Jump to content

Intel i7 3770K Εντυπώσεις/Μετρήσεις

LazyGreek

Recommended Posts

τι να πω ? το avx και τα νέα sse σε σχέση με τους Q6600 ??

Δουλεύεις artlandis ή άλλα render προγράμματα ? Αν ναι έφυγες εχθές για Ivy.

Δουλευω λιγο με blender και 3dmax studio οποτε θα δω διαφορα φανταζομαι..

Εχω μια απορια με το τεστ που εκανες στο πισι του φιλου σου. O IVY ηταν και με τα 8 threads ενεργοποιημενα όταν εκανες τοσο μικρο χρονο??

Sent from my BlackBerry 9700 using Tapatalk

• Replies 842
  • Created
  • Last Reply
τι να πω ? το avx και τα νέα sse σε σχέση με τους Q6600 ??

Δουλεύεις artlandis ή άλλα render προγράμματα ? Αν ναι έφυγες εχθές για Ivy.

Βασικά είναι γραμμένα τα προγράμματα με AVX/SSE4.1/4.2/etc support ?

Μήπως υποστηρίζουνε GPU acceleration ? ( αν και μου φαίνεται λίγο χλωμό να υποστηρίζουνε καλά QuickSync π.χ. )

Όπως και να έχει, σίγουρα η διαφορά με Q6600 είναι μεγάλη, αλλά τόσο μεγάλη μου ψιθυρίζει ότι έστω κάποιο μέρος του process υποστηρίζεται από την iGPU/GPU.

Βασικά είναι γραμμένα τα προγράμματα με AVX/SSE4.1/4.2/etc support ?

Μήπως υποστηρίζουνε GPU acceleration ? ( αν και μου φαίνεται λίγο χλωμό να υποστηρίζουνε καλά QuickSync π.χ. )

Όπως και να έχει, σίγουρα η διαφορά με Q6600 είναι μεγάλη, αλλά τόσο μεγάλη μου ψιθυρίζει ότι έστω κάποιο μέρος του process υποστηρίζεται από την iGPU/GPU.

Το artlandis (δες στο site τους Artlantis : the fastest 3D rendering application (3d rendering software) developed especially for architects and designers, is a leader in radiosity, also known as global illumination.) είναι φωτορεαλιστικό, ray tracing όπου οι κάρτες δεν κάνουν τίποτα (checked με, αν θυμάμαι καλά, gpuz παλιότερα), και οι ίδιοι το λένε : GPU (last post)

Recommended System Requirements

PC Intel® Core i5, i7, Xeon® Intel 6, 8 Core

4 GB RAM in 32-bits or 8 GB RAM in 64-bits

Windows Seven (32 or 64-bits)

500 MB free disk space

OpenGL graphic card with 512 MB of memory

Screen resolution of 1600 x 1200

Scroll mouse

Network card and Internet access internet (activation / deactivation)

QuickTime 7.7

Καλος και γρηγορος κτλ κτλ αλλα αυτες οι θερμοκρασιες ειναι απο αλλου. Ολα stock με μαμα hsf, idle low 40C και οταν παιζω diablo βλεπω 89-87-87-87. Για linx δε το σχολιαζω, μολις ανοιγει με το καλημερα σε 5sec εχω 104C. Δοκιμασα και μπηκα win στα 4.5 με 1.2v και ειχα idle καπου στα 60+C. Περιμενω το καινουργειο block, ελπιζω να τελειωσει αυτο το δραμα!!!

Καλος και γρηγορος κτλ κτλ αλλα αυτες οι θερμοκρασιες ειναι απο αλλου. Ολα stock με μαμα hsf, idle low 40C και οταν παιζω diablo βλεπω 89-87-87-87. Για linx δε το σχολιαζω, μολις ανοιγει με το καλημερα σε 5sec εχω 104C. Δοκιμασα και μπηκα win στα 4.5 με 1.2v και ειχα idle καπου στα 60+C. Περιμενω το καινουργειο block, ελπιζω να τελειωσει αυτο το δραμα!!!

δεν έχει πατήσει καλά ή δεν έχουν κλειδώσει τα κλιπς

οι θερμοκρασίες σου είναι υπερβολικά ψηλές

Καλού κακού, ξανακάνε την εγκατάσταση της ψύκτρας.

Τσέκαρε και τα ρεύματα απο το bios.

Κάνε και κανένα bios update.

Δοκίμασε και με ανοιχτό το κουτί.

Δές και αν ο ανεμιστήρας της ψύκτρας ανεβάζει στροφές, μήπως είναι σε κανένα silent mode!

Καλος και γρηγορος κτλ κτλ αλλα αυτες οι θερμοκρασιες ειναι απο αλλου. Ολα stock με μαμα hsf, idle low 40C και οταν παιζω diablo βλεπω 89-87-87-87. Για linx δε το σχολιαζω, μολις ανοιγει με το καλημερα σε 5sec εχω 104C. Δ
Εντάξει, δεν νομίζω πως είναι λογικό να ζητάς 4.5GHz με την μαμά "ψύκτρα" ( δείγμα από ψύκτρα είναι αυτό όχι ψύκτρα ) και με καλές θερμοκρασίες κιόλας.

[MENTION=324]billpeppas[/MENTION]

Αυτό το αποκαλείς φυσιολογικό?

Stock+linx@104 βαθμούς?

[MENTION=324]billpeppas[/MENTION]

Αυτό το αποκαλείς φυσιολογικό?

Stock+linx@104 βαθμούς?

Νόμιζα ότι έγραψε ότι τα 104 ήταν στα 4.5GHz με 1.2V που έβαλε.

Όχι, stock stock stock, με μαμά ρεύμα και συχνότητα δεν είναι λογικό καθόλου 104C.

Εκτός και αν η μητρική είναι ΓΤΠ και δίνει τίποτα 1.2V @ default :p

Οι 104C ειναι με stock ρολογια και linx. Ενταξει η μητρικη δεν ειναι εντελως ΓΤΠ, μια Gene V ειναι της κακιας ωρας :p Να δω μηπως ο ανεμηστηρας ειναι σε silent mode οπως ειπε και ο Teodor. Περιπου τι θερμοκρασια επρεπε να εχω?

Περισσότερο info όταν πάω σπίτι μπορεί να κάνω και λάθος μερικούς βαθμούς.

Τελικά έκανα λάθος.Χαμηλότερα είμαι :p σε 2 πυρήνες.

attachment.php?attachmentid=50613&stc=1&d=1339088830

Εχεις υπερβολικο ρευμα μαν.

1.216v για τα 3.9 γιατι;

Κατα πασα πιθανοτητα και με 1v - 1.1v θα εχεις τα 3.9 και πιο δροσερος ;)

Κοιτα δεν εχω το pc 24/7 ανοικτο οποτε δεν προκειται να αφησω prime/ibt να τρεχουν κανα 12ωρο για να δω αν ειναι σταθερος.

Αυτο που με μπερδεψε ηταν οτι με Load Setup Defaults απο το bios θεωρησα οτι εχω το βελτιστο Power Management στον 3770 πραγμα που δεν ισχυει.

Αλλα νουμερα idle και Power Package/IA Cores παιρνω ετσι (defaults)

pmdt.jpg

και αλλα ετσι

73225561.jpg

Στην δευτερη περιπτωση και χωρις να εχω πειραξει τιποτε αλλο στο bios o 3770 βουταει αρκετα χαμηλοτερα.

cpuidd.jpg

ενω με τα Cxx στο auto ειναι ετσι

cpuiddv.png

Προφανως στο auto δεν τα ενεργοποιει αν διαβαζει την παραμικρη διακυμανση στον επεξεργαστη.

Εχε το νου σου ομως οτι μπορει ευκολα να δεις bsod αν τα εχεις ολα enabled, αφησεις κανα 10λεπτο idle το pc και ξαφνικα μετα πας να ανοιξεις π.χ. το firefox ή το winamp, επειδη η επαναφορα του vcore δεν θα ειναι τοσο αμεση οσο το multi που θα παει εστω για λιγα δευτερολεπτα απο 16x σε 39x-45x.

Aπλα για reference

cpucstates.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.