Jump to content

nVIDIA GeForce GTX 690 final specs, officially announced :)

billpeppas

Recommended Posts

QFT

Απο την αλλη εδω μεσα μαζευονται tech junkies και οχι απλοι χρηστες. Ειναι σαν να λες σε εμενα οτι δεν χρειάζομαι dual core κινητο και HD αναλυση σε αυτο. Δεκτο μεν, αλλα ειμαι junky :p

καλη η τεχνολογια φιλε μου αλλα μερικες φορες δεν την χρειαζομαστε τοσο και ουτε την αξιοπουμε στην πραξη

μια 690 για μενα ειναι καθαρα για αυτους που τρεχουν benchmarks για διαγωνισμους κτλ

Φυσικα υπαρχουν καποια φανς που θα την αγορασουν και εας μην ανηκουν σε αυτην την κατηγορια αλλα τι να πεις

ο καθενας κανει αυτο που νομιζει φιλε μ :)

• Replies 159
  • Created
  • Last Reply
Εγώ ρε παιδιά δεν καταλαβαίνω την όλη κουβέντα και θέλω να κάνω μια ερώτηση:

Όταν αγοράζουμε κάρτα γραφικών, μας ενδιαφέρει να παιζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα παιχνίδια μας ή να έχουμε την καλύτερη κάρτα? Γιατί δεν πάμε πάντα μαζί αυτά τα δύο.

Π.χ. Πολύς κόσμος πάιζει σε 1680 Χ 1050. Ενδιαφέρεται ή πρέπει να ενδιαφέρεται αν η 690 κάνει 1000 ή 1.000.000 $? Είτε πάρει 690, είτε πάρει 6870, το ίδιο θα παίζει.

Η συντριπτική πλειοψηφία παίζει σε 1920 χ 1080. Πιστεύετε ότι για να πάιξει άψογα κάποιος χρειάζεται κάτι παραπάνω από μια 7950? Θα μου πείτε για πόσο. Μα μπορεί να βάλει και δεύτερη σε 3 χρόνια π.χ που δεν θα μπορεί να παίξει το ίδιο.

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω για ποιόν ακριβώς λόγο θέλει κάποιος να έχει πάνω απο 60fps όταν η μεγάλη πλειοψηφία των οθονών παίζει στα 60Hz.

Eννοείται ότι υπάρχουν εξαιρέσεις (eyefinity κτλ) αλλά πόσοι είναι αυτοί? Αλλά και αρκετοί να είναι, δεν είναι σίγουρα λιγότεροι απ όσους σκοτώνονται για το αν είναι καλύτερη η 680 (που είναι) από την 7970? Τη στιγμή μάλιστα που μια 7850 η μια 570 κάνουν άψογα τη δουλειά?

Πρωτα απ ολα μεγα BOW στο avatar σου γιατι ειναι ο πρωτος PC που ειχα.

2ον εγω παιζω σε 1680*1050 και με 120hz monitor και μπορω να σου πω μια 470 στα 700 που θεωρειται μια χαρα mid range αρχιζει να μου δειχνει τα γηρατια της.Καθως με FXΑΑ μονο σε αυτη την αναλυση βλεπω και 30αρες στο Battlefield 3 που το θεωρω απαραδεκτο.

Ατοπη η συγκριση cpu με καρτες γραφικων.

Γιατι ενας ι7 των 200e με σοβαρο overclock ερχεται στα ισια περιπου με οποιαδηποτε ιδιων πυρηνων X μοντελο.Και αν εχει λιγοτερα Cores στα games δε υπαρχει διαφορα.

Απο οσο overclock και να σκασεις σε καρτα 200e δε μαζευει τα FPS της καρτας των 500 με κανενα τροπο.

Και δε νομιζω οτι αν θες να παιξεις ορισμενα games οπως Βattlefield 3 metro δε συζηταω για Samaritan Crysis 3 και μελλοντικα το high settings θα ναι αρκετο.Για 1080p πας κατευθειαν για medium quality που ναι εχει τραγικη διαφορα απο το ultra σε ολα τα games ακομα και χωρις φιλτρα.

Με overclock ΔΕΝ μαζεύεται η διαφορά επεξεργαστών με λιγότερους απέναντι σε επεξεργαστές περισσότερους πυρήνες όπου και υπάρχουν οι τραγικές διαφορές στις τιμές !!! Επίσης όσο overclock παίρνει ο ένας περίπου το ίδιο παίρνει και ο άλλος !!!

Ο πολυπύρηνος επεξεργαστής θα αγοραστεί για επεξεργασίες βίντεο κ.λ.π. και εκεί θα δίνει την αξία του την οποία κανένα overclock κανενός λιγο-πύρηνου δεν μπορεί να του την στερήσει !!

Προφανώς και σε αυτές τις εφαρμογές αναφέρομαι όταν κάνω αντιδιαστολή επεξεργαστών με κάρτες γραφικών !

Γραφικά για κάρτα γραφικών όπου μπορεί μια πολύ δυνατή κάρτα να σου δώσει σωστό gameplay σε πολλές οθόνες και πολυνημτικές εφαρμογές που θέλουν πολύ πολύ ισχύ για τα cpus .

Από εκεί και πέρα σαν προϊόν και δυσκολία κατασκευής και τα δυο έρχονται περίπου στα ίδια οπότε δεν μπορούμε να πούμε σε μια εταιρία γιατί κοστολογεί το προιόν τόσο ακριβά.

Από την στιγμή που χρειάστηκε ίδιος περίπου χρόνος εργασίας για τον σχεδιασμό του, και απευθύνεται και σε ΛΙΓΟΤΕΡΟ αγοραστικό κοινό, απ`ότι ένας επεξεργαστής, κανονικά θα έπρεπε να έχει όχι μόνο το ίδιο αλλά και μεγαλύτερο κόστος.

καλη η τεχνολογια φιλε μου αλλα μερικες φορες δεν την χρειαζομαστε τοσο και ουτε την αξιοπουμε στην πραξη

μια 690 για μενα ειναι καθαρα για αυτους που τρεχουν benchmarks για διαγωνισμους κτλ

Φυσικα υπαρχουν καποια φανς που θα την αγορασουν και εας μην ανηκουν σε αυτην την κατηγορια αλλα τι να πεις

Βρε μαζί σου ειμαι, απλα εδω μεσα δεν κυκλοφορουνε "νορμαλ" τυποι που ασχολουνται με το latest and greatest. Δηλαδη αποκλειεται να δεις την γυναικα μου που παιζει Sims και Rayman Origins με την 5770 να θελει αλλη καρτα, αλλα κατι πυροβολημένους σαν [MENTION=10015]csaris[/MENTION] [MENTION=2962]zpaf[/MENTION] [MENTION=478]sebastian[/MENTION] [MENTION=2526]Nephiλiμ[/MENTION] και σια που το pc ειναι κατι σαν το κωλοφτιαγμενο/βελτιωμενο Datsun του συνοικιακου τσιγγανου if you catch my drift :p

Εγω εχω μια 5970 και πλεον περισσευει, αμα ειχα ομως ενα 1000ρικο στην ακρη και δεν το ειχα αναγκη θα το σκοτωνα. Εχω 4 κινητα που συνολικα αξιζουν περισσοτερο απο high-end-fuk-ya-all-I-play-Crysis@150fps-pc αλλα παλι με κινητα ασχολουμαι :p

/offtopic

Βρε μαζί σου ειμαι, απλα εδω μεσα δεν κυκλοφορουνε "νορμαλ" τυποι που ασχολουνται με το latest and greatest. Δηλαδη αποκλειεται να δεις την γυναικα μου που παιζει Sims και Rayman Origins με την 5770 να θελει αλλη καρτα, αλλα κατι πυροβολημένους σαν [MENTION=10015]csaris[/MENTION] [MENTION=2962]zpaf[/MENTION] [MENTION=478]sebastian[/MENTION] [MENTION=2526]Nephiλiμ[/MENTION] και σια που το pc ειναι κατι σαν το κωλοφτιαγμενο/βελτιωμενο Datsun του συνοικιακου τσιγγανου if you catch my drift :p

Εγω εχω μια 5970 και πλεον περισσευει, αμα ειχα ομως ενα 1000ρικο στην ακρη και δεν το ειχα αναγκη θα το σκοτωνα. Εχω 4 κινητα που συνολικα αξιζουν περισσοτερο απο high-end-fuk-ya-all-I-play-Crysis@150fps-pc αλλα παλι με κινητα ασχολουμαι :p

/offtopic

Το σιγουρο για μενα ειναι οτι αισθανομαι λιγοτερο πυροβολημενος οταν τα 500+ ευρω της καρτουλας μου παλευουν να γεμισουν με καρε τα 700+ ευρω των οθονων μου.

Ενα χρονο πριν ημουν με 3x6950 σε μια οθονη 1080p.

Με λενε zpaf και ειμαι καλα. :lock:

Το σιγουρο για μενα ειναι οτι αισθανομαι λιγοτερο πυροβολημενος οταν τα 500+ ευρω της καρτουλας μου παλευουν να γεμισουν με καρε τα 700+ ευρω των οθονων μου.

Ενα χρονο πριν ημουν με 3x6950 σε μια οθονη 1080p.

Με λενε zpaf και ειμαι καλα. :lock:

Yo dog και εγω μεσα ειμαι, (απλα δεν με εβαλα για λογους αυτοψωνισμου :p) αλλα δεν μπορεις να αρνηθεις το γεγονος οτι δεν ανηκουμε στο mainstream κομματι της αγορας. Το γεγονός οτι η καρτα σου κανει 500+ και οι οθονες σου αλλα τοσα και βαλε σε κανει niche market. Gamer εισαι με οθονη TN @120Ηz. Εσυ και μια αλλη μικρη ομάδα περιλαμβανεστε στους fps gamer afficionados :p

Μπορει μια καρτα >500€ να ειναι the-next-best-thing-after-sliced-bread για ολους μας, αλλα δεν την κανει αναγκαια σε καμμια περιπτωση

Τεσπα, on topic

Η καρτα ειναι ΓΟΜΑΡΙ και οτι καλυτερο θα κυκλοφορησει τις επόμενες 4 μερες. kthxbai

Tα σαλια μου τρεχουν, πανεμορφη.

Δυστυχως φοβαμαι, αν κρινουμε απο προηγουμενες διπλοπυρηνες οτι δεν θα παιξουν εκδοσεις με ενναλακτικα coolers και οι πυρηνες στα 1000 θα ψηνονται, καθως και ο ανεμιστηρας θα "απογειωνεται".

Καλα για καταναλωση ρευματος, forget abour' it !

Tα σαλια μου τρεχουν, πανεμορφη.

Δυστυχως φοβαμαι, αν κρινουμε απο προηγουμενες διπλοπυρηνες οτι δεν θα παιξουν εκδοσεις με ενναλακτικα coolers και οι πυρηνες στα 1000 θα ψηνονται, καθως και ο ανεμιστηρας θα "απογειωνεται".

Καλα για καταναλωση ρευματος, forget abour' it !

Βλέποντας την μονοπύρηνη δεν θα ήμουν τόσο απαισιόδοξος, όσο αφορά θερμοκρασίες και θόρυβο.

Είναι διαφορετική από τις μέχρι τώρα top, χαμηλή (για την κατηγορία) κατανάλωση και καλύτερες θερμοκρασίες.

Πολυ καλη καρτουλα δειχνει... ΑΛΛΑ ΑΚΡΙΒΟΥΤΣΙΚΗ..!

/offtopic

Μια χαρα..! Σημασια εχει να γινεται η δουλεια σου..;) Ααααααααα και λιγα με την κριση...!! μην ξυνεις πληγες..!:triniti:

:p

Μακράν ότι πιό ωραίο έχω δεί από άποψη reference/coolers και τα σχετικά. Απο επιδόσεις φένεται ότι μιλάμε για τον Ηρακλή των GPU. Προορίζεται για τους καμένους/recordmen/hardcore gamers που θα πουλήσουν παρόν hardware και με κάτι + θα ξιλωθούν για να ρίξουν το τέρας στο κουτάκι τους. Είδωμεν την συνέχεια και τί θα κάνουν οι "κόκκινοι".

Υπάρχει και η κατηγορία των ανθρώπων που θέλουν να παίζουν με minimum 60fps και χωρίς tearing(how it's meant to be played).

Το ότι χρειαζόμαστε τόσο ακριβό hardware για να το πετύχουμε...ας είναι καλά τα windows και η microsoft.

OT:

Παιδιά να βάλω αγγελία τις 7970 μου και να πάω στην 690 ή να περιμένω την 7990 και να βάλω αγγελία μόνο την μία;

:p

Πάντως φαίνεται καλή καρτούλα και εμφανισιακά και από επιδόσεις και πολύ οικονομική! Μήπως να πάω για SLI;

:sick::tomato:

Από overclock τί να πιάνει άραγε; θα ανεβαίνει στα 1125-1575 όπως οι 7970 μου;

@billpeppas Γενικά οι κάρτες έχουν αρχίσει και ακριβαίνουν αποτέλεσμα ίσως και της ύπαρξης των APUs. Όποια και αν είναι η απάντηση της AMD αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι κάτω από τα 200€ όλο και θα λιγοστεύουν οι καλές λύσεις.

πολύ πολύ σωστά...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.