Mitos175 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2012 Καλησπερα παιδια. Νεος απο αυτα τα λιμερια με τα νερα και θελω μια βοηθεια για ενα σετακι μονο για cpu μεχρι στιγμης και στο μελλον να ειναι ειναι ικανο να προστεθουν 2 καρτες γραφικων. Το συστημα ειναι το εξης. Amd phenom 960t @x6, Gigabyte 990 FXA UD3, ASUS Radeon 6950 2gb, Corsair Vengeance 4gb, Corsair TX 750W, Seagate 500gb, Bitfenix Shinobi. Απο budget δεν ξερω τι τιμες παιζουν με κανα 200 ειμαστε ενταξει για αρχη? Ενα θεμα που με απασχολησε ειναι αν θα χωρανε τα πραματα μεσα στο κουτι αλλα σκεφτομαι ετσι κι'αλλιως να παω σε καποιο λιγο πιο μεγαλο για να ειμαι ανετα. Ειμαι ανοιχτος σε καθε προταση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Απρίλιος 29, 2012 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2012 Αν δεν μας πεις ποιο κουτί έχεις ή ποιο σκέφτεσαι να παρεις, λίγο δύσκολο να πέσει πρόταση :fun: Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkfighter Απρίλιος 29, 2012 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2012 Το λεει κουκλα... Bitfenix Shinobi Δυσκολα τα πράγματα... πολύ μικρό κουτί για τέτοια κόλπα... δύσκολα θα χωρέσει κάτι εκεί μέσα χωρίς μοντες και κοψίματα... Δες εδώ για πιθανές λύσεις πρώτρα και αν αποφασίσεις να προχωρίσεις το βλέπουμε το θέμα [ame=http://www.youtube.com/watch?v=f7xHMSywhbc]BitFenix Shinobi - Modding Guide - YouTube[/ame] Άποψή μου πάντως, αν θέλεις όπως και να έχει να βάλεις νερό, είναι πως θα ήταν καλύτερο να καταφύγεις σε κάποια εξωτερική λύση όπως πχ η στέγαση ψυγείων αντλιών κτλ να είναι σε ένα ξεχωριστό κουτί, που θα σου λύσει τα χέρια μεν, καθώς το πρόβλημα του χώρου δεν θα υφίσταται, αλλά χάνεις την αυτονομία του κουτιού... Κάτι τέτοιο ας πούμε http://www.thelab.gr/pwliseis/pliris-custom-ydropsyksi-entelos-athoryvi-108276.html Btw κάνει 140 και είναι έτοιμο σκέψου το... σε βολεύει πολύ... Το πολύ πολύ να χρειαστεί να αλλάξεις το bracket του cpu block για να ταιριάζει με το ΑΜ3 του 960τ που έχεις. Και αυτό όπως είναι μπορείς στην συνέχεια να του αλλάξεις ψυγεία ή/και να προσθέσει ανεμιστήρες για να σου σηκώσει και 2η κάρτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitos175 Απρίλιος 29, 2012 Author #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2012 Καλησπερα παιδια. Οπως ειπα το ξερω οτι το κουτι μου ειναι μικρο και σκεφτομουν να το αλλαξω αν προχωρησω σε κατι τετοιο. Οποτε ειμαι ανοιχτος σε νορμαλ προτασεις και για ενα κουτακι ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
asbatey Απρίλιος 29, 2012 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2012 ριξε μια ματια στις αγγελιες εδω, η στο γειτονικο φορουμ καπου πηρε το ματι μου ενα 650D στα 130ευρω.ειναι καλη επιλογη πιστευωedit: http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/cpu/57623-i7-965x-asus-p6t7-12-gb-ram-corsair-obsidian-%CF%80%CF%89%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%B7/εδω εισαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
evolution Απρίλιος 29, 2012 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2012 Mε τα λεφτα που θες να δωσεις θα σου προτεινα να πας σε μια καλη αεροψυξη μιας και με αυτα θα εχεις ιδιες αποδοσεις με μια top αεροψυκτρα που θα σου βγει στα μισα λεφτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Απρίλιος 29, 2012 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2012 Δυσκολα τα πράγματα... πολύ μικρό κουτί για τέτοια κόλπα... δύσκολα θα χωρέσει κάτι εκεί μέσα χωρίς μοντες και κοψίματα...Οπως ειπα το ξερω οτι το κουτι μου ειναι μικρο και σκεφτομουν να το αλλαξω αν προχωρησω σε κατι τετοιο. Οποτε ειμαι ανοιχτος σε νορμαλ προτασεις και για ενα κουτακι ! Εγώ έχω το Mozart TX και θα αλλάξω σύντομα με Shinobi, το XL όμως. Μιλώντας με τον [MENTION=166]Κοπρίτης[/MENTION] καταλήξαμε ότι παίρνει άνετα ένα 3πλό ψυγείο μεσαίου πάχους. Επίσης, ίσως να χωράει κι ένα μονό στον πάτο, σίγουρα διπλό αν θυσιάσεις το disk-cage. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitos175 Απρίλιος 29, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2012 Εγώ έχω το Mozart TX και θα αλλάξω σύντομα με Shinobi, το XL όμως. Μιλώντας με τον @Κοπρίτης καταλήξαμε ότι παίρνει άνετα ένα 3πλό ψυγείο μεσαίου πάχους. Επίσης, ίσως να χωράει κι ένα μονό στον πάτο, σίγουρα διπλό αν θυσιάσεις το disk-cage.μολις ειχα παρει αυτο που εχω τωρα μετα απο 2 μερες ειδα οτι υπαρχει και σε full tower και ξενερωσα και σκεφτομαι εδω και καιρο να παρω το συγκεκριμενο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evolution Απρίλιος 29, 2012 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2012 Βαζοντας και το κουτι μεσα στο κοστος παμε αυτοματα στα 350 ευρω για να παρεις αποτελεσματα πολυ κοντα σε μια top αεροψυκτρα αξιζει ολο αυτο ?Επεισης ειδα οτι λες οτι στο μελλον να εχει τη δυνατοτητα για cpu και 2 gpu αυτο αυτοματα σε ανεβαζει σε κοστος γιατι θες δυνατη αντλια που μεσα στα 200 ειναι δυσκολο να το χωρεσειςhttps://www.aquatuning.de/shopping_cart.php/bkey/5e6d8c0001971d0446fa1fad9470e84d στα 250 ωστε να μπορεις να βαλεις και 2 καρτουλες πανω αργοτερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Απρίλιος 29, 2012 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2012 Εαν πρεπει να παραμεινεις στο συγκεκριμενο κουτι και η αλλαγη του δεν ειναι επιλογη,το καλυτερο δυνατο που μπορεις να κανεις κατ'εμε (και σε λογικα οικονομικα πλαισια)ειναι να πας με δυο λεπτα διπλα (ενα οροφης κι ενα στο πατωμα) καθως και με ενα μονο, πισωθελεις μια αντλια με επαρκη πιεση για να σηκωσει τα τρια μπλοκς (οταν μπουν κι οι καρτες)compact κατα προτιμηση και με μαζεμενο reservoir για να χωρεσει απροβληματιστακαθως φυσικα και τα καταλληλα ρακορ, υγρα και σωληνεςενα ικανοποιητικο πακετακι θα μοιαζει καπως ετσι.Εφοσον φυσικα σε πρωτη φαση δεν θα μπουν οι καρτες πανω,μπορεις καλλιστα να καθυστερησεις την προσθηκη των 2 ψυγειων για αργοτερα, οταν βαλεις δλδ και τα δυο vga waterblocks και να σσου βγει καπως ετσι(εαν μεχρι τοτε δεν εχεις αλλαξει καρτες και τελικα πας σε μια)Υποψιν οτι για να μπουν αυτα το κουτι θελει μετατροπεςΟχι τπτ δυσκολοαλλα θελει καποια βασικα κοψιματα για την σωστη τοποθετηση των ψυγειων.καθως φυσικα και τους αντιστοιχους ανεμιστηρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evolution Απρίλιος 29, 2012 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2012 Εαν πρεπει να παραμεινεις στο συγκεκριμενο κουτι και η αλλαγη του δεν ειναι επιλογη,το καλυτερο δυνατο που μπορεις να κανεις κατ'εμε (και σε λογικα οικονομικα πλαισια)ειναι να πας με δυο λεπτα διπλα (ενα οροφης κι ενα στο πατωμα) καθως και με ενα μονο, πισωθελεις μια αντλια με επαρκη πιεση για να σηκωσει τα τρια μπλοκς (οταν μπουν κι οι καρτες)compact κατα προτιμηση και με μαζεμενο reservoir για να χωρεσει απροβληματιστακαθως φυσικα και τα καταλληλα ρακορ, υγρα και σωληνεςενα ικανοποιητικο πακετακι θα μοιαζει καπως ετσι.Εφοσον φυσικα σε πρωτη φαση δεν θα μπουν οι καρτες πανω,μπορεις καλλιστα να καθυστερησεις την προσθηκη των 2 ψυγειων για αργοτερα, οταν βαλεις δλδ και τα δυο vga waterblocks και να σσου βγει καπως ετσι(εαν μεχρι τοτε δεν εχεις αλλαξει καρτες και τελικα πας σε μια)Υποψιν οτι για να μπουν αυτα το κουτι θελει μετατροπεςΟχι τπτ δυσκολοαλλα θελει καποια βασικα κοψιματα για την σωστη τοποθετηση των ψυγειων.καθως φυσικα και τους αντιστοιχους ανεμιστηρες.Γιωργο σε ενα ηδη στριμογμενο κουτι δεν θα ηταν καλυτερα να κοιταξει σε 5.25 tank που ενσωματωνει πανω την αντλια για να μην τα στριμωξει ολα μεσα?(πχ http://www.aquatuning.de/product_info.php/info/p7113_XSPC-Laing-DDC-reservoir-Dual-Bay-5-25--for-1-Laing-pump.html ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Απρίλιος 29, 2012 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2012 Μία ακόμη λύση είναι να βάλει το διπλό ψυγείο μπροστά όρθιο!Πάντα μιλάμε ανάλογα τις ανάγκες του χρήστη και του τι χρησιμοποιεί!Μπορεί να χωρούσε το διπλό μπροστά όρθιο αλλά και ένα ακόμη κάτω διπλό ή αλλιώς δύο ακόμη μονά.Ένα κάτω και ένα πίσω ή με ένα ακόμη διπλό πάνω.Μπροστά θα μπορούσε να μπει και χοντρό.Εκεί πάει το σκεπτικό μου και ο λόγος που το προτείνω για μπροστά!Και κάλλιστα δίπλα του η αντλία με το τανκάκι και πάνω ένα ακόμη διπλό λεπτό.Και είναι πένα.Και ΑΝ θέλει που δεν το θεωρώ απαραίτητο,βάζει και ένα μονό πίσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Απρίλιος 29, 2012 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2012 Γιωργο σε ενα ηδη στριμογμενο κουτι δεν θα ηταν καλυτερα να κοιταξει σε 5.25 tank που ενσωματωνει πανω την αντλια για να μην τα στριμωξει ολα μεσα?(πχ Aquatuning - Der Wasserkhlung Vollsortimenter - XSPC Laing DDC Ausgleichsbehlter Dual Bay 5,25" fr 1 Laing Pumpe XSPC Laing DDC Ausgleichsbehlter Dual Bay 5,25" fr 1 Laing Pumpe 52129 )με την λογικη οτι θα βγαλει ολα ή μερος των hdd racksπιθανιοτατα θα θελει να διατηρησει τις λιγες 5,25 για δισκους, οπτικα κτλ...το 2χ5,25" reservoir + μια ακομα 5,25"για να εχει προσβαση για γεμισμα κτλ, θα τους τις φαει ολες...Μία ακόμη λύση είναι να βάλει το διπλό ψυγείο μπροστά όρθιο!Πάντα μιλάμε ανάλογα τις ανάγκες του χρήστη και του τι χρησιμοποιεί!Μπορεί να χωρούσε το διπλό μπροστά όρθιο αλλά και ένα ακόμη κάτω διπλό ή αλλιώς δύο ακόμη μονά.Ένα κάτω και ένα πίσω ή με ένα ακόμη διπλό πάνω.Μπροστά θα μπορούσε να μπει και χοντρό.Εκεί πάει το σκεπτικό μου και ο λόγος που το προτείνω για μπροστά!Και κάλλιστα δίπλα του η αντλία με το τανκάκι και πάνω ένα ακόμη διπλό λεπτό.Και είναι πένα.Και ΑΝ θέλει που δεν το θεωρώ απαραίτητο,βάζει και ένα μονό πίσω.Γιαννη εαν δεις το videoδειχνει οτι μπροστα για να μπει καθετα το ψυγειο, δεν χωραει στο υψοςθελει εκτεταμενες μετατροπεςενω ξαπλα στο πατωμα το παιρνει πολυ πιο ευκολα.επισης οπως ειπε, σε πρωτη φαση κοιταει μονο cpuαπλα θελει αργοτερα να μπορει να σηκωσει και δυο vga....γιαυτο και κοιταμε που θα μπορουσε να βαλει τα ψυγεια που θα χρειαστει με τον ποιο ευκολο τροπο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitos175 Απρίλιος 29, 2012 Author #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2012 Οπτικα εχω εξωτερικο οποτε δεν μας ενοχλει να πιαστουν εκεινοι οι χωροι.Κατα τη γνωμη σου πιστευεις οτι αξιζει ενα τετοιο tank? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Μάϊος 4, 2012 #15 Κοινοποίηση Μάϊος 4, 2012 Οπτικα εχω εξωτερικο οποτε δεν μας ενοχλει να πιαστουν εκεινοι οι χωροι.Κατα τη γνωμη σου πιστευεις οτι αξιζει ενα τετοιο tank?Προσωπικη αποψη ειναι πως ναι.Γλυτωνεις χωρο καθως και τις επιπλεον συνδεσεις αντλιας/reservoirκαι εχεις και οπτικη προσβαση στη σταθμη του υγρου στην προσοψη του κουτιου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.