Chosen Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25, 2012 Πηρα ένα Η100 για να πειραματιστώ και η πρώτη μου εντύπωση πριν καν το βάλω πάνω, είναι ότι η αντλία ακούγεται πολύ πιο δυνατά από οποιαδήποτε άλλη αντλία είχα στο παρελθόν. Μιλάω καθαρά για το βουητό και όχι κάποιον άλλο ανησυχητικό θόρυβο.Φαντάζομαι ότι είναι η ίδια αντλία με το Η60/Η80 κλπ, έχει κανείς άλλος το ίδιο "πρόβλημα"; Πρόβλημα εντός "" γιατί είναι εντελώς υποκειμενικό. Και αν ναι, τι πατέντα υπάρχει για να ηρεμήσει λίγο;Θα είχε π.χ. νόημα να τις δώσω λιγότερα βολτ και αν ναι, ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος να το κάνω αυτό;Θυμάμαι ότι υπάρχει τρόπος να φτιάξω έναν αντάπτορα με τα molex με γείωση μέσω της γραμμής των 5V για να παίρνει η αντλία 12-5=7V αλλά ούτε θυμάμαι πως το φτιάχνεις αλλά δεν ξέρω και αν θα ήταν καλή ιδέα να δώσω τόσο λιγότερο ρεύμα στην αντλία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zomg Απρίλιος 25, 2012 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2012 Αρχηγέ check εδώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
crmaris Απρίλιος 25, 2012 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2012 εμένα δεν τον έκανε/κάνει ποτέ αυτό το θόρυβο. Προφανώς έχει να κάνει με την τάση που δέχεται η αντλία από το PSU. Αν η 12αρα είναι υψηλή τότε η αντλία σφυρίζει και η δίοδος ρίχνει κατά 0,7V το ρεύμα της 12αρας οπότε η αντλία με λιγότερο ρεύμα δουλεύει πιο ήρεμα. Περίεργο πάντως! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Απρίλιος 25, 2012 Author #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2012 Αρχηγέ check εδώΚαμία σχέση ο θόρυβος που λέω εγώ (που θα το έλεγα "ζουζούνισμα", ο κλασικός ήχος μιας αντλίας) με το rattling που ακούγεται στο video που έδωσες.Μιλάω για το απλό κανονικό βουητό μιας αντλίας υδρόψυξης, που απλά στο Η100 ακούγεται σα να πηγαίνει περισσότερο γρήγορα/δυνατά απ'ότι χρειάζεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LazyGreek Απρίλιος 25, 2012 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2012 Για τέτοιο πράγμα λέμε έτσι?[ame=http://www.youtube.com/watch?v=t7gU7SSaB28]Corsair H80 pump noise - YouTube[/ame]άμα είναι έτσιεκεί που κάνει επαφή με το shocket "χτύπα το"να δεις σταματάει άμα δεν σταμάταει, στείλτω rma.εμένα πάλι μου το έχει κάνει στον χρόνο τώρα 2 φορέςαπό την στιγμή που πατήσω το power button στο pcάρχιζε ο θόρυβος άνοιξα μια το panel το κούνησα λίγο και σταμάτησε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Απρίλιος 25, 2012 Author #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2012 [MENTION=21436]sfirculitu[/MENTION] Όχι, αυτό το γρατσούνισμα δεν το κάνει καθόλου, καθαρός είναι ο ήχος της, απλά πολύ δυνατότερος από κάτι αντλίες-γομάρια των 1500lt/hr που είχα στο παρελθόν.[MENTION=403]crmaris[/MENTION] κάτι τέτοιο υποψιάζομαι, λες να μπορώ να δώσω λιγότερα volts στην αντλία; Και αν ναι, μιλάμε για 0.5-1V λιγότερα ή να πάω από τα 12 στα 7 ή στα 5;Αυτό με την δίοδο απλά δεν παίζει να το κάνω, αν υπάρχει πουθενά έτοιμο online, μπορεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
crmaris Απρίλιος 25, 2012 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2012 δεν ξέρω αν μπορει να δουλέψει με 7 ή ακόμη χειρότερα με 5. Αν δε θες να μπλέξεις με διόδους κτλ. καλύτερα RMA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel_f Απρίλιος 25, 2012 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2012 Πήρα την Η100 πριν λίγες μέρες και μου εχει σπάσει τα νεύρα ο ηχος απο την αντλία... μονο αυτός ο ήχος ακούγετε πλέων απο το PC και είναι δυνατός-εκνευριστικός.Ακούγετε όπως στο βίντεο του sfirculituΛέτε να την στείλω RMA? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Απρίλιος 25, 2012 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2012 Ναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel_f Απρίλιος 25, 2012 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2012 Τελικά παρήγγειλα 20 κομμάτια 1n4001 με 3 ευρώ να κανω την μοντα Με 5 χρονια εγγύηση υπάρχει άνεση στο θεμα του RMA [MENTION=129]Chosen[/MENTION] Εαν αναλαβεις τα μεταφορικά σου φτιάχνω μια μοντα και εσένα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ponaei8anasi Απρίλιος 25, 2012 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2012 [MENTION=4091]angel_f[/MENTION] οταν κανεις την μοντα εξηγησε λιγο την διαδικασια με τις διοδους ωστε να δω αν θα το κανω και εγω καθως που και που μου κανει θορυβο η αντλια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel_f Απρίλιος 25, 2012 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2012 OKΗ μοντα θα γίνει σε προεκατση molex .Θα ενημερώσω σε καμια βδομαδα, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Απρίλιος 25, 2012 Author #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2012 Τελικά παρήγγειλα 20 κομμάτια 1n4001 με 3 ευρώ να κανω την μοντα Με 5 χρονια εγγύηση υπάρχει άνεση στο θεμα του RMA [MENTION=129]Chosen[/MENTION] Εαν αναλαβεις τα μεταφορικά σου φτιάχνω μια μοντα και εσένα Να'σαι καλά, αλλά όσο γρήγορα αποφάσισα να το αγοράσω, άλλο τόσο γρήγορα αποφάσισα να το διώξω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gbak Απρίλιος 25, 2012 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2012 Πετρο και μενα ενα Η80 τα ιδια εκανε, το εστειλα και γω στα γρηγορα,τωρα ειμαι με ενα Η60 εντελως αθορυβο,ειναι θεμα τυχης και παρτιδας που θα σου κατσει,οπως και να χει ομως εχουν υπερβολικο αριθμο rma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreas_a Απρίλιος 26, 2012 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2012 και μενα αν εξαιρεσεις οταν παταω το power button, για 5 δευτερολεπτα ακουγεται ενασ δυνατοσ ηχος αλλα μετα απο αυτο το ελαχιστο χρονικο διαστημα ειναι πληρως αθορυβο.Μαλλον ειναι στο κομματι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel_f Απρίλιος 28, 2012 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2012 Εκανα την μοντα με diode 1N4004 όπως στο video κάτω και πράγματι δούλεψε!! Ο εκνευριστικος θόρυβος την αντλίας εξαφανίστηκε εντελώς!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenor Απρίλιος 29, 2012 #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2012 και μενα αν εξαιρεσεις οταν παταω το power button, για 5 δευτερολεπτα ακουγεται ενασ δυνατοσ ηχος αλλα μετα απο αυτο το ελαχιστο χρονικο διαστημα ειναι πληρως αθορυβο.Μαλλον ειναι στο κομματι!Αυτό είναι οι ανεμιστήρες που τρέχουν σε full ταχύτητα αν δεν κάνω λάθος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
h4ckerman Απρίλιος 29, 2012 #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2012 Παντως αυτο με τα corsair h100/h80 ηταν καθαρα θεμα γκαντεμιας οποιου του τυχει ... αγοραζεις κατι καινουργιο και πεφτεις σε ελλατωματικο rma μετα (εκτος και αν κανεις καμια μοντα , που ειναι και λιγο δυσκολο φυσικα.) . Πιστευω προσωπικα καλυτερα εκανα που πηρα την noctua nh-d14. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.