Jump to content

Πρόβλημα με υπερθέρμανση επεξεργαστή (?)

captain_slow

Recommended Posts

κανε ενα reset στο bios.πραγματικα στα ξαφνικα να ανεβασει ετσι θερμοκρασια,δεν ξερω που αλλου μπορει να οφειλεται.παλαιοτερα ειχες παρατηρησει να εχει τοσο υψηλες θερμοκρασιες?H τελικη λυση θα ειναι να βρεις καποια μεταχειρισμενη ψυκτρα απο κανενα phenom,απο αυτες που εχουν heatpipes

Το κουτι σου εχει καποια ροη αερα μεσα?

Φουρφουρια εμπρος , πισω , πανω , κατω ?

Ο χωρος που το εχεις αεριζεται επαρκως?(χωμενο μεσα σε κανενα επιπλο πχ)

Εαν εχεις φουρφουρια δες μηπως εχουν πιασει σκονη και δεν αποδιδουν σωστα και

ριχτα ενα φυσημα κατοπιν.ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: εαν φυσηξεις με μεγαλη πιεση ΠΑΝΤΑ

με το ενα χερι κρατας το φουρφουρι ωστε να μην γυριζει και με το αλλο φυσας.

ΠΟΤΕ δεν αφηνεις το φουρφουρι να στροφαρει τσιτα γκαζια.

Αν ολα τα προαναφερθεν εχουν γινει / υφιστανται αλλαξε την ψυχτρα

η με αυτη που σε ειχα προτεινει η αν βρεις καμια αλλη σε φτηνοτερο budget η με την λυση του [MENTION=21515]Chris92[/MENTION].

κανε ενα reset στο bios.πραγματικα στα ξαφνικα να ανεβασει ετσι θερμοκρασια,δεν ξερω που αλλου μπορει να οφειλεται.παλαιοτερα ειχες παρατηρησει να εχει τοσο υψηλες θερμοκρασιες?H τελικη λυση θα ειναι να βρεις καποια μεταχειρισμενη ψυκτρα απο κανενα phenom,απο αυτες που εχουν heatpipes

Έκανα και reset αλλά χωρίς κάποιο αποτέλεσμα. Παλαιότερα, αρκετά παλαιότερα βασικά. άλλη μια-δυο φορές είχε ξαναδεί να πιάσει φώκο αλλά απλά το άφησα να παγώσει και ολα ΟΚ μετά. Σίγουρα αυτό που μου προτείνεις θα το δοκιμάσω, μάλιστα ψάχνω ήδη να βρω ψύκτρα να δω αν θα γίνει κάτι. Προς το παρόν δοκιμάσα να κουμπώσω σε 3πινο το ανεμιστήρι του επεξεργαστή και δείχνει να αποδίδει (σε μέση χρήση). Full load δεν δοκίμασα ακόμα γιατί τρέχω να προλάβω να στείλω κάτι mail που επείγουν :p .

Το κουτι σου εχει καποια ροη αερα μεσα?

Φουρφουρια εμπρος , πισω , πανω , κατω ?

Ο χωρος που το εχεις αεριζεται επαρκως?(χωμενο μεσα σε κανενα επιπλο πχ)

Εαν εχεις φουρφουρια δες μηπως εχουν πιασει σκονη και δεν αποδιδουν σωστα και

ριχτα ενα φυσημα κατοπιν.ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: εαν φυσηξεις με μεγαλη πιεση ΠΑΝΤΑ

με το ενα χερι κρατας το φουρφουρι ωστε να μην γυριζει και με το αλλο φυσας.

ΠΟΤΕ δεν αφηνεις το φουρφουρι να στροφαρει τσιτα γκαζια.

Αν ολα τα προαναφερθεν εχουν γινει / υφιστανται αλλαξε την ψυχτρα

η με αυτη που σε ειχα προτεινει η αν βρεις καμια αλλη σε φτηνοτερο budget η με την λυση του @Chris92.

Τα πάντα όλα όσα λες υπάρχουν. Μάλιστα το δούλευα και χωρίς τα πλαϊνά κατα καιρούς (λόγω βαβούρας) και δεν είχε μασήσει πουθενά. Το μόνο από τα παραπάνω που έχω αφήσει να γίνει είναι αυτό στο φύσημα των ανεμιστήρων. Αλλά το θέμα είναι ότι έχω καθαρίσει άπειρες φορές χωρίς κάποιο θέμα μετά. Και πριν βγάλει το πρόβλημα είχα αρκετό καιρό να φυσήξω. (Πάντως δεν είχε πιάσει και κουβέρτα, νορμάλ σκόνη). Όπως έγραψα και στον Chris93 δοκιμάζω αυτό με το ανεμιστήρι σε 3πινο στη μητρική και πιάσει/δεν πιάσει (που σιγά μην πιάσει) κάνω δοκιμή με ψύκτρα.

Και σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που ασχολήθηκαν μέχρι στιγμής και προκαταβολικά όσους θα ασχοληθούν και μετά απο αυτό το μήνυμα!:T:

Τελικά από ότι φάνηκε η λύση ήταν να συνδέσω το ανεμιστήρι της ψύκτρας σε 3πινη υποδοχή για ανεμιστήρι. Τώρα το γιατί δεν μπορώ να καταλάβω... Κάποιο θέμα είχε αυτή που ήταν για το cpu-fan ;;;; No idea... Ενιγουέι... Και πάλι ευχαριστώ ΠΟΛΥ παιδιά ! :T:

απο θερμοκρασιες τωρα πως παει?

Με χρήση στο 50% πιρίπου πάει μέχρι 50C το πολύ. Νωρίτερα με υψηλότερη χρήση λίγο πάνω απο 50 βαθμούς.

σιγουρα ειναι καλυτερη,μην εχεις καμια αμφιβολια για αυτο

Εε ναι καλο θα ειναι να παρεις μια ψυχτρουλα!!Αν παρεις top-down δεν θα χεις..Αν παρεις στυλ Α50 να προσεξεις μην βρισκει στις μνημες ή να χωραει στο κουτι σου..!!

Εε ναι καλο θα ειναι να παρεις μια ψυχτρουλα!!Αν παρεις top-down δεν θα χεις..Αν παρεις στυλ Α50 να προσεξεις μην βρισκει στις μνημες ή να χωραει στο κουτι σου..!!

Η A50 συγκεκριμένα από τις διαστάσεις τις που βλέπω μάλλον θα με αναγκάσει να βγάλω το πλαϊνό ανεμιστήρι του κουτιού που τώρα βαράει πάνω στο ανεμιστήρι της ψύκτρας. Θέλω να διαβάσω reviews και μετρήσεις της να δω αν θα προσφέρει ουσιαστικά για να καταλάβω αν αξίζει να θυσιάσω τα πλαϊνά γιατί σκέφτομαι ότι τώρα με το καλοκαιράκι θα χρειαστούν μάλλον!

Η A50 συγκεκριμένα από τις διαστάσεις τις που βλέπω μάλλον θα με αναγκάσει να βγάλω το πλαϊνό ανεμιστήρι του κουτιού που τώρα βαράει πάνω στο ανεμιστήρι της ψύκτρας. Θέλω να διαβάσω reviews και μετρήσεις της να δω αν θα προσφέρει ουσιαστικά για να καταλάβω αν αξίζει να θυσιάσω τα πλαϊνά γιατί σκέφτομαι ότι τώρα με το καλοκαιράκι θα χρειαστούν μάλλον!

ΣΙγουρα αξιζει...!!!Βγαλε το πλαινο δεν ξερω κατα ποσο σε ωφελει..Αναλογα το κουτι βεβαια και το airflow π εχει..!!Idle θα σου ριξει τους βαθμους σιγουρα πανω απο 6+ βαθμους και σε full load θα πεσει 10-15+ σιγουρα..!!Γενικα πρωτα καθαρισε το κουτακι καλα,και αν μπορεις (οικονομικα) να παρεις μια ψυχτρα καλο θα ηταν,εξαλλου δες το σαν επενδυση για το μελλον,θα σου μεινει σιγουρα για το επομενο pc σου!!!

ΣΙγουρα αξιζει...!!!Βγαλε το πλαινο δεν ξερω κατα ποσο σε ωφελει..Αναλογα το κουτι βεβαια και το airflow π εχει..!!Idle θα σου ριξει τους βαθμους σιγουρα πανω απο 6+ βαθμους και σε full load θα πεσει 10-15+ σιγουρα..!!Γενικα πρωτα καθαρισε το κουτακι καλα,και αν μπορεις (οικονομικα) να παρεις μια ψυχτρα καλο θα ηταν,εξαλλου δες το σαν επενδυση για το μελλον,θα σου μεινει σιγουρα για το επομενο pc σου!!!

Ok, με έψησες! Εύκολα :p .Γιατί βασικά εδώ και καιρό περιμένω να περισσέψει κανένα έουρο να πάρω μητρική-επεξεργαστή-μνήμες. Αν και από χθες που το έφτιαξα μου έχει καρφωθεί μήπως μπορώ να βάλω AM3 μόνο πάνω στην crosshair αλλά επειδή είμαι λίγο άσχετος προσπαθώ να διαβάσω να δω τι παίζει. Οκ, δε συνεχίζω άλλο γιατί παίζει και να βγv off-topic χωρίς να το καταλάβω :p !

Παίρνει μεχρι AM2+ η crosshair αλλά να ξέρεις οτι θα δεις μεγάλες αυξήσεις στα temps.Απο τον 6400+ στον 9950 είδα άνοδο 15-20C σε loads.Αυτά με δυνατή υδρόψυξη.Να φανταστείς με την stock ψύκτρα της AMD όταν κούμπωσα τον 9950 απάνω είχα idle 50C και loads 70C+ .Αm3 απότι ειχα κοιτάξει δεν ειναι συμβατά.

Παίρνει μεχρι AM2+ η crosshair αλλά να ξέρεις οτι θα δεις μεγάλες αυξήσεις στα temps.Απο τον 6400+ στον 9950 είδα άνοδο 15-20C σε loads.Αυτά με δυνατή υδρόψυξη.Να φανταστείς με την stock ψύκτρα της AMD όταν κούμπωσα τον 9950 απάνω είχα idle 50C και loads 70C+ .Αm3 απότι ειχα κοιτάξει δεν ειναι συμβατά.

Ναι φίλε μου και εγώ από ότι διαπιστώνω μάλλον δεν παίρνει. Απλά διαβάζω ότι γενικά διάφορες Mobo που δεν παίρνουν κάποια cpu στα χαρτιά, στην πράξη το βάζεις αλλά δουλέυει με κομμένα κάποια features και νομίζω όντως και με θεματάκια στην θερμοκρασία όπως λες! Ενιγουέη μη λέω και ό,τι να ναι γιατί δεν το χω ψάξει πολύ...

Απ'την Asus μου ειχαν πει να μην βάλω am3 απάνω γιατί παίζει να καούν όλα.Γενικά το πιο δυνατό cpu που μπορεί να φορέσει ειναι ο Phenom 9950BE.

Αν τον βάλεις πάντως να ξέρεις οτι το watercooling επιβάλλεται μιας και ο αέρας δεν ειναι αρκετός για να τον κρατήσει κρύο.Για OC μην το σκέφτεσαι κάν δεν θα πηγαίνει βήμα.

Απο 2.8Ghz τον κατάφερα σταθερά μέχρι 3.2Ghz με max 3.4Ghz αλλά μόνο για λίγη ώρα..Φίλος με am3 mobo και το ίδιο cpu τον πήγαινε 3.8Ghz για πλάκα με νεράκι..

Ok, με έψησες! Εύκολα :p .Γιατί βασικά εδώ και καιρό περιμένω να περισσέψει κανένα έουρο να πάρω μητρική-επεξεργαστή-μνήμες. Αν και από χθες που το έφτιαξα μου έχει καρφωθεί μήπως μπορώ να βάλω AM3 μόνο πάνω στην crosshair αλλά επειδή είμαι λίγο άσχετος προσπαθώ να διαβάσω να δω τι παίζει. Οκ, δε συνεχίζω άλλο γιατί παίζει και να βγv off-topic χωρίς να το καταλάβω :p !

Ναι ρε τσιμπα την μην το σκεφτεσαι..!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.