Jump to content

Intel i7 3770K Εντυπώσεις/Μετρήσεις

LazyGreek

Recommended Posts

Seaside να σου πω περιπου ποσο θα παει cpu εχουμε παρομοιες μητρικες και ιδιο ακριβως batch cpu

SR0PL ?

Οσο και να πηγαίνει είναι δε είναι καλό κομμάτι. 1-2 φορες θα παίξει 4.2 αντε 4.4 ετσι για να δω αν έχει διαφορά.

• Replies 842
  • Created
  • Last Reply
Χτες συνδεσα gene v,cpu,ram,psu,ssd και οθονη με displayport to dvi adapter. Σκεφτομαι, θα μπουταρω το pc,θα μπω bios, θα διαλεξω boot device σε usb stick και θα βαλω win7. Ναι καλα!!! Πρωτον δεν εχω σημα στην οθονη και δευτερον μου βγαζει η mobo q-code A2. Καμμια ιδεα κανεις???

A2 σημαινει οτι εχει haltarei πριν διαβασει IDE.Μια χαρα εισαι checkare την οθονη αν ειναι αναμενη και πατα F1 η Del να μπει bios

[MENTION=2962]zpaf[/MENTION] παιζεις με cpu 4.8ghz 1.320vcore 24/7? απλα ρωταω γιατι εγω τωρα παιζω με 1.33vcore 4.5ghz... λολζ. :p

Επισης μια ερωτηση-απορια , πιο ειναι το πιο καινουργιο bios για asus maximus v gene , δεν ειναι το 0813? γιατι εγω αυτο εχω αμα ειναι να το ενημερωσω.

[MENTION=2962]zpaf[/MENTION] παιζεις με cpu 4.8ghz 1.320vcore 24/7? απλα ρωταω γιατι εγω τωρα παιζω με 1.33vcore 4.5ghz... λολζ. :p

Επισης μια ερωτηση-απορια , πιο ειναι το πιο καινουργιο bios για asus maximus v gene , δεν ειναι το 0813? γιατι εγω αυτο εχω αμα ειναι να το ενημερωσω.

Αυτό είναι το νεότερο BIOS για την Maximus V Gene http://www.benchzone.com/Downloads/BIOS/Motherboards/Asus/Maximus_V_Gene/MVG0086.rar

Μην κοιτάτε τα νούμερα, προφανώς και δεν είναι η έκδοση 0086 ( είναι revision counter εσω-εταιρικό ) [ δεν έχει σημασία το ότι το άλλο είναι 08ΧΧ και αυτό είναι 00ΧΧ ]

ok bill θα το ενημερωσω τοτε ευχαριστω για την πληροφορια που να το καταλαβεις αλλιως. Και το περιεργο ειναι το στο site της ασους δεν το εχει ...γιατι ετσι?

νομιζω και ο [MENTION=2962]zpaf[/MENTION] εχει το 0813 , ωρα για ενημερωση :)

ok bill θα το ενημερωσω τοτε ευχαριστω για την πληροφορια που να το καταλαβεις αλλιως. Και το περιεργο ειναι το στο site της ασους δεν το εχει ...γιατι ετσι?

νομιζω και ο [MENTION=2962]zpaf[/MENTION] εχει το 0813 , ωρα για ενημερωση :)

Το site της Asus και που έχει 2-3 BIOS για την κάθε μητρική πάλι καλά να λες.

Δεν το ανανεώνουνε συχνά, ούτε έχουνε την διάθεση να βάζουνε κάθε BIOS εκεί.

Τις τελευταίες 15 μέρες μου ήρθανε περί τα 12 BIOS updates για την Max V Gene σκέψου.

Ούτε το λοιπό software ανανεώνουνε, π.χ. στην Maximus IV Gene-Z ( Z68 ) & Gene-Z/GEN3 έχουνε το Mem TweakIt 1.01.04 ενώ με τα νεότερα BIOS των μητρικών αυτών δεν δουλεύει πλέον το version αυτό και θες την 1.01.16... την οποία και δεν θα βρείς όσο και να ψάχνεις στο site της :D

Ελα, ελα μη με βασανιζεις!

Βασικα Χ79 ηθελα αλλα καπου ειδα οτι στο Χ79 δεν δουλευει το pcie 3.0 στις 680 και ξενερωσα.

We need PCI-E 3.0 working on X79 chipset NVIDIA! - NVIDIA Forums

Registry hack!

1920x1080 i7-970 στα 4.2GHz

Ειχα bottleneck και δεν το ειχα παρει χαμπαρι. :hehe:

f12010.jpg

Θελω και αλλα benches θειο Γιαννη!

Δλδ οσοι εχουν προ sandy cpus ποσο θα πρεπει να τους εχουν χρονισμενους ρε γαμωτο για να εκμεταλλευτουν πληρως αυτες τις καρτες?

Αν παιζουν τα παιχνιδια τους με τεζα τα ingame settings ενας Bloomfield στα 4.2GHz αρκει.

Αν ομως τα καρε που παιρνεις στην περιπτωση αυτη δεν σου φτανουν και αρχιζεις και ριχνεις γραφικα τοτε πρεπει να δεις απο μονος σου κατα ποσο τα 4.2 αρκουν για να loadαρουν την καρτουλα σου.

Οχι βρε απλα μολις ειχα τρεξει ενα 3dmark06 και θυμηθηκα οτι το F1 2010 διψαει για Hz. :D

Περι bios αν εισαι οκ με το τελευταιο official (0813) μεινε με αυτο.

Αν εχεις θεματακια μπορεις να παιξεις και με αλλα εδω Asus Maximus V Gene Owner Resources - BIOS, Guide, Reviews, and Advice - Overclockers Forums

Θελω και αλλα benches θειο Γιαννη!

Ανιψιε πολυ λουφαρεις τωρα τελευταια. :p

A2 σημαινει οτι εχει haltarei πριν διαβασει IDE.Μια χαρα εισαι checkare την οθονη αν ειναι αναμενη και πατα F1 η Del να μπει bios

Αυτο καταλαβα και εγω, το οτι φταιει που δεν εχω σημα στην οθονη. Σημερα ερχεται η 670, οποτε το σκ εχουμε δουλειες ;)

Δεν χρειάζεται.

Με τα νεότερα mobo BIOSes και την έγκριση του PCI-Sig ενεργοποιείται το PCI-E 3.0 δίχως κανένα trick.

Users of systems running Core i7 processors in the LGA2011 package and X79 chipset motherboards will find that their GeForce GTX 680 will not run at PCI-Express 3.0 x16 mode, using launch drivers. This is because NVIDIA decided against implementing Gen 3.0 support for the new GPU on X79/SNB-E systems, at the very last moment. Pre-launch drivers, including the driver that ships on discs with the graphics cards, will let the GPU run at Gen 3.0 mode on some X79/SNB-E systems, however the post-launch stable drivers (such as GeForce 301.10 WHQL), won't.

The specifications page of GeForce GTX 680 on GeForce.com has been updated to mention this:

GeForce GTX 680 supports PCI Express 3.0. The Intel X79/SNB-E PCI Express 2.0 platform is only currently supported up to 5GT/s (PCIE 2.0) bus speeds even though some motherboard manufacturers have enabled higher 8GT/s speeds.

Sources in the PC motherboard industry we spoke with, confirmed this change. PCI-Express 3.0 x16, for now, might only run on upcoming "Ivy Bridge" Core systems, running on motherboards with PCI-Express 3.0 compliant components. NVIDIA could be working to fix the issue.

Update 3/23, 21:56

NVIDIA courteously responded to our article, with a statement. Here's the statement verbatim:

While X79/SNB-E is a native Gen2 platform, some motherboard manufacturers have enabled Gen3 speeds. With our GTX 680 launch drivers, we will only be supporting Gen2 speeds on X79/SNB-E while we work on validating X79/SNB-E at these faster speeds. Native Gen3 chipsets (like Ivy Bridge) will still run at full Gen3 speeds with our launch drivers.

GeForce GTX 680 supports PCI Express 3.0. It operates properly within the SIG PCI Express Specification and has been validated on multiple upcoming PCI Express 3.0 platforms. Some motherboard manufacturers have released updated SBIOS to enable the Intel X79/SNB-E PCI Express 2.0 platform to run at up to 8GT/s bus speeds. NVIDIA is currently working to validate X79/SNB-E with GTX 680 at these speeds with the goal of enabling 8GT/s via a future software update. Until this validation is complete, the GTX 680 will operate at PCIE 2.0 speeds on X79/SNB-E-based motherboards with the latest web drivers.

This statement confirms our assertions made in the article. NVIDIA's statement on the GeForce.com product page originally formed the basis of this article, which we pasted verbatim, while preparing the article. Motherboard manufacturers have extensively marketed their LGA2011 products as natively supporting PCI-Express Gen 3.0 (8 GT/s). What's more, the datasheet of Intel Core i7 LGA2011 processors (refer 1.2.2) clearly mentions the PCI-Express root complex as supporting 8 GT/s. AMD Southern Islands GPUs have supported PCI-Express Gen 3.0 on LGA2011 platforms since day one.

Αποτελεσματα του Gen 2 VS Gen 3 σε quadSLI?

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=S0-xcxAvu54]4-Way GTX 680 SLI Sony FW900 Surround Reaching VRAM Limit and PCI-Express 2.0 vs 3.0 Battle - PART 1 - YouTube[/ame]

(6:00 λεπτο για GEN 2)

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=tkZzssm-kWs]4-Way GTX 680 SLI Sony FW900 Surround Reaching VRAM Limit and PCI-Express 2.0 vs 3.0 Battle - PART 2 - YouTube[/ame]

(4:00 λεπτο για Gen3 με "registry hack" )

Αποτελεσματα του Gen 2 VS Gen 3 σε quadSLI?

(6:00 λεπτο για GEN 2)

(4:00 λεπτο για Gen3 με "registry hack" )

Δεν θέλω να στην χαλάσω, αλλά ο εν λόγο κύριος στο μόνο που είναι καλός είναι στο να "μοντάρει" οθόνες.

Τα bench που δήθεν έβγαλε είναι πιο flawed και από το κοινοβουλευτικό σύστημα της Ελλάδας.

Και επαναλαμβάνω:

ΜΕ ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ BIOS ( βλέπε aptios base code 7.07 και βάλε, μόνο στις Asus Gene-Z, Gene-Z/GEN3, Extreme-Z, Rampage IV Extreme, Sabertooth έχω δει πρός το παρών νέα BIOS με αυτό το build ) ΔΕΝ χρειάζεται να κάνεις τίποτα.

[ τα BIOS αυτά κυκλοφόρησαν στις 20 Μαΐου από την Asus...άλλον κατασκευαστή δεν έχω δεί να έχει ανεβάσει στο site του τόσο φρέσκο base code build ]

Και με 8 κάρτες, 30-40-50% και παραπάνω δείχνει ο Θεούλης LOL ξέρεις από μέσα σου, όπως και όλοι ότι απλά δεν υφίστανται.

Δεν θέλω να στην χαλάσω, αλλά ο εν λόγο κύριος στο μόνο που είναι καλός είναι στο να "μοντάρει" οθόνες.

Τα bench που δήθεν έβγαλε είναι πιο flawed και από το κοινοβουλευτικό σύστημα της Ελλάδας.

Και επαναλαμβάνω:

ΜΕ ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ BIOS ( βλέπε aptios base code 7.07 και βάλε, μόνο στις Asus Gene-Z, Gene-Z/GEN3, Extreme-Z, Rampage IV Extreme, Sabertooth έχω δει πρός το παρών νέα BIOS με αυτό το build ) ΔΕΝ χρειάζεται να κάνεις τίποτα.

[ τα BIOS αυτά κυκλοφόρησαν στις 20 Μαΐου από την Asus...άλλον κατασκευαστή δεν έχω δεί να έχει ανεβάσει στο site του τόσο φρέσκο base code build ]

Και με 8 κάρτες, 30-40-50% και παραπάνω δείχνει ο Θεούλης LOL ξέρεις από μέσα σου, όπως και όλοι ότι απλά δεν υφίστανται.

Εχεις κανει ο ιδιος δοκιμες QUAD SLI σε αναλυση 4320Χ2304 να υποθεσω?

Εχεις κανει ο ιδιος δοκιμες QUAD SLI σε αναλυση 4320Χ2304 να υποθεσω?

Έχω κάνει ακόμα πιο VGA limited scenarios, aka 3D Mark Vantage Extreme Preset 4* GTX 480 @ LN2.

Και ότι slots και να έβαζες δεν έβλεπες ούτε 10%, όχι 150% που δείχνει στα γραφήματα του ο τυπάς...

Προχθές έκανα GTX 680 @ 1360MHz @ 5760x1080 4xAA PCIe 3.0 vs PCIe 2.0 ξέρεις τι διαφορές είδα ε ? :mamba:

Έχει διαψευτεί και από άλλους reviewers άλλωστε ο κύριος Vega ( Hardware Canucks, Tom's LOLware, me myself & I )

Και για λίγη θεωρία αν θέλετε...

Είτε παίζεις 2560x1600 είτε 5000x5000, τα δεδομένα που ανταλλάζει η VGA με την CPU ( + RAM + HDD/SSD ) δεν αλλάζουνε.

Δεν αυξάνεται κατά 500MB π.χ. το στιγμιαίο ( ούτε φυσικά το continuous / average ) throughput

Το όλο βάρος είναι ΕΣΩ-PCB σε κάθε κάρτα, μεταξύ της GPU και της μνήμης της κάρτας ( FrameBuffer ).

Επίσης ο δίαυλος PCI-Express 2.0 16x και 8x ( δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικά σε αυτό που λέω αυτή την στιγμή ) είτε PCI-Express 3.0 16x, είναι περισσότερο γρήγορος από την διασύνδεση SSD/HDD <-> PCH + CPU.

Δεν είναι ότι ζητάει το game τo texture set #1 που ζυγίζει 700MB και ο δίσκος σου βγάζει παραπάνω MB/s από ότι ο δίαυλος.

Θα προσπαθήσω να βρώ άκρη να αποκτήσω πρόσβαση στο unlocked executable του Crysis 2 να σου δείξω με το perfHUD τι data transfers παίζονται όπως παίζεις σε realtime μέσω του PCI-Express BUS να δείς ;)

Έχω κάνει ακόμα πιο VGA limited scenarios, aka 3D Mark Vantage Extreme Preset 4* GTX 480 @ LN2.

Και ότι slots και να έβαζες δεν έβλεπες ούτε 10%, όχι 150% που δείχνει στα γραφήματα του ο τυπάς...

Προχθές έκανα GTX 680 @ 1360MHz @ 5760x1080 4xAA PCIe 3.0 vs PCIe 2.0 ξέρεις τι διαφορές είδα ε ? :mamba:

Έχει διαψευτεί και από άλλους reviewers άλλωστε ο κύριος Vega ( Hardware Canucks, Tom's LOLware, me myself & I )

Kατσε Bill γιατι ο Vega εχει 4Way-SLI... Mηπως δηλ. με 2-3 καρτες δινει παραπανω.

Θα ηταν εξαιρετικα ενδιαφερον να δουμε 5-6 μετρησεις με 2/3way-SLI σε pcie 2.0 vs pcie 3.0 σε surround.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.