ElGreco Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25, 2012 Πριν λιγο παρατηρησα αυτη την ελαφρια κιτρινη αποχρωση πανω στο φιλτρο... εχετε ιδεα τι μπορει να ειναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staba Απρίλιος 25, 2012 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2012 Αν και ειδα οτι εχει Silver Coil στο reservoir φοβαμαι οτι ειναι αλγηγενικα λευκες επικαθησεις = αλατα ή μια χαζομαρα πουδρα που εχουν οι φτηνοι σωληνεςπρασινες, καφε = αλγη ή οξειδωση χαλκου.Στη β φωτο νομιζω οτι σε καποια σημεια πχ πανω αριστερα εχουν συσσωρευτει κατι σαν χνουδια?? αλγη! μπορει να ειναι και η φωτο.. Αν τα Blocks και το ψυγειο είναι καινούρια ή καλα καθαρισμενα τοτε ειναι αλγη.Φοβαμαι και το μαμα Block της μητρικης οτι μπορει να οξειδωνεται γρηγορα γιατι δεν ειναι και τιποτα τρελης ποιοτητας αυτα που εβαζε η gigabyte στις μητρικες τησ.Και δεν ηταν και νικελωμεναΒγαλε λιγο νερο απο το κυκλωμα σε ενα ασπρο φλιτζανι. αν δεις πρασινοκιτρινη αποχρωση τοτε ειναι οξειδωση, αν ειναι καθαρο τοτε αναπτυσσεται αλγη, βαλε κανα προσθετο Link to comment Share on other sites More sharing options...
ElGreco Απρίλιος 25, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2012 Αν και ειδα οτι εχει Silver Coil στο reservoir φοβαμαι οτι ειναι αλγηγενικα λευκες επικαθησεις = αλατα ή μια χαζομαρα πουδρα που εχουν οι φτηνοι σωληνες πρασινες, καφε = αλγη ή οξειδωση χαλκου. Στη β φωτο νομιζω οτι σε καποια σημεια πχ πανω αριστερα εχουν συσσωρευτει κατι σαν χνουδια?? αλγη! μπορει να ειναι και η φωτο.. Αν τα Blocks και το ψυγειο είναι καινούρια ή καλα καθαρισμενα τοτε ειναι αλγη. Φοβαμαι και το μαμα Block της μητρικης οτι μπορει να οξειδωνεται γρηγορα γιατι δεν ειναι και τιποτα τρελης ποιοτητας αυτα που εβαζε η gigabyte στις μητρικες τησ.Και δεν ηταν και νικελωμενα Βγαλε λιγο νερο απο το κυκλωμα σε ενα ασπρο φλιτζανι. αν δεις πρασινοκιτρινη αποχρωση τοτε ειναι οξειδωση, αν ειναι καθαρο τοτε αναπτυσσεται αλγη, βαλε κανα προσθετο Ευχαριστω για την απαντηση... το νερο παντου ειναι πεντακαθαρο χωρις ιχνος πρασινου χρωματος. Σχετικα με την πουδρα ποθ λες, πραγματι χρησιμοποιω Primochill LRT που οντως παρουσιαζει το φαινομενο αυτο (και δεν ειναι φτηνοι σωληνες-το αντιθετο ) αλλα και παλι κανεις δεν ειπε για κιτρινιζον ιζημα. Το μπλοκ της μητρικης ειναι MIPS Nickel/Pom. Αυτο που μου ανεφεραν σε αλλο φορουμ ειναι ισως ιοντα silver. Η αληθεια ειναι πως εχω 4 silver kill coils σε 2.5 λιτρα νερο, ενω επρεπε να εχω 1kill coil/1ltr water. Το φιλτρο ειναι απο nylon! http://www.aquatuning.de/product_info.php/info/p8244_Innovatek-filter-cartridge-type-150--brown-.html Thanks για την απαντηση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexandertm8 Μάϊος 5, 2012 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2012 Αυτο που μου ανεφεραν σε αλλο φορουμ ειναι ισως ιοντα silver. Η αληθεια ειναι πως εχω 4 silver kill coils σε 2.5 λιτρα νερο, ενω επρεπε να εχω 1kill coil/1ltr water. Αυτός ο κανόνας ισχύει; Αν ναι τότε προκύπτει από ένα λόγο τετραγωνικών εκατοστών προς λίτρο υγρού. Τι μέση διάσταση έχει ένα σπιράλ του εμπορίου; Ενδιαφέρομαι γιατί αντί για silver coil έχω αγοράσει φύλλο καθαρού ασημιού για ένα Reserator. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ElGreco Μάϊος 5, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2012 Αυτός ο κανόνας ισχύει; Αν ναι τότε προκύπτει από ένα λόγο τετραγωνικών εκατοστών προς λίτρο υγρού. Τι μέση διάσταση έχει ένα σπιράλ του εμπορίου; Ενδιαφέρομαι γιατί αντί για silver coil έχω αγοράσει φύλλο καθαρού ασημιού για ένα Reserator.Αυτο μου ειπε ο ιδιοκτητης της Mayhems. Δυστυχως δεν εχω ιδεα για συγκεκριμενες διαστασεις ανα λιτρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolis22 Μάϊος 5, 2012 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2012 το ασήμι διαβρώνει τον χαλκό.Galvanic corrosion - Wikipedia, the free encyclopediaστον πίνακα κάτω κάτω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexandertm8 Μάϊος 5, 2012 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2012 το ασήμι διαβρώνει τον χαλκό.Galvanic corrosion - Wikipedia, the free encyclopediaστον πίνακα κάτω κάτω!Δεν λέει ότι διαβρώνει το ασήμι τον χαλκό. Ο πίνακας έχει τις ηλεκτροχημικές διαφορές δυναμικού (αν μεταφράζω σωστά) μεταξύ μετάλλων και χρυσού. Αναφέρει λοιπόν το άρθρο από πάνω ότι για να δεις τις διαφορές μεταξύ δυο μετάλλων αφαιρείς τις τιμές που παρουσιάζουν αυτά με το χρυσό. Άρα το ασήμι (Silver, solid or plated -0.15V) με το χαλκό (Copper, solid or plated -0.35V) εμφανίζουν μεταξύ τους ηλεκτροχημική διαφορά δυναμικού 0.2V."For harsh environments, such as outdoors, high humidity, and salt environments, there should be not more than 0.15 V difference in the "Anodic Index". For example; gold - silver would have a difference of 0.15V being acceptable" Το 0.2V που αναφέρει εμφανίζετε λογικά όταν υπάρχει άμεση επαφή χαλκού-ασημιού, δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα διάβρωσης λοιπόν εξαιτίας των ιόντων ασημιού που απελευθερώνονται στο νερό.Ελπίζω να κατάλαβα σωστά το κείμενο και να μην γράφω χαζομάρες. Αρκετά χρήσιμο και ενδιαφέρον link πάντως! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ElGreco Μάϊος 5, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2012 Η Mayhems ειπε πως μπορει οντως να ειναι Silver ions, αν κ θα μπρουσε να ειναι επισης flux, placticiser, algae κλπ κλπ. Μου προτειναν να χρησιμοποιησω κ biocide, αν κ το αποφευγω καθως σε συνδυασμο με νικελ, χαλκο και ασημι, φτιαχνεται εκρηκτικο μειγμα (ειδικα για ΕΚ blocks)... Περιμενω κ παλι απαντηση τους σχετικα με το ποιο tubing προτεινουν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolis22 Μάϊος 5, 2012 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2012 όποιο μέταλλο είναι πιο ψηλά στην λίστα διαβρώνει όλα τα μέταλλα που είναι από κάτω του Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexandertm8 Μάϊος 6, 2012 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2012 όποιο μέταλλο είναι πιο ψηλά στην λίστα διαβρώνει όλα τα μέταλλα που είναι από κάτω του"There are several ways of reducing and preventing this form of corrosion.One way is to electrically insulate the two metals from each other. Unless they are in electrical contact, there can be no galvanic couple set up. This can be done using plastic or another insulator to separate steel water pipes from copper-based fittings or by using a coat of grease to separate aluminium and steel parts. Use of absorbent washers that may retain fluid is often counter-productive. Piping can be isolated with a spool of pipe made of plastic materials or made of metal material internally coated or lined. It is important that the spool has a minimum length of approx 500 mm to be effective.......It is also possible to choose metals that have similar potentials. The more closely matched the individual potentials, the lesser the potential difference and hence the lesser the galvanic current. Using the same metal for all construction is the most precise way of matching potentials."Στον πρώτο τρόπο αποφυγής γαλβανικής διάβρωσης έχει ένα παράδειγμα για την μόνωση μεταξύ σωληνώσεων διαφορετικών μετάλλων, που έχουν ως χρήση τη μεταφορά υγρών. Αναφέρει ότι ενδεικνύεται η τοποθέτηση πλαστικής σωλήνας μήκους μισού μέτρου ανάμεσα, άρα λοιπόν μία ελάχιστη ποσότητα ασημιού τοποθετημένη στη λαστιχένια σωλήνα αμέσως μετά τη δεξαμενή (μακριά από τα χάλκινα blocks) δεν θα δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα. Στο δεύτερο κομμάτι γράφει ότι αν δεν μπορείς να χρησιμοποιείς παντού το ίδιο υλικό τότε καλό είναι να κάνεις συνδυασμό υλικών με κοινά χαρακτηριστικά. Γράφει και σε αυτό το σημείο ότι όσο μικρότερη είναι η διαφορά ηλεκτροχημικής διαφοράς δυναμικού -που παρατηρείται στη επιφάνεια άμεσης επαφής πάντα- τόσο μικρότερες οι πιθανότητες γαλβανικής διάβρωσης. Το ασήμι λοιπόν διαβρώνει γαλβανικά τον χαλκό, αν είναι σε άμεση επαφή με την επιφάνεια του, με τον ίδιο περίπου ρυθμό που διαβρώνει ο χρυσός το ασήμι. Φαντάσου λοιπόν με τι ρυθμό επηρεάζει ένα κομμάτι ασημιού το χάλκινο block που, στη δική μου περίπτωση, είναι σε απόσταση 1 μέτρου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ElGreco Μάϊος 6, 2012 Author #11 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2012 Με βαση το τελευταιο γραμμα απο τη Mayhems, μου προτεινουν το clear premix X1. Το ultra pure water της εταιριας ειναι οτι καλυτερο, αλλα καθως η υπαρξη UV κ η τοποθετηση του συστηματος κοντα σε παραθυρο μπορουν να δημιουργησουν αλγη (ακομα κ με silver koil), χρειαζεται να αλω κ biocide, το pH του οποιου θελει προσοχη/παρακολουθηση. Γι αυτο, μου προτεινε το X1, που εχει ηδη biocide κ ουδετερο pH!Παρολο που η Mayhems ηταν παντα εξυπηρετικοτατη, ειπα να ψαξω λιγο για το X1, και να τι βρηκα:Mayhem’s Pastel and X1 Review | Overclockers Tech Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.