Jump to content

ΑΓΟΡΑ ΝΕΑΣ ΚΑΡΤΑΣ ΓΡΑΦΙΚΩΝ

Serenity

Recommended Posts

Παιδιά καλησπέρα,

στα καλά καθούμενα άρχισε να παγώνει ο υπολογιστής. Δεν λειτουργεί τίποτα (ποντίκι, πληκτρολόγιο) παρά μόνο με restart. Δεν έκανα καμία αλλαγή ώστε να του το προκαλέσω. Μπορεί να βλέπω βιντεάκια 3 ώρες και να μην πάθει τίποτα και μέσα σε 20 λεπτά να κολλήσει 8 φορές. Τον έχω αφήσει χωρίς να κάνω τίποτα, μήπως ξεκολλάει μόνος του αλλά κάνει restart μετά από λίγα δευτερόλεπτα.

Έκανα format αλλά το πρόβλημα παραμένει. Μετά από 4.30 ώρες και 20 περάσματα στο Memtest, 0 λάθη. Έτρεξα και το furmark και έφτασε στους 100c η κάρτα γραφικών. Έτσι σκέφτομαι να αγοράσω νέα κάρτα γραφικών, αλλά δεν γνωρίζω ποια είναι συμβατή με το σύστημά μου, αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα. Ένας φίλος μου πρότεινε αυτή αλλά δεν ξέρω αν είναι καλή και συμβατή.

MSI 6450 (PCI Express , 1 GB , DDR3 , LP ) - Κάρτες Γραφικών - plaisio.gr

Χαρακτηριστικά υπολογιστή

Τροφοδοτικό

Lattice MPT-400

Operating System

MS Windows XP Professional 32-bit SP3

CPU

Intel Pentium 4 640

Prescott 90nm Technology

RAM

512 MB Single-Channel DDR2 @ 266MHz (4-4-4-12)

Motherboard

LakePort (Socket 478)

Graphics

SyncMaster (1024x768@60Hz)

64MB GeForce 6200 TurboCache (ASUStek Computer Inc)

GeForce 6200 TurboCache

GPU NV44

Device ID 10DE-0161

Revision A2

Subvendor ASUStek Computer Inc (1043)

Series GeForce 6

Current Performance Level Level 1

Current GPU Clock 350 MHz

Current Memory Clock 550 MHz

Die Size 110 nm˛

Transistors 77 M

Release Date 2005

DirectX Support 9.0c

DirectX Shader Model 3.0

OpenGL Support 2.0

Bus Interface PCI Express x16

Temperature 59 °C

GPU Clock 350 MHz

Memory Clock 550 MHz

Driver nv4_disp.dll

Driver version 6.14.12.9610

ForceWare version 296.10

BIOS Version 5.44.02.11.00

ROPs 2

Shaders Vertex 4/Pixel 4

Memory Type DDR

Physical Memory 64 MB

Virtual Memory 256 MB

Bus Width 32x2 (64 bit)

Pixel Fillrate 0.7 GPixels/s

Texture Fillrate 0.7 GTexels/s

Bandwidth 8.8 GB/s

Anti Aliasing Modes 1x2OGSS, 2x2OGSS, 2xRGMS, 2xRGMS+5, 4xOGMS, 4xS,

6xS, 6x, new 8xS, 2x1OGSS, 4xRGMS, 16xS

Filtering Modes Bilinear, Trilinear, 16x Anisotropic

Noise Level Silent

Hard Drives

313GB Seagate ST3320418AS (SATA)

Optical Drives

NEC DVD_RW ND-3540A

HL-DT-ST DVD-ROM GDR8164B

DTSOFT Virtual CdRom Device

Audio

Sound Blaster Audigy

Ειναι παλιο το μηχανημα αλλα αυτο το κολημα παει και προς τροφοδοτικο μερια...

Βεβαια τι να πρωτοαλλαξεις, αν μαζεψεις καποιο μπατζετ για κατι πιο καινουργιο ισως

ησυχασεις απο προβληματα γενικως.

Ναι είναι αρκετά παλιός ο υπολογιστής αλλά δεν έχω χρήματα για καινούριο. Είμαι σχεδόν σίγουρη πως είναι κάρτα γραφικών γιατί έχει αρχίσει να πιξελιάζει και η οθόνη τώρα τελευταία. Θέλω γνώμη για κάρτα γραφικών, όπως αναφέρω και παραπάνω.

Παντως για να εχεις ηρεμια ψυχικη και πνευματικα θα πρεπει να βρεις καποιον τροπο

να αναβαθμιστεις διοτι παντα κατι θα φοβασαι μη παει στραβα...

τωρα ενα τροφοδοτικο και μια καρτα γραφικων ισως ειναι η αρχη για μια αναβαθμιση...

Πόσα watt πρέπει να έχει το τροφοδοτικό ώστε να σηκώσει μία καινούρια κάρτα?

Και δεύτερον, προτείνετε μου μία κάρτα καθώς δεν ξέρω τι πρέπει να κοιτάξω ώστε να είναι συμβατή με το σύστημά μου. Ένας φίλος πρότεινε μία που έχει καλές κριτικές (στο αρχικό μου post) αλλά δεν ξέρω αν είναι συμβατή.

Πριν αγοράσεις καρτα και τέτοια δεν κοιτάς να καθαρήσεις κανέναν ανεμηστήρα μέσα και να αλάξεις θερμοαγώγημη στον επεξεργαστή? Περνα και ενα superantispyware για καλο και για κακό! Απ'αυτά που έγραψες αρχικά κατα την ταπινή μου γνώμη δε φένετε να φταίει η κάρτα γραφικών!Περισσότερο υπερθέρμανση επεξεργαστή ή χτυπάει κανας driver και δε προλαβαίνεις να δεις το BSOD!

Κοιτα να δείς τα κολήματα του PC και τέτοια περισσότερο τα εχω δεί σε CPU ή μνήμες (ακριβώς τέτοια ρεσταρτ είχα πριν κανα μήνα στο P4 της εργασίας μου και ήταν memory problem) !Βέβαια την έφτασες την καημένη 100C οπότε ενδέχεται να τις εβγαλες και τα μάτια έξω !Πιχελιάζει απ'την αρχή η κάρτα? Δλδ βλέπεις artifacts πρίν φορτώσουν τα windows? Τί εχεις περάσει τωρα τελευταία απο προγράματα ,drivers και τέτοια?

Εχει καιρό που στο παρουσιάζει? Αν όχι κάνε ενα System Restore σε ημερομηνία που θυμάσε οτι έπεζε σωστά και δές πως λειτουργεί!

Δεν πιξελιάζει συχνά αλλά το κάνει που και που τώρα τελευταία όταν είμαι ήδη σε windows, όχι όταν φορτώνουν. Από ότι γράφω στο πρώτο ποστ δεν κατέβασα, άλλαξα οτιδήποτε στον υπολογιστή. Επίσης έκανα format οπότε το restore point είναι μετά το format.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.