Jump to content

Εφορευτικη επιτροπη

jax7480

Recommended Posts

Είναι η τρίτη φορά που επιλεγομαι για Εφορευτική Επιτροπή. Τις 2 προηγούμενες φορές πήγα κανονικά. Αυτή τη φορά όμως υπάρχει κώλυμα και θα είμαι εκτός Θεσσαλονίκης. θα είμαι στην Αθήνα από 3 ως 7 του μήνα για ένα θέμα υγείας. Τι χρειάζομαι για να δικαιολογησω την απουσία μου. Σε ποιον το αναφέρω; ο εισαγγελέας Πρωτοδικών έχει καμία σχέση ώστε να απευθυνθώ; Τσακωνα τα φώτα σου. Ευχαριστώ.

• Replies 94
  • Created
  • Last Reply

Εγώ και που πήγα, εκτός το ότι έφυγα με γκομενα απο εκεί, αυτό που κατάλαβα είναι πως δεν ψάχνουν κανένα...

Με άλλα λόγια και να μην εμφανιστείς μάλλον θα πάρουν φόρα και θα σου αερίσουν τα φρύδια.

Απο την άλλη αν πέσεις σε τρελό παίζει να το τραβήξει, αλλά ακομα έχω να ακουσω για κάποιον που έμπλεξε γιατί δεν πήγε. Ειδικά αν είναι εκτός πόλης.

Με άλλα λόγια και να μην εμφανιστείς μάλλον θα πάρουν φόρα και θα σου αερίσουν τα φρύδια.

Και να γίνεται αυτό, ρώτα τον [MENTION=5299]Tsakonas[/MENTION] να σου πει γιατί πρέπει να πάμε οπωσδήποτε εφορευτική, ειδικά σε αυτές τις εκλογές. Δεν αναφέρομαι φυσικά στον jax7480 που έχει πραγματικό κόλλημα.

έχω και γω ερώτηση προς [MENTION=5299]Tsakonas[/MENTION]

Άκουσα οτι αν πας εφορευτική επιτροπή μπορείς να ψηφίσεις εκεί που θα είσαι ως μέλος επιτροπής. Επίσης από άποψη αμοιβής οτι ο δικαστικός επιμελητής θα τσιμπήσει κάνα 400άρι, ο γραμματέας 100άρι, ο βοηθός γραμματέα 45 και οι υπόλοιποι της επιτροπής μόνο τσάμπα νεράκι καφεδάκι.

Ισχύουν όλα τα παραπάνω?

Εμένα με ενδιαφέρει 1ον να ψηφίσω Αθήνα (άρα και θέλω να μπω εφορευτική επιτροπή)

2ον να πληρωθούμε το κατιτίς γιατί οι καιροί είναι δύκολοι και 3ον να συμμετάσχω μόνο και μόνο γιατί θέλω να δω την κατάσταση που επικρατεί.

Δυο φορες με εχουν βαλει εφορευτικη.Δεν πηγα καμια!

Ζω σε επαρχια και ολοι λιγο πολυ με ξερουν.Την μια φορα μονο με εψαξαν,λογο οτι ο δικαστικος αντιπροσωπος ηταν περιεργος.

Δουλευω στο πιο γνωστο κεντρικο καφε της πολης μου.

Ηρθαν οι "ενδιαφερομενοι" με πηραν απο την δουλεια και αφου με πηγαν στο εκλογικο τμημα,απαιτησα το μεροκαματο μου,απο τον δικαστικο,για να μεινω.Μολις μου ειπε οτι δεν πληρωνεται η εφορευτικη εφυγα κυριος,αφου του ειπα οτι μπορει να κινηθει οπως θελει εναντιον μου.

Δεν με ξαναενοχλησαν.

Sent from my HTC One X using Tapatalk 2 Beta-6

κανεις δεν εχει δικαιωμα να ψηφισει αλλου εκτος του δικ.αντιπροσωπου.

Για αυτο και εφ.επιτροπη πας στο τμημα που ψηφιζεις.(αντε να δεχθω οτι ενδεχεται να πας σε αλλο τμημα στο ιδιο κτιριο..μια φορα που μου ετυχε πας στο ιδιο τμημα).

Γραμματεας επισης δεν ψηφιζει αλλου...

Το κρατος (οσο υπαρχει ακομα:p) δινει αποζημειωση στο Δικ.αντιπροσωπο και στον γραμματεα.

Βοηθο γραμματεα πρωτη φορα ακουω (για πληρωμη...γιατι για βοηθεια υπαρχουν οι της εφ.επιτροπης που τη βγαζουν με φαγητο-καφεδες-κλπ)

Βοηθό στέλνουν, έτσι γνώρισα εγώ τημ μπίατς, ήταν βοηθός απο την Νομική... εντάξει αν κάτσει έχει αλλά όχι πάντα.

Και τα άλλα είναι όπως τα είπε ο Νίκος.

Εγώ ήμουν εκεί που ψήφιζα. Πέρασε δηλαδή όλο το σόι να ψηφίσει εκείνη την μέρα. Δεν είναι random το που σε βάζουν.

....μολις μου ρθε το χαρτι!

2η συνεχομενη φορα. Δεν υπαρχει περιπτωση να παω. Μια φορα ενταξει. Πηγα και τις 2 Κυριακες.

Αλλα 2η φορα, δεν υπαρχει περιπτωση. Και ας ερθουν να με βρουν.

Άρθρο 119

(Άρθρο 119 Π.Δ. 96/2007)

Λοιπά εκλογικά αδικήματα

1. Με φυλάκιση μέχρι δύο χρόνια και χρηματική ποινή τιμωρείται:

α) Όποιος αποτρέπει με οποιοδήποτε τρόπο εκλογέα ν` ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, ιδίως

αν αυτός εξαρτάται οπωσδήποτε απ` αυτόν.

β) Όποιος, χωρίς να έχει δικαίωμα, κάνει χρήση του ονόματος και εμβλήματος ή παρόμοιων

ονομάτων και εμβλημάτων που προβλέπονται στο άρθρο 37 του παρόντος, καθώς και ο

δικαστικός αντιπρόσωπος ή μέλη της εφορευτικής επιτροπής που ανέχονται αυτή τη χρήση.

γ) Όποιος, αφού προκηρυχθούν γενικές εκλογές, παραλείπει εν όλω ή εν μέρει ή επιβραδύνει

ενέργειες που επιβάλλονται για την εκτύπωση εκλογικών καταλόγων ή για την προμήθεια άλλων

εκλογικών ειδών.

δ) Όποιος απαιτεί υπέρογκα ποσά για την εκτύπωση ψηφοδελτίων.

ε) Όποιος από πρόθεση δεν τηρεί τις προθεσμίες του διατάγματος αυτού.

στ) Αυτός που υποβάλλει στην εφορευτική επιτροπή με δόλο πολυάριθμες, απαράδεχτες ή

αβάσιμες ενστάσεις.

ζ) Ο γραμμένος εκλογέας στον εκλογικό κατάλογο, που δεν έχει αποκτήσει το δικαίωμα του

εκλέγειν ή δεν έχει το δικαίωμα ν` ασκήσει αυτό κι όμως ψηφίζει.

η) Όποιος αδικαιολόγητα καταστρέφει ή εξαφανίζει ψηφοδέλτια.

θ) Όποιος την προηγούμενη ή την ημέρα της εκλογής παραθέτει ομαδικό γεύμα σε εκλογείς ή

δίνει χρήματα για να δαπανηθούν γι` αυτό το σκοπό, καθώς και αυτοί που παίρνουν μέρος στο

γεύμα.

2. Με φυλάκιση από τρεις μήνες μέχρι τρία χρόνια και με χρηματική ποινή τιμωρούνται:

α) Τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών που διευθύνουν την εκλογή καθώς και αυτός που τη

διευθύνει ή λαμβάνει μέρος στη διεύθυνση αντιπρόσωπος της δικαστικής αρχής:

αα) Αν εν γνώσει τους δεχτούν ν` ασκήσει το εκλογικό δικαίωμα πρόσωπο που, ή δεν είναι

γραμμένο στους εκλογικούς καταλόγους ή ψευδώς εμφανίζεται αντ` άλλου που είναι γραμμένο σ`

αυτούς, ή άσκησε ήδη αυτό το δικαίωμα.

ββ) Αν εν γνώσει τους αποκλείσουν κάποιον από τους γραμμένους στον εκλογικό κατάλογο

εκλογείς, ν` ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

γγ) Αν αδικαιολόγητα περιορίσουν οπωσδήποτε τη χρονική διάρκεια της ψηφοφορίας ή τη

διακόψουν ή την αναβάλουν.

δδ) Αν αδικαιολόγητα μεταβάλουν τον τόπο της διεξαγωγής της ψηφοφορίας που νόμιμα έχει

οριστεί, και

εε) Αν αδικαιολόγητα διώξουν από τον τόπο της ψηφοφορίας υποψήφιο ή αντιπρόσωπο ή

αναπληρωτή του ή δεν αναγνωρίσουν αυτούς που έχουν διοριστεί νόμιμα αντιπρόσωποι, ή

αναπληρωτές υποψηφίου.

β) Αυτός που δεν έχει κατά το χρόνο της ψηφοφορίας τα προσόντα που ορίζονται με το παρόν

και δεν απέχει από την εκτέλεση των καθηκόντων του ως μέλος της εφορευτικής επιτροπής, αν

αποδεικνύεται από τα πρακτικά της εκλογής ότι με παρατήρηση ή ένσταση ζητήθηκε η αποχή

αυτού.

3. Κάθε άλλη παράβαση των διατάξεων του παρόντος, που ειδικά δεν προβλέπεται απ` αυτό ή τον

Ποινικό Κώδικα ή απ` άλλο ποινικό νόμο, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι έξι μήνες ή με χρηματική

ποινή.

Παιδια,μιλαμε για τις πιο σημαντικες εκλογες στην συγχρονη ιστορια της Ελλαδας.

Καντε το καθηκον σας.

Δεν ξερετε τι μπορει να ξημερωσει στις 7.5.2012

κανεις δεν εχει δικαιωμα να ψηφισει αλλου εκτος του δικ.αντιπροσωπου.

ψηφιζουν και αλλοι, οπως αστυνομικοι που εχουν υπηρεσια, σε περιοχη, που υπηρετουν, ψηφιζου στο μερος που κανουν υπηρεσια..

[MENTION=5299]Tsakonas[/MENTION]:

Με ενδιαφέρει με νόμιμο τρόπο να δω αν μπορώ να απαλλαχτώ. Ούτε να μην πάω επειδή έτσι αποφάσισα, ούτε επειδή απλά δεν θα είμαι στον τόπο διαμονής την ημερομηνία των εκλογών. Θέλω απλά να ξέρω τι μπορώ να κάνω για να οριστεί κάποιος άλλος αντί εμού.

ψηφιζουν και αλλοι, οπως αστυνομικοι που εχουν υπηρεσια, σε περιοχη, που υπηρετουν, ψηφιζου στο μερος που κανουν υπηρεσια..

αναφερομουν -βαση του thread- σε αυτους που θα περασουν μαζι ενα "ομορφο" 16ωρο.

Για εκτος καταλογου δε μου εχει τυχει καποιος..(ως γραμματεας μιλωντας)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.