tasosmos Ιούλιος 27, 2004 #21 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2004 Απο που οι clearflex? μη μου πεις οτι ειναι καινουργιοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raid Ιούλιος 27, 2004 #22 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2004 Από ένα μαγαζί στο Παγκράτι με υδραυλικά και χρώματα και βέβαια είναι καινούργιοι τί θα ήταν μεταχειρισμένοι ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bourlas1416003173 Ιούλιος 28, 2004 #23 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2004 Αρχική απάντηση από Raid Από ένα μαγαζί στο Παγκράτι με υδραυλικά και χρώματα και βέβαια είναι καινούργιοι τί θα ήταν μεταχειρισμένοι ? πες και αλλες πληροφοριες που ακριβως ειναι το μαγαζι και αν εχει 10μμ και 12μμ εξωτερικη ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raid Ιούλιος 28, 2004 #24 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2004 Όπως ανεβαίνειςτην Φιλολάου στο δεξί σου χέρι πριν τα Jumbo ένα υπόγειο δεν θυμάμε τον αριθμό.Έχει 10μμ και 12μμ εσωτερική διάμετρο ΟΧΙ εξωτερική,την εξωτερική δεν την έχω μετρήσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosmos Ιούλιος 28, 2004 #25 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2004 Ρωτησα αν ειναι καινουργιοι γιατι 60 λεπτα το μετρο για Clearflex ειναι τζαμπα. Το χαμηλοτερο που εχω βρει εδω ειναι 6 Ε / μετρο. εκτος αν εκανες λαθος στην υποδιαστολη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Ιούλιος 29, 2004 #26 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2004 Αρχική απάντηση από JiMk [27-07-2004 14:27] Η δουλειά γίνεται και με viakal, το έκανα σήμερα και οι Tygon λάμπουν σε ευχαριστω γι αυτο. δεν βρηκα το κανονικο, αλλα αυτο για τα πατωματα. κυκλωμα με την L20 μεσα σε κουβα για να το γυριζει, το αφησα ολο το βραδυ και ειναι σαν καινουργια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Αύγουστος 9, 2004 #27 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2004 Πάντως για καθαρισμό, η ακολουθία είναι εξής:νερόοινόπνευμαυδροχλώριοακετόνη.Με κάτι από αυτά σχεδόν σίγουρα θα καθαρίσει.Μπορεί να λιώσει και ο tygon όμως, δεν έχει εγγύηση η μέθοδος!Εννοείται όχι όλα μαζί, διαδοχικά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JiMk Αύγουστος 9, 2004 #28 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2004 Αρχική απάντηση από .38-.45 [29-07-2004 10:36] σε ευχαριστω γι αυτο. δεν βρηκα το κανονικο, αλλα αυτο για τα πατωματα. κυκλωμα με την L20 μεσα σε κουβα για να το γυριζει, το αφησα ολο το βραδυ και ειναι σαν καινουργια. Ωραίος.... δε χαλάει η αντλία με το viakal? ξέρω γω πλαστικά μέρη έχει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Αύγουστος 9, 2004 #29 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2004 Αρχική απάντηση από JiMk [Σήμερα, στις 15:38] Ωραίος.... δε χαλάει η αντλία με το viakal? ξέρω γω πλαστικά μέρη έχει. οπως και τα εξαρτηματα των πλυντηριων πιατων Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnG Αύγουστος 25, 2004 #30 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2004 Αρχική απάντηση από ΓιαγκΤ [24-07-2004 00:42] Αυτό που γνωρίζω με σιγουριά είναι ότι η χλωρίνη πολύ αραιωμένη χρησιμοποιείτε για την καταπολέμηση της αλγης σε φυτεμένα ενυδρεία.Δεν ξέρω με σιγουριά για το R3603, αλλά θα πεθάνω από έκπληξη αν πάθουν κάτι. Πράγματι έτσι είναι, η χλωρίνη είναι το ιδανικό για καθαρισμό των σωληνώσεων, κλπ (αραιωμένη φυσικά, ας πούμε 10%, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί όπως είναι).Κανένας σωλήνας δεν καταστρέφεται από τη χλωρίνη, ακόμα περισσότερο ο tygon αφού είναι κατασκευασμένος για αντοχή στα χημικά.Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι το ότι όλοι χρησιμοποιούν νερό. Σκέτο νερό δεν είναι η καλύτερη λύση, αφού μαζεύει μικροοργανισμούς που δημιουργούν τη θολοτητα και ταυτόχρονα φράζουν τη ροή του νερού. Ο YDinopoulos που χρησιμοποίησε Innovatek Corrosion Fluid έκανε αρκετά καλή δουλειά αφού μ' αυτό τον τρόπο δεν μαζεύονται μικροοργανισμοί. Μια άλλη λύση είναι η χρήση αντιψυκτικού που δουλεύει καλύτερα για ψύξη και μειώνει τα προβλήματα του νερού.Αν κάποιος θέλει έχω ειδικό υγρό (ιδιοκατασκευή) που ενσωματώνει τα πλεονεκτήματα του αντιψυκτικού και ταυυτόχρονα δεν θα μαζεψει ποτέ μικροοργανισμούς ακόμα και μετά από 5 χρόνια χρήση! Το κόστος του για όποιον ενδιαφέρεται είναι 25e τα 2 λίτρα.Η χρήση σωλήνων tygon είναι ακριβή και δεν χρειάζεται. Σχεδόν οποιοσδήποτε διαφανής σωλήνας κάνει για αυτή τη δουλειά.Η χρήση αντλίας με τόσο μεγάλη παροχή δεν είναι απαραίτητη. Αυτό που "μετράει" δεν είναι η παροχή της αντλίας αλλά η δυνατότητα των ανεμιστήρων/ψυγείου να μεταφέρουν τη θερμότητα. Τα ψυγεία των αυτοκινήτων χρησιμοποιούν αντλία τέτοιας παροχής που έχουν να ψύξουν εκκατονταπλάσσια παραγωγή θερμότητας! Ο λόγος που χρησιμοποιήθηκαν αντλίες τέτοιας μεγάλης παροχής είναι το ότι αυτές υπήρχαν φθηνές και ευκολα τις βρίσκει κανείς στην αγορά. Ακόμα και παροχή 20Lt/ώρα θα ήταν αρκετή.Αν κάποιος ενδιαφέρεται να φτιάξει ένα μικρό συμμαζεμένο σύστημα υδρόψυξης είμαι διαθέσιμος να βοηθήσω (σωλήνες διαμέτρου 6mm, αντλία 12V μικρή, ρακόρ εύκολης σύνδεσης, χωρίς τάνκ, κλπ), το σύστημα μπορεί ακόμα και να τοποθετηθεί μέσα στο κουτί. Το μόνο εξάρτημα που δύσκολα θα βρεθεί στην ελλάδα είναι η 12V αντλία (αλλά ακόμα κι αυτή εκτιμώ ότι πρέπει να υπάρχει, έχω κάποια ιδέα που). Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Αύγουστος 25, 2004 #31 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2004 καλώς ήλθες JohnG επέτρεψε μου να διαφωνήσω σε κάποια σημεία. σκέτο νερό: σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο, απλά είναι καλύτερο από το νερό της βρύσης αφού δεν έχει άλατα και είναι λιγότερο αγώγιμο. σίγουρα κάποιο προσθετό σε μικρή ποσότητα θα κρατήσει τη βρώμια μακριά. αντιψυκτικό: μπορεί να αντέχει σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, αλλά δεν απορροφά μικρότερα ποσά θερμότητας από το νερό; το χρησιμοποιούσαμε στην αρχή, επειδή όμως υπήρχε θέμα διάβρωσης από τη χρήση αλουμινίου και χαλκού, και όχι για τα ανώτερα θερμικά του χαρακτηριστικά σε σχέση με το νερό. όταν στην πορεία όλο το κύκλωμα έγινε με βάση το χαλκό και τα κράματα του, εγκαταλείφθηκε και η χρήση του. tygon: δεν είναι η διαφάνεια το πρόβλημα, αλλά ο χώρος. οι tygon δεν τσακίζουν τόσο εύκολα όσο άλλοι σωλήνες, η πράξη έχει δείξει ότι πρέπει να το παιδέψεις πολύ για να τσακίσει ο tygon και να διπλώσει η σωλήνα, σε τέτοιο σημείο που να πνίγει τη ροή. Κάτι πολύ εύκολο για τους πράσινους σωλήνες της Eheim που πουλάνε σε όλα τα καταστήματα. παροχή: αναγκαίο κακό. το νερό είναι αυτό που κρυώνει το μπλοκ που καίγεται πάνω στο τσιπ. όσο μεγαλύτερη ποσότητα νερού περνάει από μέσα του στη μονάδα του χρόνου (lit/h), τόσο μεγαλύτερη ποσότητα θερμότητας απομακρύνεται από το μπλοκ με προορισμό το ψυγείο. από κει και μετά, είναι θέμα αν μπορεί το ψυγείο να αποβάλλει τη θερμότητα αυτή, ώστε να μην ξαναγυρίσει πίσω. δε γνωρίζω για τις παροχές των αντλιών των αυτοκίνητων, αλλά δε νομίζω πως βρίσκονται σε μια αναλογία 20/300+ (αυτό που προτείνεις σε σχέση με αυτό που χρησιμοποιούμε στα pc). εκτός αυτού, η παροχή τους είναι μεταβλητή, αλλά και το σύστημα ψύξης του αυτοκίνητου είναι εφοδιασμένο με ένα ψυγείο με πολλά τετραγωνικά μέτρα επαφής του ζεστού νερού με τον αέρα, με τεράστιες ποσότητες αέρα (λόγω χιλιόμετρων) να διακινούνται από μέσα του, πράγματα αδιανόητα για τον υπολογιστή. και πάλι όμως, σκέψου πως αυτό το κύκλωμα, είναι φτιαγμένο για να κρατάει τη θερμοκρασία του ψυκτικού μέσου γύρω στους 80-90 βαθμούς (καθώς χάνει σε ισχύ ο κινητήρας), κι όχι 2-3 πάνω από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος που θέλουμε εμείς. οι αντλίες αυτές χρησιμοποιούνται επειδή έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται αδιάλειπτα 24/7, και όχι για την παροχή τους. ’λλωστε τα χαρακτηριστικά λειτουργίας τους δεν είναι τα ιδανικά, αφού δεν μπορούν να σηκώσουν μεγάλη πίεση, η οποία χρειάζεται για κάποια μπλοκ. Γι αυτό κάποιοι, στην προσπάθεια τους να λύσουν το θέμα των μεγάλων πιέσεων, στράφηκαν προς αλλά ήδη αντλιών, και όχι των κυκλοφορητών για ενυδρεία που χρησιμοποιούμε εμείς. Η πράξη έχει δείξει, πως από τα 300 πραγματικά λίτρα ανά ώρα και πάνω, δύσκολο να καταλάβεις διάφορα στις θερμοκρασίες, παρά μόνο με πολλά watt. Σε μένα έχω δει, πως η αλλαγή από ονομαστική παροχή 700l/h σε 1200l/h (στην πράξη σχεδόν τα μισά) έφερε μια πτώση της τάξης των 2 βαθμών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SetoS Αύγουστος 25, 2004 #32 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2004 Αρχική απάντηση από .38-.45 [29-07-2004 08:36] σε ευχαριστω γι αυτο. δεν βρηκα το κανονικο, αλλα αυτο για τα πατωματα. κυκλωμα με την L20 μεσα σε κουβα για να το γυριζει, το αφησα ολο το βραδυ και ειναι σαν καινουργια. Επειδη θελω να τους καθαρισω θα ηθελα να ρωτησω αν στο κυκλωμα εβαλες νερο και βιακαλ η αδιασες μεσα ολο το μπουκαλι βιακαλ χωρις νερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Αύγουστος 25, 2004 #33 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2004 νερο με λιγο βιακαλ. το ασχημο ειναι πως οταν στεγνωσουν οι σωληνες, εχουν μια θαμπαδα αλλα οχι οπως πριν, αλλα στα πρωτα 5 λεπτα που θα τρεξει νερο μεσα τους, καθαριζουν ξανα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SetoS Αύγουστος 25, 2004 #34 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2004 Αρχική απάντηση από .38-.45 [Σήμερα, στις 17:39] νερο με λιγο βιακαλ. το ασχημο ειναι πως οταν στεγνωσουν οι σωληνες, εχουν μια θαμπαδα αλλα οχι οπως πριν, αλλα στα πρωτα 5 λεπτα που θα τρεξει νερο μεσα τους, καθαριζουν ξανα. Thanks:hi: Link to comment Share on other sites More sharing options...
jdrogas Αύγουστος 25, 2004 #35 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2004 Να μπω και εγω λιγακι στο θεμα σας με την μικρη μου εμπειρια θα σας πω το εξης.Εγω εχω ακολουθησει την συμβουλη του 11 απιονισμενο νερακι και λιγες σταγονες betadine και ειλικρινα το νερο μου ειναι πεντακαθαρο μεχρι στιγμης.Με σκετο απιονισμενο σε μια ημερα βρωμιζε ολοκληρο το κυκλωμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
taramas Αύγουστος 25, 2004 #36 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2004 Η φτωχή μου εμπειρία έδειξε οτι τρέχει το απιονισμένο νεράκι χωρίς πρόβλημα 2 μήνες τώρα με προσθήκη σταγόνες betadine, μια προσπάθεια πρόσθεσης glycocool απέβη μοιραία για την αντλία (ίσως να ήταν και τυχαίο, αλλά τόσοοο τυχαίο?). Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnG Αύγουστος 25, 2004 #37 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2004 καλώς ήλθες JohnG Thanks. Κατ' αρχήν να πω ότι έφτασα εδώ μετά από ψάξιμο για σωλήνες λεπτούς. Είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν στην αγορά και κοστίζουν ακριβά. Αν κάποιος εδώ γνωρίζει κάτι, ας στείλει ένα μήνυμα, ψάχνω για εύκαμποτους σωλήνες (PVC ή σιλικόνης ή PE ή PP) εύκαμπτους εξωτερικής διαμέτρου 2-2,5 χιλιοστά. tygon: δεν είναι η διαφάνεια το πρόβλημα, αλλά ο χώρος. οι tygon δεν τσακίζουν τόσο εύκολα όσο άλλοι σωλήνες, η πράξη έχει δείξει ότι πρέπει να το παιδέψεις πολύ για να τσακίσει ο tygon και να διπλώσει η σωλήνα, σε τέτοιο σημείο που να πνίγει τη ροή. Κάτι πολύ εύκολο για τους πράσινους σωλήνες της Eheim που πουλάνε σε όλα τα καταστήματα. Το ξέρω, για tygon έψαχνα και βρέθηκα εδώ... Οι σωλήνες αυτοί δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, είναι pvc με μεγάλη αντοχή στα χημικά. Το ότι οι άλλοι σωλήνες δεν έχουν ελαστικότητα οφείλεται στο ότι δύκσκολα βρίσκει κανείς λεπτούς σωλήνες καλής ποιότητας στην αγορά αφού δεν έχουν πολλές χρήσεις. Κοινοί pvc σωλήνες είναι φθηνοί και εξίσου ελαστικοί. Το αντιψυκτικό μειώνει την οξειδωτική ικανότητα του νερού κάτι που δεν είναι απαραίτητο αφού τα εξαρτήματα είναι από χαλκό. Απεσταγμένο νερό είναι μια χαρά επίσης. Αυτό όμως που χρειάζεται είναι χημικό που σκοτώνει τους μικροοργανισμούς. Σε αυτό αναφερόμουνα περισσότερο όταν έλεγα για κατάλληλο αντιψυκτικό. Η πράξη έχει δείξει, πως από τα 300 πραγματικά λίτρα ανά ώρα και πάνω, δύσκολο να καταλάβεις διάφορα στις θερμοκρασίες, παρά μόνο με πολλά watt. Σε μένα έχω δει, πως η αλλαγή από ονομαστική παροχή 700l/h σε 1200l/h (στην πράξη σχεδόν τα μισά) έφερε μια πτώση της τάξης των 2 βαθμών. Γρήγοροι υπολογισμοί: παροχή 600 λίτρα την ώρα σημαίνει 10 λίτρα το λεπτό, 0,15 λίτρα το δευτερόλεπτο. Αν το κύκλωμα περιέχει 1,5 λίτρα το υγρό ανακυκλώνεται κάθε 10 δευτερόλεπτα. Χρόνος αρκετά καλός για να μην υπάρχει περίπτωση να αυξηθεί η θερμοκρασία στον επεξεργαστή περισσότερο από του ψυγείου. Εδώ δεν παίζει ρόλο η παροχή του νερού αλλά κύρια πόσο καλά κατασκευασμένο είναι το "κολοκύθι" που τοποθετείται στον επεξεργαστή να απορροφά τη θερμότητα. Επειδή αυτά τα φτιάχνουν με το σκεπτικό των αντλιών μεγάλης παροχής, για να μην μειώνει την παροχή της αντλίας και με το δεδομένο της μεγάλης παροχής δεν φτιάχνονται σωστά με πολύ λεπτούς σωλήνες/διαδρόμους εσωτερικά (κάτι ανάλογο του ψυγείου). Γι' αυτό κάποια τέτοια "κολοκύθια" δουλεύουν καλύτερα και με μικρότερες παροχές ενώ άλλα όχι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bourlas1416003173 Σεπτέμβριος 2, 2004 #38 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2004 με μια προχειρη ματια στο σουπερ μαρκετ της γειτονιας μου δεν βρηκα βιακαλ αλλα βρηκα "πλυντηρεξ" ειδικο αλλατι για να μην θολωνουν τα ποτηρια στο πλυντηριοειναι σκονη και εχει λεει περιπου 30% χλωριουχο νατριο κανει για καθαρισμα?επισης επειδη εχω ασετεκ κοιταζω το φυλλαδιο οδηγιων και λεει οτι απαγορευεται η χρηση χλωρινης (χλωριουχο νατριο δεν ειναι πρακτικα χλωρινη και αλατι) ας βοηθησει καποιος διοτι με την χημεια εχω να ασχοληθω απο το λυκειο (πανε πολλα χρονια) Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Σεπτέμβριος 2, 2004 #39 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2004 Ακριβως επειδη πανε χρόνια, ισως να πω @@ρια.....Χλωριουχο νατριο (ΝaCl) ειναι το απλο αλατι !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Σεπτέμβριος 2, 2004 #40 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2004 ναι, το καθαρό αλάτι είναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.