Jump to content

Θεέ μου... LTD 1300 @ 260 X 5 @ 260 MEM

Dagalidis

Recommended Posts

Τελικά τα περί LTD ΜΥΘΟΣ ή Πραγματικότητα ????

Πάντα πίστευα ότι εαν θέλεις να πάς ψηλά σε ΦΣΒ CPU και μνήμες 1:1 τότε πρέπει να χαμηλώσεις το LTD για να φτάσεις σε ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα......

Τουλάχιστον αυτό ίσχυε για τα ΝFORCE.....

Kαι τόσο καιρό ακολουθούσα αυτόν τον κανόνα......

ΕΒΑΖΑ LTD στα 600 (Χ3) και ανέβαζα FSB με μνήμες 1:1.... για να είμαι σταθερός.....

Από σήμερα διαγράφω δια παντώς αυτή την τεχνική γιατί τουλάχιστον σε VIA ΚT800 PRO δεν ισχύει κάτι τέτοιο.....

Εβαλα LTD 1000 (x5) και ανέβαζα ανα 15 ΜΗΖ το FSB για να δώ που θα πάει με 1:1 οι μνήμες......

Κατέλειξα στα 260 ΦΣΒ και όλα πήγαν κατευχήν και μάλιστα πέταξαν οι μνήμες και στα ύψη με Bandwidth Efficiency στα 95 - 96 % και μάλιστα με CL 3 4-4-4-8 1Τ :woot::flex::jump: :banging: :T: :T:

Απολαύστε μαζί μου τα αποτελέσματα και περιτό να σας πώ ότι περνάει και 3D ΒΕΝCH μέχρι τα 255 FSB.......

ΥΓ.... Πάλι έχω πρόβλημα να ανεβάσω IMAGE από το INTERNET καφέ ......

Παρακαλώ ένα e-mail από κάποιο ADMIN να του τα δώσω να τα ανεβάσει για εμένα......

post-153-1416071108,9303_thumb.jpg

Διαφορα σε σχεση με μικροτερης ταχυτητας ΗΤΤ εχεις δει? Θεωρητικα δεν πρεπει να υπαρχει αφου ακομα και με 2x ltd το bandwidth του HTT ειναι αρκετο (σε θεωρητικα νουμερα) για το Single channel του socket 754.

http://www.tomshardware.com/motherboard/20040505/via-k8t800pro-05.html

(Φτιαξε και λιγο τις εικονες, μονο εσυ φαινεται να εχεις τετοιο προβλημα)

H SANDRA στρογυλλοποιεί τα δεκαδικά προς τα πάνω.....

Στην συγκεκριμμένη περίπτωση είναι περίπου 94.64 % και βάζει 95 %

Σε άλλο BENCH με 255 ΦΣΒ μου είχε βγάλει 96 % αλλά ουσιαστικά ήτανε 95.52%

Αυτό όμως καμμία σημασία δεν έχει αφού αν το καλοσκεφτείς μηλάμε για χρονισμούς πολλύ αργούς..... CL 3 4-4-4-8 που παρ'όλα αυτά δεν ρίχνουν τις επιδόσεις.....

Κάνε μια προσπάθεια σε nForce 3 και άσε το LTD X 4 που αν δεν κάνω λάθος είναι το μέγιστο σε Nforce3 250 και LTD X 3 σε nForce3 150 και προσπάθησε να πας 250 ΦΣΒ ........:D

Θα μπουτάρεις ή θα κρασάρεις ?????? ;)

Με το ABIT KV8PRO με VIA Chipset KT800 PRO τα έχω όλα στο μέγιστο και μάλιστα μέχρι 258 FSB είναι απόλυτα σταθερό......

Τα 260 και πάνω μου τα αποκλείει η CPU μάλλον λόγο CO Stepping και 1 ΜΒ Cache χωρίς όμως να είμαι 100 % σύγουρος......

Δυστυχώς όμως πρέπει να στείλω το Board για RMA αφού δεν μου κρατάει ημερομηνία και ώρα και για να ξεκινήσει όταν το έχω κλειστό από ΑC θα πρέπει να ανοιγοκλείσω τον διακόπτη του PSU τουλάχιστον 7 φορές...... :(

Eλπίζω βέβαια να σταθώ τυχερός και να μου στείλουν καμμιά Revision 1.1 :worship: :worship:

Αρχική απάντηση από Dagalidis

................

Αυτό όμως καμμία σημασία δεν έχει αφού αν το καλοσκεφτείς μηλάμε για χρονισμούς πολλύ αργούς..... CL 3 4-4-4-8 που παρ'όλα αυτά δεν ρίχνουν τις επιδόσεις..........

Το sandra δεν ειναι σοβαρο bench για να δεις διαφορες.

Αρχική απάντηση από Dagalidis

...............

Κάνε μια προσπάθεια σε nForce 3 και άσε το LTD X 4 που αν δεν κάνω λάθος είναι το μέγιστο σε Nforce3 250 και LTD X 3 σε nForce3 150 και προσπάθησε να πας 250 ΦΣΒ ...............

Εχει και 5Χ, αλλα τι σημασια εχει αφου σε single channel δεν εχεις αναγκη τοσο γρηγορο HTT. Αλλα Πραγματι το 1300ΜHz ΗΤΤ ειναι εντυπωσιακο-το nf3 μου δεν το πιανει σιγουρα

Εχει και 5Χ, αλλα τι σημασια εχει αφου σε single channel δεν εχεις αναγκη τοσο γρηγορο HTT. Αλλα Πραγματι το 1300ΜHz ΗΤΤ ειναι εντυπωσιακο-το nf3 μου δεν το πιανει σιγουρα

Aύτο είναι που θέλω να πώ....

Ανάμεσα στα δύο Chipset απ'οτι φαίνεται να είναι καλύτερη η VIA - αρκεί βέβαια να πετύχεις και μητρική με 100 % AGP/PCI lock......

Περιμένω και νέα του Shandow Hunter για το Block του EXOS μήπως τελικά βάλω και νεράκι με την ελπίδα να έχω απροβλημάτιστα 2500 ΜΗΖ.....

Οταν βάλω το νερό τότε θα δούμε και κάποια σοβαρά BENCH γιατί εως τώρα και με αυτή τη ζέστη μόνο διάφορες δοκιμούλες μπορώ να κάνω..... χωρίς ιδιαίτερη αξία .... :T:

Και το πουσάρισμα του LTD συνεχίζεται......

Μέχρι στιγμής φτάσαμε τα 280 ΦΣΒ Χ 5 LTD = 1400 MHZ μόνο που ο mem controller της CPU όπως σας έχω πεί από 260 και πάνω μόνο με διαιρέτη στις μνήμες μπορεί να δουλέψει σταθερά.... :(

Ομως πραγματικά η VIA σηκώνει ΗΤ χωρίς κανένα πρόβλημα....

Θα μου πείτε εάν υπάρχει περίπτωση ποτέ να χρειαστώ τόσο μεγάλο ΗΤ για τις συσκευές μου ....

Η απάντηση είναι απλή ..... ΟΧΙ ( Nooooo WAY ) :hehe: :hehe:

Aλλά από την άλλη .... δοκιμάζω τις ικανότητες του απίστευτου BOARD με την κωδική ονομασία ABIT KV8PRO......

Aυτοί της ΑΒΙΤ είναι φοβεροί τελικά...... :clap: :T: :worship:

Βέβαια εαν δεν είχα και τα προβλήματα με το ΒΙΟΣ που με αναγκάζουν να κάνω RMA τώρα θα ήμουν ΠΑΝΕΥΤΥΧΗΣ με την επιλογή μου...... :(:(

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.