Jump to content

ssd agility 3 σωστές μέτρησης?

Recommended Posts

παιδιά προχτές έβαλα τον agility 3 σε satη μητρική μου είναιa 3 controller ASUS M5A99X EVO - - E-SHOP.GR σε μετρήσεις που έκανα με το ΑΣ SSD τα αποτελέσματα είναι τα εξής

read write

seq 203.mb 81.69mb

4k 19.92 89.83mb

4k-64thrd 88.54mb 98.64mb

88.54mn 98.64mb

score 394

είναι φυσιολογικές ταχύτητες σε sata 3 γιατί νομίζω ότι πρέπει να

είναι ακόμα πιο γρήγορος ο δίσκος σας παρακαλώ χελό με ευχάριστο

Το AS-SSD σου γράφει amd_sata με πράσινα γράμματα και απο κάτω ένα νούμερα με πράσινα και "-OK" ?

Αν ναι τότε σωστά είσαι σε AHCI mode και είσαι και aligned. Aν όχι τότε αναμένεις οδηγίες.

Υπάρχει περίπτωση να είσαι σε SATA ΙΙ από το BIOS, οπότε διάβασε στο manual της μητρικής σου πώς να το ενεργοποιήσεις. Αν δεν βγάζεις άκρη, πάλι αναμένεις οδηγίες.

Οπότε είσαι σωστά συνδεδεμένος στις SATA 6Gb/s του SB950 ( τις λευκές) aligned και με τους σωστούς drivers.

Γενικά είσαι σε νορμάλ επίπεδα επιδόσεων για Agility και AMD Southbridge.

Σύμφωνα με το datasheet του Agility είσαι μέσα στις προδιαγραφές (κοίτα τις τιμές που δίνει για AS-SSD.

To μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να παίξεις με την έκδοση του driver, να βάλεις το τελευταίο Firmware για τον Agility και να αφήσεις το δίσκο να τσιλάρει λίγο για να έρθει στις σωστές τιμές. Γενικά δεν πρόκειται να δείς νούμερα κοντά στα 500ΜΒ/s όπως με άλλους SSD SATA 6G καθώς ο SSD αυτός αυτά τα νούμερα πιάνει στο AS-SSD.

Κάτι κάνεις λάθος ή κάτι εκφράζεις λάθος.

Oι γκρι (ασπρες μου έκαναν εμένα από τη φωτό) είναι του SB950 και είναι SATA IIΙ (6Gbps) ενώ οι μαύρες είναι του Jmicron και είναι SATA II (3Gbps), όπως γράφει και το manual και τα Specs :

AMD SB950 controller :

6 x SATA 6Gb/s port(s), gray

Support Raid 0, 1, 5, 10

JMicron® JMB362 controller :

2 x SATA 3Gb/s port(s), black

1 x Power eSATA 3Gb/s port(s), green

1 x eSATA 3Gb/s port(s), red

Επίσης ανέφερες πρίν ότι το AS-SSD σου γράφει amd_sata, που σημαίνει ότι είναι συνδεδεμένος στις γκρί(λευκές) που σου είπα.

Τί από όλα συμβαίνει τελικά ?

ΕDIT : με πρόλαβες...

To ότι έχεις αυτά τα νούμερα, δεν σημαίνει ότι ήταν άκυρη η αγορά σου, αφού φαντάζομαι θα έχεις δεί βελτίωση σε σχέση με HDD.

Όπως σου είπα και πρίν, μπορείς να κάνεις κάποια πράγματα ακόμη για να βελτιώσεις λίγο την απόδοση και την αίσθηση του συστήματος.

Για αρχή μπορείς να ανεβάσεις ένα screenshot από το AS-SSD και να αναφέρεις και από το device manager>IDE/ATA/ATAPI Controllers>AMD SATA Controller τι έκδοση είναι ο driver που έχεις.

όταν έβαλα το σκληρό μονο στο boot ida διαφορα σε ταχύτητα άλλαξα μητρική γιάννα έχω sata 3 6mb k πάλι ο δίσκος διαβάζει 200mb το σκορ είναι περίπου 320 στο ας ssd νομίζω ότι πρέπει να ήταν πιο γρήγορος η κάνω λάθος στο google βλέπω όλοι τρέχουν πολύ sta 300+mb στο google που είδα όλοι η agility 3 είναι γρηγορη,, σε εμενα γιατί τόσο argos? η νομίζω ότι πάει αργά

Από σύστημα σε σύστημα έχει διαφορά, όπως και διαφορά έχει ανάλογα με το μέγεθος του ssd που πήρες.

Αν έχεις τον 60άρη ή τον 90άρη ή τον 120άρη παίζει ρόλο επίσης. Για τον 120άρη που γράφεις τα νούμερα είναι σε αυτά τα επίπεδα που έχεις αναφέρει εξαρχής.

Μπορείς να δείς και στα forums της ΟCZ για να πάρεις και μία ιδέα του πόσο πιάνουν στο AS-SSD οι agility.

Γενικά πάντως μην το παρακάνεις και τρέχεις κάθε 5 λεπτά το AS-SSD ούτε τα άλλα μετρητικά δίσκων. Άστον λίγο να κάνει εσωτερική καθαριότητα και κάνεις πάλι σε 1-2 εβδομάδες.

Δες απλα αν εχεις τελευταιο Firmware στον Agility και drivers στον AMD Sata Controller και μην δώσεις άλλο βάρος...o jax έχει και intel που πάνε καλύτερα με τους SSD...

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=zliYwfUqj7M]Bootzeit Asus M5A99X EVO - YouTube[/ame]

στο 0:18

Jmicron Technology Corp. PCI Express to SATA II Host Controller ROM v.1.0

Είναι ο controller των μαύρων SATA (SATA II) και των E-Sata.

Αν δεν τον χρησιμοποιείς καλό θα είναι να τον κλείσεις για να μην σου καθυστερεί και το boot....

BIOS > Advanced > Onboard Devices Configuration > JMB Storage Controller > Disabled

Χρησιμοποιείς και θες να μην σου εμφανίζεται αυτό απλά απενεργοποιείς το μήνυμα βάζοντας "Disabled" 2 επιλογές πιό κάτω...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.