Antimetopos Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29, 2012 ΠΑιδιά χαίρετε καταρχάς και καλώς σας βρήκα μιας και είμαι καινούριος, όμως επέλεξα το site γιατί ξέρω πως μπορώ να έχω την καλύτερη δυνατή βοήθεια εδώ. Χθες αναβάθμισα την κάρτα γραφικών μου από radeon HD4850 σε ΗD6850 όμως κάποια σοβαρά θέματα fps σε online game (tera online) με έκαναν να υποψιάζομαι ότι πρέπει να αναβαθμίσω και τη μνήμη μουΠεριλιπτικά το σύστημα είναι το εξής:mobo:AsusTec P5Q CPU:Intel core 2 quad Q9450 2.66GHz 1333FSBGPU: Sapphire radeon HD 6850 1GB DDR5RAM: 2x2 GB trancent DDR2 667 PC2-5300 1.9VΓενικώς δεν έχω πρόβλημα με άλλα games ultra settings παίζω με πάνω από 30 fps σε όλα όμως σε συγκεκριμένα όπως το FSX (flight sim X) ή tera online (μόλις έκανε release) τα fps πέφτουν αρκετά σε απαιτητικες in game φάσεις (πολλά animation πολυκοσμία κτλ) Με πέταξε μάλιστα και με ph. memory not enough ή κάπως έτσι. Θεωρείτε ότι είναι η RAM? Και αν ναι τί λύσεις προτείνετε μιας και οι DDR2 πλέον είναι αρκετά ακριβές. έχω 2 slots αχρισημοποίητα στην μητρική. ( το 6gb δουλευει?) ευχαριστώ εκ των προτέρων! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanos1972 Απρίλιος 29, 2012 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2012 Εχε ανοιχτο τον task manager απο πισω την ωρα που παιζεις το παιχνιδι και μετα alt tab στις στιγμες που κολλαει και δες ποση μνημη σου χρησιμοποιει.κανα scanαρισμα για ιους και malwares εχεις κανει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Απρίλιος 29, 2012 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2012 Τα 4GB είναι αρκετά για παιχνίδια, κάτι άλλο παίζει. Έχεις 64bit σύστημα; Έχεις αφήσει swap file; Όταν σου "κολλάει", διαβάζει ο σκληρός δίσκος πολύ; Άμα έχεις ικανοποιητική ψύξη ίσως να δοκίμαζες να τον ανεβάζεις τον επεξεργαστή στα 3-3.2G. Θα βελτιωθεί πολύ η κατάσταση.Είχα και γω πρόβλημα με αντίστοιχο σύστημα (c2q/4g/460gtx) στα multiplayer, δεν ήταν θέμα μνήμης όμως. Σε single player φυσούσε, αλλά ο επεξεργαστής δε την πολυπάλευε στα multiplayer (π.χ. στο wow/raids με 25 άτομα ήταν slideshow καταστάσεις). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antimetopos Απρίλιος 29, 2012 Author #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2012 Εχε ανοιχτο τον task manager απο πισω την ωρα που παιζεις το παιχνιδι και μετα alt tab στις στιγμες που κολλαει και δες ποση μνημη σου χρησιμοποιει.κανα scanαρισμα για ιους και malwares εχεις κανει?1.190 mb χρησιμοποιει στο τασκ manager που είδα αλλά σε φίλου με 8gb 1333 χρησιμοποιεί 1.600 mb + μήπως επειδή υπάρχει περισσότερη διαθέσιμη? όσο για malware ναι δεν υπάρχει θέμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antimetopos Απρίλιος 29, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2012 Τα 4GB είναι αρκετά για παιχνίδια, κάτι άλλο παίζει. Έχεις 64bit σύστημα; Έχεις αφήσει swap file; Όταν σου "κολλάει", διαβάζει ο σκληρός δίσκος πολύ; Άμα έχεις ικανοποιητική ψύξη ίσως να δοκίμαζες να τον ανεβάζεις τον επεξεργαστή στα 3-3.2G. Θα βελτιωθεί πολύ η κατάσταση.Είχα και γω πρόβλημα με αντίστοιχο σύστημα (c2q/4g/460gtx) στα multiplayer, δεν ήταν θέμα μνήμης όμως. Σε single player φυσούσε, αλλά ο επεξεργαστής δε την πολυπάλευε στα multiplayer (π.χ. στο wow/raids με 25 άτομα ήταν slideshow καταστάσεις).Το θέμα είναι μάλλον του επεξεργαστή έχεις δίκιο, 32 bit είναι το σύστημα, μπορείς να προτείνεις καμιά after market ψύχτρα για OC και γενικά να με καθοδηγήσεις με τη διαδικασία? υπάρχει περίπτωση να μου μείνει στα χέρια με OC?YΓ. Ο σκληρός δεν διαβάζει όχι, κ όταν λέω κολλάει είναι καθαρά fps ακριβώς όπως περιγράφεις την κατάσταση με το wow.Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
h4ckerman Απρίλιος 29, 2012 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2012 Με OC δεν σου μενει στα χερια ο επεξεργαστης με την καμια εκτος αμα πειραζεις την ταση... Aftermarker ψυκτρες υπαρχουν πολλες...Καλητερη ειναι η noctua nh-d14/corsair h100/h80 και βλεπεις ποσα λεφτα θες να δωσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Απρίλιος 29, 2012 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2012 Τα 32bit win, εκτός από το γεγονός ότι αντί για 4GB θα έχεις διαθέσιμα 3.x GB, έχουν περιορισμό 2GB/process. Δε σου λέω ότι αυτό φταίει, απλά να το έχεις στα υπ'όψιν σου.Εκτός απο τις λύσεις που πρότεινε ο h4ckerman, μπορείς να πας σε κάτι πιο οικονομικό. Μια καλή λύση είναι η corsair A70 ή η Thermalright TRUE Spirit 120. Απλά να βεβαιωθείς ότι χωράει στο κουτί σου/μνήμες.Οδηγοί για overclocking, ιδιαίτερα σε 775 πλατφόρμα όπως η δικιά σου, υπάρχουν παντού στο internet. Και στο youtube ακόμα. Απλά ψάξε "overclocking p5q guide". Δε θα δυσκολευτείς ιδιαίτερα αφού δε στοχεύεις σε πολύ μεγάλα νούμερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antimetopos Απρίλιος 29, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2012 έκανα Ο.C fsb 400 x 8.0 και πήγε 3.2Ghz και η ram τρεχει στα 971. Όλα φαίνεται να δουλεύουν καλά, τα FPS αυξήθηκαν ομολογουμένως αλλά όχι πολύ αισθητά. ΟΙ θερμοκρασίεσ παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πριν, είναι φυσιολογικό? Τα αποτελέσματα τα είδα στα CPUz όπου πλέον δείχνει τις συχνότητες που προανέφερα. Περεταίρω συμβουλές? Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lord Απρίλιος 29, 2012 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2012 φιλε μου με 4GB δεν επρεπε να εχεις προβλημα.ph. memory not enough. Αυτο σημαινει page file memory not enoughμερικες εφαρμογες εχουν την ταση να χρησιμοποιουν μνημη απο το δισκο (page file)Επειδη εχεις 4GB καλυτερα ειναι να κλεισεις εντελος το page file και να χρησιμοποιεις μονο τη ram.Αυτο θα σε βοηθηση http://www.thelab.gr/windows-platform/virtual-memory-sta-win-xp-55077.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antimetopos Απρίλιος 29, 2012 Author #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2012 φιλε μου με 4GB δεν επρεπε να εχεις προβλημα.ph. memory not enough. Αυτο σημαινει page file memory not enoughμερικες εφαρμογες εχουν την ταση να χρησιμοποιουν μνημη απο το δισκο (page file)Επειδη εχεις 4GB καλυτερα ειναι να κλεισεις εντελος το page file και να χρησιμοποιεις μονο τη ram.Αυτο θα σε βοηθηση http://www.thelab.gr/windows-platform/virtual-memory-sta-win-xp-55077.htmlΕυχαριστώ,Ένα θέμα ανέκυψε, ξαφνικά το pc κλείνει μετα από περίπου 40 λεπτά. απευθείας χωρίς blue screen. Οι θερμοκρασίες του CPU δεν ξεπερνάνε ποτέ τουσ 62 C ξέρετε τι μπορεί να φταίει? Μήπως είναι η μνήμη και είναι too much από 667 σε 971? Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lord Απρίλιος 29, 2012 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2012 καρτα γραφικων μου μυριζεικατεβασε τα ολα στα deafultκαι σιγουρεψου οτι ειναι καθαρη η καρτα γραφικων (το συστημα ψυξης) απο σκονες και χνουδια μερικες φορες μαζευονται μεσα στο συστημα ψυξης και δεν γινετε καλη ροη αεραξαφνικά το pc κλείνει μετα από περίπου 40 λεπτά. απευθείας χωρίς blue screen.sorry φιλε μυ δεν διαβασα καλα τη εγραψες απο πανω κλεισιμο pc εγραψες μαλλον κατι αλλο φταιει οχι καρτα γραφικων. Τεσπα κατεβασε τα ολα στο deafult και βλεπουμε τη θα γινει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antimetopos Απρίλιος 29, 2012 Author #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2012 καρτα γραφικων μου μυριζεικατεβασε τα ολα στα deafultκαι σιγουρεψου οτι ειναι καθαρη η καρτα γραφικων (το συστημα ψυξης) απο σκονες και χνουδια μερικες φορες μαζευονται μεσα στο συστημα ψυξης και δεν γινετε καλη ροη αεραξαφνικά το pc κλείνει μετα από περίπου 40 λεπτά. απευθείας χωρίς blue screen.sorry φιλε μυ δεν διαβασα καλα τη εγραψες απο πανω κλεισιμο pc εγραψες μαλλον κατι αλλο φταιει οχι καρτα γραφικων. Τεσπα κατεβασε τα ολα στο deafult και βλεπουμε τη θα γινειΗ κάρτα γραφικών δεν είναι θέμα όπως προείπα την άλλαξα χθες και έβαλα radeon HD 6850 που ποτέ δεν υπερβαίνει τους 40 C. τώρα έριξα τη μνήμη από 971 σε 867 και δεν φαίνεται να κλείνει. Είδωμεν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanos1972 Απρίλιος 29, 2012 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2012 Θερμοκρασιες λογω overclock μαλλον.η κλεινει γιατι ζεστενονται τα vrms της μητρικης (τα κυκλωματα τροφοδοσιας του επεξεργαστη με ρευμα) η μπορει να φταιει και το τροφοδοτικο σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antimetopos Απρίλιος 29, 2012 Author #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2012 Θερμοκρασιες λογω overclock μαλλον.η κλεινει γιατι ζεστενονται τα vrms της μητρικης (τα κυκλωματα τροφοδοσιας του επεξεργαστη με ρευμα) η μπορει να φταιει και το τροφοδοτικο σου.Το τροφοδοτικό δεν φταίει σίγουρα το άλλαξα πριν μήνα turbo X 650W real series. Τώρα που την κατέβασα σε 875 δεν κλείνει πλέον . Όταν την είχα 975 έκλεινε. μάλλον ζεσταίνεται πολύ γιατί είναι 667 κανονικά. Δηλαδή το ρεζουμε είναι 2.9Ghz απο 2.66 και η Ram 875 απο 667 σε stable κατασταση. Νομίζω ότι η μνήμη με περιορίζει πολύ. Και πάει και ψιλο τσαμπα η radeon HD 6850 που έβαλα. Το cpu και στα 3.2 Ghz που το έκανα πάντως OC δεν ανέβαζε ούτε κατα διάνοια θρμοκρασίες 65C in game . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Απρίλιος 29, 2012 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2012 Το τροφοδοτικό δεν φταίει σίγουρα το άλλαξα πριν μήνα turbo X 650W real series. Γι αυτό μην είσαι και σίγουρος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antimetopos Απρίλιος 29, 2012 Author #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2012 Γι αυτό μην είσαι και σίγουρος.Ποτέ δεν μπορείς να είσαι 100% σίγουρος, αλλά δεν έχω κανένα λόγω να πιστεύω ότι φταίει ένα καινούριο τροφοδοτικό αξίας 75 E όταν το pc κλείνει από μεγάλο OC στην ram. Νομίζω η θερμοκρασία της RAM που είναι απλή trancent χωρίς τίποτα για επαγωγή θερμοτητας πάνω της και όταν την πας από 667 στα σχεδόν 1000 είναι πιο πιθανή αιτία ειδικά εφόσον τώρα που την κατέβασα κάτω απο 900 δεν κλείνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolom Μάϊος 3, 2012 #17 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2012 σε 8 χ 400 υπαρχει επιλογη στο bios να τρεχουν οι μνημες στα 800 , που ειναι καλυτερο για μνημες 667 , τρεξε και κανενα test σταθεροτητας πχ occt, intel burn test Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Μάϊος 3, 2012 #18 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2012 Θέμα μνήμης είναι.Προσπάθησε να έχεις τις μνήμες σου όσο πιο κοντά γίνεται στην default συχνότητα και αύξησέ τους λίγο την τάση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antimetopos Μάϊος 3, 2012 Author #19 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2012 Θέμα μνήμης είναι.Προσπάθησε να έχεις τις μνήμες σου όσο πιο κοντά γίνεται στην default συχνότητα και αύξησέ τους λίγο την τάση.Ευχαριστώ πολύ! Να ρωτήσω και κάτι άλλο. Όταν είχα το cpu στα 3.4 με 1:1 fsb ram και η Ram έτρεχε στα 900 κατι απο 667 με πετούσε μετά από κανα 5 λεπτο στο prime 95 με blue screen , Ιδέες για το τι μπορεί να φταίει? Η θερμοκρασία CPU ανέβαινε μέχρι 83 οC στα cores. To max O/C stable είναι τώρα με 3.2Ghz CPU και ram 1:1 στα 860. Τips για να το πάω 3.4 η 3.6? Επίσης υποάρχει τρόπος να ξέρω αν κλείνει επιδή ανεβάζει θερμοκρασία η ραμ η το chipset? ευχαριστώ.Υ.Γ όσο για την default συχνότητα, Επειδή είναι 667 αν δεν τις ανεβάσω ουσιαστικά δεν μπορώ να κάνω και OC στο CPU, Έχει locked multiplier 8x και υποχρεωτικά ανεβάζω το fsb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Μάϊος 3, 2012 #20 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2012 Μπορεί να είναι το οτιδίποτε.Θέλει ψάξιμο πολύ.Λογικά οι μνήμες αλλά το τι ακριβώς,θέλει έρευνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.