Jerry007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2012 Here's the deal. Laptop 6ετίας αν θυμάμαι καλά, μουλάρωσαν τα Windows, ήταν ώρα για format. Αποφάσισα να του περάσω Ubuntu. Το CD Drive του μας έχει αφήσει καιρούς και δεν έχω εξωτερικό Drive με USB διαθέσιμο. Προσπάθησα να περάσω τα αρχεία του Ubuntu σε USB αφού πρώτα το έκανα bootable... Τζίφος, ενώ έβλεπα το led του USB να αναβοσβήνει το laptop δεν έβλεπε καν το USB στο boot manager, ενώ στο desktop μου bootαρε κανονικά από το flashάκι. Τελευταία διέξοδο έχω να περάσω τα αρχεία κατευθείαν στον σκληρό του laptop, να κάνω boot από εκεί και να το εγκαταστήσω.Το άνοιξα, έκανα format και τον έχω συνδεδεμένο στο desktop. Now what? Αν περάσω απλά τα αρχεία από το iso του ubuntu μόλις το ανοίξω θα μου πει bootmgr is missing και θα κάνει restart. Έχει κανείς καμιά ιδέα; Btw αν έχει σημασία είναι ένα Fujitsu Siemens Amilo 1451G. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Απρίλιος 23, 2012 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 23, 2012 Ποια διαδικασια εκανες κ περασες τα αρχεια τoυ Ubuntu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black_Maba Απρίλιος 23, 2012 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 23, 2012 Linux Live Usb Creator και official guide. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jerry007 Απρίλιος 23, 2012 Author #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 23, 2012 [MENTION=376]YDinopoulos[/MENTION] Χρησιμοποιησα τον οδηγο που ανηρτησε η Black_maba Edit: Τωρα ποιες ειναι οι επιλογες μου; Δοκιμασα και αυτο: http://www.instantfundas.com/2007/08/install-any-linux-distro-directly-from.html?m=1 Χωρις επιτυχια, now what? Να δοκιμασω μεσω δικτυου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Απρίλιος 23, 2012 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 23, 2012 https://help.ubuntu.com/community/Installation/Netboot Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jerry007 Απρίλιος 28, 2012 Author #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2012 Λοιπόν, από το link που έδωσες βρέθηκα εδώ: https://help.ubuntu.com/community/Installation/WindowsServerNetboot Σέταρα το TFTP, έφτιαξα τους φακέλους με τα αρχεία και ετοίμασα το laptop. Κάνω boot από το δίκτυο Ξεκινάει και μετά απο λίγο εμφανίζει PXE-E32: TFTP Open Timeout Στα Log του TFTP βλέπω: Connection received from 192.168.1.2 on port 2073 [29/04 02:41:58.042]Read request for file <netboot\pxelinux.0>. Mode octet [29/04 02:41:58.043] Using local port 65112 [29/04 02:41:58.043] File <netboot\pxelinux.0> : error 10054 in system call recv An existing connection was forcibly closed by the remote host. [29/04 02:41:58.045] Καμιά ιδέα τι γίνεται; Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 Απρίλιος 29, 2012 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2012 Γιατι δεν ενωνεις desktop-laptop με καλωδιο δικτυου και να κανεις εγκατασταση απο δικτυο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jerry007 Απρίλιος 30, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2012 Εγκατασταση απο δικτυο εκανα, δες τον οδηγο Ετοιμασα τα αρχεια και το TFTP στον σταθερο και απλα χρησιμοποιησα το router για την επικοινωνια μεταξυ τους, δεν ειναι εκει το προβλημα... Sent from my iPhone 4S using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jerry007 Απρίλιος 30, 2012 Author #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2012 -Κολλημα του tapatalk, θα το διαγραψω μετα - Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 Απρίλιος 30, 2012 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2012 Το καταλαβα οτι εκανες εγκατασταση απο το δικτυο,εγω απλα λεω να μην συνδεσεις τα pc μεσω του μοντεμ αλλα απευθειας μεταξυ τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jerry007 Μάϊος 7, 2012 Author #11 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2012 Τελικά χρησιμοποίησα αυτό τον οδηγό Install Ubuntu by Netboot with a Windows PC | I Help Stupid People Με bootfile από εδώ Index of /ubuntu/dists/hardy/main/installer-i386/current//images/netboot Και λειτούργησε Τώρα είμαι στο interface και περνάω το λειτουργικό Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Μάϊος 7, 2012 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2012 Καλορίζικο...μάλλον ο πρώτος TFTP server που είχες δοκιμάσει σου έκανε νερά δηλαδή? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jerry007 Μάϊος 7, 2012 Author #13 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2012 Άσε μου έβγαλε το λάδι, αλλά την βρήκα την άκρη στο τέλος Το πρόβλημα μου το δημιουργούσαν τα αρχεία για το netboot, από ότι κατάλαβα στο τέλος, οπότε μετά απο αρκετές δοκιμές τα βρήκα Το πιο αστείο όμως ήταν όταν έκανα την εγκατάσταση ξέχασα να επιλέξω το πακέτο με το User Interface του Ubuntu με αποτέλεσμα να είμαι μέσα στην τρελή χαρά που τα κατάφερα νομίζοντας οτι τελείωσε η εγκατάσταση, και στο boot να εμφανίζεται μονάχα ένα command prompt UP and running τώρα, ξανάνιωσε το laptop Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.