Jump to content

Εφορευτικη επιτροπη

jax7480

Recommended Posts

Καλά τα λες, αλλα εμενα ποιος θα με πληρώσει τους γιατρούς , αν τυχόν επιδεινωθεί το πρόβλημα μου , είμαι που είμαι άνεργος , δεν έχω να πλουτίσω και άλλο τους γιατρούς.Aσε που δεν είναι υποχρεωτικό, έτσι λέει το σύνταγμα,ότι μονο σε περίπτωση πολεμου , επιστρατεύσεις ,είμαι υποχρεωμένος στο κράτος , αυτό με τις εφορευτικές δεν έχει νόημα η καραμέλα , καταντάει γέλιο .Τρομοκρατούν τον κόσμο με φυλάκιση,η πρόστιμα, όπως είπα άνεργος είμαι δεν έχω τίποτα στο όνομα μου δεν έχω να χάσω τίποτα,άμα μας βάλει και φυλακή τζάμπα θα τρώω :hang3::hang3::hang3:....

αναδημοσιευω τσακωνοποστ απο αλλο σαιτ που το δημοσιευσα.

μην καθεστε να ψειριζετε την καθε λεξη του νομου εφοσον δεν πλερωνεστε για αυτο, απλα χανετε το χρονο σας χωρις να βγαζετε καποιο αποτελεσμα.

με απλα λογια, μπορει να αμελησει κανεις να παει και ο δικαστικος αντιπροσωπος να τον αγνοησει και να τελειωσουν ολα ετσι απλα.

μπορει ομως ο δικαστικος αντιπροσωπος να το αναφερει στον εισαγγελεα, ο εισαγγελεας να ασκησει ποινικη διωξη, να παραπεμφθει στο ακροατηριο, να παρει 5-6-10 αναβολες, και μετα απο 4-5 χρονακια να δικαστει, να βαριεται ο αρμοδιος δικαστης να το πολυεξετασει (πριν απο σας στην σειρα θα χει αλλους 20-30 με εγκληματα τυπου κλοπη κλπ) και να πει. Βαριοσουν ε? Τσιμπα 10 μηνακια να στρωσεις. Φυλακη δεν θα πας φυσικα, αλλα η θα πας για εφετειο (δηλ αλλα 3-4 χρονακια με αλλες 5-6-10 αναβολες, και αλλα λεφτα για τον δικηγορο.

Εναλλακτικα δεν ασκεις εφεση και πλερωνεις την ποινη προς 5-10 ευρω την μερα.Δηλ 300χ5 +προσαυξησεις = κανα 2-3 χιλιαρο.+την αμοιβη του δικηγορου+το χαμενο χρονο επι 4-5 χρονια για τις αναβολες+ το ρεζιλι να περιμενεις μαζι με κακοποιους.

Αξιζει λοιπον για μια μερα βαρεμαρας να κινδυνευσεις να πλερωσεις 3-4 χιλιαρικα κ να εξευτελιστεις?

Για μενα ολο αυτο ειναι καθημερινοτητα και απο αυτα τα 3-4 χιλιαρικα που θα δωσετε με πονο, 2-3 χιλιαρικα θα γινουν σλικς για τον ροκκο και σαμπανιες για μπιτσιζ .

Δηλ αν δεν πατε εμενα με συμφερει, κανονικα θα πρεπε να σας λεω "ΜΗΝ ΠΑΤΑΤΕ ΚΑΝ".

Απλα με καλη θεληση σας ενημερωνω για να μην κλαιτε αργοτερα, αν θελετε να διαφωνησετε μαζι μου μεγεια σας με χαρα σας, απλα για μενα η κατασταση ειναι win win.

• Replies 94
  • Created
  • Last Reply
αναδημοσιευω τσακωνοποστ απο αλλο σαιτ που το δημοσιευσα.

Επειδή ήρθε χαρτί στη γυναίκα μου και ο καθένας της λέει το μακρύ του και το κοντό του.

Είναι αναπληρωματική. Πάει ή όχι;

Της είπαν ότι μένει σπίτι (είναι 200μ από το σχολείο) και θα την καλέσουν αν χρειαστεί. Ισχύει;

Επειδή ήρθε χαρτί στη γυναίκα μου και ο καθένας της λέει το μακρύ του και το κοντό του.

Είναι αναπληρωματική. Πάει ή όχι;

Της είπαν ότι μένει σπίτι (είναι 200μ από το σχολείο) και θα την καλέσουν αν χρειαστεί. Ισχύει;

κανονικα θα πρεπει να παει μονο αν δεν εμφανιστουν οι τακτικοι

υπαρχει βεβαια πιθανοτητα ενας τακτικος να εχει κωλυμα πχ να ειναι δημοσιος υπαλληλος που απαγορευεται να διοριστει.

Θεωρητικα ναι, υπαρχει δυνατοτητα να την καλεσουν. Εφοσον κατα πασα πιθανοτητα θα λουφαρουν οι τακτικοι ειναι αρκετα πιθανο.

πηρα τηλεφωνο στο πρωτοδικειο, και μου ειπαν απλα να παω στο τμημα που ειμαι αναπληρωματικη εφορευτικη και να πω στο δικαστικο αντιπροσωπο οτι δεν μπορω να παρευρεθω, ή να στειλω καποιον αλλον να το πει...

με καθε επιφυλαξη εμενα αυτα μου ειπαν τηλεφωνικα.....

το τηλεφωνο για το πρωτοδικειο αθηνων μου το εδωσε το ΚΕΠ (2108826006)

πηρα τηλεφωνο στο πρωτοδικειο, και μου ειπαν απλα να παω στο τμημα που ειμαι αναπληρωματικη εφορευτικη και να πω στο δικαστικο αντιπροσωπο οτι δεν μπορω να παρευρεθω, ή να στειλω καποιον αλλον να το πει...

με καθε επιφυλαξη εμενα αυτα μου ειπαν τηλεφωνικα.....

το τηλεφωνο για το πρωτοδικειο αθηνων μου το εδωσε το ΚΕΠ (2108826006)

Αμα σου απαντησουν στο πρωτοδικειο , και αν σου απαντησουν και σωστα ,υποσχομαι να ψηφιζω ΚΚΕ για τις επομενες 8 βουλευτικες εκλογες.

Παιδακια και μενα μου ηρθε ως αναπληρωματικος και λεει οτι "η αμελεια ή η απήθεια μπλα-μπλα τιμωρειται απο τις διαταξεις του αρθρου 118 παρ.3 Π.Δ. 26/2012"

Θα δω αν θα παω ή οχι...

Άρθρο 118

(Άρθρο 118 Π.Δ. 96/2007)

Ειδικά εκλογικά αδικήματα δημόσιων οργάνων

1. Διοικητής ή προϊστάμενος μονάδας ή υπηρεσίας, που δε συμμορφώνεται

με τις επιβαλλόμενες σ' αυτόν υποχρεώσεις του άρθρου 27 ή νοθεύει με

οποιοδήποτε τρόπο τις οικείες καταστάσεις είτε με την καταχώρηση όσων δεν

δικαιούνται, είτε με τη μη εγγραφή εκλογέων που πρέπει να γραφτούν, είτε με

αλλοίωση των στοιχείων ταυτότητάς τους, είτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο,

τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός χρόνου και με στέρηση των αξιωμάτων και

θέσεων, που προβλέπονται στο άρθρο 63 του Ποινικού Κώδικα, από δύο μέχρι πέντε

χρόνια.

ΑΔΑ: Β44ΑΝ-ΠΥΣ

2. Αυτοί που αναφέρονται στο άρθρο 27 παράγραφο 1, και δε

συμμορφώνονται στις επιβαλλόμενες με τις παραγράφους 3 και 4 αυτού του άρθρου

υποχρεώσεις τους ή προσκομίζουν πλαστή ή νοθευμένη βεβαίωση για την εγγραφή

τους σε εκλογικό κατάλογο τιμωρούνται με φυλάκιση τριών μηνών μέχρι τρία χρόνια

και με στέρηση των αξιωμάτων και θέσεων, που προβλέπονται στο άρθρο 63 του

Ποινικού Κώδικα, από ένα χρόνο μέχρι τρία χρόνια. Όσοι απ' αυτούς υπηρετούν στις

ένοπλες δυνάμεις ως κληρωτοί υπόκεινται και σε πρόσθετη υπηρεσία θητείας τριών

μηνών.

3. Οι δικαστικοί, διοικητικοί στρατιωτικοί, αστυνομικοί, δημοτικοί υπάλληλοι,

δήμαρχοι, και δημοτικοί σύμβουλοι, δικαστικοί αντιπρόσωποι, μέλη εφορευτικών

επιτροπών, γραμματείς ή διερμηνείς αυτών, που αμελούν ή δείχνουν απείθεια στην

έγκαιρη εκπλήρωση των καθηκόντων που τους επιβάλλονται από τις διατάξεις του

παρόντος, ή επεμβαίνουν ενεργώς και με τρόπο που δεν επιτρέπεται από τις

κείμενες διατάξεις σ' εκλογικές ενέργειες ή δείχνουν συμπεριφορά ασυμβίβαστη προς

τα αξιώματα και τις ιδιότητές τους σε ζητήματα εκλογικά, τιμωρούνται με φυλάκιση

τουλάχιστον τριών μηνών μέχρι δύο χρόνια και με στέρηση των αξιωμάτων και

θέσεων που προβλέπονται στο άρθρο 63 του Ποινικού Κώδικα, από έξι μήνες μέχρι

δύο χρόνια.

4. Με φυλάκιση από τρεις μήνες μέχρι τρία χρόνια και με στέρηση των

αξιωμάτων και θέσεων, που προβλέπονται στο άρθρο 63 του Ποινικού Κώδικα, από

ένα μέχρι τρία χρόνια τιμωρείται:

α) Δημόσιος, δημοτικός υπάλληλος, που αν και είναι υποχρεωμένος, σύμφωνα με τις

διατάξεις του παρόντος, να δημοσιεύσει και να τοιχοκολλήσει τους πίνακες

ανακήρυξης υποψηφίων και το πρόγραμμα της εκλογής, από πρόθεση αναγράφει

λανθασμένα τα ονόματα των υποψηφίων ή αναγράφει από πρόθεση υποψηφίους

που δεν έχουν ανακηρυχτεί ως υποψήφιοι.

β) Όποιος, μολονότι είναι αρμόδιος για την εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους ή

τη διαγραφή απ' αυτούς των εκλογέων: αα) γράφει σ' αυτούς πρόσωπα που δεν

έχουν αποκτήσει, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, το δικαίωμα του εκλέγειν ή

τις νόμιμες προϋποθέσεις για την εγγραφή τους σ' αυτούς, ββ) παραλείπει να γράψει

πρόσωπα που έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και τις νόμιμες προϋποθέσεις για

εγγραφή και γγ) διαγράφει τους εκλογείς που είναι γραμμένοι νόμιμα σ' αυτούς.

γ) Όποιος όντας αρμόδιος για έκδοση βεβαίωσης ή πιστοποιητικού σχετικού με την

εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους και την εν γένει πιστοποίηση ή άσκηση

εκλογικού δικαιώματος εκδίδει ψεύτικο πιστοποιητικό.

δ) Όποιος από πρόθεση παραδίδει στην εφορευτική επιτροπή ψηφοδέλτιο ή

φακέλους διαφορετικούς από τους κανονικούς.

ΑΔΑ: Β44ΑΝ-ΠΥΣ

ε) Κάθε στρατιωτικός που θα διέταζε επέμβαση των στρατιωτικών στην εκλογή ή θα

ενεργούσε επέμβαση με οποιοδήποτε όργανο της δημόσιας δύναμης.

στ) Δημόσιοι υπάλληλοι ή ιδιώτες, που έχουν πάρει εντολή για επίβλεψη ή εργασία

εκτύπωσης εκλογικών καταλόγων, αναγράφουν από πρόθεση, κατά την εκτέλεση

αυτής, λανθασμένα τα στοιχεία της ταυτότητας των εκλογέων ή τα αλλοιώνουν.

5. Με φυλάκιση από τρεις μήνες μέχρι τρία χρόνια και με χρηματική ποινή

τιμωρείται:

α) Δημόσιος ή δημοτικός υπάλληλος και δικαστικός ή εκκλησιαστικός λειτουργός,

που από πρόθεση ενήργησε με οποιοδήποτε τρόπο πριν ή κατά την ημέρα της

εκλογής υπέρ ή κατά κάποιου υποψήφιου ή κόμματος.

β) Δημόσιος πολιτικός υπάλληλος που διέταξε επέμβαση των στρατιωτικών ή

αστυνομικών οργάνων στην εκλογή.

γ) Αυτός που θ' ανακηρυχτεί τυχόν υποψήφιος χωρίς όμως να είναι εκλόγιμος,

σύμφωνα με το άρθρο 56 του Συντάγματος, και δεν παραιτείται από την

υποψηφιότητα ή υποστηρίζει με οποιοδήποτε τρόπο αυτή και

δ) Δημόσιος γενικά υπάλληλος που θα δεχόταν να διοριστεί ή να χρησιμεύσει ως

αντιπρόσωπος κάποιου υποψηφίου ή κόμματος.]

Αμα σου απαντησουν στο πρωτοδικειο , και αν σου απαντησουν και σωστα ,υποσχομαι να ψηφιζω ΚΚΕ για τις επομενες 8 βουλευτικες εκλογες.

Στις εκλογές της 6η Μαίου, πήρα τηλέφωνο το Σάββατο το απόγευμα στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, απάντησαν κανονικά, ενημέρωσα για το πρόβλημα που είχα και πως δεν μπορούσα να παρευρεθώ και μου είπαν απλά να ενημερώσω και τον δικηγόρο που θα ήταν στο εκλογικό τμήμα μου, την Κυριακή το πρωί. Έστειλα κάποιον γνωστό, τον ενημέρωσε και τέλος.

Στις εκλογές της 6η Μαίου, πήρα τηλέφωνο το Σάββατο το απόγευμα στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, απάντησαν κανονικά, ενημέρωσα για το πρόβλημα που είχα και πως δεν μπορούσα να παρευρεθώ και μου είπαν απλά να ενημερώσω και τον δικηγόρο που θα ήταν στο εκλογικό τμήμα μου, την Κυριακή το πρωί. Έστειλα κάποιον γνωστό, τον ενημέρωσε και τέλος.

αυτο ακριβως μου ειπαν και εμενα στο πρωτοδικειο αθηνων ΑΦΟΥ μου απαντησαν ηδη οπως προειπα......

Και το γελοιο...ΣΗΜΕΡΑ ηρθε καποιος και κολησε ενα χαρτακι στο σπιτι των γονιων μου, το οποιο καλει τον αδερφο μου σαν εφορευτικη. Απλα εκεινος λειπει Κινα εδω κ 6 μερες. Λογικα σε περιπτωση που γινει καμια μπουρδα κ τον καλεσουν για απολογια κλπ, πιανονται οι σφραγιδες στα αεροδρομια και αεροπορικα εισητηρια, σωστα ;

[MENTION=5299]Tsakonas[/MENTION] ;;;

• 1 year later...

Ελεος δλδ. Το ξεθαβω το θεμα καθως με καλεσαν για 4η φορα.

Ρε να βαλω κανεναν δικηγορο? Ειναι γελοιο τουλαχιστον.

Ρωτησα πριν λιγο τον αντιδημαρχο του δημου για το ποιος επιλεγει τα ονοματα κ μου πε πως τα επιλεγει τυχαια η Εισαγγελια Πρωτοδικων. Δε ξερω αν ισχυει κ σκεφτομαι σοβαρα να παω σε δικηγορο.

Καμια ιδεα?

ΥΓ. Τις αλλες τρεις πηγα. Την πρωτη γιατι οκ...πρωτη φορα ηταν. Τη δευτερη πηγα καθως ειχαν βαλει κ την αδερφη μου που λογω παιδιων δε μπορουσε να παρευρεθει οποτε καλυψα το κενο της. Κ η τριτη φορα ηταν η επομενη κυριακη της προηγουμενης προαναφερθεισας.

Ελεος δλδ. Το ξεθαβω το θεμα καθως με καλεσαν για 4η φορα.

Μην ανησυχείς, δεν είσαι ο μόνος. Τρεις φορές βασικός και μια αναπληρωματικός εγώ, στη σειρά όλες.

Και εγώ πάντως που είχα πάει, τι κατάλαβα? @@.

Άποψη μου αν έχεις κάπου να είσαι ή κάτι να κάνεις να μην ασχοληθείς.

Και εγώ είχα πάει ψαρωμένος την 1η φορά που με καλέσανε, και έκατσα 6.00-3.00 και Δευτέρα δούλευα πρωί στις 8.30. Την επόμενη Κυριακή πήγα μόνο για το μέτρημα στο τέλος 1 ώρα απο την καλή μου την καρδιά.

Αυτόν τον τραμπουκισμό δεν τον καταλαβαίνω. Τώρα αν είσαι άνετος και δεν έχεις τρεχάματα κλπ πας, εγώ εκεί είχα γνωρίσει και την πρώην μου μέσα σε όλα τα μπινελίκια.

Το να βάλεις νομικό να το δει δεν έχει νόημα πιστεύω γιατί είναι γραμμένο "παντού" πως είναι random draw και δεν θα βγάλεις άκρη φυσικά ποτέ.

Επίσης επειδή έχω ακούσει ιστροίες σας τις δικές σας, έχω την εντύπωση πως ΚΑΠΟΥ, κάποιος κρατάει τα "καλά παιδιά" που πάνε και δεν είναι τυχαίο που σας σκάνε οι προσκλήσεις.

Έχω και 2 φίλους και εγώ έτσι που τις έχουν πάρει αμπάρζα τις εκλογές, και πάντα πάνε, και πάντα τους καλούν.

Αν θες να είσαι πολύ τυπικός πας και τους λες, πως έχεις δυσλεξία και δεν μπορείς να γράψεις ΚΑΙ να μετρήσεις.

Και φεύγεις.

Λογικά έχουν αναπληρωματικούς.

Αλλιώς απλά ΔΕΝ πας, και ΑΝ ποτές σε καλέσουν να απολογηθείς, με το χαρτί πρέπει να είσαι οκ.

Ρε παιδιά, με κάλεσαν εφορευτική επιτροπή...

...F*CK! A) έχω δυσλεξία, δεν γράφω τίποτα στο χέρι

B) ο ξάδερφος μου έχει γενέθλια εκείνη την μέρα.

Εχεις Ελληνικη υπηκοοτητα ρε ? :p

Αν θες να είσαι πολύ τυπικός πας και τους λες, πως έχεις δυσλεξία και δεν μπορείς να γράψεις ΚΑΙ να μετρήσεις.

Και φεύγεις.

Λογικά έχουν αναπληρωματικούς.

Αλλιώς απλά ΔΕΝ πας, και ΑΝ ποτές σε καλέσουν να απολογηθείς, με το χαρτί πρέπει να είσαι οκ.

Δεν ξέρω που να πάρω τηλέφωνο η που να πάω... δεν έχει το χαρτί τίποτα που να λέει που να απευθυνθώ

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.