neuromancer Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2012 Έχω ένα win PC (τρόπος του λέγειν - δεν είναι δικό μου) στο οποίο προσπαθώ να τρέξω ένα XAMP. Ο Apache δνε ξεκινάει, κλασικά γιατί δεν μπορεί να πιάσει το port 80. α) Πως θα βρω ποιος έχει το port 80? Αντε και τον βρήκα. Αν είναι κάποιο service, μη προφανές, τύπου svchost τί κάνουμε? c) αν αλλάξω port στον apache και τον πάω πχ στο port 8080, επηρεάζει αυτό τυχόν site στον τρόπο που καλώ τις σελίδες του? Link to comment Share on other sites More sharing options...
papajim Απρίλιος 24, 2012 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2012 Μήπως είναι εγκατεστημένο το skype στο pc; Γιατί παίζει να παίρνει αυτό την 80. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Απρίλιος 24, 2012 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2012 tasklist |find /i "80"στο cmd αυτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
nucleus Απρίλιος 24, 2012 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2012 c) αν αλλάξω port στον apache και τον πάω πχ στο port 8080, επηρεάζει αυτό τυχόν site στον τρόπο που καλώ τις σελίδες του?το url του site θα γινει localhost:8080/mysite απο localhost/mysiteμε localhost σαν url σε καποιο browser εμφανιζει σελιδα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Απρίλιος 24, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2012 στο cmd αυτοΕίσαι σίγουρος? Όχι ότι έχω άποψη, αλλά μου βγάζει κάτι εφαρμογές που δεν παίζει να χρησιμοποιούν την 80, πχ το monitoring app της μητρικής, το RocketDock,.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Απρίλιος 24, 2012 Author #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2012 το url του site θα γινει localhost:8080/mysite απο localhost/mysiteΌπς! αυτό είναι πρόβλημα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
flyboy Απρίλιος 24, 2012 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2012 στο cmd αυτοΑυτό είναι για να βρίσκει το PID (process id), όχι τις πόρτες που ακούει το εκάστοτε πρόγραμμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Απρίλιος 24, 2012 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2012 Το skypeSent from my HTC HD2 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Απρίλιος 25, 2012 Author #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2012 Δεν τρέχει skype. Σε ένα PC (είναι 2 τα PCs) πρέπει να παίζει κάτι με το Matrix (ένα web dev πακέτο της MS που εγκαταστάθηκε πρόσφατα) αλλά δεν φαίνεται να είναι ορατό κάπου για το σφάξω. Στο άλλο pc δεν έχω ιδέα τι μπορεί να είναι. Για το skype είχα ακούσει αλλά δεν τρέχει (ούτε ως service). Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Απρίλιος 25, 2012 Author #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2012 Αυτό είναι για να βρίσκει το PID (process id), όχι τις πόρτες που ακούει το εκάστοτε πρόγραμμα.θέλω να μάθω ποιο PID χρησιμοποιεί το port 80 και μετά να βρω σε ποιο application ή service αντιστοιχεί συτό το PID. Link to comment Share on other sites More sharing options...
papajim Απρίλιος 25, 2012 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2012 Aν πας resource monitor --> network --> listening port δε σου το βγάζει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
flyboy Απρίλιος 25, 2012 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2012 θέλω να μάθω ποιο PID χρησιμοποιεί το port 80 και μετά να βρω σε ποιο application ή service αντιστοιχεί συτό το PID.Δε θα σε βοηθήσει αυτή η εντολή να βρεις το πρόγραμμα.Δοκίμασε να γράψεις localhost στον browser σου να δεις τι θα σου απαντήσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Απρίλιος 25, 2012 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2012 Δοκίμασε netstat, πχ netstat -bno Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Απρίλιος 25, 2012 Author #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2012 Aν πας resource monitor --> network --> listening port δε σου το βγάζει;λέει system και PID=4thanks Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Απρίλιος 25, 2012 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2012 Στον explorer, αν πατησεις την ΙΡ του μηχανηματος λεει κατι?Μπας και εχεις κανα Teamviewer (80 ακουει αυτο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Απρίλιος 25, 2012 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2012 Αυτό που λέει ο chroma δοκίμασε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
defiant Απρίλιος 25, 2012 #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2012 λέει system και PID=4thanksΜηπως τρεχεις iis ; Στα services τρεχει αυτο ? "Web Deployment Agent Service" Αν ναι κλειστο και ξαναδοκιμασε γιατι χρησιμοποιεί την 80.Για να βλεπεις application, pid. port connections κατεβασε το tcpview. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Απρίλιος 25, 2012 Author #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2012 Ο IIS ειναι κλειστός. Στο PC του σπιτιού, μόλις κοπεί ο IIS το 80 επελευθερώνεται. Στο PC του γραφείου, παρόλο που κλείνω τον IIS δεν δίνει την 80. Στο Resource Monitor φαίνεται να την έχει το PID 4 που είναι το System (τρέχα γύρευε δηλαδή). Θα κάνω μια αντιπαραβολή τα services του ένος και του άλλου και θα παίξω trial-and-error με τις διαφορές τους μήπως και βγει άκρη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nucleus Απρίλιος 25, 2012 #19 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2012 h t t p://localhost σε καποιο browser εμφανιζει καμμια σελίδα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Απρίλιος 25, 2012 Author #20 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2012 Προφανώς όχι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.