Jump to content

AMD FX 8120 Ashrock 990FX extreme 3

LocoRoco

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γειά σας παιδιά.

Έχω έναν FX 8120 με μια Ashrock 990FX extreme 3.Το πρόβλημά μου είναι πως δεν μπορώ να τον χρονίσω στα 4,2 και πάνω και να είναι stable...Θέλω να ρωτήσω αν πρέπει να πειράξω και κάτι άλλο εκτος απο vcore και multi όπως ΝΒ ή NBvoltage ή κάτι άλλο τελοσπάντον.αυτήν την στιγμή είναι:

NB 2200

NBvoltage: 1.225

επίσης απο μνήμες έχω αυτές KINGSTON KHX1600C9D3K2/4GX 4GB (2X2GB) PC12800 HYPERX GENESIS XMP DUAL CHANNEL KIT - RAM - E-SHOP.GR

Πρώτον

Πατας F5

Και πατάς ΝΑΙ!

Μετά τον ορίζεις για 4.2 Ghz Για Voltage πατάς 1.35 και όλα τα άλλα τα αφήνεις ως έχουν

τον NB auto και κάνεις disable το turbo core.

Τίποτα άλλο για τις μνήμες βλέπουμε μετά.

δεν ξέρω για την asrock αλλά εγώ τουλάχιστον είμαι stable με 1.3-1.32vcore στα 4.2ghz. nb κλπ δεν έχω πειράξει

δες το αντίστοιχο thread στις AMD μητρικές εδω μέσα...

• 1 month later...
Με την stock ψυκτρα ποσο ψηλα μπορει να παει χωρις overvoltage ?

δεν το είχα ψάξει και πολύ, αλλά μέχρι 3.6ghz θα είσαι καλά... Αλλά η ψύκτρα η στοκ που έχει είναι μαύρα χάλια (ειδικά σε άποψη θορύβου).

δεν το είχα ψάξει και πολύ, αλλά μέχρι 3.6ghz θα είσαι καλά... Αλλά η ψύκτρα η στοκ που έχει είναι μαύρα χάλια (ειδικά σε άποψη θορύβου).

Καμια καλη προταση aftermarket ?

αμα δεν θες να ξοδευτείς και πολύ

Xigmatek Gaia SD1283 Heatpipe Cooler 120mm (Intel 775, 1156, 1366 & AMD AM2/AM3) - Case Fans - plaisio.gr

αλλιώς μπορείς να δώσεις κάτι παραπάνω και να πάρεις

αυτό

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Prolimatech-Megahelms-CPU-Cooler.htm

ή άμα είναι να πας σε υδρόψυξη για το απόλυτο.

κυκλοφορούν και άλλες ψύκτρες βέβαια. Πιστεύω όμως ότι με την xigmatek μια χαρά θα είσαι.

Εγω πάντος για ψύξη έχω την antek kuhler 620 σε διάταξη puss-pull και με θερμοκρασία δωματίου καπου στους 35 τα μεσσημέρια idle εχω 39-40 και load κανα βαρύ game 57-58.Αλλα στις stock ρυθμησεις της CPU γιατι όπως λεω και πιο πάνω δεν ξέρω τι γίνετε με το σύστημα μου.αν και νομίζω οτι για όλα φταίνε οι RAM μου.Από τα 4ghz και πάνω δεν είναι καθόλου σταθερό

Εγω πάντος για ψύξη έχω την antek kuhler 620 σε διάταξη puss-pull και με θερμοκρασία δωματίου καπου στους 35 τα μεσσημέρια idle εχω 39-40 και load κανα βαρύ game 57-58.Αλλα στις stock ρυθμησεις της CPU γιατι όπως λεω και πιο πάνω δεν ξέρω τι γίνετε με το σύστημα μου.αν και νομίζω οτι για όλα φταίνε οι RAM μου.Από τα 4ghz και πάνω δεν είναι καθόλου σταθερό

δοκίμασες να αυξήσεις το voltage στην cpu; Με μια τιμή γύρω στο 1.3 με 1.32 παίζεις σταθερός, αρκεί να απενεργοποιήσεις τα features της cpu για εξοικονόμιση ρεύματος... ;)

Και με 1,4vcore δεν ειναι σταθερός..με τα 1,45 κατι γίνετε αλλα και πάλι μετα από 5-15 λεπτά κολλάει και δεν κουνιέται τίποτα..οχι μπλέ οθόνη απλα κολλάει :wall:

1.45 για τα 4ghz είναι overkill και τον ψήνεις τζάμπα. Εγώ το έχω καταφέρει με 1.3 και 1.32 που σου αναφέρω. Μπορεί όντως να είναι οι μνήμες σου. Εγώ ούτε το WEI δεν περνούσα, παρα μόνο όταν τσέκαρα ποια είναι τα timings των μνημών μου και τα πέρασα χεράτα.

Εμένα στα 1,3 τον έχει η μητρηκή μου στις stock ρυθμισης.πάντος στο prime στα 4,2 με 1,45 δουλέυουν όλοι οι πυρήνες απο εκει και κάτω(1,43-1,4) οι 3 τελευταιοι παραδίδουν πνέυμα.καλα κάτω απο τα 1,4 δεν το συζητάω καν τι γίνετε...:flag: μάλλον θα έχω πέσει σε σάπιο κομμάτι cpu εκτος αν η ashrock ειναι τοσο gtp..δεν έχει και κανένας αλλος να βγάλουμε καμιά ακρη

Να προτιμησω την Antec Kuhler H2O 620 για Ο/C μεχρι τα ~4.5Ghz ?

Δεν εχω και φοβερο κουτι δυστυχως και με την stock φτανει τα 3.8 με 3.9 αλλα αγγιζει και τους 72 βαθμους με το cpu fan να ειναι ετοιμο να απογειωθει μαζι με το m/b.

Φίλε καταρχήν δεν ξέρω αν θα μπει στο κουτί σου.εγώ έχω αυτό

THERMALTAKE VN40001W2N COMMANDER MS-I BLACK - - CASES - E-SHOP.GR

και σκέψου οτί δεν μπορούσα να την βάλω άνετα ..με λίγο πατέντα μπήκε στο πίσω μέρος.Τώρα απο θερμοκρασίες με πιο προγραμμα τις κοιτάς? γιατί εμένα το μόνο που μου φαίνεται σωστό είναι ένα τις ashrock που έχω και αυτήν την στιγμή πχ με θερμοκρασία δωματίου καπου στους 30-32 έχει 39 βαθμους..τα υπόλοιπα προγράμματα coretemp,openhardware...μου λεν ότι να ναι κάπου στους 20-25..

• 2 weeks later...
Φίλε καταρχήν δεν ξέρω αν θα μπει στο κουτί σου.εγώ έχω αυτό

THERMALTAKE VN40001W2N COMMANDER MS-I BLACK - - CASES - E-SHOP.GR

και σκέψου οτί δεν μπορούσα να την βάλω άνετα ..με λίγο πατέντα μπήκε στο πίσω μέρος.Τώρα απο θερμοκρασίες με πιο προγραμμα τις κοιτάς? γιατί εμένα το μόνο που μου φαίνεται σωστό είναι ένα τις ashrock που έχω και αυτήν την στιγμή πχ με θερμοκρασία δωματίου καπου στους 30-32 έχει 39 βαθμους..τα υπόλοιπα προγράμματα coretemp,openhardware...μου λεν ότι να ναι κάπου στους 20-25..

Στο κουτακι μπηκε τελικα εστω και οριακα. Το εχω και με extra fan σε push-pull. M/B εχω την M5A97. Η ψυκτρα της δεν πιανεται με το χερι :no:. Θερμοκρασιες βλεπω και απο bios αλλα και απο HWMonitor. Απογοητευση για υδροψυξη... 46-48 idle και 60-65 σε prime95 @4Ghz. To coretemp απο την αλλη μου λεει 30 βαθμους idle και 50 σε load. Ποιο απο τα 2 ειναι πιο αξιοπιστο ? Τι δεν κανω καλα ? Φταιει το κουτι μηπως λογω καου αερισμου ?

To core temp τι Tj maxx σου λέει ? εάν λέει 90c τότε είσαι ΟΚ και παίρνεις ως αναφορά το core temp . Εάν λέει άλλο νούμερο π.χ. 100 τότε μπες και άλλαξε το σε 90 . Νομίζω ότι αλλάζει όπως στο real temp .

To core temp τι Tj maxx σου λέει ? εάν λέει 90c τότε είσαι ΟΚ και παίρνεις ως αναφορά το core temp . Εάν λέει άλλο νούμερο π.χ. 100 τότε μπες και άλλαξε το σε 90 . Νομίζω ότι αλλάζει όπως στο real temp .

90 λεει κι οπως διαβασα και αλλου ειμαι οκ. Αλλα εχω θεμα με την μητρικη και VRM MOS protection. Δεν μπορω με τπτ να τον ανβασω στα 4,2. Μου ριχνει το cpu voltage σε full load στο prime και unstable.

Tι μπορω να κανω ? Μεχρι 4.2 τον θελω...οχι παραπανω. Καμια ιδεα για stable @ 4.2 ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.