Jump to content

Dell U2312HM + ps3 ή οποιαδήποτε κονσόλα τελοσπάντων

Padaz Bloody

Recommended Posts

Θα ήθελα λίγο τη βοήθειά σας, υπάρχει περίπτωση να καταφέρω ποτέ να συνδέσω σε αυτήν την οθόνη - με δύο διαφορετικές συνδέσεις εννοείται - το pc και το ps3 χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα στη σταθερότητα του σήματος εικόνας?

Το ps3 το σύνδεσα με καλώδιο hdmi σε dvi και παίζει τέλεια.

Το pc το παλεύω για να το ρίξω στην displayport θύρα της Dell που έχει απομείνει, αλλά έχω προβλήματα.

Δοκίμασα καλώδιο minidisplayport σε displayport, καλώδιο displayport + adaptor minidisplayport to displayport.

Και στις δύο περιπτώσεις δεν ξυπνάει με τίποτα ο υπολογιστής από κατάσταση sleep mode. Ούτε με ποντίκι ούτε με πληκτολόγιο. Μερικές φορές μάλιστα μου κλείνει στα ξεκάρφωτα για 2 δευτερόλεπτα και μετά μου ξαναανοίγει.

Αν αγόραζα ένα καλώδιο τέτοιο για να συνδέσω το pc με οθόνη να βρω την υγειά μου, θα μου κάνει λέτε?

[ame]http://www.amazon.co.uk/DISPLAYPORT-HDMI-CABLE-DISPLAY-METER/dp/B0031X3C4E/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1335631467&sr=8-3?tag=citofgamonlco-20[/ame]

Να πω ότι η κάρτα γραφικών μου έχει τις εξής εξόδους: minidisplayport, hdmi, dvi.

Υπάρχει κανείς που έχει συνδέσει κονσόλα συν pc σε αυτήν την οθόνη?

Thanks.

Να πω ότι με καλώδιο displayport + adaptor minidisplayport to displayport στην κάρτα την παλιά μου 6870 AMD μου έπαιζε μία χαρά είχε σταθεροποιημένο σήμα, αν και καμία φορά μου έκανε κάτι παιχνίδια αναβόσβηνε για λίγο στο ξεκάρφωτο αλλά ήτανε σταθεροποιημένο σήμα μπορώ να πω, καθόλου πρόβλημα, και όσες φορές έκανε λίγο τα δικά της οθόνη μετά από λίγο ξαναέφτιαχνε.

Τώρα με την καινούρια μου κάρτα γραφικών 7970 το καλώδιο displayport + adaptor minidisplayport to displayport δεν δουλεύει, χάνω εντελώς την εικόνα απροειδοποίητα και μετά δεν ξαναεπανέρχεται με τίποτα.

Τελικά μου φαίνεται πως ο μόνος τρόπος στο πρόβλημά μου είναι να έχω ένα καλώδιο hdmi σε dvi και όποτε θέλω να παίξω ps3 να το βγάζω από το pc και να το βάζω στο ps3.

Δηλαδή συνέχεια να αλλάζω θέση το ίδιο καλώδιο.

Μάλλον δεν γίνεται αλλιώς από ότι κατάλαβα, αφού κανένας δεν έχει αναφερθεί σε αυτό το θέμα για τη σειρά monitor Dell U23XX.

Ή η τεχνολογία displayport είναι πολύ καινούρια ακόμη και έχει προβλήματα πολλά ή η σειρά monitor Dell U23XX έχει πρόβλημα με το να αναγνωρίζει αντάπτορες με καλώδια displayport.

Πλάκα πλάκα πρέπει να μαζευτούμε όλοι οι κάτοχοι Dell monitor ips και να απαιτήσουμε από την Dell να κοιτάξει αυτό το θέμα με το hdmi, κάποια στιγμή πρέπει να σκεφτεί σοβαρά να το συμπεριλάβει στις εξόδους του monitor.

Δεν είναι δουλειά αυτή. mad.png

Η οθόνη μου έχει μόνο τις παρακάτω εισόδους:

displayport (κανονικό μέγεθος), dvi, vga

Hdmi είσοδο δεν έχει η οθόνη μου, οπότε δεν παίζει αυτή η περίπτωση! :fist:

Στην θύρα dvi έχω συνδέσει το pc.

Vga με dvi έχει διαφορά στην ποιότητα εικόνας?

Λέω να βάλω pc στο vga και κονσόλα με καλώδιο hdmi σε dvi να πάει στην είσοδο dvi του monitor.

Δοκίμασα και τα δύο ανταπτοράκια minidisplayport σε displayport που έχω αλλά και με τα δύο είχα προβλήματα. Δεν νομίζω να είναι και τα δύο χαλασμένα, αφού το ένα μάλιστα είναι ολοκαίνουριο, ήτανε μέσα στην κάρτα γραφικών που αγόρασα πρόσφατα.

Στην επόμενη αγορά οθόνης μετά από 1-2 χρόνια πάντως που θα κάνω θα κοιτάξω να έχει η οθόνη είσοδο hdmi πρώτα και component, για να μπορώ να παίζω ps3 και ps2 κονσόλες.

Θα περιμένω και τους καινούριους drivers catalyst μόλις βγούνε μήπως και διορθωθεί το πρόβλημα.

Διάβασα κάπου ότι το αντίθετο δεν γίνεται, δηλαδή από έξοδο hdmi ps3 να πάει σε είσοδο displayport οθόνη.

Το ανταπτοράκι displayport σε hdmi που πουλάνε στα μαγαζιά είναι μιας κατεύθυνσης μόνο.

Για να πάρεις σήμα από οθόνη έξοδο δηλαδή displayport και να πάει σε άλλη οθόνη που έχει είσοδο hdmi.

Τελικά κατάληξα στο παρακάτω:

Έχω συνδέσει minidisplayport σε displayport αντάπτορα στην έξοδο κάρτας γραφικών. Και έπειτα σύνδεσα καλώδιο displayport κανονικό μέγεθος και πάει στην οθόνη που βλέπεται στην υπογραφή μου.

Θα το τσεκάρω λίγες μέρες αν έχει σταθερό σήμα. Υποψιάζομαι ότι τα προβλήματα που είχα στο παρελθόν με την αστάθεια σήματος, οφείλονταν στην κάρτα γραφικών, μου κράσαραν οι drivers από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Να σημειώσω ότι ασχολούμαι πολύ με benchmarking κάρτας γραφικών. Ίσως να ήτανε αυτό το πρόβλημα.

Θα το επιβεβαιώσω και θα ξαναεπανέρθω.

• 2 weeks later...

Τελικά κατάληξα στο παρακάτω:

Έχω συνδέσει minidisplayport σε displayport αντάπτορα στην έξοδο κάρτας γραφικών. Και έπειτα σύνδεσα καλώδιο displayport κανονικό μέγεθος και πάει στην οθόνη που βλέπεται στην υπογραφή μου.

Θα το τσεκάρω λίγες μέρες αν έχει σταθερό σήμα. Υποψιάζομαι ότι τα προβλήματα που είχα στο παρελθόν με την αστάθεια σήματος, οφείλονταν στην κάρτα γραφικών, μου κράσαραν οι drivers από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Να σημειώσω ότι ασχολούμαι πολύ με benchmarking κάρτας γραφικών. Ίσως να ήτανε αυτό το πρόβλημα.

Θα το επιβεβαιώσω και θα ξαναεπανέρθω.

Τελικά όλα οκ να το επιβεβαιώσω ^ με minidisplayport σε displayport αντάπτορα και καλώδιο displayport κανονικό μέγεθος δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα. Το όλο σκηνικό μου γινότανε λόγω αυξημένων θερμοκρασιών.

Άλλαξα πάστα εχθές στην κάρτα μου με Prolima Tech - Thermal Paste - Nano Aluminum - PK-1 - 5g, έβαλα και 2 ανεμιστήρες 12 cm noctua (που προς το παρόν τους έχω στην πιο χαμηλή ταχύτητα),επιπρόσθετους στο case για εισαγωγή αέρα και ένα έχω να πω, όσοι δεν το έχετε κάνει, προτείνω να το κάνετε άμεσα. Οι θερμοκρασίες είναι πιο χαμηλές, η κάρτα είναι πιο σταθερή, δεν κρασάρουνε οι drivers, δουλεύει άψογα με τις ώρες σε full benchmarking δεν μου έκανε το παραμικρό κιχ εχθές που την δοκίμασα για 8 ώρες συνεχόμενα. :rubik: Μου λύθηκαν δια μαγείας όλα τα προβλήματα :yu:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.