serpico75 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 1, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 1, 2012 Πιστεύω πως έχω πρόβλημα μητρικής. Δεν έχω πρόβλημα εκκίνησης. Ο υπολογιστής ξεκινάει κανονικά. Κανένα beep στην εκκίνηση (εκτός απ' το ένα και μοναδικό short beep, που υποδεικνύει απ' το POST ότι όλα καλά). Σίγουρα έχετε αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα. Δηλαδή, η μητρική έχει πρόβλημα κατά τη λειτουργία της. Όχι μόνο στην εκκίνηση. Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιό σύντομος. Καί γιά να μην κουράσω, καί για να βρούμε σύντομα μία λύση. Υποδεικνύω παρακάτω συμπτώματα που με οδηγούν στην υπόνοια ότι πρόκειται για χαλασμένη μητρική:α. On-board κάρτα δικτύου στο device manager με κίτρινο θαυμαστικό. Κατέβασα τον ένα και μοναδικό driver απ' το site της ASUS, έκανα update, αλλά και πάλι τίποτα. Έκανα boot με ubuntu cd, για να αποδείξω τουλάχιστον από κει ότι η ethernet είναι χαλασμένη, και όντως το απέδειξα. Ούτε με το linux έμπαινα internet. Είναι η μόνη απόδειξη που έχω.β. Unexpected επανεκκίνηση. Δεν οφείλεται όμως σε s/w πρόβλημα ή κάποιο conflict των XP. Αυτό το συμπέρανα διότι, μετά το reset, μπήκα στα events των XP και δεν υπήρχε καμία καταγραφή σφάλματος. Κάτι που πάντα τα Windows καταγράφουν σε τέτοιοες περιπτώσεις. Άλλωστε, όταν μετά την επανεκκίνση μπήκα στα Windows δε μου βγήκε το γνωστό μήνυμα περί συγγνώμης της MS και αν θέλω να αποστείλω το error, κ.λπ. , κ.λπ. , κάτι που πάντα γίνεται. Ήταν (για μένα) πρόβλημα H/W. Το μόνο στοιχείο που έχω να παρατηρήσω είναι πως μου έκανε την επανεκκίνση όταν ήμουν στον IE 8.0. Έχω εγκαταστήσει δοκιμαστικά Firefox, Opera & Chrome και όλα δουλεύουν ok. Με τον IE έκανε το reset. Παράξενο...γ. Μπλε οθόνη είχα με driver πρόβλημα στην on-board VGA. Και πάλι κατέβασα τον τελευταίο απ' το site, έκανα update, αλλά, παρ' όλ' αυτά τη μπλε οθόνη την "έφαγα".δ. Το USB mouse που έχω, σε ελάχιστες εκκινήσεις, δεν κάνει επαφή μόλις φτάσουν τα Windows στο desktop. Πρέπει να το αποσυνδέσω απ' την USB, να το ξανασυνδέσω, και παίζει κανονικά. Το συγκεκριμένο mouse το έχω δοκιμάσει και σε άλλα PC και παίζει κανονικότατα. Δε θα έλαγα ότι έχω πρόβλημα, αλλά, επειδή τα κολλήματα του mouse είναι >2 σε διάστημα (περίπου) 4 ημερών, το βάζω κι αυτό στη ζυγαριά.Απόψεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
theoamd Μάϊος 1, 2012 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2012 Παίζει να 'χεις κανά trojan. Καρφί για format Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Μάϊος 1, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2012 Όλα αυτά τα λέω για μετά από format. Link to comment Share on other sites More sharing options...
theoamd Μάϊος 1, 2012 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2012 Επιμένω ότι λογικά είναι trojan. Όλα όσα ανέφερες, μου έχουν συμβεί και απορρούσα πραγματικά, γιατί το PC ήταν καινούριο.Εκτιμώ ότι πρέπει να ξανακάνεις format και να του περάσεις τα 7άρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Μάϊος 2, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2012 Όλα όσα αναφέρω έχουν γίνει μετά από clean format σε XP.7 δε μπορώ δυστυχώς να βάλω. Κι αυτό διότι πρόκειται για την ASUS P4R800-VM. Μία μητρική που κυκλοφορούσε το 2004 (οπότε και την αγόρασα και γω). Αν μπεις στο site της ASUS θα δεις ότι δεν έχουν κατασκευάσει drivers για 7.Υ.Γ. Πρώτα εγκατέστησα και έκανα update σε πρόγραμμα antivirus (το F-Secure του Conn-x), και μετά μπήκα για πρώτη φορά στο web. Σεβαστή η άποψή σου για trojan, αλλά με τα νέα στοιχεία που σου δίνω ίσως καταλάβεις και συ ότι το ποσοστό να φταίει trojan είναι 0,000000000000000001% !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 Μάϊος 2, 2012 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2012 Τον βρηκαμε τον ενοχο... Κανε φορματ, ΜΗΝ βαλεις κανενα antivirus, περνα τους driver και θα εισαι οκ.Δοκιμασε το pc gia 2-3μερες να κανει και ολα τα update και τις απαιτουμενες επανεκκινησεις.Για 2 μερες χωρις antivirus δεν θα παθεις κατι.Το σιγουρο ειναι οτι θα δουλευει το μηχανημα σου σφαιρα και πιστεψε με, το antivirus που περνας δεν εχει δουλεψει ουσιαστικα και ουτε προκειτε να το κανει ποτε.Μονο προβληματα θα σου δημιουργησει.Αν θες σονυ και καλα antivirus βαλε το microsoft security essential και δεν θα σε ενοχλησει ποτε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Μάϊος 2, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2012 argy1, πολύ με ανακουφίζεις και με ενθαρρύνεις μ' αυτά που μου λες. Δίνεις μεγάλο ποσοστό ενοχής στο συγκεκριμένο antivirus, ώστε ΞΗΛΩΝΟΝΤΑΣ το να ηρεμήσω; Και κάτι ακόμα. Όχι ότι δε θέλω να ακολουθήσω τις οδηγίες σου για format και να το δουλέψω το μηχάνημα για λίγες μέρες για να δω πώς πάει, κλπ κλπ. Αλλά, είναι τόσα πολλά αυτά που έχω βάλει επάνω μετά το format, που και μόνο που σκέφτομαι ότι πρέπει να τα ξαναπεράσω με πιάνει πονοκέφαλος. Αντ' αυτού, έχω ήδη κάνει uninstall το F-Secure (και μάλιστα με YourUninstaller, που βάζει το χεράκι του και στο μητρώο). Δεν είναι το ίδιο αυτό το uninstall με το format φτου κι απ' την αρχή; Επειδή το pc είναι εξαιρετικά χαμηλών δυνατοτήτων (Celeron 2.66GHz με 512MB RAM ), σκέφτηκα να βάλω Avast Security. Το F-Secure το έσερνε το pc-άκι (περί τα 10 sec να ανοίξει Firefox, 20 sec να ανοίξει Acrobat Reader 7.0, κλπ κλπ). Θα κάνει το ίδιο και ο Avast? Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 Μάϊος 2, 2012 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2012 Κοιτα,εγω γενικα δουλευω windows χωρις antivirus.Μετα απο τοσα χρονια περιηγησης στο νετ ξερω τι κατεβαζω και απο που ωστε να μην περιεχει λουκουμακι.Η γνωμη μου ειναι οτι τα antivirus και τα inernet security ειναι παπατζες.Μπορει ομως και για καποιους να ειμαι λαθος γι'αυτο σου λεω να βαλεις τουλαχιστον ενα antivirus που ειναι απλο και κανει την δουλεια που πρεπει χωρις να το φωναζει και να τραβαει πορους απο το συστημα η να πεταει καθε τρεις και λιγο παραθυρα προκειμενου να σε πεισει οτι βρηκε κατι το οποιο δεν υπαρχει στην πραγματικοτητα.Το mse ειναι ελαφρυ,δωρεαν και κανει την δουλεια του.Επισης θα σου προτεινα να μην χρησιμοποιεις διαφορα προγραμματα για uninstall,clean registry και τα σχετικα γιατι επισης ζοριζεις το pc χωρις λογο.Τωρα αν το μηχανημα σου ειναι αρκετα αργο και θες να το δεις να δουλευει σε ταχυτητες mac κατεβαζεις τα ubuntu 12.04 και τα περνας.Καμια σχεση με τα ubuntu που ηξερες μεχρι τωρα, ταχυτατα,πανεμορφα,ευχρηστα,δεν χρειαζονται antivirus,αναγνωριζουν πλεον ολα τα περιφερειακα χωρις να κανεις το παραμικρο και ερχονται με προεγκατεστημενα ολα τα προγραμματα που μπορει να χρειαστεις.Για παραδειγμα μονο τα office να περασεις στα win θες κανα μισαωρο στην ξεφτυλα (με γρηγορο μηχανημα).Επισης εχουν στα αποθετηρια εφαρμογες για οτιδηποτε θελησεις και ειναι δωρεαν ολες.Το μονο μειωνεκτημα ειναι τα παιχνιδια.Αν εισαι φανατικος gamer χρειαζεσαι windows αλλα ετσι κι αλλιως το μηχανημα ειναι παλιο οποτε.. Για το φορματ εγω λεω να μην το σκεφτεσαι και να το κανεις.Παρε backup τα αρχεια που θες και ξαναπερνα το λειτουργικο σου.Αν περασεις windows βαλε μονο τους driver και κανε τα update ολα.Δες αν ειναι οκ και μετα βαλε και ενα απλο antivirus σαν το microsoft security essential. Link to comment Share on other sites More sharing options...
theoamd Μάϊος 2, 2012 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2012 Έπειτα από τα νέα στοιχεία που μου έδωσες, θα παρέθετα ακριβώς τα ίδια με τον argy, έχει απόλυτο δίκιο. Και τώρα έχω όλα τα παρελθοντικά flashbacks στο μυαλό μου...τι Norton, τι Panda, όλα μούφα(ειδικά το Panda τα είχε γονατίσει τα XP μου.). Έχω ένα φίλο ο οποίος έχει ένα laptop Τurbo-X του πεταματού και χωρίς καν antispyware. Παρ'όλα αυτά δεν έχει ούτε έναν ιό και το PC του λειτουργεί πανέμορφα. Just in case, λοιπόν κι από εμένα(αν καίγεσαι τόσο),Microsoft Security Essentials(τα 'χω και στο netbook,είναι αρκετά light) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexgk Μάϊος 2, 2012 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2012 Δοκίμασε αν έχεις χρόνο να βάλεις μία Light έκδοση των λινουξ και δες αν και εκει θα σου κάνει ότι κάνει στα win. Ρίξε και μία προσεχτική ματιά στη μητρική για καμία κόλληση που μπορεί να είναι μαυρισμένη ή για κανέναν πυκνωτή φουσκωμένο. Αν μπορείς κάνε και έναν memtest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Μάϊος 2, 2012 Author #11 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2012 Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Πριν προχωρήσω, θα ήθελα να ανεβάσω και δύο photos που πήρα απ' το εσωτερικό του τροφοδοτικού.Επειδή δεν έχω δει ποτέ σκασμένο πυκνωτή, νομίζω πως εδώ έχω την πρώτη μου περίπτωση.Είπα πως αυτό που βλέπω είναι κόλλα του κατασκευαστή. Αλλά, πάλι, από την άλλη, γιατί ο κατασκευαστής να φτιάξει έτσι τους πυκνωτές; Νομίζω πως πρέπει γρήγορα να αλλάξω τροφοδοτικό.Γιά ρίξτε μιά ματιά και πείτε μου και σεις...http://i1131.photobucket.com/albums/m560/netad98/1.jpghttp://i1131.photobucket.com/albums/m560/netad98/2.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
theoamd Μάϊος 2, 2012 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2012 Η κάτοψη δείχνει να είναι μια χάρα ο πυκνωτής σου, αλλά από την άλλη, σε περίπτωση που τώρα τελευταία εμφανίστηκε αυτή η κόλλα, ίσως πρόκειται για κάποια διαρροή ηλεκτρολύτη(αν και νομίζω ότι συνήθως από κάτω γίνεται η διαρροή-γι' αυτό και λέγεται διαρροή - , απλώς δεν μπορείς να ξέρεις τι παίζει μετά από τόσο καιρό χρήσης με τις θερμοκρασίες κλπ, εφόσον μιλάμε για παλιό PC.) Καλύτερα αντικατέστησε τον πυκνωτή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Μάϊος 2, 2012 Author #13 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2012 Ο πυκνωτής γίνεται να αντικατασταθεί? Δεν είναι κολλημένος με αυτά τα ψιλά σιδεράκια στην πλακέτα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
theoamd Μάϊος 2, 2012 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2012 ΕΤΣΙ. ΕΠΕΙΔΗ ΓΙΝΕΤΑΙ.: HOW - TO: Αλλαγή πυκνωτών και reflow στη μητρική κάρτα / κάρτα γραφικών σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorypeg1000 Μάϊος 2, 2012 #15 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2012 Μια χαρά είναι ο πυκνωτής παίδες.Κόλα είναι αυτό(νομίζω σιλικόνης). Link to comment Share on other sites More sharing options...
theoamd Μάϊος 2, 2012 #16 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2012 Είναι όντως επιστημονικής φαντασίας να είναι ηλεκτρολύτης, αλλά ποιος ο λόγος να υπάρχει κόλα εκεί?Βασικά παίζει να έγινε και από επαφή με τη VGA Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 Μάϊος 2, 2012 #17 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2012 Και εγω για θερμοσιλικονη το βλεπω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Μάϊος 3, 2012 Author #18 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2012 Γιά να δώσω ένα ακόμη στοιχείο, που ίσως μας οδηγήσει κοντύτερα στη λύση.Πριν από λίγο το pc ξαφνικά κόλλησε. Δεν είχα το φαινόμενο της επανεκκίνησης. Απλά, κόλλημα.Δοκίμασα:<*> Alt+F4<*> Ctrl+Shift+Esc<*> mouse φυσικά δεν κουνιέται<*> Win key στο πληκτρολόγιο νεκρό<*> Πάτησα το power button ήπως και κάνει κανονικό shutdown, αλλά τίποταΕίναι κόλλημα 100%.Απόψεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Μάϊος 6, 2012 Author #19 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2012 Το σύστημα παραχτυπάει μπλε οθόνες. Κάτι που με βάζει σε υποψίες ότι ίσως να πρόκειται για RAM. Έβγαλα και τα δύο modules και έβαλα το ένα παλιό δικό μου και δουλεύω με αυτό. Κοίταξα σχολαστικά τις επαφές από τα δύο modules που έβαγαλα και είδα ότι στο ένα όλες οι επαφές είναι αρκετά καλές ανώ στο άλλο υπάρχουν τρεις σαν καμένες. Ανεβάζω και τις σχετικες φωτογραφίες. Δυστυχώς, δε μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο με τις φωτός. Δεν έχω και scanner υψηλών προδιαγραφών. Ελπίζω να σας οδηγήσω σε συμπεράσματα. Πάμε.... Αντίθετα απ' τις φωτογραφίες του ελαττωματικού ελπίζω module, το δεύτερο δεν έχει καμία τέτοια καμένη ή χαλασμένη επαφή. Αριστερά απ' το κόκκινο πλαίσιο, μπορεί να φαίνονται, κάπως, κι άλλες χαλασμένες επαφές. Δεν είναι όμως. Αν βλέπατε από κοντά το module θα βλέπατε καθαρά ότι πρόκειται μόνο για αυτές τις τρεις που έχω πλαισιώσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.