theoamd Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2012 Γνωρίζει κανείς που μπορώ να βρω κάποιο tutorial για δημιουργία συστήματος κράτησης αεροπορικών θέσεων σε αντικειμενοστρεφή γλώσσα? :baby: Link to comment Share on other sites More sharing options...
nucleus Απρίλιος 28, 2012 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2012 E-ticket Systemhttp://highered.mcgraw-hill.com/sites/dl/free/0070583714/214723/1533OOAofRailwayTicketReservationSystem.pdfhttp://nptel.iitm.ac.in/courses/Webcourse-contents/IISc-BANG/System%20Analysis%20and%20Design/pdf/Worked_Examples/WKm9.pdfHappy reading Link to comment Share on other sites More sharing options...
theoamd Απρίλιος 29, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2012 Πολύ ενδιαφέροντα όσα παρέθεσες, αλλά έχω ολοκληρώσει το στάδιο ανάλυσης απαιτήσεων.Μιλούσα για κώδικα πιο πολύ(καθώς είναι το πρώτο μου -σε τέτοια έκταση- πρόγραμμα σε αντικειμενοστρεφή) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Απρίλιος 29, 2012 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2012 Το προβλημά σου είναι η υλοποιήση σε κάποια γλώσσα ή ο UML αλγόριθμος ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
theoamd Απρίλιος 30, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2012 Έχω κάνει την υλοποίηση της UML, οπότε το πρόβλημα είναι η υλοποίηση σε κάποια γλώσσα, καθώς τώρα εξοικειώνομαι με την αντικειμενοστρέφεια. :baby: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Απρίλιος 30, 2012 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2012 Δηλαδή θα το κάνεις σε όποια γλώσσα; Δε γνωρίζεις/προτιμάς κάποια;Άποψή μου πάντως, αν δε γνωρίζεις καλά μια γλώσσα, δύσκολα θα φέρεις εις πέρας ένα τέτοιο project. Αυτό ακριβώς είναι το αντικείμενο της εργασίας μου και μετά από 15+ χρόνια εμπειρίας, ακόμα έχουμε δυσκολίες γιατί είναι δεκάδες οι αστάθμητοι παράγοντες.Οι πιό δημοφιλείς είναι η Java και οι VB.Net ή C# που είναι σχεδόν ίδιες.Από πολλούς θεωρείται αντικειμενοστρεφής και η php, αλλά είναι scripting language. Το ίδιο και η Ruby. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nucleus Απρίλιος 30, 2012 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2012 Υπεραπλουστευμένα κάθε object στο UML διάγραμμα είναι μια class.Κάθε attribute ένα property.Κάθε operation είναι μια method.Postare το UML object που σε δυσκολεύει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
theoamd Απρίλιος 30, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2012 Γνωρίζω C++, αλλά εκτιμώ όχι σε τέτοιο βαθμό ώστε να διεκπαιρεώσω με σχετική ευκολία έναν τέτοιο κώδικα. Έχω υλοποιήσει διαγράμμα περιπτώσεων χρήσης,δραστηριότητας και ακολουθίας, αλλά σας παραθέτω αυτό των κλάσεων, το οποίο πιστεύω είναι το λιγότερο σωστό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Απρίλιος 30, 2012 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2012 Τότε χρειάζεσαι πρώτα από όλα tutorials για τη γλώσσα γενικά. Μικρά πραγματάκια που θα σου χρειαστούν. Μετά, θα τα ενώσεις και θα κάνεις το project. Link to comment Share on other sites More sharing options...
theoamd Απρίλιος 30, 2012 Author #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2012 Εκτιμώ ότι γνωρίζω καλύτερα C, όμως η υλοποίηση σε C++ θα είναι πιο ακριβής σύμφωνα και με τα διαγράμματα και με το είδος της εφαρμογής.Τι προτείνεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Απρίλιος 30, 2012 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2012 Δεν παίζει ρόλο τι θα προτείνω εγώ. Το project είναι Πανεπιστημιακής φύσης ή για λογαριασμό εταιρίας; Στη δεύτερη περίπτωση, πρέπει να δεις που θα φιλοξενηθεί η εφαρμογή για να αποφασίσεις που και πως θα το δουλέψεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
theoamd Απρίλιος 30, 2012 Author #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2012 Στην πρώτη κατηγορία παίζουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Απρίλιος 30, 2012 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2012 Ωραία. Αφού παίζεις σε Windows (?), μπορείς να κατεβάσεις το Visual Studio Express που είναι δωρεάν, αν χρησιμοποιείς μόνο μια γλώσσα.Μετά, θα βρεις μέσα από αυτό, αρκετά tutorials για να μάθεις καλύτερα τη γλώσσα. Ανοίγοντάς το έχει το Start Page, που θα σε οδηγήσει σε άρθρα, videos κλπ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgentCain Απρίλιος 30, 2012 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2012 Εγώ προτείνω Eclipse από IDE με API για C, C++ ή/και java αν θες (πχ εγω δουλευω και τα 3). By far πιο user friendly απο το visual studio. Επίσης η C είναι γλώσσα δομημένου προγραμματισμού. Για αντικειμενοστραφή προγραμματισμό java ή C++ (με έμφαση στο 2ο αν και η java είναι πιο εύκολη). Αν ξέρεις C, δεν είναι τπτ να μάθεις C++. Όπως είπε και ο Στρουστραπ, "C++ is C with classes" Link to comment Share on other sites More sharing options...
theoamd Απρίλιος 30, 2012 Author #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2012 Λες όχι στο dev c++? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgentCain Απρίλιος 30, 2012 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2012 παίζει να βρίσκεται σε κατάσταση beta από τότε που μπήκα στη σχολή (πριν 4 χρονια δλδ) οποτε μαλλον οχι Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Απρίλιος 30, 2012 #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2012 devcpp my assΗ εφαρμογη που θελεις να κανεις μιας και δεν ειναι performance critical, θα σου προτεινα να την υλοποιησεις με java στο eclipse ή και C#.Μπορεις να δεις και python αλλα καλυτερα σε java Link to comment Share on other sites More sharing options...
theoamd Μάϊος 1, 2012 Author #18 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2012 Κοίτα, σκεφτόμουν πολύ σοβαρά για C, αλλά είναι σαν να βγάζω άκυρη όλη τη δουλειά μου πάνω στην ανάλυση απιτήσεων, οπότε πρέπει σίγουρα να κινηθούμε αντικειμενοστρεφώς και συγκεκριμένα πιστεύω Java όπως λες(εκτιμώ ότι είναι κάπως ευκολότερη συγκριτικά με τις υπόλοιπες αντικειμενοστρεφείς) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.