Jump to content

Intel i7 3770K Εντυπώσεις/Μετρήσεις

LazyGreek

Recommended Posts

Έχω κάνει ακόμα πιο VGA limited scenarios, aka 3D Mark Vantage Extreme Preset 4* GTX 480 @ LN2.

Και ότι slots και να έβαζες δεν έβλεπες ούτε 10%, όχι 150% που δείχνει στα γραφήματα του ο τυπάς...

Προχθές έκανα GTX 680 @ 1360MHz @ 5760x1080 4xAA PCIe 3.0 vs PCIe 2.0 ξέρεις τι διαφορές είδα ε ? :mamba:

Έχει διαψευτεί και από άλλους reviewers άλλωστε ο κύριος Vega ( Hardware Canucks, Tom's LOLware, me myself & I )

Εγω απλα καταλαβα οτι λογω αναλυσης και limitation οι καρτες δεν load-αραν.

Μεχρι να βρεθει ενας να τον διαψευσει στο ΙΔΙΟ σεναριο (Χ79/4Χ680/ 4320Χ2304) απλα πιστευω αυτο που ειδα...

• Replies 842
  • Created
  • Last Reply

Cpu Offset Voltage -0.060 (ποιο κατω κοκκινιζουν οι τιμες)

Βαλε οτι τιμη θελεις (=να εισαι σταθερος και χωρις προβληματα προφανως) και αγνοησε τα χρώματα.

Κανεις δεν μπορει να ορίσει επικίνδυνη και μη περιοχή τιμών για σχετικιστικό αριθμο, αυτά ειναι βλακείες της Asus κατα την ταπεινή μου αποψη.

Το να σου βγαζει κοκκινη ενδειξη για fixed core 1.5V παει στον διατανο, ειναι απολυτο νουμερο. Να σου βγαζει κοκκινο για κανα 1.25V VCCIO το ίδιο.

Το να σου βγαζει κοκκινο για μια τιμή offset π.χ. -0.115V δεν λέει τιποτα γιατι η τελική τασή θα είναι οτι ορίσει το VID (αναλογα με το φορτίο, συχνότητα κοκ) μείον το Vdrop, συν την όποια (ή οχι) αντιστάθμιση απο το LLC, συν οτι additional turbo voltage εχεις βαλει (αν εχεις βαλει) κοκ.

Για την ιστορία στα 3.4Ghz στον 2600Κ (η οποια ειναι και η συχνοτητα που κατα 98% χρησιμοποιώ) στον δικό μου το offset ειναι -0.14V...κανένα απολύτως θέμα (και γιατί αλλωστε) εδω και 8 μήνες... ;)

Μία ερώτηση noobά πλέον μιας και έχω χρόνια να ασχοληθώ.

Για έλεγχο σταθερότητας τρέχουμε Lynx αλλά κάπου διάβασα και ένα zip που πρέπει να προσθέσουμε γιατί έχει να ενημερωθεί καιρό.

Αυτό το zip πού το βρίσκουμε?

Δε θυμάμαι δυστυχώς πού το διάβασα :(

Βαλε οτι τιμη θελεις (=να εισαι σταθερος και χωρις προβληματα προφανως) και αγνοησε τα χρώματα.

Μεχρι εδω δειχνει να ειναι οκ.

boffset.jpg

offset.png

και ενα ss απο το uefi της gene για τις μνημουλες.

spdi.jpg

Αν για οποιονδήποτε λογο θελεις να κανεις fine tuning για το ελαχιστο δυνατο Vcore τόσο σε idle αλλα και σε full load τοτε χρησιμοποιησε και το Additional Turbo Voltage (δεν υπαρχει περιπτωση να μην εχει ειδικα η δική σου μητρικη αυτη την ρυθμιση).

Σε αυτή την περιπτωση χρησιμοποιησε την τιμή Offset μόνο για το Idle. Αν το ρίξεις πολύ προφανως πλεον δεν θα εισαι σταθερός στην target Turbo συνχότητα σου. Αυτο θα το "μπαλατζαρεις" δίνοντας Additional Turbo Voltage το οποιο παιρνει παντα/μονο θετική τιμη και κανει kick in μονο σε load.

Με γειά και καλό fine tuning. :T:

ΥΓ: ολα αυτα αφού εχεις κατασταλλάξει πρωτα σε μια τιμή LLC που σου κάνει την δουλεια στην συγκεκριμένη συχνότητα, αλλιως θα πρέπει να ξαναματαρυθμίσεις και ξανατεστάρεις τα πάντα όλα παλι απο την αρχή.

ΥΓ2: κατεβασα το μανιουαλ της μητρικής σου, δεν βλεπω πουθενα επιλογη για Additional Turbo Voltage...wtf? Αν όντως δεν υπαρχει τέτοια ρυθμιση γραψε ακυρο... :slap:

Ετσι οπως παμε ανιψιε με τα ρευματα του Ivy το μονο που σκεφτομαι ειναι μια ....

thermalrighttruecopper0.jpg

http://www.thelab.gr/heatsinks-coolers-watercooling-reviews/thermalright-ultra-120-true-copper-joint-review-62219.html?garpg=3

καλη ψυχτρα αλλα δεν αξιζει τα λεφτα της φιλε μου

την εχει φιλος μου και πιστεψε πως π.χ η enzotech ultra-x που εχω ειναι ιδια επιπεδα

και την ειχα παρει και 35 ευρω πιο λιγο

Ετσι πως αναβει και ερχονται οι ζεστες και μιας που εχεις τουμπανιασμο pc

μαλλον καλυτερα σε κοβω σε μια costum υδροψυξη :)

Ετσι πως αναβει και ερχονται οι ζεστες και μιας που εχεις τουμπανιασμο pc

μαλλον καλυτερα σε κοβω σε μια costum υδροψυξη :)

Μη φανταστεις οτι και μια καλη υδροψυξη τους κραταει τοσο καλα. (3570/3770)

Το ξεσπασμα στην θερμοκρασια με το που σκαει φορτιο ειναι μεγαλο και αποτομο

και τα παραδοσιακα blocks δεν δειχνουν να μπορουν να το περιορισουν ιδιαιτερα.

Κρατανε μεν θερμοκρασια του πληρους φορτου σε σταθερα επιπεδα

αλλα υποπτευομαι οτι για καλυτερη και πιο αμεση αποκριση μαλλον θα πρεπει να κανουμε καμια δοκιμη με κυκλωμα αλουμινιου και οχι χαλκου/μπρουτζου για να δουμε καλυτερη θερμικη συμπεριφορα.

Εκτος κι αν στο μεσοδιαστημα η intelα διορθωσει το θεμα των heatspreaders και βελτιωθουν καπως τα πραγματα

Load Setup Defaults στην Gene και βουρ για BF3.

aidabf3settings.png

aidabf3.png

Ο μπουμπουνας αξιοπρεπεστατος στα μαμα του με το HyperThreading να δουλευει και να με κανει να πιστευω αναφορες παιδιων με cf/sli (7970/680) στα 1080p οτι No HT = No Gpu Load.

edit

Ιδιος γυρος ιδια ingame settings αλλα με HT OFF.

aidabf34c.png

Ένα post για λίγους (μιας και οι περισσότεροι εδώ αγοράζουν ivy για gaming)

Σχετικά με αυτό :

http://www.thelab.gr/intel-epeksergastes/intel-i7-3770k-entyposeis-metriseis-108712-6.html#post1063270457

http://www.thelab.gr/intel-epeksergastes/intel-i7-3770k-entyposeis-metriseis-108712-6.html#post1063271018

Το μηχάνημα στήθηκε για λογαριασμό καλό μου φίλου αρχιτέκτονα. Πριν είχε (και ακόμα έχει) ένα q6600 @ 3ghz με 8GB ram DDR2 (p35). Στο render με Artlandis κυριολεκτικά το νέο pc με IVY πετάει. Το ίδιο render στον q6600 κανει 2+ψιλά λεπτά. Στον IVY ~15secs. Και όλα τα αρχεία για το render ήταν σε NAS (fujitsu Kelvin Q700 - shared folder) και όχι τοπικά πράμα που προσθέτει overhead !!

Επίσης με watt-o-meter μετρήσαμε και τα 2 PC και το PC με ivy @4200 σε idle έχει την μισή κατανάλωση από το Q6600 ενώ σε load (4 πυρηνες Q6600 vs 4+hyperThreading IVY) είναι στα 2/3 του του Q6600. Μέσα στο Σ/Κ θα γίνουν και δοκιμές με video rendering. 8 ώρες έπαιρνε στον Q6600.

Δεν το περίμενε αυτό με τίποτα και έχει τρελαθεί και με την απόδοση αλλά και με την κατανάλωση. Βασικά ουτε και εγώ περίμενα τέτοια διαφορά.

:yes2::yes2:

Ένα post για λίγους (μιας και οι περισσότεροι εδώ αγοράζουν ivy για gaming)

Σχετικά με αυτό :

http://www.thelab.gr/intel-epeksergastes/intel-i7-3770k-entyposeis-metriseis-108712-6.html#post1063270457

http://www.thelab.gr/intel-epeksergastes/intel-i7-3770k-entyposeis-metriseis-108712-6.html#post1063271018

Το μηχάνημα στήθηκε για λογαριασμό καλό μου φίλου αρχιτέκτονα. Πριν είχε (και ακόμα έχει) ένα q6600 @ 3ghz με 8GB ram DDR2 (p35). Στο render με Artlandis κυριολεκτικά το νέο pc με IVY πετάει. Το ίδιο render στον q6600 κανει 2+ψιλά λεπτά. Στον IVY ~15secs. Και όλα τα αρχεία για το render ήταν σε NAS (fujitsu Kelvin Q700 - shared folder) και όχι τοπικά πράμα που προσθέτει overhead !!

Επίσης με watt-o-meter μετρήσαμε και τα 2 PC και το PC με ivy @4200 σε idle έχει την μισή κατανάλωση από το Q6600 ενώ σε load (4 πυρηνες Q6600 vs 4+hyperThreading IVY) είναι στα 2/3 του του Q6600. Μέσα στο Σ/Κ θα γίνουν και δοκιμές με video rendering. 8 ώρες έπαιρνε στον Q6600.

Δεν το περίμενε αυτό με τίποτα και έχει τρελαθεί και με την απόδοση αλλά και με την κατανάλωση. Βασικά ουτε και εγώ περίμενα τέτοια διαφορά.

:yes2::yes2:

Τετοια λεγε μου να φυγω από το LGA 775 τρεχοντας!!

Sent from my BlackBerry 9700 using Tapatalk

Θες να δοκιμασεις να τρεξεις και prime 27.7? Οχι οτι ενα loop απο linx λεει τπτ για τη σταθεροτητα :) Εκτος αν δεν ειναι αυτος ο σκοπος σου!

Κοιτα δεν εχω το pc 24/7 ανοικτο οποτε δεν προκειται να αφησω prime/ibt να τρεχουν κανα 12ωρο για να δω αν ειναι σταθερος.

Αυτο που με μπερδεψε ηταν οτι με Load Setup Defaults απο το bios θεωρησα οτι εχω το βελτιστο Power Management στον 3770 πραγμα που δεν ισχυει.

Αλλα νουμερα idle και Power Package/IA Cores παιρνω ετσι (defaults)

pmdt.jpg

και αλλα ετσι

73225561.jpg

Στην δευτερη περιπτωση και χωρις να εχω πειραξει τιποτε αλλο στο bios o 3770 βουταει αρκετα χαμηλοτερα.

cpuidd.jpg

ενω με τα Cxx στο auto ειναι ετσι

cpuiddv.png

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.