Jump to content

Ext4 to NTFS χωρίς Data Loss?

GeorgeVasil

Recommended Posts

Παιδια καλησπερα..

Μου ξέμεινε ένας δίσκος με ext4 γεματος data..υπαρχει περιπτωση να των δουν τα Win καπως?

Μετατροπη χωρις Data Loss γινεται(ειτε απο Linux ειτε απο Windows)?Προσπαθω να γλυτωσω την μεταφορα (~1ΤΒ)..

Βρηκα αυτο αλλα δεν ασχοληθηκα και πολυ..Ext2Fsd Project

Καθε βοηθεια δεκτη :D

Ειχα δοκιμασει μια φορα μεσω cmd να μετατρεψω εν στικακι από fat32 σε ntfs χωρις να χασω αρχεια... Με convert.... το ειχα κανει... Τωρα δεν θυμαμαι ακριβως την εντολη καθως μου την ειχαν πει στην σχολη..ισως μπορει να βοηθησει στην περιπτωση σου..

Sent from my BlackBerry 9700 using Tapatalk

Ειχα δοκιμασει μια φορα μεσω cmd να μετατρεψω εν στικακι από fat32 σε ntfs χωρις να χασω αρχεια... Με convert.... το ειχα κανει... Τωρα δεν θυμαμαι ακριβως την εντολη καθως μου την ειχαν πει στην σχολη..ισως μπορει να βοηθησει στην περιπτωση σου..

Sent from my BlackBerry 9700 using Tapatalk

Δεν παίζει αυτό σε δίσκους με filesystem που δεν αναγνωρίζουν τα win.

ΟK τον ειδανε τον δισκο τα win..

Μετρατροπη χωρις μεταφορα δεν γινετε απο οτι διαβαζω ε?(@#%^#$%6)

:hang3:

Ανάλογα με το ποσοστό του δίσκου που καταλαμβάνουν τα δεδομένα σου μπορείς να κάνεις το εξής.

Μπουτάρεις με linux cd (όποιο distro θες) και μέσω του utility που έχει το linux χωρίζεις τον δίσκο στα 2.

Στο 2ο κομμάτι που φτιάχνεις δημιουργείς partition με fat ή Ntfs και μεταφέρεις σε αυτό τα δεδομένα από το πρώτο Partition.

Μετατρέπεις το πρώτο σε p.x. ntfs και ανάλογα με το τί θές έιτε αφήνεις τον δίσκο με 2 Ntfs partiotions είτε σβήνεις το πρώτο και μεγαλώνεις το 2ο έτσι ώστε να καταλάβει όλο το δίσκο.

Με λίγη προσοχή μπορεί να γίνει αλλά έχει λιγο βαβούρα και πρέπει τα υπάρχωντα δεδομένα να είναι <= με το 50% του δίσκου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.