Jump to content

antarctica VS eleven

taramas

Recommended Posts

Δοκιμασαμε επιτελους τα δυο αυτα water block σε ιδιες ακριβως συνθηκες με το ιδιο ακριβως συστημα, στο ιδιο κουτι και με τα ιδια ακριβως τεστ, τα αποτελεσματα ειναι παρακατω.

α) η μετρησεις θερμοκρασιας εγιναν με σενσορα στο κατω μερος της cpu και επιβεβαιωθηκαν και με τις ενδειξεις της mobo η οποια βεβαια εδειχνε αλλα νουμερα ως συνηθως αλλα οι διαφορες ειναι μεταξυ τους μας εδωσαν την επιβεβαιωση.

β) η θερμοκρασια του δωματιου μετρηθηκε ακριβως η ιδια και επισης περιμεναμε να πιασουμε και ακριβως την ιδια θερμοκρασια στο κουτι.

γ) το κουτι ειναι το γνωστο chicken cage :woot: δικης μου κατασκευης που εχω ποσταρει και η cpu ειναι Athlon XP 2600+ χρονισμενη στα 2243ΜΗΖ στα 1,79volt περιπου γιατι μετα απο δυο ντους η mobo μαλλον καρδιογραφημα την εχει κανει την ταση.

water block...............idle.............full load............idle(all fans min)........full load(all fans min)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

antarctica..............34.5-35.........39-40.5.................39-40.5.......................41-43

eleven....................32.5-33.........37-38.5.................35.5-36......................38-39.5

Ενα απο τα περιεργα των δοκιμων ειναι οτι ενω στην περιπτωση του antarctica οι μετρησεις του σενσορα με τις αντοιστιχες της mobo ειχαν διαφορα 8-9 βαθμους, στην περιπτωση του eleven οι διαφορες ηταν 5-6,5 βαθμους :zzz:

Αλλο στοιχειο ειναι οτι την cpu την πηγαμε μεχρι 2.415 ΜΗΖ με μεγιστη ταση και εβγαλε 3dmark2003 κανονικα με θερμοκρασια να φτανει στους 41,5 maximum στο τεστ.

Αυτα για την ωρα και πριν κλεισω θελω να συγχαρω τον eleven για την εξαιρετικη δουλεια που εχει κανει και οπτικα αλλα και ουσιαστικα (Μιχαλη εφτιαξα και εγω ενα μπλοκ αλλα μολις ειδα το δικο σου και μετα ξαναειδα το δικο μου το πεταξα στα σκουπιδια :jump: :jump:

Mεγειές

Με ενδιαφερει η πατεντα(ες) που εκανες και ο τροπος στερεωσης

Οτι φωτο υπαρχει ειναι ευπροσδεκτη

Ελπιζω να εισαι ευχαριστημενος αν και αργησε λιγο :Η δοκιμή σου εινα και μια απάντηση στο ερώτημα που έκανε o ea6gka για το θεμα της σημασιας του μπλόκ

Τελικά φαίνεται οτι μια αντιγραφή ενος καλού προιόντος δεν αρκεί........

Υ.γ Τα εύσημα μου για το κουτί σου ,την υπομονή σου και την επιμονή σου

Κακώς το πέταξες επρεπε να το δοκιμάσεις:)

Μιχαλη,

η πατεντα στο δικο σου για παραδειγμα εχει .......

α) παιρνω ενα φυλλο αλουμινιου σχετικα σκληρο και κοβω 2 κομματια για τα αυτια που θα πιασουν πανω στις μυτες, στο κατω μερος τους ανοιγω τις 3 απαραιτητες τρυπες και τροχιζω μεχρι να εφαρμοζουν στις μυτες του mobo, μετα λυγιζω το πανω μερος των κομματιων μεχρι να γινουν Γ αλλα οχι 90 μοιρες γιατι αν φτασει το λυγισμα τοσο κλωτσανε και ξεκουμπωνουν. Στην γωνια του Γ ανοιγω μια τρυπα για να περασει βιδα απο κατω προς τα πανω και σφιγγω και ενα παξιμαδι με ροδελλα για να κραταει κοντρα.

β) γτιαχνω ενα κομματι πλεξι (η 2 κομματια το ενα πανω στο αλλο) παχους 8 χιλιοστα για να μην λυγιζει, ανοιγω τρυπες για να παιρνανε οι σωληνες και μετα τρυπες για να βιδωθει το πλεξι μου πανω στο μπλοκ σου (στις τρυπες που εχεις για τα mobo, ετσι εχω το πλεξι μου σταθερο πανω στο μπλοκ.

γ) τελος ανοιγω 2 τρυπες πανω στο πλεξι το οποιο φυσικα εχει μετρηθει να φτανει σε μεγεθος μεχρι τα σημεια που βρισκονται τα λαμακια Γ, παιρναω τις ααποδες βιδες απο τα λαμακια μεσα απο το πλεξι και ειμαι ετοιμος. Τοποθετω το μπλοκ με τα λαμακια στις μυτες και αρχιζω να σφιγγω απο πανω απο το πλεξι τα αντιστοιχα παξιμαδια αριστερα και δεξια σιγα - σιγα μεχρι να πετυχω καλο και ομοιομορφο σφιξιμο. Το κομματι πλεξι μπορει βεβαια να γινει και πιο ντελικατο και μικροτερο αλλα απο την βιασυνη μου να κανω τις δοκιμες το εβαλα γρηγορα.

post-759-1416071108,1716_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από Pieros [Σήμερα, στις 11:01]

hurin αν θες καλό o/cing ισως είναι καλύτερα να πάρεις ενα Μ/Β με τρύπες που σίγουρα είναι περισσότερο για o/cing.

Όλα αυτά πολύ φιλικά:)

Ασχετο, υπαρχουν αρκετα καλα mobo που δεν εχουν τρυπες μια και η αναγκη για τρυπες προεκυψε απο την τοποθετηση μεγαλυτερων και βαρυτερων cooler.

Σιγουρα προτιμαται το mobo με τις τρυπες για την ευκολη τοποθετηση του μπλοκ ομως και για τα υπολοιπα υπαρχει λυση οπως βλεπεις :clap:

Αρχική απάντηση από Pieros

hurin αν θες καλό o/cing ισως είναι καλύτερα να πάρεις ενα Μ/Β με τρύπες που σίγουρα είναι περισσότερο για o/cing.

Όλα αυτά πολύ φιλικά:)

Ναι , αλλά μου την σπάει να πάρω μια καλή αλλά απαρχαιωμένη μητρική (βλέπε ABIT NF7S) . Νιώθω οτι είναι χαμένα λεφτά . Η τεχνολογία προχωράει και εγώ κάνω πισωγύρισμα .

Όχι πως δεν το σκέφτομαι όμως ...

Μπλοκ μπαινουν και σε mobo χωρις τρυπες αλλα σιγουρα θα παιδευτεις μεχρι να φτιαξεις μια καλη πατεντα για να ειναι σωστα τοποθετημενο, η αληθεια ειναι οτι μεχρι να κατσει στην ακριβως σωστη θεση και με την σχετικη πιεση (ουτε υπερβολικη αλλα ουτε και μικρη) δεν αποδιδει τα μεγιστα.

Μη βαράτε ρε παιδιά ! Απλά τώρα που άρχισαν να κυκλοφορούν οι 64άρηδες , είναι μια γενιά πίσω . Δεν σνομπάρω την μητρική , προς θεού !

Τόσα επιτυχημένα o/c έχουν γίνει σε αυτήν . :)

Αρχική απάντηση από Samael [Σήμερα, στις 13:30]

Χμμμμ...ενδιαφερον...!

Ποια ηταν η θερμοκρασια δωματιου?

Εκτως απο τις σωληνες τι αλλο αλλαξες στο setup?

Θερμοκρασια δωματιου : 27c

σωληνες δεν αλλαξα καθολου γιατι στο μπλοκ του eleven εχουν τοποθετηθει τα ιδια ρακορ με το asetec.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.