Jump to content

nVIDIA GeForce GTX 690 final specs, officially announced :)

billpeppas

Recommended Posts

Articles : Performance Perfected: Introducing the GeForce GTX 690 - GeForce

gtx690emjh2.jpg

όποιοι περιμένανε αρκετά χαμηλομένα clocks κλπ, μάλλον ήρθε η ώρα να κάνουνε την κωλοτούμπα τους και να ζητήσουνε καμμιά συγγνώμη όταν τους έλεγαν κάποιοι ότι θα παίζει στα ίδια clocks με την 680 ή πολύ κοντά σε αυτά.

• Replies 159
  • Created
  • Last Reply

Της Nvidia της έκατσε καλά το Kepler. Χρεώνει το mainstream για hi end, το οποίο hi end το κρατάει για την σειρά 700 και βγάζει dual gpu με mainstream τσιπάκι στα 999$. Θέλω να δω το Gross margin στις gpus στα αποτελέσματα που θα βγάλει σε 6 μήνες.

Της Nvidia της έκατσε καλά το Kepler. Χρεώνει το mainstream για hi end, το οποίο hi end το κρατάει για την σειρά 700 και βγάζει dual gpu με mainstream τσιπάκι στα 999$. Θέλω να δω το Gross margin στις gpus στα αποτελέσματα που θα βγάλει σε 6 μήνες.

Ακριβώς.

Με την βοήθεια της AMD, η nVIDIA θα βγάλει χαλαρά το καλύτερο οικονομικό 6μηνο ( για να μην πω 12μηνο ) ever στα χρονικά της εταιρίας.

Έχει τρομερά καλό ποσοστό καθαρού κέρδους σε κάθε GTX 680 που πωλείται, και στην 690 έχει ακόμα πιο τρελλά κέρδη.

Design, enjoy the night air, capitalize.

Δυστυχώς μόνο σε αυτούς κάθεται καλά, ο καταναλωτής σε αυτές τις περιπτώσεις τον πίνει μέχρι να ξυπνήσει ο ανταγωνιστής.

αυτή που βλέπουμε στο νήμα του billpeppa είναι το reference design; Περα του raw power factor και ότι είναι πολύ ακριβή είναι και ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ Πολύ ομορφη!!!

Ναι, αυτό είναι το reference design, και αυτές θα βρεθούνε στα ράφια των καταστημάτων.

[MENTION=324]billpeppas[/MENTION] Γενικά οι κάρτες έχουν αρχίσει και ακριβαίνουν αποτέλεσμα ίσως και της ύπαρξης των APUs. Όποια και αν είναι η απάντηση της AMD αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι κάτω από τα 200€ όλο και θα λιγοστεύουν οι καλές λύσεις.

όποιοι περιμένανε αρκετά χαμηλομένα clocks κλπ, μάλλον ήρθε η ώρα να κάνουνε την κωλοτούμπα τους και να ζητήσουνε καμμιά συγγνώμη όταν τους έλεγαν κάποιοι ότι θα παίζει στα ίδια clocks με την 680 ή πολύ κοντά σε αυτά.

Συγγνώμη αλλά είναι αυτός τρόπος και ύφος για να ανοίγει ένα τέτοιο θέμα ................ ?????????

Προς τους διαχειριστές του φόρουμ πάνω απ`όλα ......... που μόλις θα εκτραχυνθεί πάλι το κλίμα θα μοιράζουν καρτούλες ... και θα ψάχνουν για υπαίτιους ....

[MENTION=324]billpeppas[/MENTION] Γενικά οι κάρτες έχουν αρχίσει και ακριβαίνουν αποτέλεσμα ίσως και της ύπαρξης των APUs. Όποια και αν είναι η απάντηση της AMD αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι κάτω από τα 200€ όλο και θα λιγοστεύουν οι καλές λύσεις.

Δεν είναι θέμα της ύπαρξης των APUs.

Απλά από το 2006 το πηγαίνανε λάου λάου το πράγμα, βλέπανε ότι ο κόσμος δεν είχε αντιδράσει, τα sites κάνανε μούγκα στην στρούγκα, και έτσι φτάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα, με τις mainstream cards αποδυναμομένες και τις "αντίστοιχες" 8800GT/8800GTS/etc να βρίσκονται στα 370-420€ αντί των 200something €.

Συγγνώμη αλλά είναι αυτός τρόπος και ύφος για να ανοίγει ένα τέτοιο θέμα ................ ?????????

Προς τους διαχειριστές του φόρουμ πάνω απ`όλα ......... που μόλις θα εκτραχυνθεί πάλι το κλίμα θα μοιράζουν καρτούλες ... και θα ψάχνουν για υπαίτιους ....

εγω αυτο που βλεπω ειναι οτι εισαι ο μονος που παρεξιγιθικε και προσπαθει να αναψει τα αιματα!

ειναι καλο να μην παιρνεις ολα τοσο σοβαρα και της μετρητοις

Δεν είναι θέμα της ύπαρξης των APUs.

Απλά από το 2006 το πηγαίνανε λάου λάου το πράγμα, βλέπανε ότι ο κόσμος δεν είχε αντιδράσει, τα sites κάνανε μούγκα στην στρούγκα, και έτσι φτάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα, με τις mainstream cards αποδυναμομένες και τις "αντίστοιχες" 8800GT/8800GTS/etc να βρίσκονται στα 370-420€ αντί των 200something €.

Η σειρά 8000 της Nvidia ήταν overpriced από πάνω μέχρι κάτω, με την εμφάνιση των HD3000 και μετά των HD4000 οι τιμές επανήλθαν σε ποιο λογικά επίπεδα. Τότε ήταν θέμα ανταγωνισμού. Πλέον αν κάποιος δει και την σειρά HD7000 της AMD βλέπει ότι και η AMD συμφωνεί στην αύξηση των τιμών στις κάρτες γραφικών. Δεν λέω τόσο για το κόστος της 7970 όσο για τις μικρές, την 7750 και την 7770. Αυτό θεωρώ ότι είναι αποτέλεσμα των APUS, όχι τόσο της AMD, αλλά κυρίως της Intel της οποίας οι ενσωματωμένες κάρτες γραφικών από απαράδεκτες πάνε να γίνουν ικανοποιητικές.

εγω αυτο που βλεπω ειναι οτι εισαι ο μονος που παρεξιγιθικε και προσπαθει να αναψει τα αιματα!

ειναι καλο να μην παιρνεις ολα τοσο σοβαρα και της μετρητοις

Ναι δεν μου αρέσουν τα ειρωνικά σχόλιάκια αναλόγου τύπου και για αυτό ζητώ να επιληφθούν οι υπεύθυνοι, ειδικά όταν κανένας δεν έχει προκαλέσει για ανάλογα σχόλια .

Εγώ δεν προκαλώ τίποτα, προκαλούμαι όμως .........

"At a MSRP of $999, it's not a graphics card for everyone. But for enthusiasts who demand the very best and gamers who want a graphics card that will last for generations, the GeForce GTX 690 represents the ultimate in gaming from NVIDIA."

κλαιωωω α ρε μαρκετινγκ...εχω πεσει κατω...δε μπορω αλλο απο το γελιο...ουφ σε καλο μου...για γενιες θα κρατησει, αντι να πει για μηνες...με τετοιες τιμες καποιος κακομοιρης θα κλαιει, οταν βγει η σειρα 8 της amd τελος του χρονου και θα χανουν οι 680 και 690...ακομα και απο τις 8870, ουτε καν 8970...ελεος πια...ολα για το χρημα......

Ναι δεν μου αρέσουν τα ειρωνικά σχόλιάκια αναλόγου τύπου και για αυτό ζητώ να επιληφθούν οι υπεύθυνοι, ειδικά όταν κανένας δεν έχει προκαλέσει για ανάλογα σχόλια .

Εγώ δεν προκαλώ τίποτα, προκαλούμαι όμως .........

θα μπορουσες πολυ απλα να κανεις μια αναφορα και να τελειωσει η υποθεση

εξαλου δεν απουθυνθικε σε εσενα

θα μου πεις γιατι ανακατευεσε εσυ

γιατι το βλεπω να γινεται παλι οτι εγινε στο θεμα με την 680

Η σειρά 8000 της Nvidia ήταν overpriced από πάνω μέχρι κάτω, με την εμφάνιση των HD3000 και μετά των HD4000 οι τιμές επανήλθαν σε ποιο λογικά επίπεδα. Τότε ήταν θέμα ανταγωνισμού. Πλέον αν κάποιος δει και την σειρά HD7000 της AMD βλέπει ότι και η AMD συμφωνεί στην αύξηση των τιμών στις κάρτες γραφικών. Δεν λέω τόσο για το κόστος της 7970 όσο για τις μικρές, την 7750 και την 7770. Αυτό θεωρώ ότι είναι αποτέλεσμα των APUS, όχι τόσο της AMD, αλλά κυρίως της Intel της οποίας οι ενσωματωμένες κάρτες γραφικών από απαράδεκτες πάνε να γίνουν ικανοποιητικές.

Βασικά το βλέπεις από την σκοπιά και με τις διαμορφωμένες τιμές των καρτών όταν μια εκ των δύο εταιριών δεν είχε καθόλου κάρτα κόντρα στον ανταγωνιστή ή η λύση της ήταν γτπ ( π.χ. Radeon 9800 Pro vs GeForce FX5800, 8800GTX vs X1950XTX/2900XT ).

Λαμβάνοντας υπόψιν τις τιμές που παίζανε τις περισσότερες φορές, όταν οι δύο εταιρίες ήταν κοντά και επιδοσιακά και χρονικά, τα 550€ που είχε στην Ελλάδα η 8800GTX την μέρα του λανσαρίσματος της ήταν καλή τιμή.

Μην ξεχνάς πόσα χρόνια έπαιζε κανείς στα Max Details και με 2x/4xAA τα games με μια 8800GTX.

Όπως επίσης και πόσο καλά κράτησε η 8800GT.

Τα APUs που έχουμε σήμερα δεν κλάνουνε μια κόντρα στις τότε mainstream 8800GT, 7600GT, 9600 Pro, κλπ.

"At a MSRP of $999, it's not a graphics card for everyone. But for enthusiasts who demand the very best and gamers who want a graphics card that will last for generations, the GeForce GTX 690 represents the ultimate in gaming from NVIDIA."

κλαιωωω α ρε μαρκετινγκ...εχω πεσει κατω...δε μπορω αλλο απο το γελιο...ουφ σε καλο μου...για γενιες θα κρατησει, αντι να πει για μηνες...με τετοιες τιμες καποιος κακομοιρης θα κλαιει, οταν βγει η σειρα 8 της amd τελος του χρονου και θα χανουν οι 680 και 690...ακομα και απο τις 8870, ουτε καν 8970...ελεος πια...ολα για το χρημα......

Ανάλογα την τιμή που θα παίξει ο ανταγωνιστής και τις επιδόσεις που έχει και εκείνη θα κάτσει η τελική τιμή. Οτι και να λέει το makreting και των δυο εταιριών οι πωλήσεις κινούν και τις τιμές, προς τα πάνω ή προς τα κάτω.

θα μπορουσες πολυ απλα να κανεις μια αναφορα και να τελειωσει η υποθεση

Αναφορά έγινε πριν κάν ποστάρω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.