GeorgeVasil Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29, 2012 Παιδια καλησπερα.. Μου ξέμεινε ένας δίσκος με ext4 γεματος data..υπαρχει περιπτωση να των δουν τα Win καπως? Μετατροπη χωρις Data Loss γινεται(ειτε απο Linux ειτε απο Windows)?Προσπαθω να γλυτωσω την μεταφορα (~1ΤΒ).. Βρηκα αυτο αλλα δεν ασχοληθηκα και πολυ..Ext2Fsd Project Καθε βοηθεια δεκτη Link to comment Share on other sites More sharing options...
nucleus Απρίλιος 29, 2012 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2012 [sOLVED] Ext4 Filesystem driver for windows? - Ubuntu ForumsExt2read - View ext2/3/4 partitions from Windows Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Απρίλιος 29, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2012 ΟK τον ειδανε τον δισκο τα win..Μετρατροπη χωρις μεταφορα δεν γινετε απο οτι διαβαζω ε?(@#%^#$%6):hang3: Link to comment Share on other sites More sharing options...
nucleus Απρίλιος 29, 2012 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2012 ΟK τον ειδανε τον δισκο τα win.. Μετρατροπη χωρις μεταφορα δεν γινετε απο οτι διαβαζω ε?(@#%^#$%6) :hang3: Eιναι διαφορετικα σε δομη filesystems οποτε μαλλον οχι Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnymous Απρίλιος 29, 2012 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2012 ΟK τον ειδανε τον δισκο τα win..Μετρατροπη χωρις μεταφορα δεν γινετε απο οτι διαβαζω ε?(@#%^#$%6):hang3:Ούτε και εγώ νομίζω πως γίνεται! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ponaei8anasi Απρίλιος 29, 2012 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2012 Ειχα δοκιμασει μια φορα μεσω cmd να μετατρεψω εν στικακι από fat32 σε ntfs χωρις να χασω αρχεια... Με convert.... το ειχα κανει... Τωρα δεν θυμαμαι ακριβως την εντολη καθως μου την ειχαν πει στην σχολη..ισως μπορει να βοηθησει στην περιπτωση σου..Sent from my BlackBerry 9700 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Απρίλιος 29, 2012 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2012 Free Partition Magic alternative & free Partition Manager Software for Windows PC, Workstation and Server - EaseUS. δοκιμασε αυτο μπορει και να σου κανει Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Απρίλιος 30, 2012 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2012 Ειχα δοκιμασει μια φορα μεσω cmd να μετατρεψω εν στικακι από fat32 σε ntfs χωρις να χασω αρχεια... Με convert.... το ειχα κανει... Τωρα δεν θυμαμαι ακριβως την εντολη καθως μου την ειχαν πει στην σχολη..ισως μπορει να βοηθησει στην περιπτωση σου..Sent from my BlackBerry 9700 using TapatalkΔεν παίζει αυτό σε δίσκους με filesystem που δεν αναγνωρίζουν τα win. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ponaei8anasi Απρίλιος 30, 2012 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2012 λαθος μου τοτε..ευχαριστω για την διευκρινιση Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Απρίλιος 30, 2012 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2012 ΟK τον ειδανε τον δισκο τα win..Μετρατροπη χωρις μεταφορα δεν γινετε απο οτι διαβαζω ε?(@#%^#$%6):hang3:Ανάλογα με το ποσοστό του δίσκου που καταλαμβάνουν τα δεδομένα σου μπορείς να κάνεις το εξής.Μπουτάρεις με linux cd (όποιο distro θες) και μέσω του utility που έχει το linux χωρίζεις τον δίσκο στα 2.Στο 2ο κομμάτι που φτιάχνεις δημιουργείς partition με fat ή Ntfs και μεταφέρεις σε αυτό τα δεδομένα από το πρώτο Partition.Μετατρέπεις το πρώτο σε p.x. ntfs και ανάλογα με το τί θές έιτε αφήνεις τον δίσκο με 2 Ntfs partiotions είτε σβήνεις το πρώτο και μεγαλώνεις το 2ο έτσι ώστε να καταλάβει όλο το δίσκο.Με λίγη προσοχή μπορεί να γίνει αλλά έχει λιγο βαβούρα και πρέπει τα υπάρχωντα δεδομένα να είναι <= με το 50% του δίσκου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.