Jump to content

Στήσιμο δικτύου

C_L

Recommended Posts

Καλησπέρα σας.

Θέλω να στήσω ένα δίκτυο (υπάρχει ,απλά να το κάνω καλύτερο και πιο ασφαλές) και θα ήθελα τη βοήθεια σας.

Η τοπολογία του δικτύου είναι τέτοια που εξ'αρχής θα ήθελα να σας πω ότι δεν μπορώ να τραβήξω καλώδια από το σημείο Α προς το Γ (θα σας εξηγήσω μετά).

Η τοπολογία μου:

Α) Router τηλεπικοινωνιακού παρόχου που έχει πρόσβαση στο internet. (ROUTER)

Β) Αδιάβροχο Repeater/Access Point TP-Link TL-WA5210G (TL-WA5210G - Welcome to TP-LINK). (TP)

Γ) Router Pirelli P10. (P10)

Το Router επικοινωνεί με το TP και έχει κωδικό WEP. Από το TP παίρνει ενσύρματα ένα PC.

Στον ίδιο χώρο με το PC είναι και το P10 το οποίο παίρνει ασύρματα αλλά και δίνει ασύρματα ταυτόχρονα καθώς έχει λειτουργία WDS (Wireless Distribution System).

Από το P10 παίρνουν internet δύο ακόμα pc.

Το P10 για να λειτουργήσει πρέπει να έχει την ίδια IP με το Router αλλά για να μην υπάρχει θέμα έχω απενεργοποιήσει τον DHCP Server του (έτσι και είναι).

Το TP έχει επίσης απενεργοποιημένο τον DHCP Server.

Οπότε, όπως καταλαβαίνετε όλοι οι clients του δικτύου παίρνουν IP από το Router.

Το 1ο πρόβλημα είναι ότι ώρες ώρες υπάρχει conflict με αποτέλεσμα οι clients να βλέπουν ως "έξοδο" το P10 και να μη βγαίνουν στο internet.

Το 2ο πρόβλημα είναι ότι θέλω στο P10 να βάλω άλλο τύπο κλειδώματος στο wifi αλλά δε θα λειτουργεί μετά.

So, αυτό που θέλω είναι μια βοήθεια ώστε:

Το Router να συνεχίσει να μιλάει με το TP με τον Χ τύπο κλειδώματος, να δίνει μέσω Ethernet στο P10 και το P10 να δίνει μέσω wifi αλλά και των υπόλοιπων lan στους 3 υπολογιστές.

Κάτι παίζει με τα RIP, Routing tables και NAT αλλά πραγματικά δεν έχω ιδέα.

Ευχαριστώ πολύ!

Λεωνίδας.

Καταλαβαίνω ότι όλες οι συσκευές είναι στο ίδιο lan γιατί λες ότι τις ρυθμίσεις για dhcp τις δίνει ο router. Οπότε δεν έχεις θέμα με rip, routing και nat. Όλα αυτά τα αναλαμβάνει το router. Αλλά το ότι καμιά φορά οι πελάτες έχουν το P10 ως gateway είναι ανησυχητικό ότι μάλλον δεν έχει απενεργοποιημένο το dhcp server και εξακολουθεί να μοιράζει ρυθμίσεις με την πάρτη του ως gateway.

Γενικά αν προσπαθείς να μοιράσεις internet από 2 μεριές (router + P10) η προσέγγιση είναι λάθος, χρειάζεσαι έναν router με 2 wan interfaces. Υπάρχουν στο εμπόριο έτοιμες λύσεις ή μπορείς να στήσεις το δικό σου linux-router που να κάνει αυτή τη δουλειά.

συνονόματε, δεν έχω καταλάβει γιατί θες το Pirelli...

δεν μπορούν τα 2 pc που συνδέονται ασύρματα και παίρνουν ιντερνετ από το Ρ10, να πάρουν από το access point (TP)?

Μια γρήγορη λύση που σκέφτομαι είναι να βάλεις "καρφωτά" ip/subnet/gateway/dns σε κάθε pc του δικτύου σου.

αν λοιπόν για παράδειγμα ο Router/TP/P10 ανήκουν στο ίδιο δίκτυο (192.168.1.Χ για παράδειγμα) και έχουν αντίστοιχα 192.168.1.1 , 192.168.1.2, 192.168.1.3 θα πρέπει να βάλεις στα pc τα εξής

PC0 192.168.1.4 / 255.255.255.0 / 192.168.1.1 / 192.168.1.1 (ip, sub, gateway, dns)

PC1 192.168.1.5 / 255.255.255.0 / 192.168.1.1 / 192.168.1.1 (ip, sub, gateway, dns)

PC2 192.168.1.6 / 255.255.255.0 / 192.168.1.1 / 192.168.1.1 (ip, sub, gateway, dns)

Δηλαδή να έχουν ως gateway με το "έτσι θέλω" τον router αλλά και σαν DNS server...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.