και ποτε δεν πηγε πανω 42 το value cpu.

κλειστο να εχω το προγραμμα και να το ανοιξω μου λεει cpu max 70. τι φαση?

δειτε εδω τεμπς

uytt.jpg

και ενα memory bench

vccvbn.jpg

το latency στο aida είναι αρκετα βελτιωμένο!!(σε σχέση με SB) αν και υποθέτω κυρίως λόγω του υψηλού mem clock, αλλά και λόγω χαλαρού tRFC+ λοιπών subtimings -σε πολύ μικρότερο βαθμό βέβαια-

sbvsivy-7364.jpg

[MENTION=2962]zpaf[/MENTION] το latency του maxmemm έχει προβληματάκι νομίζω ;) -βάλε την τελευταία 1.99 εκδοση-

[MENTION=13991]kakao83[/MENTION] τo 82 max... με 65watt μόλις φορτίο... σε τι stress ήταν??? γιατί linx/prime(avx) κλπ, δεν νομίζω ότι βγάζουν τόσο χαμηλό wattage... σε αυτά τα clocks.. => αναρωτιέμαι σε linx... όπου θα χτυπήσει 120+ watt, ΤΙ θερμοκρασίες θα είχες..?

το latency στο aida είναι αρκετα βελτιωμένο!!(σε σχέση με SB) αν και υποθέτω κυρίως λόγω του υψηλού mem clock

[MENTION=2962]zpaf[/MENTION] το latency του maxmemm έχει προβληματάκι νομίζω ;)

[MENTION=13991]kakao83[/MENTION] τo 82 max... με 65watt μόλις φορτίο... σε τι stress ήταν??? γιατί linx/prime(avx) κλπ, δεν νομίζω ότι βγάζουν τόσο χαμηλό wattage... σε αυτά τα clocks.. => αναρωτιέμαι σε linx... όπου θα χτυπήσει 120+ watt, ΤΙ θερμοκρασίες θα είχες..?

65 watt ηταν με το stability test του aida. παντως το 82 που λεει το hw monitor δεν στεκει γιατι αμα δεις τα στατιστικα στο stability test λεει cpu max 41. θες να τρεξω ενα λινχ(πες μου και τι setting βαζω γιατι δεν θυμαμαι problem size, memory)?ποση ωρα να το βαλω?μη μου πεις 1-2 ωρες γιατι θελω να παιζω diablo!!:sorry:

ΌΧΙ μην τρέξεις linx με αυτή την ψύξη... (θα έχω τύψεις μετά.. ειλικρινά)

αν προσέξεις στο παράθυρο του stability test έχεις μαξ θερμοκρασίες από 76-79.... μια χαρά μετράει.. απλώς το cpu temp έχει πολύ κοντινή θερμοκρασία, αν προσέξεις στο aida, με το cpu gt cores, που δείχνει ότι μάλλον βρίσκεται στην άκρη που είναι η vga του.. για αυτό δείχνει την ψευδαίσθηση του κρύου ;)

τα cores πανω κατω ποσο διαφορα εχουν απο τον cpu? εχω υδροψυξη 360 radiotor μονο για cpu. δλδ αν τα cores ειναι 70-75 ποσο ειναι η θερμοκρασια του cpu?

Οι θερμοκρασίες των CPU Cores μας ενδιαφέρουνε.

Το "CPU Temp" που διαβάζεις είναι η θερμοκρασία που βλέπει ο sensor που είναι στο socket της μητρικής ( ουδεμία επαφή με τις αληθινές θερμοκρασίες μέσα στην CPU, που τις βλέπεις στις χωριστές θερμοκρασίες ανά core ).

Τα CPU Cores ( οι πυρήνες του επεξεργαστή ) έχουνε το καθένα από τα 4 τον δικό του ψηφιακό σένσορα θερμοκρασίας ( καλής ακρίβειας μάλιστα, και στο σωστό σημείο, όχι έξω από τον πυρήνα ) τις οποίες θερμοκρασίες που έχουνε τις βλέπεις στο Realtemp 3.70 & Coretemp 0.95 και στο AIDA64 στις θέσεις "CPU Core #1", CPU Core #2, CPU Core #3, CPU Core #4.

οποτε 70 βαθμους για 1.35 ρευμα με υδροψυξη κατι παιζει?

Πάρτε για παράδειγμα μια Heineken άμα βγεί το καπάκι δεν πρόκειτε να ξαναμπεί έτσι όπως ήταν.

Στον απο πανω πεστα. :hehe:

Ποιο ειναι λιγοτερο ρευμα που χρειαζεται ο 3770κ για 4.2ghz?

Στο Vantage τουλαχιστον ποιο κατω δεν .....

vantage42.png

edit

Τολμησα και ετρεξα και IBT με μαμισια ψυκτρα. :D

ibt42.png

Ωραια εγω το εχω 1.13 .Θα δοκιμασω και ποιο κατω,απο τι βλεπω και με 1.12 θα ειναι σταθερο.Η θερμοκρασια σε crysis2 με h80 lowprofile και το cpu 1.13v ειναι κατι λιγοτερο απο 60c.Eιναι φυσιολογικη?

Τρελλαθήκατε όλοι με τις θερμοκρασίες.

Τα πράγματα είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ.

1) Παίζει ο επεξεργαστής σας σταθερά στην συχνότητα που είστε/θέλετε ?

Αν ναι πάτε στο 2

2) Είναι οι full load temps σας κάτω από τους 90C ?

Αν ναι πάτε στο 3

Αν όχι, πάτε στο 4

3) Είστε μια χαρά, πάτε παίξτε, γράψτε κανά κώδικα, κάντε encode κανά video, σχεδιάστε την νέα σας κουζίνα στο Solidworks, δεν υπάρχει λόγος να κάθεστε να σκέφτεστε τι πως που αν γιατί, όσον αφορά τις temps σας.

4) Κατεβάστε την τάση. Αν δεν είναι σταθερός έτσι ο CPU, κατεβάστε κατά 100MHz το ρολόι και δοκιμάστε πάλι.

Αν είναι σταθερός, μειώστε κι άλλο την τάση και ξαναδοκιμάστε, μέχρι να βρείτε την ελάχιστη τάση που χρειάζεται για να είναι σταθερός εκεί.

Αν θέλετε για παραπάνω σιγουριά δώστε +0.015V παραπάνω από την ελάχιστη που βρήκατε.

Τρελλαθήκατε όλοι με τις θερμοκρασίες.

Τα πράγματα είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ.

1) Παίζει ο επεξεργαστής σας σταθερά στην συχνότητα που είστε/θέλετε ?

Αν ναι πάτε στο 2

2) Είναι οι full load temps σας κάτω από τους 90C ?

Αν ναι πάτε στο 3

Αν όχι, πάτε στο 4

3) Είστε μια χαρά, πάτε παίξτε, γράψτε κανά κώδικα, κάντε encode κανά video, σχεδιάστε την νέα σας κουζίνα στο Solidworks, δεν υπάρχει λόγος να κάθεστε να σκέφτεστε τι πως που αν γιατί, όσον αφορά τις temps σας.

4) Κατεβάστε την τάση. Αν δεν είναι σταθερός έτσι ο CPU, κατεβάστε κατά 100MHz το ρολόι και δοκιμάστε πάλι.

Αν είναι σταθερός, μειώστε κι άλλο την τάση και ξαναδοκιμάστε, μέχρι να βρείτε την ελάχιστη τάση που χρειάζεται για να είναι σταθερός εκεί.

Αν θέλετε για παραπάνω σιγουριά δώστε +0.015V παραπάνω από την ελάχιστη που βρήκατε.

φιλε πεππα εγω εχω καποιες ερωτησεις.

1)σε games οπως sc2 , diablo 3, bf3, crysis 2 αν εχω τον cpu στα 3.5 η στα 4.5 , 4.8 θα δω διαφορα στα frames?

2)στα παραπανω τα 8 cores χρειαζονται η να εχω diasable το HT.

3)Πιστευεις οτι εχω κανει μλκ με την υδροψυξη η' για αυτα τα volt mhz τα max temps ειναι φυσιολογικα?

φιλε πεππα εγω εχω καποιες ερωτησεις.

1)σε games οπως sc2 , diablo 3, bf3, crysis 2 αν εχω τον cpu στα 3.5 η στα 4.5 , 4.8 θα δω διαφορα στα frames?

2)στα παραπανω τα 8 cores χρειαζονται η να εχω diasable το HT.

3)Πιστευεις οτι εχω κανει μλκ με την υδροψυξη η' για αυτα τα volt mhz τα max temps ειναι φυσιολογικα?

1) Δεν έχω προλάβει να δοκιμάσω ακόμα αυτό το θέμα, αλλά υπολογίζω πως από τα 4.3GHz και πάνω δεν θα υπάρχει διαφορά στα frames με 1 κάρτα γραφικών τουλάχιστων ( για SLI/CF με 2 δυνατές κάρτες παίζεται το θέμα, μάλλον πάλι δεν θα έχει διαφορά, αλλά θέλω να το δοκιμάσω να επιβεβαιώσω πρώτα πρωτού πω κάτι με σιγουριά :p )

2) BF3, Crysis 2 το HT δεν δίνει κάτι. Το έχω δοκιμάσει με κάμποσους CPUs. Στο Diablo 3 & Starcraft II δεν έχω ιδέα, δεν ξέρω να παίζω RTS/RPG/MMO games και τα συγκεκριμένα δεν έχουνε ενσωματομένο benchmark οπότε και δεν μπορώ να κρίνω τις επιδόσεις με κάποιο τρόπο :p

3) Κάθε CPU έχει διαφορετική θερμική συμπεριφορά.

Μπορεί να πάρεις 3 3770K, να τους βάλεις στο ίδιο ακριβώς σύστημα, στα ίδια ακριβώς MHz & Voltages, με το ίδιο ακριβώς cooler, κλπ, ίδιες συνθήκες, ίδιο τέστ, ίδια θερμοκρασία δωματίου, κλπ και ο #1 να έχει max load temps 75/79/73/81, ο #2 να έχει 85/87/84/89, o #3 να έχει 69/69/71/67 π.χ.

Για 1.3V+ και συχνότητα πόσο είχες δεν θυμάμαι, 4.6G ? ψιλολογικές ακούγονται για το "μέσο" 3770K ( δεν ξέρω και τις λεπτομέρειες της υγρόψυξης σου για να μπορώ να σου πω αν είσαι έστω λίγο πιο πάνω από το αναμενόμενο ή όχι ).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.