Jump to content

γνωμες για να "πουσαρω" το συστημα μου

nicoc89

Recommended Posts

15qvg3c.jpg

Εχω αυτό το pc και μέχρι τώρα ηταν μια χαρά για τα παιχνίδια που έπαιζα. Ασχολούμαι ποιο πολύ με mmo αλλα και με διάφορα sp games όπως το skyrim που έπαιζε μια χαρά και δεν είχα πρόβλημα.(με τις απαραίτητες υποχωρήσεις όπου χρειαστεί .) Μέχρι στιγμής δεν ειχα την ανάγκη για αναβάθμιση η oc μέχρι τώρα. Το diablo 3 θα ειναι το επόμενο παιχνίδι που θα ασχοληθώ και απότι είδα στον πίνακα της blizzard η gpu μου θα το τρέξει high (στην beta έπαιζε οκ). Μπήκα στο can u run it και δεν μου έβγαλε recommended αλλα minimum. (στο pc της αδερφής μου που ειναι καινούριο έβγαλε recommended όπως περίμενα καθως ειναι κομπλέ απο θέμα gpu/cpu κλπ οπότε το έχω για backup plan σε περίπτωση που θελήσω να παίξω multi d3 και μου κάνει κόλπα το pc μου.

ωστόσο θέλω να βρω μια λύση , όσο το δυνατών ποιο οικονομική να παρατείνω λιγο την ζωη του μέχρι να μου δοθεί η οικονομική ευχέρεια να φτιάξω καινούριο.

στο pc έχω 2 οθόνες widescreen η μία 1680 χ 1050 (main) και η άλλη full hd. (αλήθεια επηρεάζει τα fps μου το να έχω δυο οθόνες ? μήπως η δεύτερη επιβαρύνει την gpu ?

σκέφτηκα να δοκιμάσω oc , αν και δεν το έχω ξανακάνει βρήκα κάποιους οδηγούς στο forum και πιστευω θα τα καταφέρω (δεν ειμαι άσχετος με τα pc απλα δεν ασχολήθηκα ποτε με oc)

τι λέτε να κάνω? καμια γνώμη ρε σύντεκνοι ?:baby::baby::baby:

Ποιά είναι η κάρτα σου? Αν η κάρτα σου δεν μπορεί, δεν θα αλλάξει κάτι με το o/c του επεξεργαστή. Ο/C θα κάνεις στον επεξεργαστή για να μην κόβει την κάρτα που πιθανόν θα βάλεις.

Η κάρτα σου θέλει αλλαγή, δεν θα κερδίσεις κάτι κλοκάροντας τον επεξεργαστή. Αφού αλλάξεις την κάρτα με μια αξιοπρεπή, κλοκάρεις και τον επεξεργαστή στην περίπτωση που την κόβει.

έχεις να μου προτείνεις κάποια κάρτα (σχετικά οικονομική)? έχω να παρακολουθήσω τις εξελίξεις στον χώρο πολύ καιρο δυστυχώς...

κοιταξα στο ccc και μου εβγαλε

oabtz7.jpg

ειναι νορμάλ η θερμοκρασία αυτή ? μηπως θα μπορούσα να κάνω oc στην gpu μέχρι να πάρω άλλη μέσω του ccc ? και αν ναι θα έπρεπε να βρω ενα τρόπο να ρίξω θερμοκρασίες πρώτα σωστά? γιατι 59 μου φαίνονται πολυ επάνω ..

έκατσα χθες και το καθάρισα και άλλαξα και πάστα στ cpu και μοιάζει σαν καινούριο.

οι θερμοκρασίες έπεσαν πολυ σε σχέση με πριν και η gpu τρέχει στα 43-44 max idle η με firefox ανοιχτό και 60-62 οταν παίζω πχ gta iv με προκαθορισμένες ρυθμίσεις (τα περισσότερα high) 1680χ1050.

λέτε να κερδίσω επιδόσεις αν κάνω oc την gpu απο το control center ? και αν ναι , με παίρνει με τις θερμοκρασίες που σηκώνει ?

2hekg76.jpg

νομιζω δε θα κερδισεις πολλα απο oc ίσως μαλιστα κανεις και κακο...

Η λυση είναι ψιλο στανταρ σε τετοια θεματα. Λεφτα.

Αν δε θες να χαλασεις πολλα ψαχνεις τι επεξεργαστη σηκωνει η μητρικη σου.

Αν σηκωνει Q9xxx τσιμπας εναν μεταχειρο.

Αν θες να χαλασεις λεφτα απλα παιρνεις καινουργιο μηχανημα ανοιγοντας νεο θεμα.

Ο Αdpanos θα σε κατατοπισει κατι παραπανω απο πληρως :magic:

Μετα πας για μια καρτα γραφικων και παλι παιζει το budget σου ρολο!

σ'ευχαριστώ για την απάντηση , με κάλυψες πλήρως :T:

δεν ήθελα να επιβαρύνω το μηχάνημα που έχω τώρα χωρίς ουσιαστικό λόγο , αν όμως μπορούσα να κερδίσω λιγο χρόνο θα το σκεφτόμουν.

Οπότε μαζευω χρήμα και φτιάχνω νεο pc. ευτιχώς αυτό που έχω σηκώνει άνετα το d3 που θα λιώσω τον επόμενο καιρό αλλα και το tera που έχω σαν εναλλακτική οπότε κερδίζω λιγο χρόνο έτσι και αλλιώς.

Τι να κανεις?

1.

Να βαλεις ενα πιο κατατοπιστικο τιτλο.

2.

Να αλλαξεις αβαταρ.

μα δεν ήξερα τι να κάνω

upgrade

oc

να πάρω νεο pc ?

οπότε έβαλα για τίτλο αυτό που ρωτάω :)

για το 2. (η συνέχεια στο πείτε οτι θέλετε).

βάλε στα σχέδια και την μετάβαση στα 64bit

το έχω στο μυαλό μου

ποιο motherboard έχεις; τι γράφει το cpuz;

ένας Q6xxx-Q9xxx θα βοηθήσει, αλλά για να δεις μεγάλη αλλαγή από την 4770 πας σε 5870-6870.

θα κοιτάξω και θα σου πω

Ωρε μιναρα ο τιτλος ειναι τυπου "βοηθεια, ASAP"

Αν ηταν του στυλ "γνωμες για να "πουσαρω" το συστημα μου"

θα ειχες παρει Χ3 απαντησεις.

Καλυτερο αυτο το avatar οπως και να χει.

Ωρε μιναρα ο τιτλος ειναι τυπου "βοηθεια, ASAP"

Αν ηταν του στυλ "γνωμες για να "πουσαρω" το συστημα μου"

θα ειχες παρει Χ3 απαντησεις.

Καλυτερο αυτο το avatar οπως και να χει.

το κατάλαβα αφότου το είχα ανοίξει και απότι βλέπω δεν έχω τρόπο να αλλάξω τον τίτλο οπότε next time il do it :T:

ποιο motherboard έχεις; τι γράφει το cpuz;

ένας Q6xxx-Q9xxx θα βοηθήσει, αλλά για να δεις μεγάλη αλλαγή από την 4770 πας σε 5870-6870.

Asus P5KPL-CM

- Intel LGA775 Platform

- 45nm CPU ready

- Intel G31/ICH7 Chipset

- FSB 1600(O.C.)/1333/1066/800

- Dual-Channel DDR2 1066(O.C*)/800/667

- PCI Express x16

- PCIe Gb Lan

- 4x SATA 3Gb/s

- 8 CH HD audio

- EZ Flash2 & Crashfree BIOS3

Πιστευω θα ηταν καλυτερα να μαζεψεις καποια χρηματα και να πας σε νεο συστημα...!!Ηδη εισαι αρκετες γενιες πισω,ναι μεν υπαρχουν αρκετα δυνατα κομματια απο την σειρα Q6xxx-Q9xxx αλλα ειναι προτιμοτερο να βαλεις μια αγγελια με τα πραματα σου και οταν με το καλο φυγουν ολα βαζεις εαν εχεις κατι στην ακρη και φτιαχνεις κατι καλο!!!

Σιγουρα ενα καινουργιο θα κανε δουλιτσα και θα σε κραταγε,

αλλα μονο αν τα σκεφτεσαι τα λεφτα λογω εποχης και δυσκολιων και εισαι προσεχτικος,

τοτε ενας Quad με λιγα λεφτα θα σε κρατησει στανταρ ενα χρονο και θα τη βγαλεις...

Εγώ προτείνω να το λιώσεις στο OC το μηχάνημα και να μην τους ακους αυτούς εδώ...Δεν πρόκειται να χάσεις τίποτα,ίσα ίσα που θα κερδίσεις και μερικά fps ακόμα στο GTA 4.

Εγώ προτείνω να το λιώσεις στο OC το μηχάνημα και να μην τους ακους αυτούς εδώ...Δεν πρόκειται να χάσεις τίποτα,ίσα ίσα που θα κερδίσεις και μερικά fps ακόμα στο GTA 4.

Το να κερδισει 3-4 fps μες στο Game αν το θεωρεις εσυ κατορθωμα,παω πασο..!!Προτιμοτερο ειναι να βρει να δωσει τα πραματα,σιγουρα καποιος θα χρειαζεται ενα τετοιο pc,για κατεβαστηρι,office,facebook και τα συναφή και δευτερον θα παρει καποια χρηματα ωστε να τα βαλει και αυτα στο μπατζετ για να φτιαξει ενα Gaming pc στα μετρα του!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.