Jump to content

Intel Core I5 3570K

BaironKant

Recommended Posts

• Replies 106
  • Created
  • Last Reply
ρίξε το ρεύμα...1.28 για 4.5 είναι πολύ.

Btw τι κόλλημα έχετε όλοι με το offset?

Εγώ fixed το έχω :fist:

To ξερω οτι ειναι πολυ.

Πριν δοκιμασω με offset το ειχα καρφωτο στο 1.23 και πεταγε μουτζες το linx.

Το Vpll το εχω στα 1.65.

Πειραζω τπτ αλλο?

πχ.Vccio?

Εγω προς το παρον ειμαι στα 4 χωρις πολυ ψαξιμο με vcore 1.115v..μετα την εξεταστικη θα ασχοληθω για παραπανω..

Το turbo boost να το κλεισω η να το αφησω ανοιχτο(40) οπως το εχω τωρα?

Vcore loadline calibration και cpu vtt loadline calibration τα αφηνω στο auto και αυτα οπως ειναι?

Απο 1.20 ως 1.24 τρωω bsods στο login.

Απο 1.245 ως 1.27 που εφτασα τωρα τρωω bsod οταν στρεσσαρει στο πρωτο λεπτο το linx.

Btw το llc το εχω στο high.

Τελος συγχωρα με αν κανω λαθος αλλα στην gene αν κλεισω το turbo μου κλεινει τις επιλογες για multi...

Sent from my Optimus L5 using Tapatalk.

F*ck that!

Mια χαρα ειναι το κομματι, ξεχνα το μουσειακο OC με σταθερο voltage και δουλεψε με offset και LLC.

Ειναι πια τοσο δοκιμασμενη και πετυχημενη συνταγη που δεν παιζει να μην τα καταφερεις.

Aσε στο default/auto τα speedstep & Cstates και μην τα κλεινεις.

Σε 3 πλατφορμες και σε 6 διαφορετικα intel setups overclockαρω, ποτε δεν τα εχω κλεισει - ποτε δεν ειχα προβλημα.

Εκτος αν εχεις νταλκα να surfαρεις με 4μιση χιλιαδες MHz.

Προτεινεται να μενουν off σε extreme overclocking για benchαρισμα.

Στο καθημερινο σου, mainstream για αυτα τα τσιπακια 4,5 OC, δεν προκαλουν προβληματα σταθεροτητας (και ειδικα στο επισης τοσο δοκιμασμενο mobo σου) και κανουν αυτο που λενε, -powersaving!

Διαβασε την προηγουμενη σελιδα, παιξε με ελαφρες αποκλισεις απο αυτα που προτεινε ο alexopus και θα βρεις το sweet-spot για το δικο σου setup. ;)

Καλοριζικα! :T:

Aσε στο default/auto τα speedstep & Cstates και μην τα κλεινεις.

Σε 3 πλατφορμες και σε 6 διαφορετικα intel setups overclockαρω, ποτε δεν τα εχω κλεισει - ποτε δεν ειχα προβλημα.

Εκτος αν εχεις νταλκα να surfαρεις με 4μιση χιλιαδες MHz.

Διαβασε την προηγουμενη σελιδα, παιξε με ελαφρες αποκλισεις απο αυτα που προτεινε ο alexopus και θα βρεις το sweet-spot για το δικο σου setup. ;)

Καλοριζικα! :T:

Δοκιμασα με τα settings του alexopus και με offset -0.005 σε full load εδινε 1.28..

Δεν με χαλαει καθολου και ετσι...

Τhanks for the advice!!:T:

Καλησπερα παιδες. Εχει κανεις καμια Asrock να μου προτεινει καποιες ρυθμισεις? Eχω την z77 extreme 4 και απο οτι βλεπω δεν υπαρχει ρυθμιση για Vcore :/ Εχω πειραματιστει με διαφορες ρυθμισεις και σε πολλες ημουν ροκ stable αλλα σε ολα τα Linx και σε ολες τα συχνοτητες που δοκιμασα ειχα 64GFlops!!! Ξερεις κανεις γιατι παιζω σε αυτα τα Gflops συνεχεια? :S Συνηθως επαιζα μονο με το offset αλλα δεν ηξερα οτι δεν επρεπε να πειραζω αυτο πρωτα. Σε πολλους οδηγους αυτο εβλεπα να πειραζανε,εσεις τι θα προτεινατε?

Ευχαριστω ρε man αυτο ητανε!!!! Λοιπον επειδη δεν ειμαι σπιτι θα παραδωσω τα αποτελεσματα μετα απο το επιτυχημενο run του linx.

Cpu: All Cores,x45

Offset: +5

Pll enabled,Vcore Pll:1.709

Speedtest,Turbo Boost,spectrum kai C states: Disabled

Turbo: +004

Load Line Calibration : Lvl 5

Με αυτα τα settings εβγαλα κανονικα το linx με 30.000problem size, και 121.000 Gflops 5times.

Max Temp 76C με μια Corsair A70.

Και ερχομαστε στο cpu Vcore που ητανε,με τα παραπανω settings στα 1.228V.

Ηταν μεγαλο το Vcore γιαυτα τα settings?? Πως το βλεπετε γενικα? Τι θα μπορουσα να διωρθωσω για να μειωσω το Vcore και παρολα αυτα να ειμαι stable?

Δοκιμασα με τα settings του alexopus και με offset -0.005 σε full load εδινε 1.28

Bαλε ενα χαμηλοτερο σκαλι το LLC.

Κατα πασα πιθανοτητα θα εχεις μικροτερο load vcore & θα ειναι stable.

[MENTION=21465]shinigami[/MENTION]

Mαν για το vcore στην asrock, πας στο CPU VOLTAGE και θετεις FIXED VOLTAGE εκει που τωρα λεει λογικα OFFSET και εμφανιζεται νεο πεδιο απο κατω οπου μπορεις να θεσεις οσο ακριβως θες.

Κατ'εμε, μεινε με το OFFSET % παιξε μεταξυ -0.010 εως +0.005 ή εστω +0.010 μεχρι να εισαι σταθερος.

Α και εσυ επισης χαμηλωσε το LLC βαλτο level 3 ή 4 και ομοιως θα παιρνεις μικροτερο vcore στο load.

To 1.228v ειναι μια χαρα, ισως μπορεις και χαμηλοτερα αλλα μην σκας και πολυ για τριχες, τι 1,20 τι 1,22 ...

Aρκει να εχεις τα Cstates στο default/auto ωστε να πεφτει το vcore σε idle. (που ειναι το 80% των περιπτωσεων που τρεχει ενα ultimedia pc)

Σε ευχαριστω πολυ Javaneze για την απαντηση,απορω πως γινεται τοσο καιρο να μην ειχα δοκιμασει το fixed mode -.- Πολυ χρησιμες η πληροφοριες σου,θα πειραματιστω το βραδυ παλι και θα ενημερωσω με αποτελεσματα :)

Κατι που ξεχασα να ρωτησω,το pll να το εχω enabled ή disabled??? Καπου διαβασα οτι το pll βοηθαει το stability μονο για 4.7Ghz και πανω,ισχυει?? Το Vcore του pll ειναι καλα στα 1.709 που το εχω?

Nα σαι καλα φιλε μου, anytime ;)

Προσωπικα το pll δεν το εχω πειραξει καθολου, οπως ηταν default το εχω αφησει, δεν με απασχολησε ποτε. (διχως να σημαινει οτι πραττω και σωστα)

Το vpll μια χαρα χαμηλα ειναι στο 1.7v , default ειναι 1.8v .

Με Vpl κερδιζεις πολυ αν το χαμηλωσεις σε θερμοκρασιες.Καποιοι αναφερουν εως και 10οC σε full load

To θεμα offset και fixed εξαρταται απο το κομματι του CPU.Οι περισσοτεροι ΟCNET και XS παιζουν στην μητρικη μου με οffset η δικη μου η μπανανα παει καλυτερα με fixed vcore.Πανω απο τα 4.5GHZ για καθε μερα αν θες να παιζεις πρεπει να κανεις αρκετες δοκιμες και με τα 2 και κανα 2-3 modes στο οffset.

Bαλε ενα χαμηλοτερο σκαλι το LLC.

Κατα πασα πιθανοτητα θα εχεις μικροτερο load vcore & θα ειναι stable.

[MENTION=21465]shinigami[/MENTION]

Mαν για το vcore στην asrock, πας στο CPU VOLTAGE και θετεις FIXED VOLTAGE εκει που τωρα λεει λογικα OFFSET και εμφανιζεται νεο πεδιο απο κατω οπου μπορεις να θεσεις οσο ακριβως θες.

Κατ'εμε, μεινε με το OFFSET % παιξε μεταξυ -0.010 εως +0.005 ή εστω +0.010 μεχρι να εισαι σταθερος.

Α και εσυ επισης χαμηλωσε το LLC βαλτο level 3 ή 4 και ομοιως θα παιρνεις μικροτερο vcore στο load.

To 1.228v ειναι μια χαρα, ισως μπορεις και χαμηλοτερα αλλα μην σκας και πολυ για τριχες, τι 1,20 τι 1,22 ...

Aρκει να εχεις τα Cstates στο default/auto ωστε να πεφτει το vcore σε idle. (που ειναι το 80% των περιπτωσεων που τρεχει ενα ultimedia pc)

Ωραιος τρελλε..θα δοκιμασω το set up που δινεις και γω ετσι για δοκιμη να δω πανω κατω που παιζουμε...

Να σαι καλα..:)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.