Jump to content

RJ45 plugs/βύσματα, Cat6 & Cat7 S/STP

Pokemon640

Recommended Posts

μόλις έτυχε να κάνω ένα setup σε δίκτυο, και έκατσε ειδική περίπτωση. Έχω αγοράσει καλώδιο 40 μέτρων (Cat 7 s/ftp, νομίζω είναι και 10Gbps certified αυτό). Είχε θωράκιση σε κάθε ζεύγος + γύρω από όλα τα 4 ζεύγη άλλη επιπλέον θωράκιση + πλεξούδα.

Το προβλημά μου είναι το εξής, είχα αγοράσει βύσματα cat 5, δεν κάνανε, αγόρασα cat 6 (μεταλλικά εννοείται), κάνανε μεν αλλά με δυσκόλεψαν πολύ στο setup.(είχαν σχετικά στενή είσοδο, το κάθε καλωδιάκι ήταν χοντρό)

έχω και μια υποψία ότι η πένσα δεν κάνει καλή δουλειά, αγόρασα μια καινούρια και δούλεψε πολύ καλύτερα σε ένα άλλο setup που έκανα σήμερα. (σε cat 6 s/stp με τα αντίστοιχα cat 6 βύσματα)

Τι βύσματα προτείνετε για τέτοιες περιπτώσεις; να είναι άνετα για cat 6 & cat 7 θωρακισμένα καλώδια;:hmm:

έχω και τα 2 είδη που υπάρχουν, δηλαδή, στην αρχή είχα αυτήν :

10250-rj45-tool--connectors.jpg

και μετά αγόρασα από το ebay αυτήν

η πένσα από το ebay μου βγήκε πολύ καλύτερη, έκανε καλύτερη δουλειά χωρίς κόπο.

Το μόνο που με απασχολεί τώρα είναι τι βύσματα να προτιμήσω, αυτά τα cat 6 είναι πολύ καλά μεν, αλλά πρέπει να γυμνώνω 1-1 καλωδιάκι για μισό χιλιοστό ώστε να μαγκώνει στα pin του βύσματος σωστά.

Θα πάω αύριο στον Σκρέκη να τους ρωτήσω, έκανα τη χαζομάρα να πάρω από εκείνον μόνο το καλώδιο και τα βύσματα από άλλον.

• 2 weeks later...

Είναι διαφορετικές οι διατομές των καλωδίων προφανώς οπότε καλύτερα να αγοράζεις κλιπς για το εκάστοτε καλώδιο που έχεις. Αυτό που κάνεις με το ξύσιμο για να γίνει πιο λεπτό είναι επικίνδυνο να προκαλέσει κόψιμο κάποιου καλωδίου.

4 ζεύγη (8 καλώδια) Rj45 είναι (το γνωστό), δεν αγόρασα Rj11/25.

Έχω αφήσει λίγο τα καλώδια στον αέρα, δεν μπόρεσα να κάνω παραπάνω ψάξιμο αυτή τη στιγμή, θα ψάξω κανονικά από αύριο.

Ο Φανός μου έδωσε κάποια πολύ καλά βύσματα, τα οποία τα ομαδοποιείς με ένα πλαστικό, και μετά τα περνάς στο βύσμα με τη πένσα γρήγορα και εύκολα, αλλά τα καλώδια που έχω είναι ποιο fat και δεν κάνανε (μάλλον cat 5 βύσμα ήταν).

Θα ψάξω και ακτίνιον και ράδιο κατουμά, είχα αγοράσει πολύ παλιά ένα βύσμα που είχε 4 σειρές πάνω και 4 κάτω, εκεί ήταν βολικό για το καλώδιο (cat6 & 7) απλά με ζόριζε στην ομαδοποίηση.

• 2 weeks later...

βρέθηκαν βύσματα, είχε ο ράδιο κατουμάς, πολύ καλός εξυπηρετικός. Αγόρασα cat 6 τα καλύτερα που είχε με γείωση.

Με ένα γύμνωμα 1,5-2 χιλιοστών στο κάθε καλωδιάκι δούλεψε το βύσμα μια χαρά. (ίσα να περάσει το σύρμα στο δοντάκι γιατί σκέτο δεν χώραγε)

κατά τα άλλα κομπλέ.

Αυτό με το γύμνωμα κανονικά δεν πρέπει να γίνεται. Η διαδικασία είναι να βγάζεις το εξωτερικό πλαστικό, να ταξινομείς τα καλωδιάκια και μετά να τα βάζεις στο κλιπάκι. Ποτέ μου δεν έτυχε να μην μπαίνουν τα καλωδιάκια στο κλιπάκι και έχω φτιάξει πάρα πολλά καλώδια. Ίσως φταίνε τα κλιπάκια.

Ναι αυτό με το ξεγύμνωμα δεν είναι για να γίνεται

τα λαμάκια είναι έτσι ούτος ώστε να σκίζουνε το περίβλημα λίγο και να κάνουν επαφή με το σύρμα

όπως και στα patch pannel και στις πρίζες που εκεί παίρναμε στο χέρι συνέχεια κομμένους αγωγούς γι αυτό το λόγο

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.