mojiro Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2012 Καλημέρα,εδώ και αρκετά χρονάκια έχω το παρακάτω setupΜητρική: Abit ip35Επεξεργαστής: Intel q6600Μνήμες: Kingston ddr2 hyperx 800mhzΔίσκος: Intel ssdΓραφικά: nVidia 9400 gtΉχος: Creative sb x-fiΛειτουργικό: Ms Win7 64bit Ultimate, αυθεντικό με όλα τα updates και security essentialsΜία βδομάδα τώρα έχει αρχίσει τα περίεργα στιγμιαία κολλήματα, που άλλοτε φτάνουν τα μερικά λεπτά και άλλοτε πλήρως.Θέμα Ιού δε νομίζω να είναι, παιχνίδια δε παίζω, overclocking δε κάνω. Ξέρω ότι είναι αρκετά γενικό το πρόβλημα απλά το αναφέρω εδώ μιας και παρατήρησα ότι πέρα από ότι οι μνήμες φλέγονται (ανέκαθεν αφού είναι Kingston HyperX), φλέγονται και οι pci κάρτες, tv, audio, rs232/lpt controller το οποίο μου κάνει κάτι σαν ελαφροβρασμένο chipset.Από την εμπειρία σας, τι πιστεύετε ότι μπορεί να είναι...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hAic Απρίλιος 22, 2012 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2012 Καλημέρα,Θέμα Ιού δε νομίζω να είναι, παιχνίδια δε παίζω, overclocking δε κάνω. Ξέρω ότι είναι αρκετά γενικό το πρόβλημα απλά το αναφέρω εδώ μιας και παρατήρησα ότι πέρα από ότι οι μνήμες φλέγονται (ανέκαθεν αφού είναι Kingston HyperX), φλέγονται και οι pci κάρτες, tv, audio, rs232/lpt controller το οποίο μου κάνει κάτι σαν ελαφροβρασμένο chipset.Από την εμπειρία σας, τι πιστεύετε ότι μπορεί να είναι...?Ποτε το καθαρισες τελευταια φορα το κουτακι σου???Ανεμιστηρακια εχεις?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mojiro Απρίλιος 22, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2012 πάντα ξεσκονισμένο...πάντα κλειστό το κουτί...από ανεμιστηράκια έχω μόνο του PSU και ένα παραδίπλα από τον επεξεργαστή.Πάνω στον επεξεργαστή δεν έχω, αλλά έχει την SonicTower2 και πιάνει σχεδόν 60C* χειμώνα/καλοκαίρι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hAic Απρίλιος 22, 2012 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2012 πάντα ξεσκονισμένο...Πάνω στον επεξεργαστή δεν έχω, αλλά έχει την SonicTower2 και πιάνει σχεδόν 60C* χειμώνα/καλοκαίρι.Παιζεις να ανεβασεις μια φοτο????ΣΙγουρα κατι παιζει με θερμοκρασιες.!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Απρίλιος 22, 2012 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2012 δώσε φωτογραφία. γιατί αν όντως το δουλεύεις με σχεδόν παθητική ψύξη τότε και πρέπει να λες και πάλι καλά για αυτές τις θερμοκρασίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hAic Απρίλιος 22, 2012 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2012 Ναιιι και σιγουρα θα χρειαζεται το κουτακι 1-2 ανεμιστηρακια ακομα..!!!!Κ αμεσως μετα την φοτο εαν εχεις παστα αμεσως αλλαγη..!!!!Καθαρισμα καλα και αλλαγη!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mojiro Απρίλιος 22, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2012 φώτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
mojiro Απρίλιος 22, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2012 αυτό που είδα και με τρόμαξε, τώρα που το γύρισα ξάπλα, βρήκα μία πάχνη σκόνης κάτω από τις τρύπες του PSU... έχω βγάλει δοκιμαστικά και το δουλεύω με τις 2 μνήμες να δω άμα θα κολλήσει ξανά.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hAic Απρίλιος 22, 2012 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2012 Λοιπον πιασε να το καθαρισειςς..!!Οχι με σκουπαααα..!!!!!Με καενα φυσερο..!!!Αρχικα...!!Επειτα βρες παστα για τον επεξεργαστη και αν μπορεις και για την καρτουλα....!!Βγαζει ψυχτρες καθαριζεις καλα καλα...βαζεις καινουργια παστα..Και τις τοποθετεις παλι προσεχτικα και να κουμπωσουν καλα..!!Επειτα..Αγοραζεις αλλα 2-3 φανακια..Ενα λογικα θα βαλεις μπροστα..Για να βαζεις αερα..!!Ενα στην ψυχτρα του επεξεργαστη και το τριτο οπου αλλου εχει βασεις το κουτακι σου!!!edit: Που απο οτι βλεπω εχει και πανω...!!Πανω βαλε ανεμιστηρακι για να βγαζει αερα..Αν μπαινει και κατω βαλεεε..!!Αλλα ενταξει..ΓΙα να υπαρχει μια σωστη κυκλοφορια του αερα μες στο κουτακι σου!!!Καθαρισε επισης και τα σλοτς των ραμ των pci....Φυσα τα με το στομα σου μηπως εχει μπει και εκει σκονη..Συμπερασμα για να μην σε πριζω..Γενικη καθαριοτητα αμεσα..!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Απρίλιος 22, 2012 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2012 Για μένα ανεμιστήρες οπωσδήποτε στις θέσεις 1,2,4 να σπρώχνουν αέρα όπως τα βέλη. edit: το (3) δεν είναι απαραίτητο αφού θα βγαίνει ο αέρας λόγω θετικής πίεσης Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Απρίλιος 22, 2012 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2012 λιγο άσχετο ίσως, αλλά θεωρώ πως θα ήταν πολύ καλύτερα να γυρίσεις την ψύκτρα κατά 90 μοίρες (αν γυρνάει) και να τοποθετήσεις έναν ανεμιστήρα ανάμεσα στο κενό των πύργων (στη δική μου το είχα κάνει, οπότε λογικά θα γίνεται και στην rev2) για να σπρώχνει τον ζεστό αέρα προς την κατεύθυνση του ανεμιστήρα που υπάρχει ήδη εκεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hAic Απρίλιος 22, 2012 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2012 λιγο άσχετο ίσως, αλλά θεωρώ πως θα ήταν πολύ καλύτερα να γυρίσεις την ψύκτρα κατά 90 μοίρες (αν γυρνάει) και να τοποθετήσεις έναν ανεμιστήρα ανάμεσα στο κενό των πύργων (στη δική μου το είχα κάνει, οπότε λογικά θα γίνεται και στην rev2) για να σπρώχνει τον ζεστό αέρα προς την κατεύθυνση του ανεμιστήρα που υπάρχει ήδη εκεί.Ισως παει αναλογα το σοκετ ..!!!Και δεν νομιζω να γυρναει..!!Αλλα του Λακη το μηνυμα ειναι πολυ σωστο..4 φουρφουρια..Εκει που σου δειχνει...1!!!αλλαγη παστας και θα εισαι αρχοντας.!!!Λογικα.!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nix Απρίλιος 22, 2012 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2012 Μια χαρα γυρναει.Πρεπει να γυρισει το backplate. Καλο ειναι να παρεις την ψηκτρα και να πας σε μηχανουργειο να κανουν δυο τρυπες στο ενα πυργο απο την εσωτερικη μερια,για να κρεμασεις ανεμιστηρα αναμεσα τους με το εξαρτημα που δινει η thermaltake. Προσωπικα θεωρω πως ενας ανεμιστηρας εισαγωγης και ενας στον επεξεργαστη επιπλεον,ειναι αρκετοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Απρίλιος 22, 2012 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2012 δεν χρειάζεται τρύπες. Στις "παραλληλόγραμμες" οπές που έχει μια χαρά μπορεί να βιδώσει και να στηρίξει τα λαμακια με τους ανεμιστήρες. εγώ ετσι το είχα κάνει και δούλευε για χρόνια μέχρι που αποσυναρμολόγησα εκείνο το pc λόγω αντικατάστασης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hAic Απρίλιος 22, 2012 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2012 Μια χαρα γυρναει.Πρεπει να γυρισει το backplate.Καλο ειναι να παρεις την ψηκτρα και να πας σε μηχανουργειο να κανουν δυο τρυπες στο ενα πυργο απο την εσωτερικη μερια,για να κρεμασεις ανεμιστηρα αναμεσα τους με το εξαρτημα που δινει η thermaltake. Προσωπικα θεωρω πως ενας ανεμιστηρας εισαγωγης και ενας στον επεξεργαστη επιπλεον,ειναι αρκετοι. Δεν το ηξερα..!!! Ναι ενταξει....Αρκετοι ειναι...Αλλα ο q6600 ειναι που ειναι θερμαστρα πρεπει να εχει καλη ψυξη και ο επεξεργαστης αλλα και το κουτακι!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mojiro Απρίλιος 22, 2012 Author #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2012 Ναι, η ψήκτρα μπορεί να περιστραφεί, 90* αλλά την έχω έτσι γιατί εξαρχής σκόπευα να έχω απέναντι της τον ανεμιστήρα σε συνδυασμό με την έλξη του αέρα που είναι στις μνήμες.Επίσης γενικότερος στόχος είναι η ελαχιστοποίηση του θορύβου καθ' ότι δουλεύει όλη μέρα στο χώρο που κοιμάμαι κιόλας.Η θερμοκρασία του επεξεργαστή φτάνει τα 55*-60* με τη διάταξη που έχω, ενώ η ψήκτρα πρέπει να είναι κατά μέσο όρο 40* αφού την πιάνω με άνεση. Δοκίμασα να την βγάλω να της αλλάξω την πάστα, αλλά έχει κολλήσει για τα καλά και θα χρειαστεί να βγάλω όλη τη μητρική και να τη ξεκολλήσω προσεκτικά.Υποθέτω πως η πάχνη που βρήκα κάτω από τον ανεμιστήρα του τροφοδοτικού πρέπει να είναι υπεύθυνη για τις αστάθειες μου. Θα το αφήσω έτσι να το δοκιμάσω λίγο.Σημειώστε επίσης ότι είναι σε αυτή τη διάταξη 3-4 χρόνια οπότε θεωρώ τη τοποθέτηση άνω του ενός ανεμιστήρα υπερβολική αν μπορεί να λειτουργεί οριακά και να μην κολλάει. Οπότε θα το πάω βήμα-βήμα και εν' ανάγκη θα προστεθούν ανεμιστήρες...Σε γενικές γραμμές τα πιο ζεστά μέρη αυτού του συστήματος είναι οι μνήμες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hAic Απρίλιος 22, 2012 #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2012 Πρωτα απο ολααααα...Αλλαξε παστα..!!!Και εαν μπορεις να βαλεις 1-2 φουρφουρια θα εισαι μια χαραα..!!!!!!Αλλα για αρχη καθαριοτητα..!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nix Απρίλιος 22, 2012 #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2012 δεν χρειάζεται τρύπες. Στις "παραλληλόγραμμες" οπές που έχει μια χαρά μπορεί να βιδώσει και να στηρίξει τα λαμακια με τους ανεμιστήρες. εγώ ετσι το είχα κάνει και δούλευε για χρόνια μέχρι που αποσυναρμολόγησα εκείνο το pc λόγω αντικατάστασης. Η δικια μου rev2 δεν εχει καμια παραλληλογραμμη οπη εσωτερικα. Εαν εννοεις αυτες που ειναι στο πλαΐ,πως ακριβως κρεμουσες τον ανεμιστηρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mojiro Απρίλιος 22, 2012 Author #19 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2012 ανεμιστήρας τοποθετείται πολύ εύκολα άμα χωράει σφήνα..δοκίμασε συρματάκι από καλώδιο UTP ώστε να τον δέσεις ενδιάμεσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mojiro Απρίλιος 29, 2012 Author #20 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2012 Καλησπέρα και πάλι... Επανέρχομαι μετά από παρατηρήσεις που έκανα με 1-2 απορίες... Ως σήμερα το είχα το tower οριζοντιωμένο στο πάτωμα χωρίς καπάκια με φουρφούρια πάνω από τις μνήμες και την κάρτα γραφικών. Τα πήγαινε περίφημα και πλέον δεν έχω αμφιβολίες για το τι πρέπει να κάνω... Ωστόσο είπα δοκιμαστικά να έχω μόνο έναν ανεμιστήρα σήμερα και τον πύργο κλειστό και κάθετο. Τα κολλήματα επανήλθαν.. Καταγράφοντας τις θερμοκρασίες με το Core Temp παρατήρησα το εξής παράξενο! Όταν έπαιζα ένα 3D Game (το strategy 0 A.D.), το CPU Load ανέβαινε από το 5-10% στο 45-75%, η συχνότητα ανέβαινε από τα ~1.6GHz στα 2.4GHz (μέγιστο) και η θερμοκρασία έπεφτε από τους 59-61* στους 38-41*! Όταν έκλεινα το παιχνίδι και επέστρεφα στο Windows Desktop, Load & MHz στο ρελαντί με τη θερμοκρασία ξανά στους 60*! Το ίδιο παράδοξο το παρατήρησα και όταν γενικότερα ανέβαινε το CPU Load. Οι κίτρινες περιοχές της φώτο δεν είναι όταν έπαιζα το παιχνίδι, εκεί το ανεβασμένο CPU Load ήταν συνεχόμενο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.