Jump to content

Intel i7 3770K Εντυπώσεις/Μετρήσεις

LazyGreek

Recommended Posts

Στα 4.2 που είναι και ο στόχος μου (Gaming μηχάνημα, χρυσή τομή) με 1.2v μέχρι τώρα σε linx 10 runs έχω max temps 74, 81, 79, 78. Θα προσπαθήσω να ρίξω και άλλο την τάση. Να τονίσω ότι η h100 φοράει 2 corsair sp120 quiet που τρέχουν αρκετά χαμηλότερα FULL SPEED (1450RPM ) από τα μανίσια (2600RPM ) αλλά ειναι αθόρυβοι. Για full stable να βάλω και prime (blend) για 2 ώρες ; Το prime μου πετάει το aero κάποιες στιγμές και το επαναφέρει μετά, είναι normal αυτό ;

• Replies 842
  • Created
  • Last Reply

Οχι δεν ειναι νορμαλ. Οταν aero/explorer/firefox/κτλ σου "σκανε" συνηθως ειναι unstable OC.

Θερμοκρασιακα, οτιδηποτε κατω απο 90 σε linx ειναι ανεκτο και μην ξανασχοληθεις.

Ειλικρινα απορω παντως γιατι προτιματε το καρφωτο vcore και δεν παιζεται με vcore offset.

Στον 3570k, ειμαι στα 4,5 με vcore offset +0.005v & LLC high, τα οποια μου δινουν idle 0.968v & load 1.196v.

Φανταζομαι και ο 3770κ ανετα θα μπορει να σταθεροποιηθει σε κατι αντιστοιχο.

Γιατι να τρωει ολη την ωρα 1.2v αφου την περισσοτερη ωρα :lazy: καθεται;

Οχι δεν ειναι νορμαλ. Οταν aero/explorer/firefox/κτλ σου "σκανε" συνηθως ειναι unstable OC.

Θερμοκρασιακα, οτιδηποτε κατω απο 90 σε linx ειναι ανεκτο και μην ξανασχοληθεις.

Ειλικρινα απορω παντως γιατι προτιματε το καρφωτο vcore και δεν παιζεται με vcore offset.

Στον 3570k, ειμαι στα 4,5 με vcore offset +0.005v & LLC high, τα οποια μου δινουν idle 0.968v & load 1.196v.

Φανταζομαι και ο 3770κ ανετα θα μπορει να σταθεροποιηθει σε κατι αντιστοιχο.

Γιατι να τρωει ολη την ωρα 1.2v αφου την περισσοτερη ωρα :lazy: καθεται;

Το δοκίμασα φίλε,αλλά μου βγάζει διαφορετικά αποτελέσματα στο vcore: idle 1,03V και load 1,3V μετρημένα στο cpuid hardware monitor (4,4Ghz). Έβαλα τις ρυθμίσεις που έχεις και συ. Καμιά ιδέα γιατί μου το ανεβάζει τόσο πολύ το ρεύμα;

[MENTION=11813]javaneze:[/MENTION]

Εγώ πάντως το δοκίμασα το Offset mode και είναι GTP για μένα προσωπικά

με 0.005 (το minimum που έχει)

Άνεβασε 1.3 το Vcore και άλλο 1.3 και άλλο 1.15

για αυτό λέω στους περισσότερους να βάλουν LLC High και άμα δεν τους δουλεύει στα 1.15 ας το ανεβάσουν λίγο παραπάνω.. αλλά όχι και 1.25 κτλπ

Έκτος άμα η πρώτη γενιά Ivy ήταν οι καλύτεροι τι να πώ!

εδώ ο Zpaf παίζει με 1.1? μου φαίνεται για τα 4.5!

Ξανά στο prime μετά από δυο ώρες πετάει το aero και σε 2 δευτερόλεπτα το επαναφέρει ενώ δεν εμφανίζει κανένα error (αν δεν κοιτάς την οθόνη δεν το παίρνεις χαμπάρι). Τι διάολο να είναι τώρα αυτό ;

To CPU VID διαφερει απο τσιπακι σε τσιπακι ακομα και αν μιλαμε για τον ιδιο ακριβως μοντελο επεξεργαστη.

Δλδ στο ιδιο ακριβως motherboard μπορει καποιος να δοκιμασει 3 διαφορετικους 3770 με ολα τα settings default και παρ'ολ'αυτα να παρει διαφορετικο VID (Voltage-id, vcore στο auto) ως αποτελεσμα.

Δεν ξερω γιατι και πως, ουτε θα επρεπε να συμβαινει κανονικα ομως ειναι φαινομενο.

Μαλιστα επειδη το cpu vid εξαρταται απο τα VRMs της καθε mobo και το ποσο αποδοτικα ειναι, μπορει στο ιδιο mobo και με τον ιδιο cpu απο restart σε restart να παιρνουμε διαφορετικο VID.

Aυτο μεταφραζεται ως οτι δουλευοντας με vcore offset, ακομα και αν μιλαμε για τον ιδιο συνδιασμο mobo-cpu-ram, καθενας μας μπορει να λαμβανει διαφορετικα αποτελεσματα.

[MENTION=21436]sfirculitu[/MENTION] Tο offset μπορεις να το χαμηλωσεις κι αλλο βαζοντας αρνητικο προσιμο.

Δλδ -0.005 αντι +0.005. Λογικα το cpu σου εχει υψηλο VID για να παιρνεις 1.3v με μολις +0.005 οffset.

[MENTION=15298]pargotzi[/MENTION] & [MENTION=24824]darklord77[/MENTION] ομοιως.

Δοκιμαστε πιο χαμηλο offset ή LLC medium αντι high.

Επισης το speedstep/EIST και το C1E state, καλυτερα στο enabled παρα στο auto.

Mνημες σε xmp profile και το bclk σταθερα στα 100.

Μπορει να φταιει και το bios, ειμαι στο 1015, αφου δεν ειχα προβληματα ασταθειας δεν βρηκα λογο να αναβαθμισω ακομα.

[MENTION=24824]darklord77[/MENTION] ο λογος που παιρνεις αλλο αποτελεσμα στο cpuz ειναι το vdroop.

Το LLC εχει ακομα 3 steps προς τα πανω μετα το high.

Tελος θα σου προτεινα να τεσταρεις με intel burntest/linx και μετα με gaming.

To prime δεν το προτιμω γιατι ειναι αρκετα παραμετροποιησιμο και το error μπορει να στο πεταει επειδη απλα σου καταναλωνει ολη την διαθεσιμη ram.

Aν εισαι windows/games stable με χαμηλα vcore/temps τι σε νοιαζει το prime; ;)

[MENTION=11813]javaneze:[/MENTION] Δεν το συνέχισα με +5 ήταν 1.3 με -5 ήταν από 1.27-1.24 παρακάτω δε ούτε σε 1600 έπεφτε να πάει 1 πες.. το άφησα μισή ώρα IDLE

Τες πα για μένα

η χρυσή τομή είναι αυτή

1.15/4.2/LLC high

Man αν εχεις βρει την χρυση τομη σου, δεν κοιταω να σου αλλαξω μυαλα ουτε λεω οτι τα settings σου ειναι λαθος.

Απλα μια προταση εκανα για οποιον θελει ακομα χαμηλoτερα idle.

Μπορεις να δοκιμασεις παντως αν βαρεθεις ποτε, με ακομα χαμηλοτερο offset, πχ -0.015v ή -0.035v.

To οτι εμενε εκει σταθερο στο 1.24 ακομα και στα 1600ΜΗz, μου λεει οτι μαλλον ειχες disabled τα EIST & C1E state. ;)

Οπως λες ειναι μια καλη ενδειξη.

Καλυτερη ενδειξη για μενα ειναι να παιξεις κανα βαρυ game για κανα 4ωρο και να μην κρασαρεις ;)

Τα temps δεν ειναι παντα αναλογα του χρονισμου/ρευματος/ψυκτρας.

Μην το ψειριζεις πολυ, εγω με οτιδηποτε κατω απο 90 C κοιμαμαι ησυχος το βραδυ.

Αν εσυ θες κατω απο 80 παλι ok ειναι.

Το vdroop ειναι λειτουργια του επεξεργαστη.

Χοντρικα και απλοποιημενα, ειναι ο τροπος της intel να διαφυλασσει ωστε ο cpu δεν θα ξεπερασει το προκαθορισμενο vcore σε περιπτωση αποτομου load προκαλωντας του καποια βλαβη απο overvoltage.

Eιναι δλδ ο λογος που αλλο vcore δινεις στο bios και αλλο παιρνεις πραγματικα.

Ως αντιμετωπιση του υπαρχει το setting load line calibration (LLC).

Θεωρητικα, οσο πιο επιθετικη επιλογη κανεις στο LLC, (medium-high-super high- extreme) τοσο πιο κοντα θα ειναι αυτο που θα θεσεις ως vcore με αυτο που θα παρεις.

http://www.thelab.gr/1063307212-post416.html

Ευχαριστώ για την εξήγηση (javaneze). Μην με πάρετε στο ψιλό αλλά games δεν έχω περάσει ακόμα. Έχω περάσει OS, προγράμματα κτλ και ξεκίνησα OC CPU, μετά GPU και τέλος θα βάλω το STEAM να κατεβάζει.

4.2ghz, 1.175v και LLC high νομίζω είναι καλά και χαλαρά :) CPU OC τέλος.

παίδες Intelάδες, μετά την πορεία μου με τον 8120 (έμεινα ικανοποιημένος πάντως και από επιδόσεις και oc δυνατότητες), περιμένω σήμερα το εξής πακετάκι

Gigabyte Z77 - D3H

3570K

θέλω λοιπόν να μου πείτε (είδα ότι η mb έχει oc δυνατότητες αν και όχι τρομερές) τι vcore χρησιμοποιείτε για να παίξει σταθερά με αέρα στα 4ghz.

cooling θα χρησιμοποιήσω της υπογραφής.

Με ιδια mobo και ιδιο cpu το εφτιαξα για μια φιλη μου και τρεχει στα 4ghz με 1,1v και stock cooling. Απλα αναβαθμησε στο τελευταιο bios πρωτα. Μου εριξε το vcore απο 1,15v

Αυτο βεβαια δε σημαινει τπτ απολυτος. Κανενα cpu δεν ειναι ιδιο με ενα αλλο.

Sent from my GT-I9000

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.