Aparadextos Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2012 Καταρχήν Καλησπέρα σας. Αφού είδα, έψαξα, και βρήκα διάφορα εδώ, είπα και εγώ να γίνω μέλος του forum και να ζητήσω τη βοήθεια σας. Λοιπόν έχω το παρακάτω σύστημα και σκέφτομαι να κάνω μια αναβάθμιση στο pc μου... ή αν το βλέπετε να σέρνεται τότε πείτε μου κάποια λύση για κάτι άλλο.. Το pc αυτό το χειρίζομαι κυρίως για κανα παιχνιδάκι πχ L2, LOL, όχι τίποτα το τρομερό. CPU : Intel® Core2 Duo CPU E7500 @ 2.93GHz Motherboard :ASUS P5G41-M SI Chipset:Intel G41 (Eaglelake) + ICH7 RAM: CRUCIAL CT25664AA800 2GB DDR2 PC2-6400 800MHZ Graphics Chipset: Point of View GeForce GT520 2GB HDD: Seagate ST3750528AS Monitor:LG M2094D-PZ της οποίας η τιμή δεν πέφτει ποτε και δεν την αλλάζω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zomg Απρίλιος 24, 2012 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2012 2GB ram ακόμη χρειάζεσαι (ψάξε για μεταχειρισμένες ή καμιά προσφορά για να σου βγει πιο οικονομικά) Με αυτό θα δεις μεγάλη βελτίωση σταπάντα (ειδικά αν κουμπώσεις 64bit λειτουργικό να βλέπει και τα 4GB)Από κει και πέρα, θα μπορούσες να πάρεις και έναν ssd 60 ή 120 GBμε τον οποίο θα πάρει άλλο αέρα το μηχανάκι και θα σου μείνει καιγια το μέλλον. Τέλος, δεν αξίζει καμία άλλη επένδυση στο εν λόγωσύστημα (που έτσι κι αλλιώς τα παιχνίδια που παίζεις τα καταφέρνει)Άμα τώρα σε τρώει μέσα σου, μάζεψε λεφτά για full καινούργιο pc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aparadextos Απρίλιος 24, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2012 2GB ram ακόμη χρειάζεσαι (ψάξε για μεταχειρισμένες ή καμιά προσφορά για να σου βγει πιο οικονομικά) Με αυτό θα δεις μεγάλη βελτίωση σταπάντα (ειδικά αν κουμπώσεις 64bit λειτουργικό να βλέπει και τα 4GB)Από κει και πέρα, θα μπορούσες να πάρεις και έναν ssd 60 ή 120 GBμε τον οποίο θα πάρει άλλο αέρα το μηχανάκι και θα σου μείνει καιγια το μέλλον. Τέλος, δεν αξίζει καμία άλλη επένδυση στο εν λόγωσύστημα (που έτσι κι αλλιώς τα παιχνίδια που παίζεις τα καταφέρνει)Άμα τώρα σε τρώει μέσα σου, μάζεψε λεφτά για full καινούργιο pc.κοίτα έτσι τα είχα σκεφτεί και εγώ....καταρχήν 64άρια έχω.. πέρα απο αυτό...Πιστεύεις θα ήταν καλύτερα να πάρω 4gb μνήμης DDR2 ή να αλλάξω και motherboard και να πάω σε DDR3 με πολύ καλύτερο χρονισμό..γιατι ουσιαστικά απο θέμα τιμής πάνω κάτω τά ίδια θα μου βγει..RAM DDR2 4GB = 60e το λιγότερο..Motherboard + DDR3 = 80e :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Απρίλιος 24, 2012 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2012 σε 775 αξίζει να το κάνεις αυτό το πράγμα; Τέλος πάντων καλύτερη η δεύτερη επιλογή που λες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aparadextos Απρίλιος 24, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2012 σε 775 αξίζει να το κάνεις αυτό το πράγμα; Τέλος πάντων καλύτερη η δεύτερη επιλογή που λες...για ποιό πράγμα μιλάς? τι δεν αξίζει στην 775? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Απρίλιος 24, 2012 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2012 Τίποτα, άστο. Πήγαινε για μητρική+μνήμη. Τουλάχιστον θα σου μείνουν οι μνήμες για μελλοντική αναβάθμιση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zomg Απρίλιος 24, 2012 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2012 Motherboard + DDR3 = 80e Link to comment Share on other sites More sharing options...
kilahed Απρίλιος 24, 2012 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2012 για ποιό πράγμα μιλάς? τι δεν αξίζει στην 775?Γιατι πας σε 775 λογο χρηματων?Δεν αξιζει φιλε μου ειναι παλιο το socket Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Απρίλιος 25, 2012 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2012 Ναι αλλά με 80 ευρώ θα καλυφθεί για καιρό ακόμα οπότε δεν έχει νόημα οποιαδήποτε άλλη αναβάθμιση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Απρίλιος 25, 2012 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2012 μην αλλαζεις μητρικη, για τις DDR3. δεν θα δεις οπτικες διαφορες. καλυτερα ποσοτητα. βαλε αλλα 2 GB RAM και εισαι κομπλε για τωρα. και μαζεψε λεφτα για την επομενη σου αναβαθμιση...!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aparadextos Απρίλιος 25, 2012 Author #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2012 DDR2 στα 800mhz = 30eDDR3 στα 1600mhz = 28eέχει διαφορά...αλλά όπως λέτε αν αλλάξω μητρική και βάλω πάλι 775 με DDR3 δεν θα μπορώ στο μέλλον να βάλω άλλο CPU..σε περίπτωση που πάω για άλλο σύστημα τί να κρατήσω και τί να αναβαθμήσω?και σε περίπτωση που θέλω να το δώσω όλο το δικό μου σύστημα σε τι τιμή λέτε να το βάλω ή και ξεχωριστά κομμάτι κομμάτι...σορρυ που σας κουράζω αλλά είμαι και εγω σε μεγάλο δίλημμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Απρίλιος 25, 2012 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2012 To socket 775 έχει πεθάνει δυστυχώς. γιαυτό δεν αξίζει να αλλάξεις mobo.Βρες μεταχειρισμένες άλλα 2gb ram και βάλε και κράτα λεφτά να αλλάξεις γενικά αργότερα. Βάλε και έναν ssdΚάτι άλλο δεν έχει πρακτικό νόημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Απρίλιος 25, 2012 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2012 Αν πας σε άλλο socket αλλάζεις mobo-cpu-ram. Κάτι σε sandy i5 θα σε κάλυπτε σίγουρα αλλά είναι αρκετά τα λεφτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spirosssss Απρίλιος 25, 2012 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2012 Βρες μεταχειρισμενες μνημες ddr2 και φορεσε τες στο μηχανημα. Την μεγαλυτερη ανασα θα την επαιρνε με εναν SSD πανω κατα τη γνωμη μου, οπου και εκει μπορεις να δεις σε μεταχειρισμενο και να κρατησεις τα χρηματα σου για μια καλη αναβαθμιση σε ενα συγχρονο socket.H αλλαγη μητρικης και μνημων εκτος του οτι δεν θα ωφελησει σε τιποτα, συνεπαγεται και φορματ. Αξιζει αυτη η "ταλαιπωρια"?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Απρίλιος 25, 2012 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2012 Η ανάσα του SSD είναι για την ώρα που "φορτώνει" το παιχνίδι αλλά τί γίνεται την ώρα που χρειάζεται να γράψει και στην virtual memory επειδή η RAM είναι λίγη; Από όσο ξέρω η γενική συμβουλή είναι να μην κρατείται αρχείο εικονικής μνήμης στον SSD γιατί αυτό σημαίνει πολλά writes το οποίο μεταφράζεται σε σμύκρινση της διάρκειας ζωής του SSD. Όσο για το format ίσως να το γλιτώσει με απεγκατάσταση όλων των οδηγών για την mobo κλπ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
leros2004 Απρίλιος 25, 2012 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2012 DDR2 στα 800mhz = 30eDDR3 στα 1600mhz = 28eέχει διαφορά...Ναι αριθμητική.... Δεν υπάρχουν διαφορές στις επιδόσεις ...Αναβάθμιση κάνει κάποιος όταν το σύστημα αρχίζει και χωλαίνει ή δεν τον ικανοποιεί... εσύ έχεις κάποιο πρόβλημα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Απρίλιος 25, 2012 #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2012 Από την στιγμή που έχει 2GB RAM έχει πρόβλημα με τα 64bit windows. Αν θυμάμαι καλά 1,2GB θέλει μόνο το σύστημα ειδάλλως καταφεύγει στην εικονική μνήμη με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις επιδόσεις. Όσο για τις διαφορές ανάμεσα σε DDR2 και DDR3 η βασική είναι το μεγαλύτερο bandwidth των DDR3. Από εκεί και πέρα λόγω των πιο σφικτών timings των DDR2 οι διαφορές μικραίνουν κάπως αλλά σίγουρα υπάρχουν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aparadextos Απρίλιος 25, 2012 Author #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2012 Λοιπόν καλά όσα λέτε....αλλάΑν είναι να κρατήσω αυτό το socket και να επεκτήνω τη ram, να πάρω και έναν SSD τότε τα έξοδα θα είναι περίπου ίδια με το να πάρω mobo-DDR3-CPU i3 -i5 που πιστεύω σημφαίρει περισσότερο...όσο για το format δεν με απασχολεί προχτές έκανa.Τώρα αυτό που θέλω εγώ απο το pc μου είναι να μπωρώ να τρέχω άνετα τα συγκεκριμένα παιχνίδια ή να τρέχω ταυτόχρωνα πολλά παράθυρα στο internet και κάποια προγράμματα όπως PS... και κάπου εκεί το βλέπω να ζωρίζετε..πιθανόν λόγο μνήμης...για αυτό λοιπόν ρωτάω αν αξίζει να σταθώ σε αυτό που έχω ή να πάω σε αντικατάσταση.. και όταν μου λέτε να κρατήσω αυτό και στο μέλλον να κάνω μια αναβάθμηση δεν θέλω να δώσω λευτά και μετά απο ένα χρόνο να πάω για άλλα...αν είναι να δώσω τώρα κανα 200άρι (δίνωντας άν γίνετε και αυτά που έχω) και να είμαι οκ για κανα 2 χρονάκια και... τότε αυτό να κάνω!Α.. και δεν υπάρχει πρόβλημα ακόμα και σε μεταχειρισμένα να πάω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narzul Απρίλιος 25, 2012 #19 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2012 Διαφορες σιγουρα υπαρχουν στα bench.Στο ματι μη περιμενεις να δεις διαφορες.Προσωπικα οπως ειναι το συστημα σου , θα επαιρνα αλλα 2 γιγα ddr2 μτχ αν εβρισκα , και μια 5870 - 460 -470 με κανα 100ρικο μτχ αν εβρισκα.ssd 60ρη και πιστευω θα εβλεπες αλλο αερα στο μηχανακι.Προσωπικα παντα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
leros2004 Απρίλιος 25, 2012 #20 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2012 Πάρε 2gb ακόμα και το σύστημα θα ανασάνει ...Το κόστος θα είναι αρκετά μικρό αν στραφείς σε μτχΓια τα παιχνίδια, δεν ξέρω τι απαιτήσεις έχουν αυτά που παίζεις, αλλά η κάρτα γραφικών σου, είναι επιπέδου πασιέντζας ....Τα υπόλοιπα κομμάτια σου είναι μια χαρά για να υποστηρίξουν όλες τις εργασίες που αναφέρεις.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.