theoamd Απρίλιος 26, 2012 Author #21 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2012 για να ξερεις τι να κανεις, πρεπει πρωτα να εχεις ενα σχετικο θεωρητικο υποβαθρο, και μετα να περασεις σε δοκιμες κτλ..το να προσπαθεις να μαθεις εργαλεια. ειναι σαν λες, χειριστης σουιτας office.Εννοείται αυτό, δεν ξύπνησα χθες και είπα ας μάθς επιθέσεις μέσω backtrack.Έχω δουλέψει port scanning,sniffing και openssl και σε θεωρητικό και σε πρακτικό κομμάτι Link to comment Share on other sites More sharing options...
theoamd Απρίλιος 26, 2012 Author #22 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2012 Φιλε theoamd εντελως φιλικα θελει να ριξεις αρκετο διαβασμα πρωτα για την δομη των δικτυων και μετα να μαθεις να δουλευεις πανω σε αυτο...ξεκινα με windows μαθε πρωτα τα βασικα και μετα πας και σε linux ο τιτλος του thread αλλα και αυτα που ζητας ειναι πιστευω για να "δειξεις" κατι που δεν εχεις δει εσυ ακομα...πρεπει να εχεις στο μυαλο σου οτι υπαρχουν μελη εδω που μπορει να αλλαξουν το password του wifi σου χωρις να το παρεις χαμπαρι οποτε ο σεβασμος ειναι πρωτα και μετα η αποριες.... Αγαπητέ kilahed, δεν προσπαθώ να αυτοπροβληθώ, δεν υπάρχει λόγος άλλωστε. Απλώς προσπαθώ να βλέπω συνέχεια καινούρια πράγματα και πιστεύω ότι αυτό δεν είναι κακό. Από κει και πέρα, πιστεύω ότι για τη διεξαγωγή της παραπάνω λογομαχίας δεν ευθύνομαι μόνο εγώ(και ουδέποτε κράτησα αρνητική στάση, όπως δέχτηκα λόγο άλλων, έτσι ανταπέδωσα, τίποτα παραπάνω) Επίσης, πιστεύω ότι ο σκοπός αυτού του forum είναι εν μέρει και επιμορφωτικός-βοηθητικός και όχι απειλητικός(σχετικά με το ότι ανέφερες για το pass του router, άσχετα αν δεν έχω router ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Απρίλιος 26, 2012 #23 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2012 Σε βλέπω να μπλέκεις. Κάπως έτσι συμπεριφέρονταν και ένας φίλος μου μέχρι που του χτύπησε την πόρτα ένα ωραίο πρωί ο εισαγγελέας... Διάβασμα, διάβασμα, διάβασμα και ξαναδιάβασμα και μετά προχωράς. Όταν όμως λέω διάβασμα δεν εννοώ πώς δουλεύει το port scan αλλά πώς δουλεύουν τα δίκτυα κλπ κλπ. Φαντάζομαι βέβαια ότι ξέρετε πως όλη αυτή η κουβέντα είναι εν δυνάμει παράνομη (ειδικά για το sniffing γιατί "ακουμπά" μέχρι και προσωπικά δεδομένα).*Δεν ξέρω πόσο καλά ξέρεις αυτά που λες αλλά στα φόρα υπάρχει και το κουμπάκι που λέγεται διόρθωση για να αποφεύγονται οι αλλεπάλληλες δημοσιεύσεις όπως αυτές που έκανες παραπάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
theoamd Απρίλιος 26, 2012 Author #24 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2012 Σε βλέπω να μπλέκεις. Κάπως έτσι συμπεριφέρονταν και ένας φίλος μου μέχρι που του χτύπησε την πόρτα ένα ωραίο πρωί ο εισαγγελέας... Διάβασμα, διάβασμα, διάβασμα και ξαναδιάβασμα και μετά προχωράς. Όταν όμως λέω διάβασμα δεν εννοώ πώς δουλεύει το port scan αλλά πώς δουλεύουν τα δίκτυα κλπ κλπ. Φαντάζομαι βέβαια ότι όλη αυτή η κουβέντα είναι εν δυνάμει παράνομη (ειδικά το sniffing γιατί "ακουμπά" μέχρι και προσωπικά δεδομένα).Κατ'αρχήν σ'ότι αφορά το sniffing, εννοείται ότι πειραματίστηκα με τον εαυτό μου κι αυτό για να μάθω τη λειτουργία του. Δεν έχω κάποιο λόγο να το κάνω σε κάποιο άλλο άτομο.Έπειτα, ναι, όσον αφορά το διάβασμα, το 'χεις το δίκιο σου, αλλά είναι κακό να γίνει παράλληλα με την εκμάθηση κάποιου από τα προαναφερθέντα εργαλεία? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Απρίλιος 26, 2012 #25 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2012 Ναι είναι κακό γιατί θα πρέπει να ξέρεις ακριβώς τί κάνεις πριν το κάνεις. Στην τελική, αφού αποφάσισες να ασχοληθείς με τέτοια πράγματα, καλύτερα να πας για λύκος παρά για αρνί (if u know what i mean). Link to comment Share on other sites More sharing options...
theoamd Απρίλιος 26, 2012 Author #26 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2012 Μ' άρεσε η τοποθέτησή σου.Εν τέλει,ποιο από τα παραπάνω προτείνεις(έστω και για μελλοντική ενασχόλησή μου)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Απρίλιος 26, 2012 #27 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2012 Δεν μπορώ να σου προτείνω κάτι μιας και όλα έχουν να κάνουν με το κίνητρό σου**. Είναι απλά η γνώση ή κάτι άλλο; Απλά φρόντισε με ό,τι κι αν ασχοληθείς να το μάθεις καλά.* Το να τρέξω portscan πχ θα μου δείξει ποιες θύρες είναι ανοικτές αλλά αυτό από μόνο του δεν λέει τίποτα γιατί με λίγο διάβασμα μπορώ να ξέρω από πριν ποιες θύρες πάνω-κάτω είναι ανοικτές σε έναν υπολογιστή. Οπότε συνήθως το portscan το κάνω για να κάνω μετά κάτι άλλο...**Να θέσω και το φιλοσοφικό ερώτημα: cracker ή hacker; Link to comment Share on other sites More sharing options...
theoamd Απρίλιος 26, 2012 Author #28 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2012 Για γνώση προφανώς.Λες να είχα κάποιον άλλο σκοπό και να ζητούσα βοήθεια δημόσια?Αν η ερώτηση είναι προσωπική,σου απάντησα ήδη.Για γνώση.Αν απ'την άλλη θες να τεστάρεις τις γνώσεις μου, πιστεύεις ότι υπάρχει ουσιαστικός λόγος να γίνει αυτό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Απρίλιος 26, 2012 #29 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2012 LOL. Ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Τόσα χρόνια έχουν δει πολλά τα μάτια μου. Συγνώμη πάντως αλλά ακόμα και να μου ορκιστείς ότι είναι απλά για γνώση θα δυσκολευτώ να σε πιστέψω. Άσε που την γνώση μπορείς να την αποκτήσεις με το διάβασμα, άντε και λίγη πρακτική εφαρμογή σε οικιακό ιδιωτικό δίκτυο.*Στο φιλοσοφικό ερώτημα δεν απάντησες όμως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
theoamd Απρίλιος 26, 2012 Author #30 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2012 Εντάξει, αφού δεν είναι δυνατό να με πιστέψεις δεν μπορώ να κάνω κάτι.Κι αφού δεν θέλεις να μου πεις, πάλι δεν υπάρχει πρόβλημα(λογικό κιόλας έχοντας υπόψη αυτό που πιστεύεις). Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Απρίλιος 26, 2012 #31 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2012 Ο λόγος που δεν μπορώ να σε πιστέψω ρε φίλε είναι ότι το να κάνει κανείς ένα portscan δεν λέει κάτι ουσιαστικό. Άντε και είδες ποιες θύρες είναι ανοικτές, και; Μπορώ να σου πω 3 θύρες που είναι ανοικτές στο linux χωρίς να κάνω portscan (23 telnet, 80 Http, 115* (αν θυμάμαι καλά) ssh και η 128* (επίσης αν θυμάμαι καλά) εάν τρέχεις και sendmail-3+1 δώρο τελικά). Το επόμενο βήμα είναι που φοβάμαι λοιπόν...*Συγχωρείστε με εάν κάνω λάθος στον αριθμό της θύρας αλλά έχω πολύυυυυυ καιρό να πιάσω στα χέρια μου το linux Link to comment Share on other sites More sharing options...
theoamd Απρίλιος 26, 2012 Author #32 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2012 Χαχ, σε καταλαβαίνω, αλλά όχι. Απλώς παίζω από το virtual σύστημα στο κανονικό για να εφαρμόζω ότι μαθαίνω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Απρίλιος 26, 2012 #33 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2012 Φίλε theoamp καλησπέρα και χρόνια πολλά! Επειδή σε ένα φόρουμ το βασικό συνδετικό υλικό είναι οι σχέσεις των μελών του, και επειδή ο "μόνος" τρόπος επαφής, είναι αυτά που γράφουμε, είναι πολύ σημαντικό να μην μένουν μετέωρα θέματα, και εν δυνάμει "πικρίες". Για το λόγο αυτό θα προσπαθήσω να σου πώ τι κατάλαβα εγώ, από αυτό που "παίχτηκε" στους προηγούμενους διαλόγους. Σε παρακαλώ να πάρεις υπόψη σου δύο πράγματα, η πρόθεσή μου σε καμία περίπτωση δεν είναι να γίνω τιμητής κανενός, και δεύτερο, όσο κι' αν θα πρέπει να τηρούνται κάποιοι κανόνες στον γραπτό λόγο, δεν παύει η γραφή του καθ' ενός από εμάς να ανακλά τον χαρακτήρα του και άρα να "διεκδικεί" την κατανόησή μας και την "ανοχή" μας, σαν να είμαστε πρόσωπο με πρόσωπο. Για να γίνει φανερο αυτό που θέλω να σου πώ , παραθέτω κάποιους "κρίσιμους διαλόγους", και θα βάλω κάποια δικά μου σχόλια μετά: προσωπικά δεν έχω ιδέα από linux, αλλά αν δεν αλλάξεις τον τίτλο σε κάτι σχετικό με το θεμα σου δεν νομίζω πως θα πάρεις και πολλές απαντήσεις. Ο φίλος hayabusa, σου λέει το προφανές, ότι ο τίτλος του νήματός σου δεν προϊδεάζει τον αναγνώστη για το περιεχόμενό του, και σου εκθέτει τους ενδοιασμούς του σχετικά με την αποδότικότητα του νήματος σε απαντήσεις. Τίποτε παραπάνω τίποτε παρακάτω! Αυτό τον τίτλο σκέφτηκα, αυτόν έβαλα.Η απορία μου είναι σαφής και προφανώς δεν μπορώ να κάνω κάτι αν το forum έχει σηκώσει ψηλά τη μύτη του. Η απάντησή η δικη σου όμως, έχει κάποια στοιχεία "αμφιλεγόμενα": 1. Το ύφος της απάντησής σου σχετικά με τον τίτλο, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακόμα και σκαιό, σίγουρα μου δείχνει κάποιον που δεν δέχεται την συμβουλή των άλλων, "αυτός μου ήρθε,... αυτόν έβαλα" (!) Φαίνεται σαν κάτι να σε έχει ενοχλήσει! Αλλά ας το αφήσουμε αυτό προς ώρας. 2.Το θέμα δεν είναι αν είσαι σαφής στο περιεχόμενο του νήματος, αλλά στο ότι ο τίτλος δεν έχει σχέση με αυτό! Επ'αυτού δεν κάνεις τον κοπο να απαντήσεις, αντίθετα "επιτίθεσαι" στο forum γενικά -ότι είναι "ακατάδεχτο"- και ακόμα πιο σημαντικό αυτό το κάνεις ορμώμενος από ένα μόνο σχόλιο ενός μόνο μέλους του! Και πρόσεξέ με ότι δεν μπαίνω στο θέμα αν πράγματι το σχόλιο αυτό "άξιζε" τέτοιας απάντησης. Για την ώρα λοιπόν αυτό που "εισπράτω" εγώ από το διαμειφθέντα, είναι ότι μάλλον εσύ είσαι "ακατάδεχτος, και προσπερνώντας το βασικό ζήτημα που στο οποίο σου εφιστά την προσοχή, αρχίζεις με δηλώσεις του στύλ "αυτό σκέφτηκα και άμα σας αρέσει", και συνεχίζεις "μοιράζοντας " χαρακτηρισμούς περί περί "ψηλομύτικου Forum. το οτι ο τίτλος είναι από μόνος του ο ορισμός του φανμποησμού υπέρ του linux τι σχέση έχει με το οτι εφόσον είναι ΜΗ αντιπροσωπευτικός δε θα πάρεις απαντήσεις από τα μέλη?και αν ξεκινάς διάλογο κατηγορώντας αυτούς που περιμένεις να σου απαντήσουν, αν είσαι έξυπνο παλικάρι καταλαβαίνεις οτι κάνεις μια τρύπα στο νερο Στη συνέχεια έρχεται ο φίλος greekfragma, και σου επαναλαμβάνει πιο είναι το πρόβλημα, λακωνικά και με μια υποβόσκουσα διάθεση "πειράγματος", αλλά μέχρι εκεί! Και κλείνει τονίζοντάς σου ότι το "ύφος" σου δεν συνάδει με τους σκοπούς του νήματός σου, και πάλι δεν σε προγκάει, αλλά σου λέει με "ελαφρό " ύφος "σκέψου το!" Καμία σχέση. Απλά κατ'εμέ, ταίριαζε ο τίτλος, καθώς πρόσφατα ξεκίνησα να ασχολούμαι με το συγκεκριμένο λειτουργικό κι έτσι εκφράζω την αρεσκεία μου προς αυτό.Εξακολουθείς να "μην" αντιλαμβάνεσαι το τι σου λένε οι άλλοι, πολύ καλά έκανες και ξεκίνησες και ακόμα καλύτερα που είσαι ενθουσιασμένος και εκφράζεις τον ενθουσιασμό σου, αλλά το θέμ μας δεν είναι αυτό!! Εν ολίγοις, θέλω να πω ότι αν εσύ και ο οποιοσδήποτε εσύ είναι ικανός μέσα από έναν άστοχο τίτλο να κρίνει το ποιόν ενός ατόμου,συγχαρητήρια. Μα κανείς δεν σε έκρινε από τον άστοχο τίτλο! Και τα όποια συμπεράσματα για το ποιον σου ο καθένας τα κράτησε για τον εαυτό του!! Ο μόνος που απέδωσε χαρακτηρισμούς μέχρι εδώ ...είσαι εσύ!! ΟΧΙ,δεν είναι επίθεση, απλώς πιστεύω ότι ένας άστοχος τίτλος δεν αποτελεί αιτία υπεροψίας προς κάποιο ερώτημα που τίθεται στα μέλη. Φίλε μου "χαλάρωσε" κανείς δεν σε αντιμετώπισε με υπεροψία, αυτό που εσύ εξέλαβες σαν υπεροψία, είναι απλά η αναγκαστική λακωνικότητα που έχουν τα πιο πολλά παιδιά, που γράφουν σε ολα τα φορουμ, απλά είναι πιο πρακτικό! Εσύ όμως , με το να αποδώσεις σε αυτήν την λακωνικότητα, το χειρότερο δυνατό ενδεχόμενο αίτιο ("Το φόρουμ απαξιά να ασχοληθεί"), μάλλον είσαι ο μοναδικός που θέτει υποψηφιότητα για τα "συγχαρητήρια" που ανέφερες! Και που ξέρεις, μπορεί αυτός στον οποίο ανήκει ο τίτλος να έχει μια μορφή δυσλεξίας και να μην μπορεί να αποτυπώσει επακριβώς αυτά που θέλει να πει...ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΕΤΣΙ? Εδώ πραγματικά έκανες νοητικό άλμα! Που ο οποιοσδήποτε σε κατηγόρησε για το επιμέρους περιεχόμενο του τίτλου , ή του κειμένου του νήματος;;;;; Κανείς δεν είπε τίποτα, όλοι σου είπαν ότι ο τίτλος -που θα έπρεπε να είναι σχετικός με το περιεχόμενο - δεν είναι σχετικος, οπότε αυτό το νήμα δεν έχει τις ίδες πιθανότητες να λάβει τις κατάλληλες απαντήσεις, με ένα νήμα με άλλο τίτλο , πιο σχετικό. Τι ακριβώς είναι αυτό που δεν καταλαβαίνεις;;; Η για να το θέσω πιο σωστά, σε τι θέση έφερες τον εαυτό σου, που πλέον είναι δύσκολο να "καταλάβεις", γιατί αν "καταλάβεις" , το επόμενο βήμα -που στο συνιστώ ανεπιφυλακτα- είναι να ζητήσεις συγνώμη, για τους απλόχερα μοιρασμένους -τελείως αδικαιολόγητους- χαρακτηρισμούς σου! Έτσι είναι φίλε μου, μόνος σου ήρθες σε δύσκολη θεση, και θέλοντας να την "υπερασπιστείς" την κάνεις ακόμα πιο δύσκολη!! Όλοι καθόμαστε μπροστά στο PC, και εσύ επίσης! Οπότε αυτά που είπες περί του ύφους, που άνετα μπορεί να καλιεργηθεί πίσω από την ασφάλεια της ανωνυμίας που αυτό εξεσφαλίζει, εσύ είσαι ο πρώτος -και κατά την άποψή μου ομόνος- που το εκμεταλεύτηκε! Συνοπτικά, με την "πρώτη κουβέντα", και τελείως αδικαιολόγητα, άρχισες -ασφαλής πίσω από το PC σου- να λές όλους τους άλλους ακατάδεχτους και άλλα "χαριτωμένα"!! Εδώ όμως -και αυτός είναι ο βασικός λόγος που στα γράφω όλα αυτά- παραβίασες έναν από τους βασικούς κανόνες που ισχύουν σε όλες τις σχέσεις, την βασική ευγένεια, αυτήν που αποτελεί την στοιχειώδη προϋπόθεση για να λειτουργήσει μια κοινότητα ατόμων βασισμένη στην οικειοθελή προσφορά! Και το χειρότερο ε'ιναι ότι αυτό λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο είς βάρος σου!! Συμπάθα με που στα "έχωσα", αλλά το κάνω με τις καλύτερες των προθέσεων, ακόμα -όσο κι αν ενδεχομένως δεν το πιστέψεις- και για σένα. Τα λάθη είναι ενδεχόμενα, το να βρεθεί κάποιος σε μια κατάσταση έντασης, εκνευρισμού κ.λπ. είναι κάτι που είναι πολύ πιθανό, και το να το εξωτερικέυσει αυτό είναι επίσης πιθανότερο, αλλά από εκεί και πέρα έρχεται και η ώρα που ήρεμα πρέπει να σκεφτεί αν αυτο που έγινε ήταν σωστό και αν πρέπει να ανασκευάσει ζητώντας την κατανόηση αυτών που ενδεχομένως εθίγησαν! Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος προς την ωρίμανση και τον αυτοσεβασμό! Γι' αυτό κανε την χάρη στον εαυτό σου, σκέψου καλύτερα τι έγινε, και αποφάσισε τι πρέπει να κάνεις, μια συγνώμη δεν εκανε ποτέ κανέναν χειρότερο απ' ότι έιναι, μόνο καλύτερο τον έκανε! Σου ζητώ και πάλι συγνώμη αν στα λεγόμενά μου ήταν κάτι άστοχο ή υπερβολικό. Να είσαι καλά και να τα λέμε! Στέλιος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.